äventyrsresa singelresa gruppresa-java1-500x500
Äventyret börjar här.

Om oss

TAC står för aktivt resande i en äventyrlig anda. Vi vänder oss till dig som vill testa något spännande – under säkra former. Du kanske har surfat in på de stora researrangörernas webbsidor, sett deras påkostade TV-reklamer och undrat om det inte finns mer att uppleva än ”svenskt kaffe på hotellet” och pärmar med utflykter i lobbyn?

Att upptäcka platser, möta människor, aktivera kroppen och låta knoppen vila (eller tvärtom) – en resa innehåller en mängd faktorer som kan göra den speciell i stunden och värd att komma ihåg när man kommit hem. Efter otaliga resor, som backpackers, inom jobbet eller med familj och vänner har vi lärt oss knepen. Om förhoppningar infrias och överträffas, då blir resan ofta väldigt lyckad!

Trots vår erfarenhet från internationellt renommerade reseföretag och hotell är inte detta våra största meriter. Vi tror att en bra kontakt med den som reser är det allra viktigaste. Allas behov ser inte likadana ut. Våra förväntningar skiljer sig. Att ha förståelse för människor och vad man söker – det kan vi!

Vi styr själva verksamheten utan externa ägare och värnar etiskt resande, platserna vi reser till och den lokala befolkningen.

Varför resa med oss?

Det kan vara svårt att beskriva sig själv i positiva ordalag utan att låta självgod, men vi har faktiskt fog för att vara stolta oss själva. Inte för att att vi själva tycker att vi är bäst, utan för att de som har rest med oss tycker det. När man är en liten, specialiserad resebyrå är det svårt att skylla på att en nyanställd missade en detalj eller att ett datakrångel orsakade kaos i telefonkön.

Att vara lite mindre gör också att vi måste ta ett personligt ansvar i din resa – och det gör vi. Vi har många resenärer som rest med oss flera gånger och känner ett förtroende för oss. Efter att i första hand ha varit fokuserade på volontärresor genom vår andra organisation, IndiGo Travel, i flera år är det självklart för oss att finnas med från planeringsstadiet till att våra resenärer kommer hem igen, och följa upp allas intryck av resan. Vi sitter inte på ett kontor i Sverige och säljer resor till länder vi inte vet så mycket om baserat på vad som finns i vår databas för tillfället – vi finns alltid på plats i Asien och har koll på läget.

Jämfört med andra resebyråer som arrangerar och förmedlar äventyrsresor finns det ytterligare några saker som skiljer oss mot de andra:

äventyrsresor gruppresa-indien-500x500

 

Experter på Asien

Tillsammans har vi över ett decenniums erfarenhet från våra destinationer. Vi kan de lokala kulturerna, känner folket och pratar till och med några av språken. Vi har valt att jobba exklusivt med Asien av den enkla anledningen att det är här vi har vår expertis. Du hittar inte resor till alla världens hörn hos oss. Vi väljer enbart de resmål där vi känner att vi är kunniga och kan leverera vad vi lovar.

Att finnas på plats där du kommer att resa är en fantastisk fördel. Asien är en föränderlig kontinent under utveckling. Genom att ha örat till marken och följa media, de lokala ryktena och debatten på stan ligger vi steget före andra som sitter på ett kontor nånstans i Sverige eller Europa och vägleder sina resenärer genom andrahandsinformation.

Vår erfarenhet från resebranschen ger oss kunskap om hur vi bäst arrangerar och ger dig en upplevelse som är schysst – för dig, din plånbok och de du träffar och berör under din resa. Våra kontakter i branschen gör också att vi snabbt kan erbjuda nya resor till spännande platser och vår storlek tillåter oss at ta bort resor som vi inte tycker håller måttet – utan att beslut ska tas på högre nivå.

 

Proffs på Äventyr

Vi kan äventyr! Men vad betyder och innebär egentligen en äventyrsresa?

För att en resa ska kallas äventyrsresa behöver tre kriterier uppfyllas – kontakt med naturen, kulturutbyte med lokalbefolkningen och en fysisk aktivitet. Det sistnämnda, fysisk aktivitet, är helt individuellt och efter förmåga – oavsett om pulsen höjs när man går upp till trappan för ett tempel i Laos eller när man trekkat i ösregn i Nepal i sex timmar så är båda lika kvalificerade.

Vår kompetens finns framförallt i rådgivningen och att kunna matcha en resa med en resenär och för dig är det viktigt att våra rekommendationer är korrekta. Vi har ett mått på tempo på alla våra resor, men referensramarna skiljer sig och alla har lite olika perspektiv. Det överbryggar vi genom vår produktkännedom och kunskap om resmålet. Prata med oss så hittar vi ett äventyr som passar dig också! Vi skulle också vilja poängtera att äventyrsresor inte ska blandas ihop med träningsresor – det fysiska är inte det primära. Att uppleva äventyr är just det – en upplevelse.

 

Hållbara resor

TAC har vuxit fram genom personligt volontärarbete och hållbart resande i Asien, och vi började med att förmedla volontärresor. En av våra grundidéer är att ta ett helhetsperspektiv om hållbarheten. Vi frågor ofta oss själva vad kan vi praktiskt göra för att minska påverkan på naturen, resa smartare eller gynna lokalbefolkningen. Vi jobbat aktivt med flera frågor och projekt genom vår fond I Mina Skor. Vi har ett pragmatiskt sätt att se på hållbarheten och hoppas att våra initiativ ska märkas på våra resor och genom det vi jobbar för i vår fond. Genom IMS har vi bland annat:

  • Hjälpt tre autistiska pojkar på ett barnhem i Bangkok med skolgång, vård och omsorg
  • Ekonomiskt stöttat två familjer i Bangkoks slum när deras döttrar drunknade
  • Byggt toaletter, fotbollsmål och ekonomiskt hjälpt en skola för Burmesiska flyktingbarn i Thailand

Vi jobbar även aktivt att med att styra våra samarbetspartners åt ett mer ansvarstagande håll. Genom att trycka på vikten av ett globalt ansvarstagande och att våra resenärer kräver detta av oss kan vi med er resenärer som hävstång jobba för bättre procedurer hos våra samarbetspartners.

Du kan läsa mer om hållbarhet och resande under rubriken Resefilosofi i huvudmenyn.

 

Personlig Service

Vi är en liten organisation som lever på att ni som reser med oss är nöjda. Vi har inga ambitioner att bli störst på vad vi gör, men i kategorin ”Bäst”, där tävlar vi gärna!

Genom att vi finns på plats i Asien har vi också chansen att själva säkerhetsställa kvalitén – allt för att göra din resa lite bättre. Vår erfarenhet från att bo, jobba och studera i Asien gör också våra rekommendationer lite mer pricksäkra än andras. Berätta lite om dig själv och vad du förväntar dig av din resa så brukar vi komma fram till ett alternativ som känns bra. Vi har inga säljkvoter uppsatta av ledningen eller chefen på avdelningen. Du bokar det som känns rätt och vårt jobb är att du ska känna dig trygg med det valet och komma hem med mersmak på att resa mer!

Vi har själva rest i länderna vi jobbar med, därav avgränsningen till enbart Asien. Vi kan tipsen som får din resa att flyta på bra, så att du kan fokusera på att ha kul!

 

Mer för Pengarna

Genom att inte ha några dyra kontorslokaler i Sverige har vi väldigt låga kostnader. Vi har alltid kontoret på fickan, och är alltid tillgängliga utan att sitta och titta ut över en gågata i Sverige hela dagarna. När vi jobbar tittar vi däremot ofta ut över Bangkoks skyskrapor, bergskedjor i Nepal eller regnskog på Borneo!

Vi går i bräschen, letar upp guldkornen och sätter ihop detta tillsammans med våra samarbetspartners. Resultatet blir en kombination av äventyr genom ett eller flera länder. Vi reser genom städer, landsbygd, över land, vatten, berg och dalar.

Genom att resa i grupp kan vi också pressa kostnaderna. Ekvationen är inte så komplicerad, det är ungefär som när man delar bensinen till festivalen eller tar bussen och den vägen delar kostnaderna med andra. Att även dela upplevelserna med andra ger en symbios och någon att relatera till under resans gång.

Ett kontinuerligt förbättringsarbete gör att vi alltid försöker att göra saker lite bättre nästa gång, även om du som resenär inte kunde önska mer.

 

Kombinera Mera

Genom vårt nätverk i Asien kan vi erbjuda förlängningar av de flesta av resorna. Du hittar denna information under varje resa och fliken ”Extra/Förläng”. Ser du två resor som verkar intressanta? Då kan möjligheten finnas att åka på båda, kolla bara datumen och fråga oss om du vill ha hjälp att pussla ihop din egen långresa. Om du är intresserad av att kombinera en äventyrsresa med volontärarbete under en längre tid är vi experter på det. Också.

Du är självklart också fri att kombinera på egen hand. Vi har haft flera resenärer som hoppat på våra resor när de själva redan är ute och reser. Det är fördelen med att kunna ha flygbiljetten separat från själva äventyrsresan.

I varje resa finns också utflykter som man antingen kan köpa separat och lägga till sin ordinarie resa. Detta är inget krav, du kan också i mån av plats och tillgänglighet köpa de flesta av utflykterna på plats eller arrangera dem på egen hand om du hellre föredrar det. Det är inte heller fel att vila och ta det lugnt på dagar då en annan del av gruppen är på utflykt.

”The more the merrier” brukar man säga och vi gillar den devisen! Att uppleva i grupp vet vi förstärker intrycken. Det skapar också en gemenskap, vänskap och ibland även nya kärleksrelationer – kanske över alla geografiska gränser. :)

Vilka är vi?

Emanuel Karlström. Reseexpert som egentligen tänkte bli historielärare. Började som reseledare och har de senaste 10 åren verkat i resebranschen, både som egen och anställd. Har en kandidatexamen inom Hotell och Turism samt en master i Innovation från Lunds Universitet. Vietnam och HCMC/Saigon är en favorit. Medgrundare till The Adventure Crowd och IndiGo Travel.
Emanuel Karlström. Reseexpert som egentligen tänkte bli historielärare. Började som reseledare och har de senaste 10 åren verkat i resebranschen, både som egen och anställd. Har en kandidatexamen inom Hotell och Turism samt en master i Innovation från Lunds Universitet. Vietnam och HCMC/Saigon är en favorit. Medgrundare till The Adventure Crowd och IndiGo Travel.
Lennie Segerblad. Permanent bosatt i Thailand sedan 2009, och ofta på resande fot i Asien. Har en universitetsutbildning inom Hotell och Turism från Bangkok i ryggen och har jobbat med hotell, service och resande i många år - både i Sverige och Asien. Har sex hundar och trivs allra bäst i norra Thailand, Laos och Burma. Medgrundare till The Adventure Crowd och IndiGo Travel.
Lennie Segerblad. Permanent bosatt i Thailand sedan 2009, och ofta på resande fot i Asien. Har en universitetsutbildning inom Hotell och Turism från Bangkok i ryggen och har jobbat med hotell, service och resande i många år - både i Sverige och Asien. Har sex hundar och trivs allra bäst i norra Thailand, Laos och Burma. Medgrundare till The Adventure Crowd och IndiGo Travel.
Har du frågor till oss?

Välkommen att ta kontakt!