Vi tar bort vaccinationskravet i januari 2023

vaccinationspolicy_asien_resor

Från den 1 januari 2023 måste du inte längre vara vaccinerad mot Covid för att åka på TAC:s gruppresor — men det är fortfarande starkt rekommenderat.

TAC var en av de första svenska resebyråerna som införde obligatorisk Covid-vaccination för våra resenärer. Det gjorde vi i augusti 2021, och vi är stolta över att ha dragit vårt strå till stacken för att skydda både lokalbefolkningen och våra resenärer.

Vårt beslut att ta bort denna bestämmelse betyder inte att pandemin är över, eller att det inte längre är lika viktigt att vaccinera sig. Det återspeglar dock verkligheten nu när resandet börjar komma igång på allvar igen efter Covid. Vi har vårt andra hem Thailand som utgångspunkt, och eftersom vi har varit på plats i Sydostasien under hela pandemin har vi sett vilken glädje resandet sprider nu när det är möjligt att resa igen — både hos resenärerna och lokalt, hos alla som har gått på knäna i flera år på grund av uteblivna intäkter från både lokala och internationella turister.

Regeringar världen över tar nu bort fler och fler restriktioner, och det blir mer och mer tydligt att skydd mot Covid nu i första hand är ett personligt val. Men vi rekommenderar fortfarande att man vaccinerar sig. Det innebär ett enormt privilegium att kunna resa, och även om det inte är obligatoriskt att vara vaccinerad på resorna från den 1 januari kommer det även i framtiden att finnas riktlinjer för att skydda både våra resenärer och lokalbefolkningen i de länder vi har resor i.

Vi rekommenderar fortfarande att alla som känner av symptom som kan vara Covid testar sig, och om någon av resenärerna testar positivt under resan kommer han eller hon att få hjälp att avbryta resandet och få vård (om det behövs). Beroende på situationen kan det krävas att man isolerar sig under en tid, och om det är möjligt med tanke på lokala bestämmelser kan det även finnas möjlighet att hoppa på resan igen när man kan visa upp ett negativt test.

Men, som sagt, vi rekommenderar fortfarande att du vaccinerar dig och ser över om du behöver en booster innan du reser. Inte bara för din egen skull, utan för dina medresenärers och inte minst för att bidra till att skydda lokalbefolkningen. Även om vaccination inte ger ett hundraprocentigt skydd gör det stor skillnad.

Skriv en rad!

Kommentera