15 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

En intressant äventyrsresa där vi går på djupet i Rajasthan – från ”självklara” attraktioner som Taj Mahal, Jaipur och Udaipur till lantliv och tigersafari. Upplev Rajasthan från storstad till öken!

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Indien

 • Lär känna spännande mångmiljonstaden Delhi
 • Se solen gå upp över Taj Mahal i Agra
 • Bo som en thakur i mysiga lilla Madhogarh
 • Vandra runt i färgstarka ökenstaden Jaipur (den rosa staden)
 • Spana efter vilda tigrar i Ranthambore nationalpark
 • Upptäck den övergivna staden Fatehpur Sikri
 • Utforska historiskt intressanta Bundi
 • Tälta vid sjön i vackra Paangarh
 • Bo flott och upplev djur och natur i Bijaipur
 • Upptäck Udaipurs många vackra palats och tempel
 • Njut av stillheten i den heliga staden Pushkar
 • Avsluta där du började – i myllrande Delhi

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndien. Resan startar och slutar i Delhi.
STARTDATUM1-2 gånger i veckan, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
3 frukostar, 1 lunch, 2 middagarLokal expertguide
Transfer: buss, tåg, kamel, rickshaw…Stadsvandring i Old Delhi
Jama Masjid i DelhiSheeshganj Gurudwara i Delhi
Guidning vid Taj MahalFortet i Agra
Guidad vandring i MadhogarhAmber Fort i Jaipur
Stadsvandring i JaipurSafari i Ranthambore nationalpark
Trappbrunnen och palatset i BundiVandring med guide i Bijaipur
Stadsvandring i UdaipurCity Palace i Udaipur
Vandring med guide i PushkarEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i DelhiMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Delhi

Du är välkommen att checka in på hotellet i Delhi från klockan 12, och klockan 18 hålls ett välkomstmöte. Det går även utmärkt att komma till Delhi någon eller några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av staden och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Delhi, men oftast är det ett hotell som heter Taj Princess, som ligger centralt med gångavstånd till flera marknader, köpcentra och tunnelbanestationen Karol Bagh. Om du har svårt att hitta stationen är det bara att sikta in dig på den stora Hanumanstatyn.

Beroende på när du kommer till Delhi får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Om du inte har varit här tidigare brukar första intrycket vara lätt kaotiskt – det bor 19 miljoner människor här och åtminstone hälften av dem ser ut att vara ute och röra på sig på eftermiddagarna. Det är en del av charmen med Delhi.

rundresa-indien-delhi

2

Dag 2: Delhi

Under ledning av guiden tar vi tunnelbanan till Delhis gamla stadskärna på morgonen, där vi upptäcker området runt marknaden Chandni Chowk med rickshaws (cykeltaxis) och besöker Jama Masjid – Delhis äldsta och Indiens största moské. Vi hinner även med ett besök på Sikh-templet Sheeshganj Gurudwara.

När du ändå är i närheten rekommenderar vi även att du besöker Röda Fortet (Lal qila), som ligger inom gångavstånd. Resten av dagen får du tillbringa som du vill i Delhi.

Det finns så mycket att göra här att vi har svårt att ge rekommendationer – men en aktivitet vill vi gärna pusha lite för: Du kan gå på en guidad tur av det ovanligare slaget, men som ger en bra inblick i det fattiga Indien. Välgörenhetsorganisationen Salaam Baalak Trust erbjuder vandringar i gamla Delhi, där du guidas av fd gatubarn, som nu är runt 18-22. De visar dig runt i sin gamla miljö och till kända och mindre kända tempel, via gränder, genvägar och rickshaw (cykeltaxi). Den ca tre timmar långa turen avslutas på organisationens barnhem, där de tidigare bodde. Donationer är naturligtvis välkomna, och turen måste bokas i förväg genom deras hemsida. Varmt rekommenderad!

billig-gruppresa-indien-delhi

3

Dag 3: Delhi - Agra (tåg)

På förmiddagen tar vi tåget till Agra, som var huvudstad i mogulriket från 1586 till 1658. Här finns ett imponerande fort i röd sandsten, byggt av Al-Sultan al-‘Azam wal Khaqan al-Mukarram, Imam-i-‘Adil, Sultan ul-Islam Kaffatt ul-Anam, Amir ul-Mu’minin, Khalifat ul-Muta’ali Abu’l-Fath Jalal ud-din Muhammad Akbar I Sahib-i-Zaman, Padshah Ghazi Zillu’llah. Eller som han kallades till vardags: Akbar den store.

Det sägs att ingen resa till Indien är komplett utan ett stopp vid Taj Mahal, så självklart ingår en guidad tur även här. Mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra mausoleet över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

1983 togs Taj Mahal upp på Unescos världsarvslista med motiveringen ”ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv.”  2007 utsågs Taj Mahal till ett av världens sju nya underverk. (Om du även vill se insidan är entréavgiften i skrivande stund 1000 rupies, ca 130 kr).

Kvällen är fri för egna aktiviteter. Gillar du marknader finns det både stora och små i Agra, som har 1,5 miljoner invånare. Testa gärna Agra butter chicken till middag – en lokal specialitet.

Transfer: Tåg, ca 3 timmar

aventyrsresa-indien-taj-mahal

4

Dag 4: Agra - Madhogarh

Vi tar lokalbussen till Bassi, en liten stad på landsbygden i Rajasthan. Där väntar minibuss eller annat privat transport som tar oss den sista biten till byn Madhogarh. Vi får en guidad vandring i området innan det är dags att njuta av middag och utforska nattens boende – det imponerande Fort Madhogarh, som byggdes för drygt 400 år sedan och har bebotts av traktens thakurer och maharadjor. Nu är det omgjort till vackert hotell.

Transfer med buss: ca 5 timmar

äventyrsresa-indien-Madhogarh

5

Dag 5: Madhogarh - Jaipur

Efter frukost reser vi vidare, till Rajasthans färgstarka huvudstad Jaipur. Den rosa färg som satt sin prägel på staden härrör från den färg som husen målades med under stormogulernas tid, för att ge intryck av att vara byggda av röd sandsten.

I Jaipur kommer du att se ovanligt många män med höga turbaner och långa mustascher, och kvinnor med vackra smycken och Indiens mest färgstarka saris. Och kameler, apor, ormtjusare och annat som ofta förknippas med Indien.

Vi besöker det imponerande Amber Fort och får en guidad vandring i den rosa staden.

Transfer: Minibuss eller liknande, ca 1,5 timmar

äventyrsresor-indien-jaipur

6

Dag 6: Jaipur

Ledig dag i Jaipur, som du får tillbringa som du vill. Från september till juni finns det när vädret tillåter möjlighet att åka luftballong över Jaipur mot en extra kostnad.

Om du gillar elefanter kan vi varmt rekommendera ett besök på Elefantastic, där elefanterna behandlas med respekt och kärlek och inte som arbetsredskap. Här kan du komma nära elefanterna, bada med dem och mata dem. De erbjuder även elefantridning, som vi inte vill stödja, men de gör det åtminstone endast för kortare sträckor, barbacka och med två personer per elefant – inga tunga träbänkar och inga långa vandringar för elefanterna. Det här det mest djurvänliga elefantläger vi har sett i Indien.

Är du sugen på shopping rekommenderar vi Mojari – ett projekt med stöd av FN, där fattiga läderhantverkare från landsbygden runt Jaipur säljer sina handgjorda skor och handväskor.

Missa heller inte ett glas lassi, och allra bäst är den på Lassiwala, nära biografen Rajmandir. Lassiwala har funnits sedan 1944, och det står ”Shop 312” på skylten – det finns ett helt gäng liknande cafeer med samma namn på samma gata, som bara är nästan lika bra som originalet. De stänger klockan 16.

gruppresa-budget-indien-nepal

7

Dag 7: Jaipur - Ranthambore nationalpark

Resan går vidare, till Ranthambore nationalpark som grundades redan 1955. Den är mest känd för att det finns goda chanser att se vilda bengaliska tigrar här. Det finns även gaseller, hyenor, läppbjörnar, krokodiler, schakaler, antiloper och leoparder. Nationalparken är stor och djuren lever fritt och inte i inhägnader, så det finns ingen garanti att man ser dem. Vi åker på safari med jeep sent på eftermiddagen, när djuren är mest aktiva, och chansen att se dem ökar om man är tyst och inte gör några häftiga rörelser som skrämmer iväg dem.

Fotnot: I juli, augusti och september är nationalparken stängd för besökare. Då besöker vi istället det närliggande naturreservatet Swai Mansingh. Här finns hyenor, björnar, vildsvin, pantrar, geparder och även ett antal tigrar – men det är ganska liten chans att få se tigrar här.

Transfer: Minibuss eller liknande, ca 1,5 timmar

resa-med-barn-indien-safari

8

Dag 8: Ranthambore - Bundi

Vi reser vidare genom Rajasthan, till historiskt intressanta Bundi – en mysig liten stad med ungefär 100.000 invånare och en intressant historia. Här besöker vi den mest spektakulära av de många trappbrunnar som staden är känt för, och palatset från 1700-talet. Missa inte de vackra väggmålningarna!

I Bundi bor vi i en omgjord herrgård med gamla anor.

Transfer: ca 4 timmar

gruppresor-indien-bundi

9

Dag 9: Bundi - Pangarh

Vi fortsätter genom landsbygden till Pangarh, vackert beläget vid Pangarh Lake. Här tillbringar vi natten i tält med utsikt över sjön – koppla av med en kopp chai-te och njut av solnedgången!

Transfer: ca 4 timmar

rundresor-indien-pangarh

10

Dag 10: Pangarh - Bijaipur

Transfer med minibuss eller liknande tillbaka till Bundi, där vi hoppar på tåget till Bassi – en långsam tågresa där du har alla möjligheter att prata lite med lokalbefolkningen om du vill. I bassi väntar jeepar som tar oss längre ut på landsbygden. Här finns det gott och vilda djur, och har vi tur visar sig några av dem under färden.

I Bijaipur bor vi på slottet! Castle Bijaipur byggdes på 1700-talet, och nu är det omgjort till hotell med pool. Middag på slottet ingår.

Transfer: ca 4 timmar

indienresor-bijaipur

11

Dag 11: Bijaipur - Udaipur

Efter slottsfrukost fortsätter vi till Udaipur, och även här ingår sightseeing till fots där guiden visar några av stans höjdpunkter.

Låter Udaipur bekant? Kanske minns du namnet från Djungelboken? Bagheera är född här! Delar av Bondfilmen Octopussy är också inspelad i Udaipur. Ta en båttur på sjön Pichola, vandra runt i stan och njut av livet.

Missa inte solnedgången från Monsoon Palace, även känt som Sajjan Garh. Det byggdes på uppdrag av Sajjan Singh, maharadja av Mewar-dynastin, och färdigställdes 1884. Han ville ha en bra utsiktsplats att studera regnmolnen under monsunperioden från – så om du åker på den här resan i juni, juli eller augusti finns det stor chans att du kan följa i hans fotspår. Då är det monsuntid i Udaipur.

Transfer med buss: ca 4 timmar

indien-udaipur-billig-resa

12

Dag 12: Udaipur

Vi besöker City Palace, en imponerande byggnad som påbörjades redan på 1500-talet. Resten av dagen och kvällen får du tillbringa som du vill, och det finns mycket att välja på i Udaipur.

Kanske en matlagningslektion? Spice Box har varit med länge. Lektionen börjar på eftermiddagen och du får lära dig laga flera vegetariska rätter som du sedan avnjuter med utsikt mot Jagdish-templet. Spice Box ligger i den lilla gränden mot Lal Ghat.

Är du sugen på att se indisk dans? Åk till Bagore-Ki-Haveli vid Gangaur Ghat. Traditionell dansuppvisning nästan varje kväll med start klockan 19 – kostar bara 60 rupies (ca 8 kronor) plus en liten kameraavgift om du vill ta bilder.

rundresa-indien-udaipur

13

Dag 13: Udaipur - Pushkar (tåg)

Vi åker norrut igen, mot dagens slutmål som är den heliga staden Pushkar. Tåget tar oss bara till Ajmer, där privat transport tar dig sista biten in till hotellet i Pushkar. Även här ingår en stadsvandring med guiden vid ankomst.

Enligt legenden skapades Pushkar när Brahma släppte en lotusblomma till jorden. På de tre ställena där kronblad landade sprang det fram vatten i öknen och tre små sjöar bildades, och vid den största av dessa samlades alla hinduismen gudar. Årsdagen av detta firas vid fullmåne oktober/november då Pushkarsjöns vatten anses kunna rena bort orenheter från själen. Samtidigt med detta hålls en stor kamelmarknad.

Vi upptäcker centrala Pushkar till fots, och äter lunch hos en lokal familj som berättar om hur deras liv på gränsen till öknen ser ut.

Transfer med tåg: ca 7 timmar

rundresa-indien-pushkar

14

Dag 14: Pushkar - Delhi (tåg)

I Pushkarsjön kan hinduer bada för att rena sin själ och staden är en viktig religiös ort, där kött och alkohol inte är tillåtet. I staden finns över 500 tempel, varav ett Brahmatempel som är ett av de få i Indien. Mellan sjön och templen finns 52 ghats, trappor, som leder ner till sjön.

Känner du för att röra på dig lite? Vandra upp till Ratnagiri hill, en vandring på ca 90 minuter. På toppen finns templet Savitri Devi, tillägnat Brahma, och fin utsikt över stan. Särskilt rekommenderat tidigt på morgonen, innan det blir för varmt.

Runt klockan 14 hoppar vi på Shatabdi-Expressen, en tåg med luftkonditionering, som tar oss tillbaka till Delhi. Vi kommer fram ca klockan 22.40.

Savitri Devi-indien-pushkar

15

Dag 15: Delhi

Det går bra att behålla rummet fram till klockan 12, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det går självklart även bra att stanna i längre i Delhi på egen hand om du vill.

Extra aktiviteter

På den här resan ingår mer i priset från början än på våra andra gruppresor till Indien, men det finns ändå möjlighet att själv välja till aktiviteter vissa dagar.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Indien betalar man med Rupies. 100 INR är ungefär 13 svenska kronor.

Delhi:

 • Humayun’s grav (ca 500 INR)
 • Qutub Minar (ca 500 INR)

Agra:

 • Entréavgift till Taj Mahal (ca 1000 INR)

Jaipur:

 • City Palace (ca 400 INR)
 • Observatoriet Jantar Mantar (ca 200 INR)
 • Bollywoodfilm på biografen Raj Mandir &ca 400 INR)
 • Luftballong över Jaipur (ca 250 USD)

Bijaipur:

 • Hennamålning (ca 150 INR)

Udaipur:

 • Båttur (ca 400 INR)
 • Qutub Minar (ca 500 INR)

Pushkar:

 • Savitri-temple (fri entré)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Delhi. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Indien. Vår systerorganisation IndiGo Travel har projekt i Udaipur (Rajasthan) och i Goa, och hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa i Indien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMOm du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Delhi på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa.
VALUTA & KONTOKORTOfficiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska rupies utanför Indien, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Delhi och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 1500 kr i veckan per person på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard.

3 frukostar, 1 lunch och 2 middagar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan ni bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.