Nu börjar Asien öppna upp – läget just nu

gruppresor-asien-sri-lanka

Äntligen kan vi komma med lite positiva nyheter! Läget ändras snabbt och Covid-relaterad information är färskvara, men vi vill ändå ge en liten lägesrapport för alla er som väntar på att kunna åka till Asien igen. Detta gäller den 21 oktober 2021:

Sri Lanka har öppnat upp för turism igen, och om du är fullt vaccinerad och skaffar visum i förväg krävs ingen karantän vid ankomst. Våra gruppresor till den här vackra och fridfulla ön söder om Indien är igång igen!

Indiens granne i norr – Nepal – har också öppnat upp lite smått. Våra resor hit kommer förhoppningsvis att komma igång igen i januari, men vissa av dem har vinteruppehåll.

Thailand offentliggjorde idag att de tar emot fullt vaccinerade turister från bland annat Sverige och Norge från den 1 november. Dock är smittspridningen inte helt under kontroll här, och vi väntar åtminstone till januari innan vi startar upp gruppresorna i Thailand igen.

I övriga länder är det fortfarande antingen krav på karantän vid ankomst eller andra praktiska hinder som gör att resorna inte har kommit igång ännu, men vi hoppas kunna ge fler positiva besked inom kort.

 

Vaccinationskrav för resor till Asien

På alla våra resor, i alla länder och inom överskådlig framtid, kräver vi att du är fullt vaccinerad mot Covid för att kunna delta. Det kommer förmodligen att vara ett myndighetskrav för att bli insläppt i de flesta av länderna utan karantän under en tid framöver, men även om något land släpper på det kravet vill vi inte på något sätt bidra till ökad smittspridning – både för våra resenärers och lokalbefolkningens skull. Om du har läkarintyg på att du inte kan vaccineras av medicinska skäl kan det eventuellt gå att göra undantag, beroende på land och andra omständigheter. Kontakt oss så kollar vi upp vad som gäller.

 

Avresor under 2022

Med undantag för Sri Lanka kommer inga av våra resor att starta upp igen förrän tidigast i januari 2022. I vissa länder kan det dock dröja betydligt längre, beroende på praktiska orsaker som ligger utanför vår kontroll. Men vi hoppas kunna erbjuda resor till de flesta av våra länder senast till våren, och det går utmärkt att boka en resa redan nu. Startdatumen för 2022 är inte helt fstställda för alla resor ännu, men om du hittar någon resa som du är intresserad av och som saknar startdatum får du gärna kontakta oss, så ger vi dig en lägesrapport för den resan.

 

Vad händer om resan måste ställas in på grund av Covid?

Om du bokar en resa som måste flyttas fram på grund av Covid går det bra att göra det utan kostnad. Du får då 100 % av den summa du har betalat tillgodo till ett senare tillfälle. Detsamma gäller om du skulle smittas av Covid strax innan resan.

 


Har du några frågor eller funderingar! Tveka inte att höra av dig! ?

 

Skriv en rad!

Kommentera