16 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Upptäck södra Indien och kombinera kultur och historia med båtliv och sol & bad. För att göra resandet så flexibelt som möjligt för dig ingår allt du behöver i form av transport och boende, en duktig lokal guide som hjälper dig att hitta rätt och rundvandringar i många av städerna vi besöker så du lär dig hitta – men sedan har du frihet att själv bestämma vad du vill göra på ledig tid.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Indien

 • Starta resan i Trivandrum i Kerala – nästan så långt söderut du kan komma i Indien
 • Njut av strand och hav i Varkala – om du har tur får även se delfiner
 • Utforska Keralas ”backwaters” med båt
 • Bo i homestay hos en lokal familj i Alleppey
 • Se klassiskt dansdrama – ”Kathakali” –  i Kochi
 • Lär dig mer om indiska kryddor och vandra i Periyar nationalpark
 • Upptäck livliga Madurai och det fascinerande templet Sri Meenakshi
 • Njut av svalare klimat och fin natur bland kaffeplantagen i Mysore
 • Utforska ruinerna i Hampi, som på 1500-talet var en av världens största städer
 • Avsluta med mer sol och hav i klassika Goa

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndien. Resan startar i Trivandrum i Kerala och slutar i Goa.
STARTDATUMFlera gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
3 frukostar, 1 lunch, 1 middagLokal expertguide
Båt, kanot, tåg, buss och taxiTre nattåg med sovplats
Stadsvandring i TrivandrumBåttur i Alleppey
Vandring med guide i AlleppeyGuidad tur på fortet i Kochi
Besök på kryddplantage i PeriyarStadsvandring med guide i Madurai
Stadsvandring med guide i MysoreEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
FlygtransferMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Trivandrum

Du är välkommen att checka in på hotellet i Trivandrum från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Trivandrum några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av Keralas huvudstad.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Trivandrum, men oftast är det ett fyrstjärnigt hotell med pool som heter Fortune Hotel The South Park. Det ligger centralt, och det tar bara en kvart med taxi från flygplatsen.

Beroende på när du kommer till Trivandrum får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide och de övriga deltagarna, så då är det bra om du är på plats. Därefter visar guiden runt i Trivandrum, och de som vill äter gemensam middag.

Kerala är inte längre en ”torrlagd” delstat – fram till 1 juli 2017 var det bara tillåtet att dricka alkohol på femstjärniga hotell, men nu har man lättat på det förbudet.

rundresa-indien-kerala

2

Dag 2: Trivandrum - Varkala

Vi påbörjar resandet på morgonen, och reser norrut längs kusten till Varkala. Här kan du börja utforskandet av Keralas många stränder. Har du tur kan du även se delfiner från klipporna!

Här finns det naturligtvis gott om restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur – och även många vegetariska alternativ, som överallt i Indien.

Transfer med minibuss eller liknande: ca 2 timmar

gruppresor-indien-varkala

3

Dag 3: Varkala

Ledig dag i Varkala. Om du är sugen på att röra på dig finns det möjlighet att både surfa och vindsurfa, men det går förstås lika bra att bara koppla av på stranden. Varkala är en populär destination för indiska turister, men stränderna är ändå lugna och avkopplande för det mesta.

Passa på att ladda batterierna inför den kommande resan!

4

Dag 4: Varkala - Alleppey

Vi tar lokaltåget till Alleppey (som ibland även kallas Alappuzha), där en båt väntar på att ta dig runt på det som kallas ”Alleppey backwaters” (eller, om man så vill ”bakvatten”, även om det kanske inte låter fullt så trevligt).

Här lever människor nära och i många fall direkt på vattnet, i husbåtar, och lokalbefolkningen seglar, simmar, badar, tvättar och diskar i det bräckta havsvattnet som blandas med vatten från Vembanad-sjön och dess bifloder.

Här bor du i homestay i en liten by på en liten ö. Guiden visar runt och introducerar dig och resten av gruppen till lokalbefolkningen. Lunch och middag ingår – passa på att prova hemlagad traditionell Kerala-mat! Boendet är enkelt, och ibland sover man fler än två personer i samma rum.

Transfer med tåg: ca 3 timmar. 

gruppresor-indien-kerala-backwaters

5

Dag 5: Alleppey - Kochi

Efter frukost väntar en båt som tar oss tillbaka till Alleppey, och där byter vi till lokalbussen till Kochi, mest känd för dansdramat Kathakali. Dansen karakteriseras av överdrivna gester, fantastiska kostymer och väldigt mycket smink. Historierna kommer från Mahabharata och Ramayana, och den första stunden framförs bakom ett vitt lakan, endast för gudarna. Vid varje föreställning finns en oljelampa på scenen, som symboliserar gudarnas närvaro.

Transfer med buss: ca 2 timmar

resa-till-indien-kerala-kochi

6

Dag 6: Kochi

Vi bor på ett hotell vid Fort Kochi, där du kan se fiskarna kasta ut stora fiskenät på kinesiskt sätt, en fiskemetod med hundraåriga traditioner. Det finns även en liten strand intill, om du känner för lite sol och bad. Det finns även bra restauranger med nyfångad fisk och skaldjur och bra shopping.

Guiden visar runt i Mattancherry, och du får bland annat se Holländska Palatset som färdigställdes 1555 och var en gåva av holländarna till den dåvarande Maharadjan Veera Kerala Varma. Palatset är byggt i trä och har en hel del vackra sniderier runt om i de fascinerande salarna. Missa inte de vackra väggmålningarna från Ramayana och Mahabharata. Vi besöker även de gamla judiska kvarteren och synagogan.

Guidningen tar ca tre timmar, och resten av dagen får du tillbringa som du vill.

rundresa-indien-kochi

7

Dag 7: Kochi - Periyar nationalpark

Vi reser vidare med egen buss, minibuss eller bil (beroende på gruppens storlek) till Periyar nationalpark. Där får du följa med till ett kryddplantage och lära dig mer hur kryddor som kardemumma, peppar, kryddnejlika, kanel, muskot och vanilj odlas.

indien-rundresor-nationalpark

8

Dag 8: Periyar nationalpark

Om du vill finns det möjlighet att betala lite extra på plats och gå med på en guidad vandring i nationalparken. Här finns det chans att se vildsvin, apor, sköldpaddor, bufflar och med lite tur även vilda elefanter. Det finns även tigrar i området, men de är skygga och visar sig väldigt sällan.

Större delen av året finns det även möjlighet att boka en båttur i nationalparken. Både bambuflotte och större båt med motor finns oftast att tillgå. Vår rekommendation är flotten, för minsta miljöpåverkan och en mer fridfull och naturnära upplevelse.

billiga-aventyrsresor-indien-periyar-nationalpark

9

Dag 9: Periyar - Madurai

Vi tar lämnar Kerala och tar lokalbussen till Madurai, den äldsta staden i delstaten Tamil Nadu. Madurai var huvudstad i Pandyariket mellan 400-talet och 1000-talet, har idag drygt en miljon invånare och är känd som ”festivalernas och templens stad”. Den är ett kulturellt centrum och har en stor marknad där du bland annat kan hitta bra te, kaffe och kardemumma.

Och jodå – berömda och spektakulära tempel finns det även här. Meenakshi-templet är det största och mest intressanta. Här kan du – förutom att beundra de många färgglada och fantasifulla utsmyckningarna – få framtiden förutspådd av astrologer, eller bli välsignad av en elefant. De erbjuder även elefantridning. Det tycker vi du ska låta bli.

På kvällen kan det vara värt att åka tillbaka till Meenakshi-templet för att se kvällsceremonin, där guden Shiva tackar för sig och drar sig tillbaka till sovrummet med sin fru Meenakshi under fanfarer och i ett moln av rökelse.

Transfer med buss: 3-4 timmar.

aventyrsresa-till-indien-meenakshi

10

Dag 10: Madurai - Mysore (nattåg)

Ledig dag i Madurai. Gandhi-museet är väl värt ett besök, och om du inte har tröttnat på tempel rekommenderar vi även Pazhamudhir Solai, ett annat hinduiskt tempel, vackert beläget i naturreservatet Alagar Kovil, 25 km norr om stan. Ta en rickshaw, eller buss nummer 44 dit. Det går shuttlebuss upp till templet den sista biten för dig som inte vill gå. Se upp för nyfikna och tjuvaktiga apor.

På kvällen hoppar vi på nattåget till Mysore. Sovplats med luftkonditionering ingår i priset, och det är oftast fyra sovplatser per kupé/sektion. Sängkläder ingår. Så långt det är möjligt delar du kupé/sektion med andra deltagare på resan, men vid ojämnt antal kan någon eller några få dela utrymme med andra resenärer. Oftast är det de som bokat resan i sista minuten som kan hamna lite avsides – ytterligare en anledning att boka i god tid.

Transfer med nattåg: ca 7 timmar.

11

Dag 11: Mysore

Tåget tar över gränsen från Tamil Nadu till delstaten Karnataka, och på morgonen är vi framme i Mysore, som var huvudstad i kungadömet med samma namn från 1399 och officiellt ända fram till 1947, när britterna lämnade över styret och Mysore blev en del av det enade Indien.

En stadsvandring med guiden ingår, och resten av dagen får du tillbringa som du vill.

Mysore ligger på drygt 700 meters höjd, och har ett behagligt klimat. Här går temperaturen sällan över 20 grader på nätterna. I Mysore tillverkas rökelse av sandelträ, och Devarajamarknaden är en av världens mest fotograferade, med vackert presenterade frukter och rangolipulver som används för att skapa färgstarka dekorationer.

billig-rundresa-i-indien-mysore

12

Dag 12: Mysore - Hampi (nattåg)

Palatset i Mysore är svårt att missa. Dagens palats är ”bara” drygt hundra år gammalt – det gamla palatset brann ned 1897. Här bodde maharadjorna under Wodeyar-dynastin.

Det finns även flera intressanta tempel att besöka i Mysore, och det är ett bra ställe att bara vandra runt utan något bestämt mål. Stadskärnan är ganska liten.

På kvällen är det dags för ett nattåg igen – den här gången väntar Hampi på andra sidan gryningen.

aventyrsresor-till-indien-mysore

13

Dag 13: Hampi

Vi vaknar i Hampi, och korsar floden med kanot för att komma till hotellet.

Hyr gärna en cykel eller moped, för att lättare kunna ta dig runt bland de många ruinerna i Hampi, som en gång i tiden var huvudstaden i ett av de största Hindurikena. På det 26 kvadratkilometer stora området finns inte mindre än 500 tempel. Här finns både hinduiska tempel och palats samt en del lämningar från den muslimska invasionen.

Bland de viktigaste lämningarna finns de här:

 • Lakkshminarasimha-statyn som med sina 6,7 meter avbildar Lord Vishnu i sin man-lejonavatar där han sitter på den sjuhövdade ormen.
 • En tre meter hög Badavilinga, som stått i den gamla vattenkanalen i århundranden utan att förstöras.
 • Lotus Mahal eller Kamal Mahal är ett bra exempel på hindu-muslimsk arkitektur
 • Vittala-templet med de 56 musikaliska pelarna. Tyvärr får man inte längre röra pelarna och höra deras resonans men istället kan kan besöka;
 • Virupaksha-templet i slutet av Hampi Bazaar. Efter att ha legat under vatten i hundratals år har man nu renoverat delar och några av pelarna i entrén har fortfarande musikaliska kvalitéer. Här är annars den 50 meter höga gopuram det mest spektakulära. Virupksksa-templet är ett av de äldsta i Hampi och härstammar från 1400-talet.

aktiva-rundresor-indien-hampi

14

Dag 14: Hampi - Goa (nattåg)

I väntan på resans sista nattåg har du dagen på dig att fortsätta utforska Hampis många fascinerande ruiner och tempel. På eftermiddagen tar vi egen minibuss eller buss till Hubli, där vi tar tåget till Goa.

15

Dag 15: Goa

I Goa bor vi (om det inte är fullbokat) på Shenrod Palms i Candolim. Här kan du välja mellan att bada i havet eller i hotellpoolen. Om du väljer stranden får du vara beredd på att dela solen med några av Goas många heliga kor. Du kan även varva badandet med att utforska lite av allt intressant Indiens minsta delstat har att erbjuda.

I Goa kan du känna dig som en klassisk turist utan behöva skämmas, och beställa lunch på stranden eller massage i skuggan under en palm. Missa inte den gamla hippiestranden Anjuna Beach, strax norr om Calangute. Här är mycket sig likt sedan slutet av 60-talet, även om det är lite mer välordnat nu. På onsdagar ordnas en stor loppmarknad här.

indienresa-rundresa-goa

16

Dag 16: Goa

Det går bra att behålla rummet fram till klockan 12, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det går självklart även bra att stanna i längre i Goa på egen hand om du vill, och vill du stanna på samma hotell hjälper vi dig gärna att boka in det.

Låter det intressant med volontärarbete i Indien? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse med att volontärarbeta i Goa. Vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema hela dagarna – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan utöver det vanliga programmet – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Indien betalar man med Rupies. 100 INR är ungefär 13 svenska kronor.

Kochi:

 • Kathakali-föreställning (ca 300 INR)

Madurai:

 • Sri Meenakshi-templet (ca 50 INR)
 • Gandhi-muséet (fri entré)

Mysore:

 • Keshava-templet (ca 200 INR)
 • Maharadjan palats (ca 200 INR)
 • Chamundi-templet (ca 100 INR)

Hampi:

 • Vittala-templet (ca 500 INR)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Trivandrum och slutar i Goa. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Goa. Vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa i Indien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMOm du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Trivandrum på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Trivandrum från kl 14.
VALUTA & KONTOKORTOfficiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska rupies utanför Indien, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Trivandrum och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 1.700-2.000 kr i veckan på mat, entréavgifter och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av enkel standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum – hör av dig om du är intresserad av det, så räknar vi på vad det kostar. Observera att egen kupé inte är tillgängligt på nattågen.

Mat utöver det som är specificerat ingår inte i priset på den här resan, utan du får fritt välja var och vad du vill äta.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.