I Mina Skor – Hit gick dina pengar 2017!

volontärresor-i-mina-skor-2017

I Mina Skor är vår fond för barn i Thailand som av olika anledningar behöver ekonomisk stöd. Hit går vårt ekonomiska överskott, och vi följer upp på plats i Thailand så att varje krona används på bästa sätt.

 

Stöd till barn från familjer som lever med HIV/AIDS

I år har merparten av pengarna gått till barn i Chiang Rai i norra Thailand. Vi har under året inlett ett samarbete med Dr Sem Pringpruangkeo Foundation, en stiftelse som stödjer barn och ungdomar från familjer som drabbats av HIV/AIDS. Genom dem stöttar vi nu fyra barn i Chiang Rai – två pojkar och två flickor – som lever under knappa förhållanden. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem på födelsedagar och till jul med lite extra presenter.i-mina-skor-2017-1

 

Stöd till två barnhem i norra Thailand

Vi har även stöttat och sponsrat två barnhem i Chiang Rai – med pengar till verksamheten, myggnät till alla sängar, leksaker och ett antal uppskattade luncher och middagar. Totalt är det ca 50 barn från fattiga förhållanden som fått ta del av vårt stöd här.

i-mina-skor-2017-2

 

Stöd till skola för burmesiska flyktingbarn

Sist men inte minst har vi betalat upprustning av skolgården på skolan för flyktingbarn från Burma i Kuraburi i sydvästra Thailand. Gungorna, klätterställningen och de andra leksakerna var trasiga, rostiga och hade vassa spikar som stack ut lite överallt – vi ordnade så att barnen nu har en säker och roligare skolgård att tillbringa rasterna på.

i-mina-skor-2017-3

 

Tack till våra resenärer och volontärer!

Pengarna i fonden kommer från er – för varje person som bokar en äventyrsresa eller volontärresa med TAC eller IndiGo Travel hamnar en stor del av pengarna direkt och helt oavkortat i fonden. Många väljer dessutom att skänka lite extra, vilket vi naturligtvis uppskattar extra mycket.

Vi kommer att fortsätta sponsra de här projekten även under 2018, och hoppas att ni vill vara med och hjälpa till då också! 😀

Skriv en rad!

Kommentera