I Mina Skor – Stöd barn i Thailand genom din resa

i mina skor the adventure crowd

Tillsammans med vår systerorganisation IndiGo Travel driver vi på TAC en fond för utsatta barn i Thailand – I Mina Skor. Nästan all vår ekonomiska vinst från IndiGo hamnar i den fonden, och även du som bokar en resa med TAC bidrar till att hjälpa våra fadderbarn och två barnhem i norra Thailand.

Med de pengar vi har fått till I Mina Skor har vi bland annat:

  • bekostat specialundervisning för barn med autism på ett barnhem i Bangkok
  • bekostat begravning och rättsliga kostnader för två barn i Bangkoks slum som drunknade i en tragisk olycka
  • gett ekonomiskt stöd till en skola för flyktingbarn från Burma i Kuraburi i sydöstra Thailand
  • gett ekonomiskt stöd till ett barnhem i Phang Nga i sydöstra Thailand
  • sponsrat våra fadderbarn, som kommer från familjer som lever HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
  • gett ekonomiskt stöd till två barnhem i Chiang Rai

I samtliga fall har vi följt upp på plats för att säkerställa att pengarna går dit de ska, och genom att ständigt vara på plats i Thailand kan vi garantera att varenda krona hamnar på rätt ställe.

 

2020 – ett mycket speciellt år

Som vi alla vet har 2020 varit ett riktigt dåligt år på många sätt. Våra tankar går till alla runtom i världen som direkt eller indirekt drabbats av COVID-19, och till alla som kämpar för att komma på fötter ekonomiskt efter den massiva arbetslöshet den har fört med sig.

Som researrangör med Asien som specialitet ser vi med egna ögon hur hårt den uteblivna turismen slår mot den del av befolkningen i Thailand och andra länder som på ett eller annat sätt jobbar med turism. Länder stänger sina gränser för att skydda sina medborgare mot COVID-19, men tyvärr skapar det stora ekonomiska problem med uteblivna intäkter, arbetslöshet och lågkonjunktur som följd.

Vi på TAC har förstås – liksom alla andra som förmedlar resor – drabbats av det kraftigt minskade resandet i världen. Vi har inte kunnat ta emot resenärer sedan i början av mars, och det är inte slut än. Dock finns det ingen risk att vi drabbas av konkurs, eftersom vi jobbar efter principen att inte ha några fasta utgifter i form av löner, lokalhyra och liknande. Vi är skuldfria, och livnär oss på annat i väntan på att resandet ska komma igång igen. Alla våra resenärer som drabbats av inställda eller avbrutna resor på grund av COVID-19 har kompenserats och antingen fått pengarna tillbaka eller flyttat fram sina resor till senare datum.

Vi fortsätter att sponsra våra fadderbarn trots det ekonomiska vakuumet som råder för tillfället – vårt stöd behövs mer än någonsin på grund av den ekonomiska krisen i Thailand. För tillfället kommer stödet ur våra egna fickor. Vi är långt från rika med svenska mått mätt, men så länge vi har möjlighet att dela med oss till de som har det sämre ställt kommer vi att göra det.

Om du funderar på att boka en resa med oss hoppas vi att du även skänker en liten tanke till våra fadderbarn och de barnhem vi stöttar i Thailand – och vi tackar för förtroendet från alla som har rest med oss genom åren hittills. Ni har alla bidragit till en lite bättre värld, på gräsrotsnivå! TACK! 💖

Skriv en rad!

Kommentera