Res billigare med sista minuten-erbjudanden!

asien-billiga-gruppresor

Det har väl knappast undgått någon att det har blivit dyrare att resa sedan covid? Det beror främst på inflationen. Men du kan fortfarande att komma billigare undan när du bokar en av våra gruppresor till Asien, om du är sent ute och bokar en av våra sista minuten-resor!

Den svenska kronan har tappat över 12 procent i värde jämfört med euron de senaste två åren, och 18 procent jämfört med den amerikanska dollarn. Även jämfört med många valutor i Asien har kronan halkat efter. I skrivande stund får du till exempel ungefär 10 procent mindre för pengarna i Indien och Nepal, 12 procent mindre i Thailand, 15 procent mindre i Indonesien och Vietnam och 16 procent mindre i Kambodja än samma tid för exakt två år sedan.

Dock finns det ett par undantag i Asien: Sri Lankas valuta har sjunkit ännu mer än den svenska och på Sri Lanka får du över 30 procent mer för varje svensk krona än för två år sedan — och i mysiga Laos får du hela 65 procent mer! Så även om resandet generellt har blivit dyrare är det två exempel på länder i Asien där man fortfarande får mycket för pengarna som svensk.

 

Sista minuten kan vara billigare — men inte alltid

Ett annat tips för att spara pengar när du bokar är att utnyttja ett av våra sista minuten-erbjudanden. Här hittar du resor som startar inom de närmaste två månaderna där vi kan erbjuda lägre pris för att fylla upp platserna. Generellt rekommenderar vi inte att vänta till sista minuten med att boka eftersom vi bara kan ge rabatt på vissa utvalda avgångar, men om du ändå är sent ute kan det finnas pengar att sprara här. Just nu får du upp till 5 000 kr i rabatt på våra sista minuten-resor!

Tänk dock på att flyget ofta kostar mer om man bokar det i sista minuten, eftersom det billigaste biljetterna ofta tar slut flera månader i förväg. Men har man tur kan det även gå att hitta billiga flyg till Asien även om man är sent ute, och i slutändan kan det fortfarande gå att resa runt i Asien utan att bli ruinerad.

 

Spara tid och pengar genom att resa i grupp

Om du vill resa runt och uppleva mycket under din resa är en gruppresa ett bra sätt att spara pengar. Då får du inte bara en duktig lokal guide och trevligt ressällskap på köpet, utan kan även dra nytta av mängdrabatter på boende, lokala resor och annat. Och du slipper krånglet med att boka buss- och tågbiljetter, boende och liknande som kan ta ganska mycket tid och energi.

Om du bara vill stanna på ett ställe på semestern är det bättre att boka boendet själv eller åka på en charterresa, men om du vill uppleva mycket och få variation under resan är en gruppresa ett utmärkt sätt att resa runt i Asien. Det är så långt från grisfester och andra schablonbilder man kan komma — vi lovar. Vi vågar även lova att det inte finns ”svenskt” kaffe på hotellen. Däremot finns det garanterat supergott lokalt kaffe om du åker till exempelvis Vietnam, Thailand, Laos eller Indonesien — och minst lika gott lokalodlat te i till exempel Indien, Sri Lanka och Kina! 🙂

 

Skriv en rad!

Kommentera