21 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Ett tre veckor långt äventyr från norra Thailand till Singapore, som passar perfekt för dig som vill uppleva så mycket som möjligt under din resa och få både ressällskap och en duktig lokal guide på köpet!

Den här gruppresan för dig under 30 börjar i Bangkok, tar en avstickare genom norra Thailand och går sedan via Khao Sok Nationalpark och Ao Nang i Krabi till Penang, Kuala Lumpur och Malacka i Malaysia, och avslutas i multikulturella Singapore. Det här är en resa som passar dig som vill ha en flexibel resa med mycket egen tid, men samtidigt slippa lägga tid och energi på att boka tåg- och bussbiljetter, hotell och annat som gör resan möjlig.


Det här är en specialresa för dig mellan 18 och 29, som helst reser med personer i din egen ålder. Låter det kul? Då har du hittat rätt! Läs mer om våra resor för dig under 30 här.

Är du över 29? Eller reser du hellre i en grupp med mer blandad ålder? Vi har över 100 andra gruppresor i Asien att välja mellan.


 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Thailand, Malaysia & Singapore

 • Börja resan i Bangkok – staden som aldrig sover
 • Cykla mellan de imponerande tempelruinerna i Sukhothai
 • Besök Thailands första elefantsjukhus i Lampang
 • Fascineras av tempel och intressant kultur i Chiang Mai
 • Upptäck charmiga Doi Mae Salong – lika delar Kina, hilltribes och Thailand
 • Blicka ut över Den Gyllene Triangeln där Thailand möter Burma och Laos
 • Bländas av det vita templet i Chiang Rai – kanske Thailands vackraste?
 • Bo i enkel bungalow på sjön Cheow Lan i Khao Sok Nationalpark
 • Åk longtailbåt bland kalkstensgrottorna i sjön
 • Paddla havskajak i Ao Thalane
 • Koppla av på stranden i Ao Nang i Krabi
 • Åk över gränsen till Malaysia och lär känna mysiga ön Penang
 • Upplev malaysisk, kinesisk och indisk kultur och mat i Kuala Lumpur
 • Lär känna historiskt intressanta Malacka 
 • Avsluta med storstadsliv i multikulturella Singapore

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATION Thailand, Malaysia & Singapore. Resan startar i Bangkok och slutar i Singapore.
STARTDATUM 1-2 gånger i månaden. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS 18 till 29. Soloresenärer är lika välkomna som par och kompisgäng.
BOENDE Du bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resan Delat dubbelrum
5 frukostar, 2 luncher, 1 middag Lokal expertguide
Transfer med buss, songtaew, tuktuk Guidad cykeltur i Sukhothai
Friends of the Asian Elephant Vita templet i Chiang Rai
Två nattåg med sovplats Guidad stadsvandring i Bangkok
Båtresa på Cheow Lan Lake Kajakpaddling i Ao Thalane
En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från Sverige Reseförsäkring
Flygtransfer Måltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDE tac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2018.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Bangkok

Du är välkommen att checka in på hotellet i Bangkok från kl 12. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Bangkok tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Bangkok – oftast är det ett hotell som heter Astera Sathorn Hotel, nära BTS-stationen Saphan Taksin, men om det är fullbokat blir det ett annat, likvärdigt hotell. Med BTS och MRT (skytrain och tunnelbana) tar du dig enkelt runt i Bangkok – det går ett tåg var femte minut från Saphan Taksin. Du bor även inom gångavstånd från Chao Phraya-floden, och flodbåtarna. Närmsta båtstation heter Sathorn.

Om du kommer till Bangkok tidigt på dagen, eller kanske ett par dagar innan den här resan börjar, finns det massor att göra. Så mycket att vi har svårt att välja åt dig – men vi på TAC bodde i Bangkok i många år, och kommer gärna med rekommendationer baserade på vad du är intresserad av.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet med resans guide, så då är det bra om du är på plats. Därefter finns det massor att ställen att välja på för middag och kanske en öl eller två – allt från lågbudget på t ex Khao San Road eller Rot Fai market till flashigare ställen som Bed Supper Club och Vertigo.

ungdomsresa-thailand-bangkok

2

Dag 2: Bangkok - Sukhothai

Vi tar bussen till norrut, till Sukhothai – ”the dawn of happiness”. Sukhothai hade sin storhetsperiod under 1200-talet. Nu återstår mest ruiner av det gamla kungadömet – men det är fina och intressanta ruiner. Vi upptäcker de mest sevärda templen på cykel, och äter picniclunch bland ruinerna.

Resten av dagen kan du tillbringa till fots bland templen om du vill, eller upptäcka vad resten av Sukhothai har att erbjuda. Kanske en thai-massage på kvällen, efter cyklandet?

Transfer: Buss, ca 6 timmar.

gruppresa-ungdom-thailand-sukhothai

3

Dag 3: Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

Dags att åka längre norrut, och på vägen till Chiang Mai gör vi ett besök hos Friends of the Asian Elephant i Lampang. Det är världens första ”elefantsjukhus”, och här har skadade elefanter tagits om hand av engagerad personal sedan 1993. Självklart ingår ingen elefantridning eller liknande här – det gör det aldrig på våra resor – men oftast går det att komma nära de elefanter som är på bättringsvägen och ge dem en klapp på snabeln.  Tänk dock på att vissa av dem kan ha utsatts för både fysisk och psykisk misshandel, och att de kan vara rädda för människor. Följ den lokala personalens direktiv. Genom att besöka dem går ett litet ekonomiskt bidrag till verksamheten, och vill du ge en liten extra donation är det förstås uppskattat.

Det är ingen brist på saker att göra i norra Thailands största stad, Chiang Mai. Gillar du gamla fina tempel rekommenderar vi Wat Chiang Man, stans äldsta tempel, som påbörjades redan i slutet av 1200-talet.

Ett annat ”måste” är Wat Doi Suthep, strax norr om Chiang Mai. Hit tar du dig enkelt med songtaew (delad taxi) från Chang Puak Gate. Det är bara 15 km fågelvägen till templet, men det kan ta upp till en timme eftersom vägen slingrar sig uppför branta bergväggar. Väl framme är det 309 trappsteg upp till själva templet, där en fantastisk utsikt över hela Chiang Mai väntar.

Transfer: Minibuss, ca 5 timmar

backpacka-i-grupp-thailand

4

Dag 4: Chiang Mai

En ledig dag i Chiang Mai, där du själv bestämmer vad du vill göra. Vill du lära dig laga nordthailändsk mat? i Chiang Mai finns flera små familjerestauranger som ordnar matlagningslektioner. Vill du leka Tarzan? På Flight of the Gibbon kan glida fram bland trädkronorna i zipline.

Besök gärna vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe. Den ligger nära Chang Puak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe!

De flesta avslutar minst en av dagarna i Chiang Mai på den stora kvällsmarknaden.  Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter – eller varför inte få ett porträtt målat av en duktig konstnär till ett bra pris? Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

gruppresor-thailand-chiang-mai

5

Dag 5: Chiang Mai - Doi Mae Salong

Vi åker längre norrut, tar lokalbussen till Mae Chan och fortsätter med privat minibuss till Doi Mae Salong, i bergen drygt 1300 meter över havet. Här kan man nästan tro att man är i södra Kina istället för norra Thailand – byn grundades av kinesiska flyktingar som flyttade hit från Burma på 60-talet. Det är fortfarande många kinesiska skyltar och små tehus i byn, och många pratar både kinesiska och thailändska. Dessutom är befolkningen uppblandad med Akha-folket, en hilltribe som lever i norra Thailand, Burma, Laos och södra Kina – så var beredd på en intressant blandning av människor och kulturer.

Transfer med buss: ca 4 timmar, och minibuss: ca 1 timme

gruppresa-thailand-mae-salong

6

Dag 6: Doi Mae Salong - Gyllene Triangeln - Chiang Rai

Resan går vidare med minibuss till den Gyllene Triangeln – en utsiktspunkt där Thailand, Laos och Burma möts i Mekongfloden. Vi besöker även opiummuséet, där du kan se vad många av människorna i den här trakten livnärde sig på här tidigare. Nu har all opiumodling flyttat över gränsen till Burma.

Därefter väntar Chiang Rai – TAC’s hemstad i Thailand. Chiang Rai är mindre än Chiang Mai, och hit hittar inte lika många turister – men det är en mysig stad med vänliga människor och god mat. Även här finns en kvällsmarknad – mindre än den i Chiang Mai – där du kan köpa hantverk från de kringliggande hilltribe-byarna och prova lokal mat som till exempel khan tok – ett klassiskt sätt att servera mat i norra Thailand. En khan tok är ett runt serveringsfat i trä, och man får flera olika små rätter som delas av alla i sällskapet.

Transfer: Minibuss, totalt 5 timmar

rundresor-thailand

7

Dag 7: Chiang Rai - Chiang Mai - Bangkok (nattåg)

Vi börjar dagen med att besöka Wat Rong Khun – Det Vita Templet. Kanske är det Thailands mest annorlunda tempel, byggt helt i vitt med ett överflöd av snirkliga ornament och mer eller mindre märkliga installationer. Färgrika väggmålningar visar demoner, flammor och Freddy Krueger från Terror på Elm Street, Neo från The Matrix-filmerna, robotar från Terminator, Michael Jackson, Stålmannen, Harry Potter och Hello Kitty. Mannen bakom Wat Rong Khun är konstnären Chalermchai Kositpipat som sedan 1997 finansierat, ritat och skapat templet. Glöm inte solglasögon – allt är så vitt att det är lätt att bli bländad om solen skiner.

Sedan tar vi bussen tillbaka till Chiang Mai, där du får tillbringa eftermiddagen som du vill tills det är dags att hoppa på nattåget till Bangkok. Nattåg i Thailand har oftast öppna vagnar, där sätena förvandlas till sängplatser när det är dags att sova. Kudde och sängkläder ingår, och vagnarna har luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, och vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i. Man kan beställa mat och dryck ombord.

Transfer med buss: ca 4 timmar, nattåg: ca 13 timmar

gruppresor-thailand-chiangrai

8

Dag 8: Bangkok

Vi kommer tillbaka till Bangkok tidigt på morgonen, och om du vill får du tillgång till ett delat hotellrum så du kan ta en dusch och lämna in bagaget innan du kastar dig ut i Bangkok igen. Den här dagen är fri för egna aktiviteter. Ett bra sätt att uppleva Bangkok är att ta en tur med flodbåten på Chao Phraya – det är både billigt och praktiskt, och närmsta hållplats ligger inom gångavstånd från hotellet.

Kanske ett besök på ett av Bangkoks mindre kända muséer – Siriraj Medical Museum? Här kan du bland annat se en balsamerad seriemördare och siamesiska tvillingar i en glasburk, så det passar inte alla. Närmsta båtstation heter Prannok. Med flodbåten kan du även ta dig till Khao San Road – kanske världens mest kända (eller ökända) backpackergata. Myndigheterna har nyligen börjat rensa upp bland gatustånden och märkeskopiorna, men det går fortfarande att provsmaka grillad skorpion eller beställa in en hink med cola och billig rom för den som vill. Ska du Khao San med båt går du av på stationen Phra Arthit.

Den här resan är en kombinationsresa, och den här dagen byts eventuellt några av dina reskompisar ut mot nya. Klockan 18 hålls ett informationsmöte på hotellet för de nytillkomna, och vill du vara med går det självklart bra.

gruppresor-for-unga-bangkok

9

Dag 9: Bangkok - Surat Thani (nattåg)

På förmiddagen prickar vi av två ”måsten” i Bangkok: Grand Palace med det tillhörande templet Wat Phra Kaew. Tänk på att det är en ganska strikt dress code för att släppas in – templet hör till de mest heliga i Thailand och här är det långärmat och heltäckande skor som gäller. Det finns dock att hyra om du missat något.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter, och i Bangkok finns det massor att göra. Så mycket att vi har svårt att välja åt dig – men vi på TAC bodde i Bangkok i många år, och kommer gärna med rekommendationer baserade på vad du är intresserad av. Ett tips är ett av Bangkoks mindre kända muséer – Siriraj Medical Museum. Här kan du bland annat se en balsamerad seriemördare och siamesiska tvillingar i en glasburk, så det passar inte alla.

På kvällen hoppar vi på nattåget söderut. Nattåg i Thailand har oftast öppna vagnar, där sätena förvandlas till sängplatser när det är dags att sova. Kudde och sängkläder ingår, och vagnarna har luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, och vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i. Man kan beställa mat och dryck ombord.

Transfer: Nattåg, ca 13 timmar

backpacka-i-thailand-nattag

10

Dag 10: Surat Thani - Khao Sok Nationalpark

Vi hoppar av tåget i Surat Thani på morgonen, och byter till buss som tar oss till vackra Khao Sok. Här bor vi i enkla men mysiga små bungalows, byggda på vattnet! Delade badrum finns på land, och du går till och från din bungalow på flytbryggor. Lunch och middag ingår.

Det finns gott om tid att vandra i ett av världens äldsta regnskogsområden – regnskogen här är äldre än i Amazonas! Om du har tur kan du få se näshornsfåglar, langurer, makaker eller gibbonapor. Det finns även vilda elefanter, tigrar och leoparder i området, men de visar sig sällan. Njut av en simtur i sjön, eller hyr en kajak och glid runt.

Ta med myggmedel och/eller ett myggnät att hänga över sängen, och om du åker under regnperioden (från maj till oktober) får du vara beredd på att det finns gott om ofarliga blodiglar i djungeln. Jeans och heltäckande skor eller kängor rekommenderas om du vill vandra i regnskogen då.

Transfer: Buss, ca 3 timmar

gruppresa-thailand-khao-sok

11

Dag 11: Khao Sok - Ao Nang

Resan fortsätter med longtailbåt och minibuss till Ao Nang, som är den största turistorten i Krabi. Det stora dragplåstret i Ao Nang med omnejd är förstås de fina vita sandstränderna. Vi bor nära Ao Nang Beach, men missa inte Phra Nang Beach och grottan i slutet av stranden, dit många thailändare kommer för att be för fruktbarhet. Mängder av stora och små lingas pryder grottan.

Noppharat Thara Beach är också fin. Här är det färre utländska turister, så vill du ha en mer thailändsk stranddag passar den här stranden utmärkt. Den ligger så nära stranden i Ao Nang att du kan gå mellan dem.

Railay Beach är populär hos backpackers, särskilt den östra delen, och själva Ao Nang Beach är helt okej – särskilt på eftermiddagarna.

Transfer: Longtailbåt och minibuss, ca 3,5 timmar

gruppresor-thailand-ao-nang

12

Dag 12: Ao Nang/Ao Thalane

På förmiddagen paddlar vi havskajak i mangroveskogen runt Ao Thalane. Njut av att glida fram bland kalkstensformationer och små öar, genom grottor och laguner. Här finns även en chans att se djur och natur på nära håll – inte minst vackra fåglar och nyfikna apor.

Eftermiddagen kan du tillbringa på stranden – eller testa klippklättring, snorkla eller dyka.

Transfer: Minibuss, ca 1 timme

rundresor-thailand-ao-nang

13

Dag 13: Ao Nang

Njut av en dag på stranden! Om du känner för att vara mer aktiv går det till exempel att ta en dagstur till Phi Phi-öarna, ta en båttur till de mer närliggande öarna Koh Poda och Koh Tup. Eller kanske få en lektion i thailändsk matlagning? Som vi säger i Thailand: Up to yooou! 😎

14

Dag 14: Ao Nang - Penang (Malaysia)

Ny dag – nytt land! Vi fortsätter söderut med minibuss, och via gränsövergången i Wang Prachan/Wang Welian fortsätter resan i Malaysia tills vi når den mysiga ön Penang. En dag med mycket resande, så ta med en bra bok eller något annat som fördriver tiden, även om det finns en hel del intressant att se längs vägen också.

Vi bor i huvudorten Georgetown, som har flera intressanta byggnader från den brittiska kolonialtiden. Hela Malaysia är en blandning av olika kulturer, och Penang är inget undantag – här finns kinesiska tempel, indisk musik och malaysisk charm.

Penang är även känt för sina kreativa väggmålningar och för sin goda mat – testa gärna en nasi kandar (ris med små sidorätter som kyckling, nötkött, fisk, räkor och bläckfisk, eller en vegetarisk variant med äggplanta eller okra), och avsluta med en kacang (en efterrätt med krossad is, sirap, gelé och nötter).

Transfer med minibuss: ca 9 timmar

penang-malaysia-gruppresor

15

Dag 15: Penang

Guiden tar dig med på en vandring i Georgetown på förmiddagen, och resten av dagen får du tillbringa som du vill.

Badsugen? Det finns flera stränder på Penang. Den största heter Batu Feringghi och ligger på norra sidan, 30 minuter från Georgetown med taxi eller buss. Om du vill ha en lugnare och mer oexploaterad strand rekommenderar vi att ta båten från Batu Ferringhi till Monkey Beach, på nordvästra spetsen av ön. Den är en del av Penang nationalpark, och går bara att nå via båt eller genom att trekka i två timmar genom nationalparken från Teluk Bahang.

penang-gruppresor-malaysia

16

Dag 16: Penang - Kuala Lumpur

Vi tar tåget vidare söderut, till huvudstaden. Kuala Lumpur är en av våra favoritstäder i Sydostasien. Här blandas många olika kulturer, religioner och människor med traditionellt och modernt – och man hittar något nytt runt varje gathörn.

Missa inte Jalan Petaling, den stora gågatan i Chinatown – här finns massor av små gatustånd med god och billig mat. Little India ligger nära centralstationen (KL Sentral) och här hittar du minst lika god indisk mat. Kuala Lumpurs befolkning är i övrigt mestadels muslimer, liksom i resten av Malaysia, och du ska förstås inte heller missa halalmaten som serveras lite överallt.

Kanske hinner du med en av stadens stoltheter – Petronas Twin Towers – redan första kvällen?

Transfer: Tåg, ca 9 timmar

kuala-lumpur-gruppresa-malaysia

17

Dag 17: Kuala Lumpur

Ledig dag i Kuala Lumpur, som du får du tillbringa hur du vill. Ett kul utflyktsmål är Batugrottorna, som ligger vid slutstationen på en av pendeltågslinjerna. Stationen heter Batu Caves. Det är Kuala Lumpur mest besökta turistmål (möjligen undantaget Petronas Towers), och platsen har flera grottor och tempel.

Batugrottorna är den populäraste heliga platsen för hinduer utanför Indien, och är helgade åt Lord Murugan. Se upp för de många makaker som bor här – de är snabba och orädda och försöker komma åt allt från godis till kameror. Det finns även fladdermöss i flera av grottorna.

äventyrsresa-malaysia-batugrottorna

18

Dag 18: Kuala Lumpur

Ännu en dag utan fast program i huvudstaden. Kanske en heldag i Sunway Lagoon Theme Park? Här finns ett äventyrsbad med vågmaskin och möjlighet att vindsurfa, en ”Scream park” med skräcktema, en nöjespark, en actionpark med bågskytte, paintball, fyrhjulingar, klättervägg, gocarts, bungyjump och golf, och en djurpark.

Om du vill ta det lugnare finns mysiga Perdana Botanical Gardens och Kuala Lumpurs fjärilspark. I närheten finns även muséet för islamisk konst, nationalmonumentet och planetariet.

Sugen på en utekväll? Runt paradgatan Jalan P Ramlee finns gott om barer och uteställen.

ungdomsresor-malaysia-kuala-lumpur

19

Dag 19: Kuala Lumpur - Malacka

Resan fortsätter till Malacka, som är huvudstad i delstaten med samma namn – en mysig stad med ca 150.000 invånare. Staden är belägen vid Malackasundet på den södra delen av Malackahalvön, och blev upptagen på UNESCOs världsarvslista 2008.

Ta gärna en becak (cykeltaxi) och besök de kinesiska kvarteren. Det är särskilt rekommenderat på kvällen – då finns det många bra och billiga ställen att äta på, särskilt på Jonker Street som har en livlig kvällsmarknad.

Besök Harmony Street, där Malaysias tre huvudreligioner samsas sida vid sida, i form av det kinesiska templet Cheng Hoon Teng, moskén Kampung Keling och Malaysias äldsta hinduiska tempel, Sri Payyatha Vinayagar Moorthi.

Museum Of Enduring Beauty har en intressant utställning om vad lokalbefolkningen tyckte var vackert förr i tiden – och kanske även idag.

Transfer med buss: ca 3 timmar.

rundresa-malaysia-malacka

20

Dag 20: Malacka - Singapore

Dags för ett nytt land igen! Vi tar bussen till Singapore, via gränsövergången i Johor Bahru.

Du kommer att märka att Singapore påminner en del om Kuala Lumpur. Här finns samma spännande blandning av malaysisk, kinesisk och indisk kultur, men med ett lite större inslag av europeiska influenser, fler västerlänningar och fler skyskrapor.

Singapore är en kompakt stad med en av världens mest moderna infrastrukturer. Här finns massor att upptäcka vad gäller mat, utflykter och såklart – shopping. Om du vill kan du äta italiensk mat, dricka vin från Kalifornien, fynda allt mellan japansk elektronik och indiska saris och andas ut i den världsberömda botaniska trädgården.

Boat Quay och Orchard Road är de mest livade nöjesstråken. På Boat Quay ligger barerna tätt, det är enkelt, och säkert, att promenera runt mellan jazzhaken, pubarna och diskoteken. På Orchard Road finns de dyrare och mer exklusiva nöjesställena.

Raffles Hotel är inte bara ett hotell, mer en institution, och en given sevärdhet. Singapore Sling heter drinken alla talar om (den skapades här), men själva hotellet står för den verkliga attraktionen. Kolonialstil och sköna små trädgårdar som lockat både Charlie Chaplin och Michael Jackson som gäster.

Transfer med buss: ca 5 timmar.

singapore-gruppresa

21

Dag 21: Singapore

Det går bra att behålla rummet fram till kl 12 om du vill, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen.

Eller du kanske inte alls tänker åka hem till Sverige direkt? Det går förstås utmärkt att stanna i Singapore på egen hand, eller flyga vidare härifrån för nya äventyr!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema varje dag – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Thailand betalar du med Baht (THB) och 100 THB är ungefär 25 svenska kronor. I Malaysia heter valutan Ringgit (MYR), och 1 ringgit är drygt 2 svenska kronor.

Bangkok:

 • Muséet Jim Thompson House (ca 150 THB)
 • Köpcentrat MBK
 • Grand Palace & Wat Prakaew (ca 500 THB)
 • Siriraj Medical Museum (ca 200 THB)
 • Thaimassage (ca 300 THB)

Chiang Mai:

 • Wat Doi Suthep, inkl transport (ca 250 – 1000 THB, beroende på transportsätt)
 • Matlagningskurs (ca 800 THB)
 • Flight of the Gibbon zipline (ca 4000 THB inkl transport)

Gyllene triangeln:

 • Opiummuséet (ca 50 THB)

Khao Sok:

 • Entréavgift till nationalparken (ca 300 THB)
 • Nattrekking (ca 900 THB, minst 4 deltagare)
 • Kanothyra (ca 800 THB)

Ao Nang:

 • Klippklättring (ca 1800 THB)
 • Dagstur till Phi Phi-öarna (ca 1600 THB)
 • Dykning (tre dyk) (ca 4000 THB)
 • Matlagningslektion (ca 1300 THB)
 • Thaimassage (ca 300 THB)

Penang:

 • Khoo Kongsi (ca 10 MYR)
 • Teluk Bahang National Park (ca 9 MYR)
 • Chong Fat Tze Museum (ca 12 MYR)

Kuala Lumpur:

 • KL Tower (ca 52 MYR)
 • Petronas Towers (skybridge & observationsdäck) (ca 86 MYR)
 • Islamic Arts Museum (ca 17 MYR)

Malacka:

 • Taming Sari Tower (ca 22 MYR)
 • Cheng Ho Museum (ca 20 MYR)
 • Museum Of Enduring Beauty (ca 1 MYR)
 • Flodbåt (ca 17 MYR)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Bangkok och slutar i Singapore. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Thailand eller Malaysia – vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom Thailand

VACCINATIONER Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRING För att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUM Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här: http://www.thaiembassy.se/en/visa

I Malaysia och Singapore får du stanna i 90 dagar per land utan visum om du är svensk medborgare.

FLYG Flygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Bangkok på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Bangkok från kl 14.

Resan avslutas i Singapore, och du kan antingen boka en enkelbiljett därifrån till Bangkok eller flyga hem direkt från Singapore.

VALUTA & KONTOKORT Om du vill kan du växla till dig Thai-baht i Sverige. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in SEK, USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Bangkok och på många ställen under resan.

Räkna med att du behöver ca 1700 – 2000 kr i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MAT Du bor i delat dubbelrum på hotell och guest houses av enkel men god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång. På nattåget är det inte möjligt att få en privat kupé.

3 frukostar och 2 luncher och 1 middag ingår i resans pris.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och alla är mellan 18 och 29. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBIL Det finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar.

Du kan enkelt och billigt köpa lokala simkort i alla länderna för att hålla kontakten med andra resenärer och guiden, om du vill.

RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHET Det här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.