Åk på en intressant gruppresa till spännande Bhutan!

Konungariket Bhutan - eller Druk Yul som landet heter på det lokala språket - betyder "Åskdrakens land". Det är ett av Sydasiens minsta länder och ligger inklämt mellan jättarna Kina och Indien. Bhutan har knappt 800.000 invånare - att jämför med exempelvis grannen Nepals 29 miljoner - och är ett helt annorlunda land, med orörd och storslagen natur. 

Regeringen håller en stark kontroll för att bevara Bhutans särart och förhindra miljöförstöring. Bergsbestigning är förbjuden, eftersom bergen anses heliga. Fram till 1960-talet var landet i stort sett isolerat från västvärlden.  Det innebar bland annat att man inte hade vare sig elektricitet eller bilar. Först år 1999 avskaffade staten förbudet mot tv.

För att minska påverkan från ­kapitalismen i väst beslöt Bhutans kung 1974 att landets ­välstånd inte ska mätas i BNP, utan i invånarnas glädje. Systemet tar bland annat utgångspunkt i invånarnas sömn och tillgång till vacker natur. 

För att underlätta administrationen registrerar inte Bhutan när landets invånare föds. I stället har alla officiellt födelsedag den första dagen på det nya året enligt den tibetans­ka kalendern, som oftast infaller i februari. En del bhutaneser firar sin egentliga födelsedag ändå, och kungens födelsedag är en nationell helgdag, som firas med en stor fest.

På vår äventyrsresa genom Bhutan får du lära känna det här mycket speciella landet, och vi besöker de största sevärdheterna - som den lilla huvudstaden Thimphu utan trafikljus, fruktbarhetstemplet Chimi Lhakhang, byggt av munken "Den Gudomlige Galningen" som besegrade demoner med sin penis, och det fascinerande klostret "Tigerns näste", som klamrar sig fast på klippväggen 3000 meter över havet - men vi bor även i homestay hos en lokal familj och får uppleva hur vardagen ser ut i Bhutan. 

bhutan-gruppresor-aeventyrsresor

Äventyrsresa: Upptäck Bhutan – Drakens Land [TAC++]

Bhutan kallas ibland "världens lyckligaste land", är ungefär lika stort som Jämtland och ligger inklämt mellan jätteländerna Kina och Indien. I Bhutan satsar man på kvalitet istället för kvantitet när det gäller turismen - så att resa i Bhutan är en speciell
7 dagar
6/10
Delat dubbelrum