8 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
5/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

En kort men intensiv gruppresa, där du får uppleva myllrande Delhi, den rosa staden Jaipur, och Agra med sitt fascinerande Taj Mahal. Dessutom hinner vi med att bo i ett omgjort palats i den mysiga lilla staden Karauli, på den här resan som både passar dig som har begränsat med tid och vill uppleva massor under en kort vistelse i Indien – och få trevliga resekompisar på köpet. 

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Indien

 • Lär känna spännande mångmiljonstaden Delhi
 • Vandra runt i färgstarka ökenstaden Jaipur (den rosa staden)
 • Bo som en thakur i mysiga lilla Madhogarh
 • Se solen gå upp över Taj Mahal i Agra
 • Avsluta där du började – i myllrande Delhi

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndien. Resan startar och slutar i Delhi.
STARTDATUMDet här är en mycket populär resa, som startar minst en gång i veckan, året runt.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
En frukost, en middagLokal expertguide
All transfer under resanStadsvandring i Old Delhi
Jama Masjid i DelhiSheeshganj Gurudwara i Delhi
Stadsvandring i JaipurAmber Fort i Jaipur
Guidad vandring i KarauliGuidning i Fatehpur Sikri
Guidning vid Taj MahalFortet i Agra
En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i DelhiMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Delhi

Du är välkommen att checka in på hotellet i Delhi från klockan 12, och klockan 18 hålls ett välkomstmöte. Det går även utmärkt att komma till Delhi någon eller några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av staden och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Delhi, men oftast är det ett hotell som heter Hotel Good Times, som ligger centralt med gångavstånd till flera marknader, köpcentra och tunnelbanestationen Karol Bagh. Om du har svårt att hitta stationen är det bara att sikta in dig på den stora Hanumanstatyn.

Beroende på när du kommer till Delhi får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Om du inte har varit här tidigare brukar första intrycket vara lätt kaotiskt – det bor 19 miljoner människor här och åtminstone hälften av dem ser ut att vara ute och röra på sig på eftermiddagarna. Det är en del av charmen med Delhi.

rundresa-indien-delhi

2

Dag 2: Delhi

Under ledning av guiden tar vi tunnelbanan till Delhis gamla stadskärna på morgonen, där vi upptäcker området runt marknaden Chandni Chowk med rickshaws (cykeltaxis) och besöker Jama Masjid – Delhis äldsta och Indiens största moské. Vi hinner även med ett besök på Sikh-templet Sheeshganj Gurudwara.

När du ändå är i närheten rekommenderar vi även att du besöker Röda Fortet (Lal qila), som ligger inom gångavstånd. Resten av dagen får du tillbringa som du vill i Delhi.

Det finns så mycket att göra här att vi har svårt att ge rekommendationer – men en aktivitet vill vi gärna pusha lite för: Du kan gå på en guidad tur av det ovanligare slaget, men som ger en bra inblick i det fattiga Indien. Välgörenhetsorganisationen Salaam Baalak Trust erbjuder vandringar i gamla Delhi, där du guidas av fd gatubarn, som nu är runt 18-22. De visar dig runt i sin gamla miljö och till kända och mindre kända tempel, via gränder, genvägar och rickshaw (cykeltaxi). Den ca tre timmar långa turen avslutas på organisationens barnhem, där de tidigare bodde. Donationer är naturligtvis välkomna, och turen måste bokas i förväg genom deras hemsida. Varmt rekommenderad!

billig-gruppresa-indien-delhi

3

Dag 3: Delhi - Jaipur

Dags att lämna huvudstaden. Vi åker med egen minibuss eller buss (beronde på antal deltagare), till Rajasthans färgstarka huvudstad Jaipur. Den rosa färg som satt sin prägel på staden härrör från den färg som husen målades med under stormogulernas tid, för att ge intryck av att vara byggda av röd sandsten.

I Jaipur kommer du att se ovanligt många män med höga turbaner och långa mustascher, och kvinnor med vackra smycken och Indiens mest färgstarka saris. Och kameler, apor, ormtjusare och annat som ofta förknippas med Indien.

Vi kommer fram till Jaipur på eftermiddagen och du får en guidad vandring i den rosa staden.

Transfer: Minibuss eller liknande, ca 5-6 timmar

äventyrsresor-indien-jaipur

4

Dag 4: Jaipur

Ledig dag i Jaipur, som du får tillbringa som du vill. Från september till juni finns det när vädret tillåter möjlighet att åka luftballong över Jaipur mot en extra kostnad.

Om du gillar elefanter kan vi rekommendera ett besök på Elefantastic, där elefanterna behandlas med respekt och kärlek och inte som arbetsredskap. Här kan du komma nära elefanterna, bada med dem och mata dem. De erbjuder även elefantridning, som vi på TAC inte stödjer, men de gör det åtminstone endast för kortare sträckor, barbacka och med två personer per elefant – inga tunga träbänkar och inga långa vandringar för elefanterna.

Är du sugen på shopping rekommenderar vi Mojari – ett projekt med stöd av FN, där fattiga läderhantverkare från landsbygden runt Jaipur säljer sina handgjorda skor och handväskor.

Missa heller inte ett glas lassi, och allra bäst är den på Lassiwala, nära biografen Rajmandir. Lassiwala har funnits sedan 1944, och det står ”Shop 312” på skylten – det finns ett helt gäng liknande cafeer med samma namn på samma gata, som bara är nästan lika bra som originalet. De stänger klockan 16.

På eftermiddagen ingår en guidad resa till imponerande Amber Fort, 13 km norr om stadskärnan.

rundresa-indiens-gyllene-triangel

5

Dag 5: Jaipur - Karauli

Vi reser vidare genom Rajasthan, till Karauli, en stad med ca 80.000 invånare. Den här mysiga staden grundades redan 1348, och vi får en guidning genom de historiska stadsdelarna och du får provsmaka traditionella indiska sötsaker på marknaden.

I Karauli bor vi i en omgjord herrgård med gamla anor, och middag ingår.

Transfer: ca 5-6 timmar

indiens-gyllene-triangel-gruppresa

6

Dag 6: Karauli - Fatehpur Sikri - Agra

Resan går vidare västerut, och vi lämnar Rajasthan och åker över gränsen till delstaten Uttar Pradesh. Vårt första stopp blir den övergivna staden Fatehpur Sikri. Här finns ett stort palatsområde och en av Indiens största moskéer, Jama Masjid. Den byggdes på 1500-talet av stormogulen Akbar den store men lämnades snart efter hans död på grund av vattenbrist.  Fatehpur Sikri finns med på Unescos världsarvslista.

Agra var huvudstad i mogulriket från 1586 till 1658. Det sägs att ingen resa till Indien är komplett utan ett stopp vid Taj Mahal, så självklart ingår en guidad tur även här. Mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra mausoleet över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

1983 togs Taj Mahal upp på Unescos världsarvslista med motiveringen ”ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv.”  2007 utsågs Taj Mahal till ett av världens sju nya underverk. (Om du även vill se insidan är entréavgiften i skrivande stund 1000 rupies, ca 130 kr).

Kvällen är fri för egna aktiviteter. Gillar du marknader finns det både stora och små i Agra, som har 1,5 miljoner invånare. Testa gärna Agra butter chicken till middag – en lokal specialitet.

Transfer: ca 4 timmar

aventyrsresa-indien-taj-mahal

7

Dag 7: Agra - Delhi

Vi börjar dagen med att besöka det imponerande fortet i röd sandsten, byggt av Al-Sultan al-‘Azam wal Khaqan al-Mukarram, Imam-i-‘Adil, Sultan ul-Islam Kaffatt ul-Anam, Amir ul-Mu’minin, Khalifat ul-Muta’ali Abu’l-Fath Jalal ud-din Muhammad Akbar I Sahib-i-Zaman, Padshah Ghazi Zillu’llah. Eller som han kallades till vardags: Akbar den store.

Därefter vänder vi åter mot Delhi, och kommer fram i lagom tid för en dusch på hotellet om (om du vill) en avslutningsmiddag med dina nya resekompisar.

Transfer: ca 3-4 timmar

8

Dag 8: Delhi

Det går bra att behålla rummet fram till klockan 12, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det går självklart även bra att stanna i längre i Delhi på egen hand om du vill.

Extra aktiviteter

På den här resan ingår mer i priset från början än på våra andra gruppresor till Indien, men det finns ändå möjlighet att själv välja till aktiviteter vissa dagar.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Indien betalar man med Rupies. 100 INR är ungefär 13 svenska kronor.

Delhi:

 • Humayun’s grav (ca 500 INR)
 • Qutub Minar (ca 500 INR)

Agra:

 • Entréavgift till Taj Mahal (ca 1000 INR)

Jaipur:

 • City Palace (ca 400 INR)
 • Observatoriet Jantar Mantar (ca 200 INR)
 • Bollywoodfilm på biografen Raj Mandir &ca 400 INR)
 • Luftballong över Jaipur (ca 250 USD)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Delhi. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Indien. Vår systerorganisation IndiGo Travel har projekt i Udaipur (Rajasthan) och i Goa, och hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa i Indien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMOm du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Delhi på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa.
VALUTA & KONTOKORTOfficiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska rupies utanför Indien, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Delhi och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 1500 kr i veckan per person på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard.

En frukost och en middag ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan ni bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.