Visumfritt för resor till Sri Lanka i sommar!

visumfritt-sri-lanka-2019

Enligt den lankesiska resesajten TravelVoice kommer det inte att behövas visum till Sri Lanka för resor mellan 1 april och 1 oktober 2019. Enligt sajten har förslaget, som kommer från Sri Lankas turistminister John Amaratung, redan godkänts av regeringen.

Detta betyder att svenskar som åker till Sri Lanka under den här perioden inte behöver skaffa det e-visum som annars krävs. Förutom Sverige omfattas övriga EU-länder, Storbritannien, Australien, Nya Zealand, Sydkorea, Kanada, USA, Singapore, Malaysia och Thailand av de nya reglerna.

 

När är det bäst tid att åka till Sri Lanka?

Om du planerar en resa till Sri Lanka kan det vara bra att ha lite koll på regnperioderna. Till skillnad från grannlandet Indien och många andra länder i Asien, har inte Sri Lanka en regnperiod utan två – åtminstone på västkusten. Runt huvudstaden Colombo regnar det mest i maj, oktober och november. På höglandet i centrala Sri Lanka regnar det inte lika mycket i maj – där är det regnperiod i oktober, november och början av december.  På den östra kusten är regnperioden mer distinkt – där får du räkna med mycket regn från slutet av oktober till slutet av december, men det regnar inte mycket alls under våren.

Med andra ord är vädret oftast soligt någonstans på Sri Lanka, utom i november. Många tycker dock att bästa tiden att resa till Sri Lanka är från december till april, då det är mestadels soligt på större delen av ön.

 

Ska man åka i högsäsong eller lågsäsong?

Under våra vintermånader är Sri Lanka en eftertraktad destination, när det tropiska klimatet och en genomsnittlig temperatur på 30 grader är särskilt tilltalande. Därför får du också förvänta dig lite höge priser från december till mars, och särskilt runt jul och nyår. Men vårt tips är att inte bara stanna på ett ställe på ön under hela din resa – utan att resa på riktigt och även uppleva centrala Sri Lanka med Sigiriya, Kandy och Ella som tre bra hållplatser på resan – och det kan du göra under hela året.


Är du intresserad av en rundresa på Sri Lanka? Hör gärna av dig om du har några funderingar, så kommer vi med våra bästa tips beroende på vad du vill få ut av din resa!


UPPDATERING: Tyvärr har visumfriheten tagits bort igen, eftersom myndigheterna är extra vaksamma efter terrorattackerna på Sri Lanka i april.

Skriv en rad!

Kommentera