Vilda djur ska aldrig vara underhållning för turister!

elefantridning-indien

Nästan 550.000 vilda djur finns just nu på turistattraktioner runt om i världen. Det vill vi ändra på.

Aktiviteter som elefantridning, ”lejonpromenader” och delfinshower är fortfarande populära bland många turister, som ofta är ovetande om att det skapar livslånga trauman för djuren. Och uteblivna turister förbättrar inte situationen – de senaste månaderna till exempel har minst 85 elefantläger tvingats stänga i Thailand, och många av elefanterna går en oviss framtid till mötes.

Det är dags att ta ställning, om du inte redan har gjort det. Det är dags att sätta stopp för allt utnyttjande av vilda djur som turistunderhållning, så att djurplågeriet inte kommer tillbaka när turisterna gör det.

 

Boka din resa med ett djurvänligt reseföretag

För oss på TAC har det varit en självklarhet att bara erbjuda resor som inte innehåller besök på anläggningar som använder sig av vilda djur som underhållning, och att ta ställning mot all form av underhållning med vilda djur i fångenskap. Det har vi gjort sedan starten 2015.

Eftersom TAC växte fram ur vår systerorganisation IndiGo Travel, som förmedlar volontärresor där man bland annat kan bidra till att hjälpa vilda djur som rehabiliteras efter ett liv som turistunderhållning, ligger det är oss väldigt varm om hjärtat.

Vi har även ett samarbete med World Animal Protection, en internationell djurskyddsorganisation som leder ett nätverk bestående av 1030 organisationer världen över med närvaro i över 150 länder. Vi stöttar deras kampanj Vilda djur – inte underhållning, och är en av de svenska researrangörer som tagit ställning mot all form av underhållning med vilda djur i fångenskap.

När du bokar en resa med oss ska du slippa se djur som lider i fångenskap. Vi rekommenderar förstås även starkt att undvika underhållning med vilda djur på egen hand under din resa – det finns så mycket vackert att uppleva och så mycket intressant kultur att ta del av i alla länder i Asien att djurplågeri vore självklart att välja bort för alla.

När efterfrågan försvinner kommer de som tjänar pengar på djur som turistunderhållning att tvingas att tänka i nya banor. Det här är komplexa problem som inte går att lösa över en natt, men vi hoppas att alla våra resenärer vill dra sitt strå till stacken. 💗


Har du några tankar kring vilda djur i fångenskap och som turistattraktioner? Hör gärna av dig till oss!

Skriv en rad!

Kommentera