Rundresor och matresor i grupp till vackra Sydkorea!

Kanske är du en av många svenskar med rötter i Sydkorea? Eller har du bara fastnat för landet på grund av dess goda mat och intressanta kultur? Nu kan du åka på en matresa till Sydkorea! Kombinera en intressant rundresa med matlagningslektioner och kulinariska upplevelser i världsklass, i ett land som de senaste trettio åren har gått från att vara ett fattigt land till att bli ett av de rikaste i Asien.

Sydkorea är mer än K-Pop, kimchi och "Gangnam style". Koreanerna härleder sin civilisations ursprung till riket Choson, som enligt legenden grundades år 2333 f Kr på nordvästra delen av den koreanska halvön. Dagens Sydkorea är ett av världens mest moderna och urbaniserade länder och mer än hälften av befolkningen lever i miljonstäder, men det finns ett ökat intresse för gamla traditioner - och inte minst för traditionell koreansk mat.

Som turist i Sydkorea finns det mycket att se och göra. Språket kan göra det lite knepigt att ta sig runt och göra sig förstådd på egen hand - inte många pratar engelska - men åker du på vår rundresa får du tillgång till en duktig lokal guide som kan hjälpa till att lösa problem och se till att du får en intressant resa genom landet.

Huvudstaden Seoul är ett spännande resmål, en supermodern och västerländsk storstad där gammalt och nytt blandas på ett behagligt sätt. Här hittar man gamla traditionella hanok-byar sida vid sida med skyskrapor och traditionella koreanska restauranger bredvid snabbmatsrestauranger. Gamla palats och tempel är grannar till stora shoppingcentrum och gamla tehus ligger vägg i vägg med cocktailbarer. Även resten av Sydkorea bjuder på en intressant blandning av gammalt och nytt.

På vår matresa plockar vi ut några av de största russinen ur den koreanska kakan, och tar dig med på en kulinarisk resa som startar och slutar i Seoul, via historiskt intressanta Jeonju, klosterliv i vackra Gyeongju, och marknader och lokal ölkultur i hamnstaden Pusan.

matresa-sydkorea

Matresa: Smaka på kulinariska Sydkorea [TAC+]

Gillar du koreansk mat och är intresserad av koreansk kultur? Då är vår matresa i Sydkorea ett hett tips! Här får du lära dig mer om koreansk matlagning och matkultur samtidigt som du reser runt och upplever Sydkorea från ett matperspektiv
8 dagar
Mars – nov
5/10