Åk på en aktiv gruppresa eller singelresa till Malaysia!

Malaysia är ett intressant land att resa i. Det har alltid legat lite i skuggan av grannen i norr, Thailand, när det gäller turism - men nu har fler och fler fått upp ögonen för det här vänliga landet med knappt sju miljoner invånare.

Malaysia är uppdelat på två stora halvöar: västra och östra Malaysia. I Västmalaysia ligger huvudstaden Kuala Lumpur och de flesta av de andra stora städerna. Östmalaysia består av den del av landet som hör till ön Borneo. Östmalaysia har mindre antal invånare och är inte lika utvecklat som Västmalaysia, men har större landmassa och har betydligt mer naturtillgångar.

Två av våra resor innehåller kortare vistelser i Singapore - som både är en stad och ett eget land. Till ytan är hela landet ungefär lika stort som London, och här bor nästan sex miljoner människor. Singapore blev självständigt från Malaysia 1959 och har sedan dess gått från att vara ett u-land till ett i-land.

Säg Singapore och de flesta tänker på tuggummiförbud, shopping och affärsresenärer. Men det finns otroligt mycket mer att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är världens 5:e mest besökta stad med över 9 miljoner turister som reser dit varje år, och det är lätt att förstå varför det är så populärt.

Islam är den största religionen i Malaysia, men den är inte lika utbredd som man kan tro. Ca 61% av befolkningen är muslimer, ca 20% buddhister, 9% kristna och 6% hinduer. Det är en återspegling av den blandning av kulturer och etniciteter som finns i Malaysia - här samsas malajer, kineser, urinvånare (dajaker) och Indier.

Det finns även en intressant blandning av modernt och traditionellt i Malaysia. Skillnaden är stor mellan högteknologiska Kuala Lumpur och dajakerna som fortfarande lever relativt primitivt i Borneos regnskogar.

Vill du ha en resa där du får uppleva olika kulturer och religioner, storstad och landsbygd, regnskog, strand och hav på en och samma resa? Då kan Malaysia vara det perfekta valet! Att det är visumfritt i 90 dagar är också ett plus. Det gäller även Singapore.

Stad, natur, strand & hav: Rundresa i Malaysia

Om du vill ha en varierad och intressant resa där du blandar stadsliv, naturupplevelser och strand & hav kan den här resan passa perfekt. Den börjar i två intressanta städer - Kuala Lumpur och Malacka - går genom en fin
per person
13 dagar
Hela året
5/10
gruppresa-malaysia-thailand
Vårt tips

Aktiv gruppresa: Genom Malaysia & Södra Thailand

En prisvärd och kul äventyrsresa genom från Singapore till Bangkok. Här kombinerar vi några av Malaysias största sevärdheter med strand och hav och nationalpark i södra Thailand. Den här resan ger dig tryggheten och enkelheten av att resa i grupp med en kunnig guide,
per person
13 dagar
Hela året
6/10
singelresor-malaysia
Vårt tips

Aktiv gruppresa: Genom Malaysia och Singapore

En intressant gruppresa för dig som gillar olika kulturer, djur och natur, sol och bad och storstadspuls - här får du allt i ett! Upplev mångkulturella Malaysias rika flora och fauna, njut av strandliv, lär känna den spännande blandningen av
per person
21 dagar
Hela året
6/10