22 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
7/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

En intressant äventyrsresa genom två av Indonesiens mest populära öar: Java med höjdpunkter som Borobudur och vulkanen Mount Bromo, och avkopplande Bali med vackra tempel och fina stränder.

Den här resan går utmärkt att hoppa på som en del av en längre vistelse på Bali – kanske innan några avkopplande dagar på stranden?

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan genom Java och Bali:

 • Starta i tiomiljonersstaden Jakarta, och upplev Sydostasiens största moské
 • Simma genom Green Canyon i Pangandaran
 • Utforska tempelruinerna i Borobudur – i klass med Angkor Wat och Bagan!
 • Se intressanta Yogyakarta från cykelsadeln
 • Bo mitt i naturen i Seloliman naturreservat
 • Gå på trekking och se solen gå upp över vulkanen Mount Bromo
 • Upplev kaffe- och kakaoplantage i Kalibaru
 • Åk båt över till Bali och njut av stranden i fiskebyn Pemuteran
 • Lär känna mysiga Ubud – Balis kulturella medelpunkt
 • Se traditionell en Kecak-föreställning
 • Upplev landsbygden runt Ubud på cykel
 • Lär känna lilla Undisan – långt från massturismen
 • Upplev soluppgången på vulkanen Mount Batur
 • Kika efter delfiner längs kusten i Lovina Beach
 • Snorkla bland korallreven i Barat nationalpark
 • Besök varma källor, vattenfall och vackra tempel runt Bedugul
 • Avsluta äventyret vid stranden i Sanur 

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndonesien. Resan startar i Jakarta och slutar i Sanur på södra Bali (nära flygplatsen).
STARTDATUM2-4 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans inför, under och efter resanDelat dubbelrum
21 frukostar, 4 luncher, 3 middagarTransfer med privat minibuss, båt, tåg, taxi
Sightseeing med guide i JakartaGreen Canyon i Pangandaran
Tempelkomplexet BorobudurCykeltur med guide i Yogyakarta
Vandring i Seloliman nationalparkTrekking upp för vulkanen Mt Bromo
Besök på kaffe- och kakaoplantageTaman Ayu-templet i Mengwi
Stadsvandring med guide i UbudTraditionell dansuppvisning i Ubud
Cykling med guide från Taro till UbudGuidad vandring och lunch i Undisan
Entréavgift till vulkanen Mount BaturVandring upp för Mount Batur
Snorkling i Bali Barat NationalparkEntréavgift till Banjar Hot springs
Besök vid vattenfallet i MundukTempelbesök vid Lake Bratan
Besök på Seririt-marknaden i LovinaBalinesisk ceremoni i Bedugul
En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
FlygtransferMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Jakarta

Du är välkommen att checka in på hotellet i Jakarta från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Jakarta några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Jakarta – oftast är det ett hotell som heter Dreamtel, 300 meter från pendeltågsstationen Gondangdia där flera linjer korsas så du enkelt kan ta dig runt i stan på egen hand om du vill. Det tar ungefär en timme med taxi från flygplatsen.

Beroende på när du kommer till Jakarta får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Kanske ett eller ett par museum för att lära känna Indonesien lite bättre innan resan börjar? Konstmuséet Balai Seni Rupa är intressant, och om du inte varit i Jakarta tidigare ger nationalmuséet en bra introduktion.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide och de andra deltagarna, så då är det bra om du är på plats.

gruppresor-indonesien-jakarta

2

Dag 2: Jakarta

Vi upptäcker huvudstaden till fots på förmiddagen, och hinner blant annat med hamnen i Sunda Kelapa, Chinatown med sina många tempel, och de gamla stadsdelarna i Batavia. Vi besöker den kinesiska herrgården Chandra Naya, torget Fatahillah Square, Jakartas katedral och nationalmoskén Istiqlal – den största i sydostasien. Vi hinner även med att utforska antikvitetsmarknaden på Jalan Surabaya.

rundresa-indonesien-jakarta

3

Dag 3: Jakarta - Pangandaran

Java är stort, och den här dagen tillbringar vi mestadels på resande fot. Vi tar tåget till Pukuwerto, där vi byter till privat minibuss som tar oss ned till Pangandaran på den södra kusten. Det är en liten fiskeby med fina stränder som mest besöks av lokala turister.

Transfer: Tåg, ca 5,5 timmar och minibuss, ca 3 timmar

4

Dag 4: Pangandaran

Vi börjar dagen med att besöka den lokala marknaden och du får en chans att prova lokalt tillverkat palmsocker och riskakor. Här kan du även se Wayan Golek, traditionella marionettdockor i trä.

Därefter tar vi båten upp för floden, genom djungeln, till den vackra Green Canyon – ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen. Sista biten simmar vi, och om du inte är van att simmar rekommenderar vi att behålla flytvästen på.

Eftermiddagen tillbringar vi på en strand i närheten.

äventyrsresor-indonesien-java

5

Dag 5: Pangandaran - Yogyakarta

Vi åker inåt i landet igen, och byter minibussen mot tåg. Dagen slutmål är Yogyakarta, en mysig stad med gamla anor som ofta kallas Javas kulturella hjärta. Vi rekommenderar Sultanens palats (Ullen Sentalu) och marknaderna på Jalan Malioboro. På kvällen kan du se en föreställning av klassisk Ramayana-balett om du vill.

Transfer: Minibuss, ca 1 timme och tåg, ca 4 timmar

aktiv-resa-java-indonesien-yogyakarta

6

Dag 6: Yogyakarta (Borobudur)

Vi går upp tidigt, för att hinna fram till det imponerande tempelkomplexet Borobudur i morgonljuset och för att undvika turistströmmen. Borobudur är ett av världens största buddhistiska monument. Mängder av pilgrimer besöker templet från 800-talet varje år. Det består av flera våningar, dekorerade med 2.672 olika paneler med reliefer och över 500 stupor, och visar vägen till Nirvana.

Guiden berättar allt du vill veta om det här magnifika templet, som är upptaget på UNESCOs Världsarvslista.

Eftermiddagen är ledig – om du inte har fått nog av häftiga tempel finns även det hinduiska Prambanan en halvtimme öster om Yogyakarta och guiden kan ordna så du kommer dit.

Transfer med minibuss: ca 2 timmar

billig-aventyrsresa-java-borobudur

7

Dag 7: Yogyakarta

Vi utforskar Yogyakartas utkanter med cykel, och cyklar förbi gröna risfält och lokala små familjeföretag som tillverkar allt från tegelstenar till tofu. Tempot är lugnt, och terrängen är mestadels ganska platt så det är inte en särskilt ansträngande cykeltur – men om du inte vill cykla kan guiden ordna en becak (mopedtaxi) istället. Vi cyklar ca 6 kilometer.

Sugen på riktigt bra, lokalproducerat kaffe? På Klinik Kopi tar man kaffe på allvar. Vill du äta något nyttigt och gott? På Milas finns bra vegetarisk mat med organiskt odlade grönsaker.

gruppresor-indonesien-yogyakarta

8

Dag 8: Yogyakarta - Seloliman naturreservat

Resan går vidare, och vi fortsätter med tåg österut. Sista biten byter vi till minibuss, för att nå naturreservatet Seloliman vid foten av den heliga vulkanen Penanggungan. Här träffar vi några av volontärerna som jobbar på Seloliman Environmental Education Centre och bjuds på middag lagad på organiska grönsaker.

Här bor vi enkelt och nära naturen, i enkla bungalows. Var beredd på att det finns mycket insekter i området, så glöm inte myggspray.

gruppresor-indonesien

9

Dag 9: Seloliman - Mount Bromo

Den lokala personalen tar dig med på en vandring i området, där du får lära dig mer om javanesiska örter och hur de kan användas som medicin. Du får en inblick i lokal flora och fauna, traditionellt jordbruk och hur man odlar ris på ett ekologiskt sätt.

Därefter går resan vidare till Mount Bromo – en aktiv vulkan 2.329 meter över havet. Den här natten bor vi enkelt, så vi inte behöver åka långt för att påbörja morgondagens tidiga vandring.

Transfer med minibuss: ca 4 timmar

10

Dag 10: Mount Bromo - Kalibaru

Den här dagen börjar tidigt – runt klockan 03.30 – men det är värt det. Vi bestiger ett litet berg nära vulkanen och ser solen gå upp över Mount Bromo. Det tar bara ca 45 minuter att nå utsiktsplatsen och det är inte en ansträngande vandring – men ta med en sjal eller liknande för att skydda näsa och mun från damm. Det kan också vara kyligt under de tidiga morgontimmarna, så varma kläder rekommenderas.

Soluppgången över den ångande vulkanen är en oförglömlig upplevelse, särskilt vid klart väder.

På morgonen åker vi vidare med buss till Probolinggo, där vi hoppar på tåget till Kalibaru. Vi stannar för lunch längs vägen, och när vi kommer fram till Kalibaru på eftermiddagen kan du koppla av vid poolen på hotellet eller kanske unna dig en massage.

Fotnot: Om Mount Bromo är ovanligt aktiv är det inte tillåtet att komma i närheten av säkerhetsskäl. Då får du en ny chans vid Mount Batur på Bali.

äventyrsresa-indonesien

11

Dag 11: Kalibaru - Pemuteran (Bali)

Vi börjar tidigt även den här dagen, och utforskar kaffe-, kakao- och gummiplantage i närheten. Du får se hur gummi behandlas, hur kaffebönor torkas och (om det finns tid) hur kakao fermenteras.

Därefter avverkar vi den sista sträckan av Java med minibuss, tills vi når färjeläget i Ketapang. Vi kommer inte att vara ensamma på vägen – många åker över till Bali härifrån, och det kan ta lite extra tid på grund av trafiken. Vi korsar Javasundet med båt, och på Bali väntar en annan minibuss som tar oss vidare längs kusten tills vi når Pemuteran, där vi kommer att tillbringa de kommande två nätterna.

Transfer: Minibuss ca 3 timmar, båt ca 1 timme, minibuss ca 1 timme

rundresor-indonesien-kaffe-kakao

12

Dag 12: Pemuteran

Dags att koppla av! Den här fina badorten på nordvästra Bali bjuder på fina stränder och intressanta tempel, och om du är sugen på att röra på dig lite finns det bra snorklingsmöjligheter.

pemuteran-bali

13

Dag 13: Pemuteran - Ubud

Efter frukost åker vi vidare, och på vägen till Ubud stannar vi vid templet Taman Ayun i Mengwi där du kan beundra arkitekturen och ta en promenad i den vackra trädgården.

Vi kommer fram till Ubud på eftermiddagen. Här finns massor av caféer, konstgallerier och små butiker. Besök även gärna något av Ubuds muséer – vi rekommenderar särskilt konstmuséet Neka.

Transfer med minibuss, ca 5 timmar

indonesien-resor-bali

14

Dag 14: Ubud

Njut av en ledig dag i Ubud (uttalas ”O-bood”). Kanske ett besök i Ubud Monkey Forest, eller ”Sacred Monkey Forest Sanctuary” som det egentligen heter? Det är en av Ubuds största turistattraktioner. Här bor runt 600 långsvansade makaker, och det går bra att mata dem om du vill. Det finns bananer att köpa på på plats. Aporna är inte rädda för människor, men vi rekommenderar att inte låta dem klättra på dig och du ska självklart inte försöka lyfta upp dem. Att bli biten eller riven av en apa är ingen bra avslutning på din resa, och det är bättre att betrakta dem på lite avstånd. Inom området finns också tre intressanta hinduiska tempel från 1300-talet som är väl värda ett besök.

Det här är en kombinationsresa, och den här dagen kommer eventuellt några av deltagarna att bytas ut. Det hålls ett informationsmöte på hotellet för de nya klockan 18 som du gärna får vara med på.

billig-resa-bali-ubud

15

Dag 15: Ubud

Under ledning av guiden upptäcker vi Ubud till fots efter frukost. Vi tar lokalbussen till en bit utanför stan, där vi börjar vandringen. Längs vägen kommer du att se vardagslivet på landsbygden, risfält och vi besöker ett lokalt center för konst och hantverk. Vandringen avslutas i centrala Ubud efter ungefär 2,5 timme, och därifrån får du fortsätta upptäcka mysiga Ubud på egen hand.

På kvällen väntar en föreställning i kecak (även kallat Ramayana Monkey Chant) – en traditionell dansföreställning utöver det vanliga och en av resans höjdpunkter för många.

bali-äventyrsresor-ubud

16

Dag 16: Ubud - Undisan

Idag börjar vi med att utforska Ubuds utkanter från cykelsadeln, från området Taro och tillbaka till Ubud. Totalt cyklar vi i ungefär 2,5 timmar, genom bakgator, små byar och risfält – ett perfekt sätt att se mer av vardagslivet runt Ubud. Det finns gott om tid att stanna och ta bilder och besöka vackra tempel längs vägen. Det är inte en ansträngande cykeltur – det är nedförsbacke över hälften av vägen – men för säkerhets skull följer en bil med om någon vill ta en paus från cyklandet.

Därefter åker vi vidare till mysiga Undisan med privat minibuss. Här kommer du inte att se många turister, och byn ligger vackert med vulkanen Mount Agung i bakgrunden. Undisan ligger 280 meter över havet och bjuder på lite svalare klimat än Ubud.

bali-på-cykel

17

Dag 17: Undisan - Mount Batur

Den här dagen börjar med en vandring på drygt två timmar runt fridfulla Undisan, och vi besöker bland annat en lokal songket-tillverkare. Songket är de vackra tygerna med invävda guld- eller silvertrådar man ofta ser i bland annat Indonesien. Därefter väntar traditionell bungkus-lunch, innan det är dags att resa vidare mot Mount Batur.

Vi övernattar på guest house i en by vid vulkanens fot, nära sjön Batur. Här livnär sig de flesta på fiske, och som guider för de som vill bestiga vulkanen.

Transfer: ca 2 timmar

äventyrsresa-bali

18

Dag 18: Mount Batur - Lovina

Idag ringer väckarklockan klockan 3 – och strax efter det börjar vi vandringen upp för Mount Batur för att hinna uppleva soluppgången från toppen! Vandringen tar 1,5 till 2 timmar. För många är det är här en av höjdpunkterna på resan, och väl värt att gå upp mitt i natten.

Fotnot: Vid molnigt väder är utsikten av förklarliga skäl mindre spektakulär, och vid kraftigt regn kan vandringen ställas in av säkerhetsskäl. Vandringen börjar enkelt men blir brantare närmare vulkanens mynning – så det är viktigt att ha bra skor, och vi rekommenderar en pannlampa eller större ficklampa.

När vi kommer tillbaka till vulkanens fot finns det möjlighet att koppla av i en varm källa med fantastisk utsikt över sjön.

Efter lunch fortsätter resan till Lovina – en avslappnad liten ort vid havet. Vi rekommenderar att äta middag på Warung Rasta, på stranden, som har bra fisk och skaldjur till rätt pris – eller på Akar, som har bra vegetarisk och vegansk mat. Missa inte deras organiska smoothies!

Lovina är även känt för delfinerna som finns längs kusten. Vi rekommenderar att försöka få en glimt av dem från stranden, och inte följa med på en av de många motorbåtar som erbjuder delfinskådning – många av dem förföljer delfinerna i hög fart, och det kan vara stressande och skadligt för dem.

Transfer: ca 3 timmar

gruppresa-bali-lovina

19

Dag 19: Lovina - Menjangan - Lovina

Vi tar båten till Barat nationalpark och ön Menjangan – ett av Balis allra bästa snorklingsvatten. Här vi tillbringar dagen med att snorkla vid korallreven. Tänk på att ”se men inte röra” är bäst – varken fiskar eller koraller mår bra av att bli petade på.

På vägen tillbaka till Lovina stannar vi vid de varma källorna i Banjar där du kan skölja av saltvattnet och njuta av bad i tre olika temperaturer. (Om klockan hunnit bli för mycket besöker vi källorna kommande förmiddag istället, så du hinner njuta av eftermiddagssolen på stranden i Lovina).

På kvällen får du lära dig mer om balinesisk matlagning på Ibu Wayan’s, och hemlagad middag ingår.

snorkling-bali

20

Dag 20: Lovina - Bedugul

Dagens första stopp blir vid varma källorna i Banjar, om vi inte hann med dem dagen innan. Därefter fortsätter vi till den lilla bergsbyn Munduk, där vi vandrar genom kaffeplantagen till ett dolt vattenfall där det också går att bada.

Efter lunch väntar det vackra templet Pura Ulun Danu Bratan, byggt på en liten ö i Bratan-sjön. En klassisk symbol för Bali, där vatten är ett viktigt element.

Kvällen och natten tillbringar vi i Bedugul, en mysig stad på 1500 meters höjd. Här kan det vara lite kyligt på kvällarna, så ta med en jacka.

Transfer: ca 2 timmar

rundresor-bali

21

Dag 21: Bedugul - Sanur

Efter frukost besöker vi en by där du får lära dig hur en traditionell balinesisk canang – ett blomsterarrangemang som offras till gudarna – tillverkas hos en lokal familj.

Därefter reser vi vidare, till den här resans slutpunkt: Sanur, vid havet. Här kan du känna dig som en klassisk turist utan behöva skämmas, och beställa lunch på stranden eller balinesisk massage i skuggan under en palm. Här kan du även testa windsurfing, vattenskidor, dykning, segling och fiske – eller kanske bara relaxa vid poolen på hotellet?

singelresor-bali-tuban

22

Dag 22: Sanur

Utcheckning är klockan 12, och om du ska flyga hem direkt ligger flygplatsen bara en halvtimme bort med taxi. Det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill vara ute och shoppa eller ligga på stranden under dagen.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Det går förstås utmärkt att förlänga resan med några extra dagar på stranden, och då är Sanur en bra utgångspunkt. Eller låter det intressant med volontärarbete på Bali? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse på Bali med att volontärarbeta i Ubud, Lovina Beach eller på grannön Nusa Penida.

Extra aktiviteter

På den här resan ingår mer i priset från början än på våra andra gruppresor till Bali och Indonesien, men det finns ändå möjlighet att själv välja till aktiviteter vissa dagar.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

På Bali betalar du med indonesiska rupies (IDR). 1oo 000 rupies är ungefär 70 svenska kronor, så det gäller att hålla reda på nollorna.

Pangandaran:

 • Guidad trekking (ca 200 000 IDR)

Yogyakarta:

 • Prambanan-templet (ca 525 000 IDR)
 • Guidad stadsvandring (ca 300 000 IDR)
 • Ramayana-balett (ca 450 000 IDR)
 • Matlagningslektion (ca 250 000 IDR)
 • Yogalektion (ca 60 000 IDR)

Pemuteran:

 • Matlagningslektion (ca 350 000 IDR, minst två deltagare krävs)
 • Yogalektion (ca 400 000 IDR, minst två deltagare krävs)
 • Djungeltrekking (ca 875 000 IDR, minst två deltagare krävs)
 • Snorkling (ca 850 000 IDR, minst två deltagare krävs)
 • Tempelbesök (ca 700 000 IDR, minst två deltagare krävs)

Ubud:

 • Matlagningslektion (ca 350 000 IDR)
 • Forspaddling (ca 740 000 IDR)
 • Saraswati Temple Lotus Garden (fri entré)
 • Matlagningslektion (ca 350 000 IDR)

Undisan:

 • Matlagningslektion (ca 150 000 IDR)

Mt Batur:

 • Varma källorna (ca 300 000 IDR)

Lovina:

 • Yogalektion (ca 120 000 IDR)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Jakarta och slutar i Sanur på Bali. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete på Bali. Vår systerorganisation IndiGo Travel har volontärprojekt i Ubud, Lovina och på den lilla grannön Nusa Penida, och vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa till Indonesien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B, samt tyfoidfeber. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMOm du ska stanna i Indonesien i högst 30 dagar och har svenskt pass kan du söka visum vid ankomst (Visa on arrival). Det kan förlängas med 30 dagar på plats om du vill stanna längre.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Jakarta på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Jakarta från kl 14.
VALUTA & KONTOKORTDu kan växla till dig indonesiska Rupies i Sverige, men det behövs oftast inte eftersom det finns gott om bankomater på flygplatserna och i städerna. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen på Bali, samt på många platser längs vägen.

Räkna med att göra av med ca 1 500-2 000 kr i veckan på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard.

21 frukostar, 4 luncher och 3 middagar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden.