Festivalresor – Upplev Asiens festivaler på plats!

festivalresor-asien

Tycker du det är kul med festivaler? Det tycker vi också! Någonstans i Asien är det någon slags festival eller firande nästan varje dag om året – stor eller liten. Vi kan inte lista alla festivaler här, och vi har skippat de mest självklara som till exempel nyårsfirandet den sista december, men vi vill gärna tipsa om några av våra resor där du kan delta i en färgstark festival som en del av resan.

Ibland kan en stor festival faktiskt också göra att vi undviker en destination en viss dag. Det kan vara lite för mycket folk för att det ska vara roligt, eller extremt mycket trafik. Men vi har valt ut några av de största festivalerna i några av de länder i Asien vi har resor till som sammanfaller med firandet – så att du kan passa in din avresa om du vill vara med!

 

Indien:

Teej-festivalen firas i Jaipur i Rajasthan i juli eller augusti. Teej är framför allt en festival för kvinnor. Den är tillägnad gudinnan Parvati och man firar hennes återkomst till maken Shiva. På flera av våra resor till Indien är du i Jaipur under festivalen och kan delta i firandet!

 

Sri Lanka:

Esala Perahera-festivalen firas i Kandy i slutet av juli och början av augusti. Det är den största buddhistiska högtiden i Sri Lanka om vi räknar bort det lokala nyårsfirandet i april, och Kandy är ”the place to be”. Två av våra resor i Sri Lanka sammanfaller med firandet, där du bland annat kan se dansare, jonglörer och eldslukare, och lyssna på livemusik varje kväll.

 

Burma (Myanmar):

Phaung Daw Oo-festivalen vid Inlesjön, i september eller oktober. En viktig buddhistisk festival, där fem gamla buddhastatyer paraderas i båt på sjön. Statyerna är så övertäckta med bladguld från århundraden av ceremonier att de numera bara ser ut som stora och tunga guldklumpar. Festivalen pågår i 18 dagar, och statyerna transporteras från by till by så att alla som vill ska få möjlighet att se dem. Att pressa bladguld på dem är dock bara tillåtet för män, enligt gammal tradition. På våra resor med start i Rangoon den 11 och 28 september 2017 får du en chans att vara med. Festivalen pågår från 21 september till 8 oktober.

Ballongfestivalen i Taunggyi, i oktober. En festival med gamla buddhistiska rötter, som markerar slutet på regnperioden. Taunggyi ligger strax norr om Inlesjön, och på våra resor genom Burma med start den 17 och 21 oktober får du möjlighet att uppleva den här spännande festivalen. Vi rekommenderar dock ett visst säkerhetsavstånd – det har hänt att varmluftsballonger har exploderat och att hemmagjorda fyrverkerier har fått fel riktning. Festivalen pågår 28 oktober till 3 november.

 

Thailand:

Loy Krathong är en thailändsk festival som firas vid fullmåne i den tolfte månaden i den thailändska månkalendern. Flytande ”Krathonger”, blomsterlyktor med ljus, hedrar Buddha och symboliserar att släppa allt hat, ilska och orenheter. Att sätta krathongerna i vattendrag ska även bära lycka med sig.  I år är festivalens viktigaste dag den 3 november.

Natten då det är fullmåne täcks floder, kanaler och dammar av flytande blomsterlyktor prydda med ljus och rökelsestickor för att bringa lycka och tusentals papperslyktor släpps mot natthimlen för att avvärja otur. Loy Krathong-festivalen har firats i århundraden i hela Thailand och brukar sammanfalla med när regnperioden är slut. Särskilt vackert är firandet i Chiang Mai, och – som av en händelse – har vi två resor där man befinner sig i Chiang Mai just den 3 november.

festivalresor-asien-burma-thailand

Phaung Daw Oo-festivalen i Burma och Loy Krathong i Thailand

 

Festivalresor de närmaste månaderna, med bokningsläget just nu:

START RESA LAND/LÄNDER RESLÄNGD PRIS FESTIVAL/STATUS
13 jul Äventyrsresa i Indien: Rajasthan, Agra och Varanasi INDIEN 22 dagar  9.900:- Upplev Teej-festivalen i Jaipur! Garanterad avresa.
22 jul Res i Indiens Gyllene Triangel: Delhi, Jaipur & Agra INDIEN 7 dagar 4.300:- Upplev Teej-festivalen i Jaipur! Garanterad avresa.
22 jul Budgetresa i norra Indien: Delhi, Agra & Rajasthan INDIEN 16 dagar 6.900:- Upplev Teej-festivalen i Jaipur! Endast 1 plats kvar!
22 jul Aktiv gruppresa: Höjdpunkter i Indien och Nepal INDIEN/NEPAL 16 dagar 12.700:- Upplev Teej-festivalen i Jaipur! Garanterad avresa.
23 jul Rolig rundresa på Sri Lanka: Två aktiva veckor SRI LANKA 14 dagar 9.900:- Kandy Esala Perahera-festivalen i Kandy! 8 platser kvar.
24 jul Aktiv gruppresa: Sri Lanka runt på tre veckor SRI LANKA 20 dagar 13.900:- Kandy Esala Perahera-festivalen i Kandy! Garanterad avresa.
30 jul Rolig rundresa på Sri Lanka: Två aktiva veckor SRI LANKA 14 dagar 9.900:- Kandy Esala Perahera-festivalen i Kandy! Garanterad avresa.
31 jul Aktiv gruppresa: Sri Lanka runt på tre veckor SRI LANKA 20 dagar 13.900:- Kandy Esala Perahera-festivalen i Kandy! Garanterad avresa.
11 sep Billig äventyrsresa genom spännande Burma BURMA 20 dagar 18.700:- Phaung Daw Oo-festivalen. Inte garanterad än. Fråga oss gärna!
28 sep Aktiv gruppresa: Burma på 2 fullspäckade veckor BURMA 13 dagar 15.400:- Phaung Daw Oo-festivalen. Inte garanterad än. Fråga oss gärna!
17 okt Billig äventyrsresa genom spännande Burma BURMA 20 dagar 18.700:- Ballongfestivalen. Inte garanterad än. Fråga oss gärna!
21 okt Aktiv gruppresa: Burma på 2 fullspäckade veckor BURMA 13 dagar 15.400:- Ballongfestivalen. Inte garanterad än. Fråga oss gärna!
27 okt Billig gruppresa: Thailand från Norr till Söder THAILAND 20 dagar 12.700:- Fira Loy Krathong i Chiang Mai! 2 deltagare till behövs.
28 okt Thailand i ett nötskal – Tempel, Berg och Strand THAILAND 13 dagar 9.900:- Fira Loy Krathong i Chiang Mai! Inte garanterad än.

Skriv en rad!

Kommentera