Gratis turistvisum till Sri Lanka från 1 augusti

gruppresor-sri-lanka

Med start den 1 augusti 2019 kostar det inget att skaffa turistvisum till Sri Lanka, om du har svenskt pass. Sverige, Norge, Danmark och Finland hör till de 48 länder som nu får gratis visum, under på sex månader, fram till den 31 januari 2020.

Du bör fortfarande skaffa visum i förväg om du ska åka till Sri Lanka, och e-visum är det enklaste sättet. Det är ett smidigt sätt att skaffa visum, och ditt e-visum lagras digitalt tills du stämplar in dig i passkontrollen flygplatsen i Colombo. E-visum brukar brukar bara ta några timmar att få, eller högst ett par dagar. Du ansöker om e-visum till Sri Lanka här.

När du är klar med din ansökan kommer betalningsinformation upp, och systemet känner då av att du kommer från ett land som fram till 31 januari 2020 inte behöver betala något för visumet. Summan blir noll.

Ska du stanna i Sri Lanka längre än 30 dagar rekommenderar vi att skaffa visum via ambassaden.

Om du har missförstått de nya reglerna och kommer till Sri Lanka utan visum är det ingen katastrof – det är fortfarande möjligt att få visum på flygplatsen vid ankomst (visa on arrival), men kan ta lite tid.

 

Gruppresor till Sri Lanka

 

Vill du uppleva Sri Lanka på en kul, smidigt och prisvärt sätt? Vi på TAC har flera spännande och intressanta gruppresor till Sri Lanka – både budgetresor till resor där mer ingår i priset från början. Om du reser med barn har vi även en familjeresa till Sri Lanka som vi varmt rekommenderar.


Låter det intressant? Hör gärna av dig om du vill veta mer om våra gruppresor till Sri Lanka! 🙂

Skriv en rad!

Kommentera