11 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
5/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Upptäck spännande Sri Lanka  tillsammans med andra under 30! På den här varierade och intressanta gruppresan hinner vi uppleva mycket av det bästa Sri Lanka har att erbjuda på ganska kort tid, och den är ett perfekt sätt att maximera din tid på den här vackra ön. En bra lokal guide och trevliga reskompisar får du på köpet!


Det här är en specialresa för dig mellan 18 och 29, som helst reser med personer i din egen ålder. Låter det kul? Då har du hittat rätt! Läs mer om våra resor för dig under 30 här.

Är du över 29? Eller reser du hellre i en grupp med mer blandad ålder? Vi har över 100 andra gruppresor i Asien att välja mellan, för resenärer i alla åldrar.


 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan genom Sri Lanka

 • Börja resan med att varva ned på stranden eller vid hotellpoolen i Negombo
 • Lär känna mysiga Kandy, Sri Lankas näst största stad
 • Vandra bland teplantage och små byar i Ella
 • Åk på safari och spana efter vilda elefanter, leoparder och vackra fåglar
 • Relaxa på stranden i Unawatuna på Sri Lankas sydspets
 • Få en glimt av huvudstaden Colombos folkliv och shopping

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONSri Lanka. Resan startar i Negombo (4 mil norr om Colombo) och slutar i Colombo.
STARTDATUM1-4 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS18 till 29. Soloresenärer är lika välkomna som par och kompisgäng.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
9 frukostar, en lunchTransfer med (mini-)buss och tåg
Lokal expertguideFiskmarknaden i Negombo
Besök på kryddodling i MataleVacker tågresa från Kandy till Ella
Trekking till Ella GapNine Arch Bridge i Ella
Safari i Yala eller UdawalaweGuidad stadsvandring i Galle
Vacker tågresa från Galle till ColomboGuidad stadsvandring i Colombo
En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
FlygtransferMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Negombo (nära Colombo)

Du är välkommen att checka in på hotellet i Negombo från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Sri Lanka några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av Colombo och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Negombo – oftast är det ett hotell nära stranden som heter Waves By Tranquil, men om den är fullbokad blir det ett annat, likvärdigt alternativ. Det tar bara en halvtimme från flygplatsen till hotellet.

Beroende på när du kommer till Sri Lanka får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. De flesta väljer poolen eller havet på eftermiddagen. Det går även att hyra cykel i receptionen om du vill röra på dig lite och utforska omgivningarna.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte där du får träffa resans guide och dina nya resekompisar, så då är det bra om du är på plats.

gruppresa-ungdom-srilanka

2

Dag 2: Negombo - Kandy

Efter frukost rivstartar vi på fiskmarknaden i Negombo – var beredd på ganska intensiva doftupplevelser! Sedan är det dags att påbörja resandet på allvar, och vi åker österut med egen minibuss. Efter ett stopp på ett kryddplantage där du får prova några av de kryddor Sri Lanka är känt för kommer vi fram till mysiga Kandy.

Här finns bland annat Sri Lankas mest heliga tempel: Sri Dalada Maligawa, där enligt legenden en relik en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.

Transfer: Minibuss, ca 3 timmar

rundresa-resekompisar-sri-lanka

3

Dag 3: Kandy

Kandy är Sri Lankas näst största stad, med en befolkning på drygt 100.000 och ett mycket lugnare tempo än huvudstaden Colombo. Den här dagen får du spendera som du vill i Kandy. Den kungliga botaniska trädgården Peradeniya ligger fem kilometer utanför stadskärnan och är väl värd ett besök.

äventyrsresa-sri-lanka-kandy

4

Dag 4: Kandy

En ledig dag i Kandy. Om du vill finns det möjlighet att besöka grottemplet i Dambulla och/eller Lejonets Berg i Sigiriya, det hinner man lagom med på en dagsutflykt. Observera att det inte ingår i resan, utan bokas och betalas kontant på plats.

Eller så kan du välja att bara strosa runt i mysiga Kandy och ta dagen som den kommer.

ungdomsresa-sri-lanka-gruppresa

5

Dag 5: Kandy – Ella (tåg)

Vi tar tåget genom Sri Lankas högland, och passerar teplantage och vackra landskap. Många tycker att det här är en av världens vackraste tågresor! När vi kommer fram till Ella på eftermiddagen kan du besöka en lokal tefabrik om du vill, eller bara koppla av och äta middag på en av de många restaurangerna. Cafe Chill brukar vara populär, och Adam’s Breeze strax utanför stan är värd ett besök för extra god lokal mat.

 Transfer: Tåg, ca 6 timmar

backpacking-i-grupp-srilanka

6

Dag 6: Ella

Dags för trekking! Efter frukost vandrar vi genom Ellas vackra högland, och slutmålet är en lokal by där curry och te väntar lagom till lunch. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter – vill du vandra mer på egen hand går det bra, men vill du hellre koppla av vid poolen på hotellet eller hitta på något annat är det inga problem.

resa-till-srilanka-gruppresa

7

Dag 7: Ella - Tissamaharama

Resan går vidare söderut, till Tissamaharama. När vi har checkat in på resorten väntar nästa äventyr: en av Sri Lankas stora nationalparker – Yala. Här finns ett rikt djurliv, och vi åker på safari och kikar efter leoparder, krokodiler, elefanter, läppbjörnar om många andra intressanta djur.

Fotnot: Turismen på Sri Lanka ökar kraftigt just nu, och antalet besökare i Yala nationalpark har i vissa delar av parken nått en gräns där vi och våra lokala samarbetspartners känner att det inte är hållbart att ta emot fler människor utan att det påverkar miljön och djuren negativt. I skrivande stund sker därför safarituren i en mindre välbesökt del av nationalparken. Om antalet turister börjar bli för högt även där åker vi istället till närliggande Udawalawe nationalpark, där det också finns vilda elefanter, leoparder, bufflar, hjortar och många andra djur.

Yala nationalpark är stängd i september och oktober varje år, för att miljön ska få en chans att återhämta sig. Då åker vi alltid till Udawalawe istället.

Transfer: ca 3 timmar

rundresor-srilanka-yala

8

Dag 8: Tissamaharama - Unawatuna

Mot havet! Vi vänder västerut, och följer Sri Lankas södra kust till Unawatuna. Det är en av landets mest populära badorter, men har ändå lyckats behålla en hel del lokal charm. Här får du göra vad du vill resten av dagen.

Det finns bra snorkling (särskilt från december till april – resten av året kan vattnet vara lite grumligare).

Transfer: Minibuss, ca 3,5 timmar

srilanka-resekompisar-gruppresa

9

Dag 9: Unawatuna/Galle

En ledig heldag i Unawatuna. Om du inte vill hänga på stranden är det bara bara 7 kilometer till Galle, en mysig stad med ca 100.000 invånare. 1988 sattes de äldre delarna av staden och dess befästningar upp på UNESCOs världsarvslista. Galle är en populär ort för turister och backpackers och många konstnärer, författare, poeter och fotografer har valt att flytta hit – både från andra delar Sri Lanka och resten av världen.

rundresa-sri-lanka-galle

10

Dag 10: Unawatuna - Colombo (tåg)

Vi tar tåget från Galle till Colombo – en klassisk tågresa längs kusten. Det går inte att förboka biljetter på det här tåget, så det finns ingen garanti att vi får platser. Om inte får vi åka buss istället.

Missa inte den myllrande marknaden Pettah Bazaar, och Barefoot, en butik med rättvisemärkt hantverk från hela Sri Lanka. Här kan du köpa färgstarka souvenirer, handgjorda mjukisdjur, sängkläder, dukar och väskor – och överskottet går tillbaka till byarna de kommer från. De har även ett mysigt café.

På kvällen brukar gruppen samlas för en gemensam avskedsmiddag, men det är förstås frivilligt. I Colombo bor vi på charmiga Grand Oriental Hotel, byggt 1875.

Transfer: Tåg, ca 4 timmar

rundresa-sri-lanka-colombo

11

Dag 11: Colombo

Utcheckning är kl 12 och det tar ca 30-45 minuter med taxi till flygplatsen. Det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under dagen.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Låter det intressant med volontärarbete på Sri Lanka? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse med att volontärarbeta i Kandy eller med havssköldpaddor i Ambalangoda, nära Hikkaduwa. Vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

På Sri Lanka betalar du med lankesiska rupies (LKR). 1000 rupies är ungefär 27 svenska kronor.

Kandy:

 • Temple of the Tooth (ca 2.000 LKR)
 • Botaniska trädgården (ca 1.200 LKR)
 • Dans- och kulturshow (ca 1.000 LKR)
 • Grottemplet i Dambulla (ca 1.500 LKR)
 • Lejonets Berg i Sigiriya (ca 4.650 LKR)

Unawatuna:

 • Valskådning i Mirissa (november till mars) (ca ca 55 USD)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Colombo. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete på Sri Lanka. Vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa till Sri Lanka

VACCINATIONER
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Sri Lanka är enligt Världshälsoorganisationen helt fritt från Malaria sedan 2016. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMTuristvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Colombo på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Negombo från kl 14.
VALUTA & KONTOKORTDu är svårt att växla till sig lankesiska rupies i Sverige, och officiellt är det olagligt att föra med sig lokal valuta in eller ut ur landet, utom små summor. Det finns gott om bankomater som tar utländska bankkort på flygplatsen i Colombo och under resan. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen och på många andra ställen.

Räkna med att göra av med ca 1.400 – 1.800 kr i veckan på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång. Natt 9 och 13 går det inte att få enkelrum.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard.

9 frukostar och en lunch ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och alla är mellan 18 och 29. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.