matresa-asien-kulinarisk-resa

Är du intresserad av asiatisk mat och matkultur? 

Åk på en matresa i Asien!

Ett lands matkultur säger ofta mycket om landets historia. På våra matresor i Asien får du kombinera matlagningslektioner, besök på exempelvis teplantage och små mikrobryggerier med hemlagad mat hos lokala familjer och att resa runt och upptäcka mycket annat av landet.

Våra matresor handlar inte bara om mat – även om många länder i Asien har en fantastisk matkultur kan man ju inte äta och dricka oavbrutet hela dagarna. Här får du smaka, lukta och prova dig fram genom landet samtidigt som du deltar i en intressant gruppresa som tar dig till många av de största sevärdheterna.

Matresor i Asien - så här funkar det

På alla våra matresor reser man i en liten grupp på högst tolv personer under ledning av en kunnig lokal guide, och grunden för resan ser ut ungefär som på våra andra gruppresor. Skillnaden är att det läggs mer tid på mat och dryck – inte bara på att äta och dricka, utan även på att förklara varför landets matkultur ser ut som den gör och varifrån de olika influenser till landets mat kommer.

På alla matresorna ingår en eller flera matlagningslektioner, där du får lära dig laga rätter som är typiska för landet – från sydindisk fiskcurry i Kochi och khantok i norra Thailand till japanska sobanudlar i Tokyo. Dryck är också ett viktigt inslag på våra matresor i Asien, och du får prova lokal sydkoreansk öl i Pusan, vietnamesiskt äggkaffe i Hanoi och nyplockat te i Bandarawela på Sri Lanka.

Vi besöker lokala marknader där du får lära dig mer om de färska ingredienser som används, och du får både se hur man lagar mat på lokalt sätt och prova på att göra det själv. Att njuta av hemlagad mat hos lokala familjer brukar vara en av resans höjdpunkter för många.

Om du behöver specialkost på grund av allergi eller liknande gör vi vårt bästa för att ordna det. Detsamma gäller om du är vegetarian eller vegan – det går att anpassa de flesta av recepten. Om du inte äter kött kan våra matresor i Indien och Sri Lanka passa extra bra – där är det vanligt med vegetarisk mat.

Liksom på de vanliga gruppresorna blir du en del av en internationell grupp. På vissa matresor är det inga andra svenskar. Om du vill ha någon med dig från Sverige är du välkommen att göra ett inlägg på vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till den resa du är intresserad av, så de som läser lätt kan hitta vilken resa det gäller.

Välj mellan de här matresorna

matresa-vietnam
Vårt tips

Matresa: Vietnam från Hanoi till Mekongdeltat [TAC+]

Åk på en matresa till Vietnam!  På den här resan är det ovanligt mycket fokus på mat, och du får lära
12 dagar
Hela året

Matresa i Thailand: Bangkok till Chiang Mai [TAC+]

Åk på en matresa till Thailand! Kanske har du varit här tidigare och gillade maten? Eller har du bara upplevt
8 dagar
Hela året

Matresa: Smaka på kulinariska Sydkorea [TAC+]

Gillar du koreansk mat och är intresserad av koreansk kultur? Då är vår matresa i Sydkorea ett hett tips! Här
8 dagar
Mars – nov

Matresa: Sri Lanka med fokus på mat & dryck [TAC+]

Upptäck Sri Lankas spännande matkultur i kombination med många av landets största sevärdheter, på en matresa som tar dig med till intressanta ruiner
12 dagar
Hela året

Matresa: Upptäck kulinariska Kambodja [TAC+]

En matresa till Kambodja? Det är kanske inte det första landet man tänker på när asiatisk mat kommer på tal,
8 dagar
Hela året

Matresa: Från Halongbukten till Angkor Wat [TAC+]

En kulinarisk resa genom Vietnam och Kambodja, från Hanoi till Siem Reap (Angkor Wat).  En intressant matresa där du får du
19 dagar
Hela året

Har du några funderingar kring våra matresor? Du är alltid välkommen att höra av dig!