Bästa länderna i Asien för en resa i sommar

asien-sommar-resor

Är du sugen på en resa till Asien i sommar, men inte säker på vart du vill åka? Här ger vi lite insider-tips på länder och destinationer som är säkra kort under sommaren!

 

Länder med bäst klimat på sommaren:

Indonesien. Ett jätteland med 252 miljoner invånare och över 13 000 öar. Många som åker till Indonesien åker ”bara” till Bali, och det är inget fel med det — det är en fantastisk ö där det finns massor att uppleva. Men var inte rädd för att släppa sargen lite och åka till exempelvis Lombok, Balis granne i öster, eller spännande Java. Indonesien bjuder på massor av sol när vi har sommar i Sverige, och en annan fördel är att det är visumfritt i 30 dagar för svenskar. Här hittar du våra äventyrsresor till Indonesien.

Mongoliet. På grund av Rysslands invasion av Ukraina går det inte att uppleva hela transsibiriska järnvägen längre, men vi har även en 15-dagarsresa där du får leva vildmarksliv i Mongoliet. Den resan börjar och slutar i huvudstaden Ulan Bator och är bara igång från början av juni till slutet av augusti — när det är skön sommar i Mongoliet. Vår spännande resa genom Mongoliet hittar du här.

Borneo (Malaysia). Världens tredje största ö! På Borneo regnar det året runt — det är en del av charmen med regnskogen där — men det är en fantastisk destination för dig som gillar djur och natur. Våra äventyrsresor går till Sabah, längst upp på norra Borneo, som hör till Malaysia. Här kan du kika på orangutanger och näsapor, bestiga det högsta berget mellan Himalaya och Nya Guinea och snorkla. Våra äventyrsresor till Borneo finns här.

Malaysia. Även västra Malaysia — den del som ligger mellan Thailand och Singapore — har bra väder på sommaren. Här regnar det minst från juni till augusti, och sommaren är en utmärkt tid att åka till Malaysia. Visumfritt för svenskar är det också, i hela 90 dagar! Här finns alla våra resor till Malaysia och Singapore.

 

Länder med helt okej sommarklimat:

Sri Lanka. Trots att Sri Lanka är en relativt liten ö — åtminstone jämfört med jättegrannen i norr, Indien — är inte klimatet detsamma på hela ön. När vi har sommar i Sverige är vädret bra på Sri Lankas östra kust, men på västkusten får du räkna med mer regn. Å andra sidan gör regnet att det blir grönt och vackert, och precis lagom varmt. Här finns våra resor till Sri Lanka.

Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja. Det är regnperiod i de här länderna på sommaren, men det regnar inte varje dag och ofta kommer regnet i kraftiga störtskurar som slutar ganska snabbt. Juni till augusti är helt okej i de här länderna, särskilt om du åker på en rundresa och inte bara ligger på stranden hela dagarna.

 

Länder med mycket regn på sommaren:

Indien, Nepal, Bhutan, Kina, Sydkorea och Japan. Räkna med mycket regn i de här länderna på sommaren, men det betyder inte att det inte går att resa runt ändå. En fördel med regnperioden är att det är färre turister, mindre trångt på populära turistattraktioner och att det är grönt och fint. Vill du ha mycket sol rekommenderar vi dock att spara de här länderna till hösten.


Har du funderingar på en resa i sommar? Hör gärna av dig om du vill bolla idéer! 🙂

Skriv en rad!

Kommentera