8 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
5/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

På den här gruppresan får du uppleva många av vackra Sri Lankas höjdpunkter under åtta intressanta och avkopplande dagar, och den är ett perfekt sätt att maximera din semester. En bra lokal guide och trevliga reskompisar får du på köpet!

Den här resan passar perfekt för dig som har begränsat med tid och därför vill ha en relativt kort resa där du ändå hinner uppleva mycket. Vill du stanna längre på Sri Lanka? Det går utmärkt att kombinera den här resan med några dagar på stranden på egen hand, antingen före eller efter rundresan. 


 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan genom Sri Lanka

 • Börja resan med att varva ned på stranden eller vid hotellpoolen i Negombo
 • Utforska fascinerande Sigiriya – Lejonets berg
 • Upplev ”Temple of the Tooth”, en av landets största sevärdheter
 • Lär känna mysiga Kandy, Sri Lankas näst största stad
 • Relaxa på stranden i Unawatuna på Sri Lankas sydspets
 • Avsluta med folkliv och shopping i huvudstaden Colombo

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONSri Lanka. Resan startar i Negombo (4 mil norr om Colombo) och slutar i Colombo.
STARTDATUM1-3 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
7 frukostarTransfer med (mini-)buss och tåg
Lokal expertguideSigiriya (Lejonets berg)
Tempel of the tooth i KandyTågresa från Galle till Colombo
Guidad stadsvandring i ColomboEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
FlygtransferMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Negombo (nära Colombo)

Du är välkommen att checka in på hotellet i Negombo från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Sri Lanka några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av Colombo och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Negombo – oftast är det ett hotell nära stranden som heter Waves By Tranquil, men om den är fullbokad blir det ett annat, likvärdigt alternativ. Det tar bara en halvtimme från flygplatsen till hotellet.

Beroende på när du kommer till Sri Lanka får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. De flesta väljer poolen eller havet på eftermiddagen. Det går även att hyra cykel i receptionen om du vill röra på dig lite och utforska omgivningarna.

Klockan 17.30 hålls ett välkomstmöte där du får träffa resans guide och dina nya resekompisar, så då är det bra om du är på plats.

gruppresa-ungdom-srilanka

2

Dag 2: Negombo - Dambulla

Efter frukost påbörjar vi resandet på riktigt, och åker med egen minibuss till Dambulla, en liten stad byggd där granitberget kommer upp i dagen och i vilket det gömmer sig ett imponerande buddhistiskt grottkomplex, Raja Maha Vihara, som daterar sig till 100-talet f.Kr.. Det är det största och bäst bevarade grottempelkomplexet i hela landet. och finns även med på UNESCOs världsarvslista. Om du vill utforska grottkomplexet kostar det ca 1500 LKR (ca 80 kr) som betalas kontant på plats.

Det finns även möjlighet att hoppa på en valfri jeepsafari i antingen Minneriya eller Kaudulla mot en extra kostnad. I båda nationalparkerna finns chans att se vilda elefanter om du har tur, och vilken man åker till beror på årstiden.

Transfer: Minibuss, ca 4,5 timmar

matresa-sri-lanka

3

Dag 3: Dambulla - Sigiriya - Kandy

Den här dagen startar tidigt, med en kort resa till Sigiriya – Lejonets berg – innan värmen blir för intensiv.

Sigiriya var en gång i tiden huvudstad för delar av det som nu är Sri Lanka och skyddat av UNESCO. Stentrappor leder upp för sluttningen till bergets fot, och vindlar vidare uppåt genom resterna av de lägre delarna av palatset. Härifrån går klättringen till bergets topp via en modern järntrappa som går genom resterna av den ursprungliga tegelporten ”Lejonporten”, idag förfallen till två stora högar av tegelsten samt två lejontassar. Ruinerna av palatsbyggnaderna reser sig idag ungefär en halv meter ovanför bergets yta, men det som huggits ur i dess yta har klarat sig bättre, till exempel den kungliga tronen ovanför simbassängen som fortfarande finns kvar.

Efter morgonens utflykt åker vi tillbaka till hotellet för frukost, innan resan går vidare till Kandy. Det finns möjlighet att stanna för att äta lunch på en av de många kryddodlingarna i området.

När vi kommer fram till Kandy besöker vi ett av Sri Lankas mest heliga tempel: Sri Dalada Maligawa, där enligt legenden en relik en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.

Kvällen får du tillbringa som du vill. Guiden kommer gärna med förslag på bra restauranger, och stans bästa roti.

Transfer: ca 3 timmar.

äventyrsresor-srilanka-Sigiriya-kandy

4

Dag 4: Kandy

Kandy är Sri Lankas näst största stad, med en befolkning på drygt 100.000 och ett mycket lugnare tempo än huvudstaden Colombo. Den här dagen får du spendera som du vill i Kandy. Den kungliga botaniska trädgården Peradeniya ligger fem kilometer utanför stadskärnan och är väl värd ett besök.

äventyrsresa-sri-lanka-kandy

5

Dag 5: Kandy - Unawatuna

Mot havet! Vi fortsätter söderut, till Unawatuna. Det är en av landets mest populära badorter, men har ändå lyckats behålla en hel del lokal charm. Här får du göra vad du vill resten av dagen.

Det finns bra snorkling (särskilt från december till april – resten av året kan vattnet vara lite grumligare).

Transfer: Minibuss, ca 3,5 timmar

srilanka-resekompisar-gruppresa

6

Dag 6: Unawatuna/Galle

En ledig heldag i Unawatuna. Om du inte vill koppla av på stranden är det bara bara 7 kilometer till Galle, en mysig stad med ca 100.000 invånare. 1988 sattes de äldre delarna av staden och dess befästningar upp på UNESCOs världsarvslista. Galle är en populär ort för turister och backpackers och många konstnärer, författare, poeter och fotografer har valt att flytta hit – både från andra delar Sri Lanka och resten av världen.

rundresa-sri-lanka-galle

7

Dag 7: Unawatuna - Galle - Colombo (tåg)

Vi tar tåget från Galle till Colombo – en klassisk tågresa längs kusten. Det går inte att förboka biljetter på det här tåget, så det finns ingen garanti att vi får platser. Om inte får vi åka buss istället.

Missa inte den myllrande marknaden Pettah Bazaar, och Barefoot, en butik med rättvisemärkt hantverk från hela Sri Lanka. Här kan du köpa färgstarka souvenirer, handgjorda mjukisdjur, sängkläder, dukar och väskor – och överskottet går tillbaka till byarna de kommer från. De har även ett mysigt café.

På kvällen brukar gruppen samlas för en gemensam avskedsmiddag, men det är förstås frivilligt.

Transfer: Tåg, ca 4 timmar

rundresa-sri-lanka-colombo

8

Dag 8: Colombo

Utcheckning är kl 12 och det tar ca 30-45 minuter med taxi till flygplatsen. Det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under dagen.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Låter det intressant med volontärarbete på Sri Lanka? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse med att volontärarbeta i Kandy eller med havssköldpaddor i Ambalangoda, nära Hikkaduwa. Vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

På Sri Lanka betalar du med lankesiska rupies (LKR). 1000 rupies är ungefär 50 svenska kronor.

Dambulla:

 • Grottemplet (ca 1.500 LKR)
 • Jeepsafari i antingen Minneriya eller Kaudulla (ca 6.500 LKR)
 • Grottemplet i Dambulla (ca 1.500 LKR)

Kandy:

 • Botaniska trädgården (ca 1.200 LKR)
 • Dans- och kulturshow (ca 1.000 LKR)
 • Grottemplet i Dambulla (ca 1.500 LKR)
 • Matlagningslektion hos en lokal familj (ca 1.400 LKR)

Unawatuna:

 • Valskådning i Mirissa (november till mars) (ca ca 55 USD)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Negombo (nära Colombo) och slutar i Colombo. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete på Sri Lanka. Vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa till Sri Lanka

VACCINATIONER
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Sri Lanka är enligt Världshälsoorganisationen helt fritt från Malaria sedan 2016. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMTuristvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Colombo på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Negombo från kl 14.
VALUTA & KONTOKORTDu är svårt att växla till sig lankesiska rupies i Sverige, och officiellt är det olagligt att föra med sig lokal valuta in eller ut ur landet, utom små summor. Det finns gott om bankomater som tar utländska bankkort på flygplatsen i Colombo och under resan. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen och på många andra ställen.

Räkna med att göra av med ca 1.400 – 1.800 kr i veckan på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard.

7 frukostar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.