extra-aktiva-resor-asien

Gillar du att röra på dig, även på semestern?

Åk på en extra aktiv resa i Asien!

Vill du ha en resa där du får vara fysiskt aktiv många av dagarna? Gillar du trekking, att paddla kajak och att cykla? Då kan våra extra aktiva resor vara något för dig!

Vi har bara aktiva resor. Vill du ligga på en strand i två veckor och sen åka hem rekommenderar vi en charterresa istället. På alla våra resor reser vi runt, och upplever mycket av landet vi besöker – men graden av fysisk aktivitet varierar. För många är det lagom med en promenad på någon timme om dagen, och kanske en cykeltur på ett par timmar någon dag.

Men för dig som vill ha en resa där du får röra på dig mycket, vandra flera timmar om dagen, paddla kajak eller cykla längre sträckor har vi några specialresor. För att delta på någon av de här resorna behöver du vara i hyfsad fysisk form – du behöver inte vara träningsfreak eller elitidrottsman, men en bra grundkondition är en förutsättning för att du ska trivas med resan.

Vi har även två extra aktiva familjeresor, för dig som åker med tonåringar som gillar att röra på sig. Där är tempot förstås lite lägre, men även där krävs att alla är i bra form.

Extra aktiva resor - så här funkar det

Fysisk aktivitet är ledordet på våra extra aktiva resor. Vi har två resor i Nepal där trekking är huvudaktiviten, och flera resor där vi kombinerar trekking, paddling och cykling.

Säkerheten sätts alltid främst, och ledarna på de här resorna är experter på sitt område. Du får alltid en säkerhetsgenomgång innan en ny aktivitet, och både lokala och internationella säkerhetsbestämmelser följs alltid. Lån av all utrustning ingår i resans pris, förutom personliga saker som vandringsskor, cykelhandskar och liknande. Cykelhjälm finns alltid att tillgå.

Man måste inte vara med på alla aktiviteter. Om du känner att du inte orkar fullfölja paddlingen eller cyklingen en dag går det att avbryta och åka med följebåten eller följebilen istället.

Du kommer att hinna uppleva den lokala kulturen även på de här resorna, och ofta kommer man närmare lokalbefolkningen när man vandrar eller cyklar än när man susar förbi i minibuss.

Liksom på våra andra rundresor blir du en del av en internationell grupp. På vissa resor är det inga andra svenskar. Om du vill ha någon med dig från Sverige är du välkommen att göra ett inlägg på vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till den resa du är intresserad av, så de som läser lätt kan hitta vilken resa det gäller.

Välj mellan de här extra aktiva resorna

aventyrsresor-singelresor-mount-everest-trekking-nepal
Populär

Trekking i Nepal: Mount Everests Basläger

Det här är vår mest utmanande och krävande äventyrsresa till Nepal. Den bjuder på trekking i världsklass, från Phakding till Mount
15 dagar
Aug – maj

Familjeresa: Aktiv äventyrsresa i Vietnam [TAC+]

Vill du och familjen ha en aktiv semester i spännande Vietnam, med mer än lata dagar på stranden? På den
9 dagar
Hela året
nepal-aventyrsresa-for-unga
18-35

Upp till 35: Äventyrsresa - Paddla och Vandra i Nepal

Upplev spännande Nepal på den här korta men intensiva äventyrsresan för dig under 36! Den här resan passar utmärkt för
8 dagar
Sep – Maj

Har du några funderingar kring våra resor? Du är alltid välkommen att höra av dig!