Trött på vintern? Här kommer några restips i mars!

äventyrsresor-till-indien-holi

Planerar du en resa för att förkorta den svenska vintern lite? I mars är det varmt och soligt i stora delar av Asien, men vi vill pusha lite extra för ett par destinationer: Borneo och Indien!

Borneo

Är du lika fascinerad av orangutanger som vi är? Då borde Borneo – och särskilt Sabah – stå högt på din bucket list. Mars är den torraste månaden på året på norra Borneo. Det betyder att färre turister åker dit och att chansen att se orangutanger i sin naturliga miljö ökar. Dessutom är det en av årets bästa månader att koppla av på stranden och snorkla – det regnar ju mycket och ofta på Borneo, så det gäller att passa på.

borneo-orangutanger

Läs mer om våra äventyrsresor och familjeresor till Borneo här!

 

Indien

Varför? Ett ord: Holi!

Holi-festivalen – kärleksfestivalen – firas i början av mars. Under festivalen struntar man i kastsystemet, och alla är jämlika. Och fulla med färgpulver.

Festligheterna börjar med att man tänder eldar på offentliga platser. Holikaträdet påminner om en svensk majstång som smyckats med blommor och tyg. Det brinnande trädet påminner om legenden och elden ska jaga bort vinterkylan och ondskan.  Efter brasorna följer en natt av fest med dans och sång på gator och torg.

holika

Blir du sugen på att uppleva Holi på plats i Indien? Läs mer om våra resor dit här!

Skriv en rad!

Kommentera