20 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Första gången i Thailand? Eller vill du uppleva mer av landet än Phuket, charterresa och ”det gamla vanliga”? Thailand är så mycket mer än bara Khao San Road, stränder och Pad Thai. På den här resan, som startar och slutar i Bangkok, får du följa med till många av Thailands höjdpunkter på ett smidigt, billigt och roligt sätt.

Du reser tillsammans med andra, men det finns ändå flexibilitet och möjlighet att anpassa resan efter dina önskemål.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Thailand

  • Börja i Bangkok – staden som aldrig sover
  • Upplev vackra Kanchanaburi och vattenfallet Erawan, ett av Thailands finaste
  • Cykla mellan tempelruinerna i Sukhothai, som var ett eget rike under 1200-talet
  • Utforska Chiang Mai, norra Thailands största stad, med många fina tempel
  • Avsluta med att koppla av på fina öarna Koh Phangan och Koh Samui
  • Från september till december avslutas resan istället i Krabi, pga vädret

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONThailand. Resan startar och slutar i Bangkok.
STARTDATUMCa en gång i månaden. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum. Observera att minst 6 deltagare krävs för att den här resan ska bli av – kolla med oss hur många som anmält sig innan du bokar flyget, för säkerhets skull.
ÅLDERSGRÄNSDen här resan är i första hand avsedd för vuxna och tonåringar, men det går även bra att ta med lite yngre barn. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanBoende i delat dubbelrum
18 frukostar, en middagFlygplatstransfer vid ankomst och avresa
Lokal engelsktalande guideMinibuss med luftkonditionering
Flytande marknaden i Damnoen Saduak”Dödens järnväg” i Kanchanaburi
Erawan-vattenfallen i KanchaburiCykelhyra i Sukhothai
Entréavgift i SukhothaiBuss från Sukhothai till Chiang Mai
Nattåg från Chiang Mai till BangkokNattåg från Bangkok till Surat Thani
Färja till och från öarnaEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
ReseförsäkringExtra utflykter
EntréavgifterMåltider utöver frukost
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2019.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Bangkok

Du är välkommen att checka in på hotellet i Bangkok från kl 12, och då finns även resans guide på plats på hotellet. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Bangkok tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer – men landar du på Suvarnabhumi flygplats på resans första dag ingår transfer från flygplatsen till hotellet.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Bangkok – oftast är det ett hotell som heter Vic3, nära Sanam Pao BTS-station, men om det är fullbokat blir det ett annat, likvärdigt hotell. Det finns pool på hotellet. Från Sanam Pao tar du dig enkelt runt i Bangkok – det går ett tåg var femte minut och det tar bara 8 minuter till stationen Siam, som är Bangkoks hjärta och centralstation.

2

Dag 2: Bangkok

En heldag i Bangkok som du får spendera hur du vill. Det finns så mycket att göra i Bangkok att vi har svårt att välja åt dig – men vi på TAC har bott i Bangkok i många år, och kommer gärna med rekommendationer baserade på vad du är intresserad av, om du vill.

Om du vill uppleva Bangkok från cykelsadeln kan vi hjälpa dig att ordna det. Det är en valfri aktivitet som kostar lite extra, och du betalar direkt på plats om du bestämmer dig för att vara med. Se fliken Extra/Förläng för mer info. Där hittar du även information om andra valfria aktiviteter i Bangkok och Chiang Mai.

gruppresa-thailand-lågpris-bangkok

3

Dag 3: Bangkok - Damnoen Saduak - Kanchanaburi

Efter frukost på hotellet ställer vi in kompassen på Damnoen Saduak i Ratchaburi-provinsen. Här finns Thailands mest välbesökta flytande marknad, som ger en intressant inblick i landets historia. Nu är marknaden i ärlighetens namn i första hand avsedd för turister, men det är ändå en trevlig bensträckare och chans att köpa något gott att tugga på under den fortsatta resan.

Därefter går färden vidare till Kanchanaburi, som är Thailands tredje största provins och ett populärt utflyktsmål på helgerna för stressade Bangkokbor. Centralorten, som även den heter Kanchanaburi, är mest känd för bron över floden Kwai, som byggdes av krigsfångar under andra världskriget. Den besöker vi förstås, och tar även en tur på ”dödens järnväg”, som är mysigare än det låter och ingår i resans pris. Den som vill har även möjlighet att få en djupare inblick i Kanchanaburis historia på krigsmuseet och krigskyrkogården, som ligger mitt i stan.

Efter det väntar en longtail-båt, som tar oss till nattens boende – och det är något utöver det vanliga. Vi bor på River Kwai Jungle Rafts Floating Hotel, som är precis vad det låter som – ett hotell som flyter på förankrade flottar i floden. Här ingår även middag, och du kommer att sova gott med ljudet av floden som bakgrundsmusik.

Transfer: Minibuss med luftkonditionering, totalt ca 4 timmar.

budgetresa-thailand-kanchanaburi

4

Dag 4: Erawan nationalpark

Idag väntar ett besök i Erawan nationalpark, och framförallt vattenfallen – det finns totalt sju vattenfall i olika nivåer. Det går bra att bada här, så glöm inte att ta med badkläder. Vattenfallen i Erawan hör till de största och finaste i Thailand. (Observera att entréavgiften till nationalparken – i skrivande stund 300 baht, som är ca 95 kr – inte ingår i resans pris utan betalas kontant på plats.)

På eftermiddagen åker vi tillbaka till centrala Kanchanaburi, och checkar in på hotell. Oftast bor vi på Tamarind Guest House, vid floden, som har en pool om du känner för mer badande.  Är du sugen på västerländsk mat och barer finns det gott om det på den här gatan, men vi rekommenderar kvällsmarknaden, som ligger vid tågstationen. Här hittar du god mat, kläder och mycket annat till lokala priser – de flesta som besöker marknaden är lokalbefolkning och turister från Bangkok.  Det är gångavstånd från hotellet. äventyrsresor-grupp-thailand-kanchanaburi

5

Dag 5: Kanchanaburi - Sukhothai

Vi startar tidigt, för att hinna med en lång men vacker bussresa upp till Sukhothai innan det blir mörkt. Väl framme i Sukhothai checkar vi in på hotell, vanligtvis Ruean Thai, som ligger nära Sukhothai Historical Park som byggts upp runt tempelruinerna. Hotellet har pool och restaurang.

Transfer: Buss med luftkonditionering, ca 8 timmar (inkl stopp för lunch).

6

Dag 6: Sukhothai

Sukhothai hade sin storhetsperiod under 1200-talet. Nu återstår mest ruiner av det gamla kungadömet – men det är fina och intressanta ruiner. Vi upptäcker de mest sevärda templen på cykel, en tur som tar ungefär tre timmar.

Resten av dagen kan du tillbringa till fots bland templen om du vill, eller upptäcka vad resten av Sukhothai har att erbjuda. Kanske en thai-massage på kvällen, efter cyklandet?

billig-thailandsresa-gruppresa-sukhothai

7

Dag 7: Sukhothai - Chiang Mai

Efter en sen frukost hoppar vi på bussen till Chiang Mai, norra Thailands största stad. Vi kommer fram i lagom tid för att äta middag och utforska Chiang Mai Night Bazaar, som är en av Thailands största nattmarknader. Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter – eller varför inte få ett porträtt målat av en duktig konstnär till ett bra pris? Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt – elefantbetar ska sitta på elefanter och inte på ditt skrivbord), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en liten risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

Transfer med buss:  ca 6 timmar

8

Dag 8: Chiang Mai

En dag utan förutbestämt schema. Du får göra det du har lust med i Chiang Mai, och det är ingen brist på saker att göra här. Gillar du gamla fina tempel rekommenderar vi Wat Chiang Man, stans äldsta tempel, som påbörjades redan i slutet av 1200-talet.

Ett annat ”måste” är Wat Doi Suthep, strax norr om Chiang Mai. Hit tar du dig enkelt med songtaew (delad taxi) från Chang Puak Gate – eller så kan du be guiden ordna allt åt dig. Se info under fliken Extra/förläng för detaljer.

Det är bara 15 km fågelvägen till templet, men det kan ta upp till en timme eftersom vägen slingrar sig uppför branta bergväggar. Väl framme är det 309 trappsteg upp till själva templet, där en fantastisk utsikt över hela Chiang Mai väntar.

gruppresa-thailand-chiang-mai-doi suthep

9

Dag 9: Chiang Mai/Valfri trekking

Det finns möjlighet att delta i en tvådagars trekking utanför Chiang Mai, där du får vandra under enkla former tillsammans med vår guide. Du får bo en natt i en primitiv by som befolkas av Karen-folket, ett av Thailands många minoritetsfolk. Den här vandringen kräver att du är i god fysisk form, och den passar inte alla. Därför är den ett frivilligt tillval. Läs mer om den och andra utflykter du kan göra i Chiang Mai under fliken Extra/Förläng.

aktiv-resa-thailand-trekking-chiang-mai

10

Dag 10: Chiang Mai/Valfri trekking

Om du väljer att hoppa över trekkingen har du de här två dagarna till eget förfogande, men vi kan även hjälpa dig att arrangera andra aktiviteter i och runt Chiang Mai om du vill. Vill du hälsa på omhändertagna elefanter på ett etiskt sätt? Praktisk info finns under fliken Extra/Förläng.

äventyrsresa-thailand-elephant-nature-park

11

Dag 11: Nattåg Chiang Mai - Bangkok

En sista dag i Chiang Mai, som du får tillbringa hur du vill. Om du deltagit i trekkingen kan nog en massage sitta fint, eller kanske ett besök på vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe? Den ligger nära Chang Pueak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe!

På kvällen tar vi nattåget tillbaka till Bangkok. Förbokad sovplats i luftkonditionering ingår.

Transfer med nattåg:  ca 13 timmar

nattåg-thailand

12

Dag 12: Bangkok

Vi kommer fram till Bangkok på förmiddagen, och du får checka in på hotellet och ta dusch. Resten av dagen är du fri att göra vad du vill. Om du inte har varit på Grand Palace och Wat Phra Kaeo tidigare är det värt ett besök. Glöm inte att de har ganska strikt dresscode – ta med kläder som täcker axlar och knän.

Andra ställen som kan vara värda besök i Bangkok är Chinatown, eller att ta en båttur på floden Chao Phraya. Det är ingen brist på aktiviteter på kvällarna heller – du kan gå på thaiboxning,  strosa runt på en av Bangkoks många kvällsmarknader eller ta det lugnt vid poolen på hotellet. Eller avsluta kvällen med att festa till det på en av Bangkoks många nattklubbar och barer.

budgetresa-thailand-bangkok

13

Dag 13: Bangkok - Surat Thani

Sista dagen i Bangkok, och i väntan på att ta nattåget söderut till Surat Thani finns det massor kvar att göra. Ett annorlunda museum är Siriraj Medical Museum, där du kan se både det ena och det andra – vad sägs om siamesiska tvillingar i glasburkar eller balsamerade massmördare? Eller så kan du ju bara ta en promenad i parken. Lumphini Park, till exempel.

På kvällen tar vi nattåget till Surat Thani, som är knutpunkten för vidare resande till bland annat Koh Samui, Koh Phangan och Krabi.

14

Dag 14: Surat Thani - Koh Phangan (eller Krabi)

Vi hoppar av tåget i Surat Thani på morgonen, och byter till buss. Från januari till augusti tar vi bussen till färjan mot Koh Phangan, och från september till december åker vi västerut istället – till Krabi. Anledningen är att det regnar rätt mycket på östtsidan under höstmånaderna, och mindre på västsidan – men räkna med en del regn även i Krabi, särskilt i september och oktober.

Transfer med buss och färja till Koh Phangan:  ca 4 timmar, eller transfer med buss till Krabi, ca 3 timmar.

billig-solresa-thailand

15

Dag 15: Koh Phangan (eller Krabi)

På Koh Phangan bor du i bungalow vid stranden, och det mesta kretsar kring havet och stränderna – och det är inte det sämsta stället att tillbringa några dagar på. Men om du vill upptäcka mer av ön finns det även ett fint tempel som heter Wat Khao Tam inom gångavstånd, uppe på ett litet berg med utsikt över havet. Här ordnas även meditationskurser för utländska besökare, som stannar i några veckor och får lära sig mer om buddhismen och delta i det dagliga livet tillsammans med munkarna. Det går även att ta båten över till Koh Tao, där det finns snorkling i världsklass.

Koh Phangan invaderas av partysugna turister en gång i månaden, när det är dags för Full Moon Party. Tänk på det när du planerar din resa. Vi hjälper dig gärna att kolla om det krockar med dina resplaner.

16

Dag 16: Koh Phangan (eller Krabi)

Om du åker mellan augusti och december får du njuta av strand och hav i Krabi istället, och även där finns det mycket att göra förutom att ligga på stranden. Det går att snorkla, paddla kajak, fågelskåda eller ta båten till någon av öarna utanför Krabi – eller ändå bort till Koh Phi Phi för den som vill.

billiga-resor-thailand-koh samui

17

Dag 17: Koh Phangan - Koh Samui (eller Krabi)

Efter frukost tar vi båten över till Koh Samui, som är större och mer utbyggt än Koh Phangan. På Samui bor du på öns norra sida, och även här direkt vid havet. Det är gångavstånd till Wat Phra Yai, eller ”stora buddhan”, Samuis mest kända landmärke.

Här finns det mer att göra än på Koh Phangan, och om du känner för lite fest och västerländsk mat är Chaweng Beach på östsidan bara några minuter bort med songtaew. Missa inte Starz Cabaret om du tillbringar en kväll i Chaweng – det är en mindre version av de stora showerna i Pattaya och Bangkok där artisterna tillhör det som i Thailand brukar kallas ”det tredje könet”.

budgetresa-gruppresa-thailand-samui

18

Dag 18: Koh Samui (eller Krabi)

På Samui finns flera vattenfall, och även om de inte är lika stora och spektakulära som Erawan i Kanchanaburi är de väl värt att besöka något av dem som ett avbrott från strandlivet. Det finaste tycker vi Na Muang, på södra halvan av ön.

Hoppa däremot gärna över Samui Aquarium and Tiger Zoo, där djuren mestadels förvaras i små trånga burar eller tvingas utföra cirkuskonster.

19

Dag 19: Koh Samui - Surat Thani - Bangkok

Dags att ta farväl av ö-livet på Koh Samui. Vi tar färjan till fastlandet och bussen till Surat Thani, och därefter nattåget tillbaka till Bangkok.

20

Dag 20: Bangkok

På morgonen är vi tillbaka där det började – i stan som aldrig sover. Om du ska flyga hem direkt bör du tänka på att boka ett flyg som lyfter på eftermiddagen eller kvällen, så du hinner ta dig från tågstationen till flygplatsen utan att stressa. Transfern ingår hela dagen, och du får även tillgång till ett dagrum på ett hotell så du kan ta en dusch och samla ihop dig innan du åker till flygplatsen.

Extra aktiviteter

Det finns ett antal frivilliga extraaktiviteter på den här resan. För att göra det så smidigt som möjligt för dig behöver du inte boka de flesta i förväg, utan kan anmäla dig på plats, under resans gång, och betala direkt till guiden. Vi vill att du ska kunna ta dagen som den kommer och inte vara låst till ett fast schema varje dag under resan. 

De enda extraaktiviteterna som måste bokas innan avresa på den här resa är trekkingen utanför Chiang Mai och besöket på elefantcentret. Det beror på att vi måste veta i förväg hur många som kommer att vara med på dem, för att kunna planera på bästa sätt. Du kan bara välja en av de aktiviteterna, eftersom man inte hinner med båda under tiden i Chiang Mai

Följande extraaktiviteter finns på den här resan:


1. Cykelutflykt i Bangkok

Att cykla i Bangkok låter kanske konstigt – det är varmt, gatorna är dåliga och trafiken är hektisk. Men det är inte så galet som det låter. Vi hämtar dig på hotellet och börjar cyklandet i Chinatown, i Bangkoks hjärta. Där upptäcker vi spännande smågator och marknader från cykelsadeln, innan vi lastar på cyklarna på longtail-båtar och låter motorerna göra jobbet istället på några av Bangkoks många små kanaler. Här får du en glimt av forna tider, och många i ”Österns Venedig” bor fortfarande i hus på styltor i vattnet, folk tvättar sina kläder i kanalen och barnen leker i vattnet.

Det finns två alternativ, antingen före eller efter lunch. Antingen startar vi från hotellet kl 07 och är tillbaka på hotellet kl 12, eller startar kl 13 och kommer tillbaka kl 18. vi rekommenderar förmiddagen, innan det hunnit blir för varmt.

Pris500 kr
InkluderatEngelsktalande guide, cykelhyra, transfer med båt, lätt måltid.
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Om färre än fyra deltagare anmäler sig kan det även ansluta andra deltagare, som inte hör till resan. Vid för lågt antal anmälda kan aktiviteten ställas in.


2. Chiang Mai på cykel

Eftermiddagsutflykt. Vi börjar kl 13.30 med att cykla söderut längs floden Ping, som flyter genom Chiang Mai. Vi cyklar genom grönområden och på landsvägar och stannar till vid intressanta platser, som exempelvis en leprakoloni från början at 1900-talet. Turens höjdpunkt är ruinerna av ett tempel från Lanna-kungadömet (1259-1588).

Vi är tillbaka på hotellet ca kl 17.

Pris300 kr
InkluderatEngelsktalande guide, cykelhyra
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst två deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


3. Matlagningslektion i Chiang Mai – REKOMMENDERAD

Ett trevligt sätt att lära sig laga thailändsk mat i sin naturliga miljö. Du blir upphämtad på hotellet kl 9.30 och vi börjar med att besöka den lokala marknaden tillsammans med kocken, för att köpa alla ingredienser som behövs. Vanligtvis står två rätter på menyn: Tom Yam Goong och en kryddstark nudelrätt.

Du får lära dig laga en av rätterna eller båda, och resultatet äter vi förstås till lunch. Efter avslutad lektion och måltid får du skjuts tillbaka till hotellet, och vi är tillbaka där vid 16-tiden.

Pris290 kr
InkluderatEngelsktalande matlagningslärare, egenlagad lunch, kokbok, transfers
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Det här är en aktivitet som drivs i samarbete med Ban Thai Cookery School, och det oftast finns även andra deltagare med.


4. Chiang Mai – Thai Elephant Care Center – REKOMMENDERAD

Du blir hämtad på hotellet på och vi kör norrut genom vackra landskap tilms vi når Mae Sa och Thai Elephant Care center. Här finns ”pensionerade” elefanter, och genom att besöka parken stödjer du deras verksamhet. Större delen av avgiften går direkt in i verksamheten.

Här får du möjlighet att komma nära elefanterna utan att rida på dem, och kan mata dem med frukt när det är matdags. Därefter kan den som vill bada med elefanterna och hjälpa till att tvätta dem, så ta med kläder som går att bada i (dock inte bikini eller små badbyxor – du är inte på stranden). Om du hellre beundrar elefanterna på avstånd går det självklart också bra.

Du kan läsa mer om centret här.

Tider: Antingen 8:30-12:00 eller 13:30-17:00.

Pris730 kr. Barn upp till 9 år: 350 kr.
InkluderatEngelsktalande guide, transfers, entréavgift
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Den här aktiviteten behöver du boka när du bokar resan, för att garanteras en plats. 


5. Chiang Mai – Djungeläventyr från trädtopparna

Här kan du leka Tarzan! Vi åker till Baan Nam Khong, ca 5 mil från Chiang Mai. Här har man skapat en 2 km lång bana med zipline, där du ”flyger” från plattform till plattform uppe i träden och får ett helt annat perspektiv på tillvaron i djungeln. Det finns totalt 22 plattformar, och allt sköts och övervakas av erfaren personal som sätter säkerheten främst.

Vi åker från hotellet kl 8 och kommer tillbaka ca kl 13.

Pris530 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


6. Chiang Mai: 2-dagars trekking

Vandra genom vackra bergslandskap och besök pittoreska små byar befolkade av olika minoritetsfolk.  Var beredd på enkla förhållanden. Sovplatser och myggnät finns, men du behöver ha en sovsäck och en mindre ryggsäck med dig. Om du inte vill bära runt på det under hela resan går det bra att hyra sovsäck och en lagom stor ryggsäck på plats. Bagage som du inte behöver ha med dig kan du förvara på hotellet i Chaing Mai. Ta med en handduk, men packa inte mer än du behöver – du får själv bära runt på det hela dagarna.

Dag 1:

Du blir hämtad med pick-up vid 9-tiden. Vi stannar till vid en lokal marknad där guiden köper lite ingredienser till midddagen, innan vi fortsätter till vattenfallet Mork Fah. Här går det bra att simma och ta det lugnt, och ladda batterierna. Vi äter lunch på en lokal restaurang, och åker sedan vidare till en natrulig varm källa som heter Pong Deuad. Här börjar trekkingen.

Vi vandrar i ca fyra timmar genom skogar, berg och risfält, tills vi kommer fram till den by där vi ska spendera natten. Här bor Karen-folket, en minoritetsgupp med rötter i Burma och Kina. Genom att tillbringa natten hos en familj här ger du ett välkommet tillskott i deras blygsamma kassa.  Du kan upptäcka byn och omgivningarna på egen hand, medan guiden förbereder en enkel men god middag. Kvällen avslutas vid lägerelden.

Dag 2:

Var beredd på att vakna tidigt – tupparna börjar gala när solen går upp, eller ännu tidigare. Se hur byn vaknar och hur deras morgonrutiner ser ut. Efter frukost är det dags att ta farväl av värdfamiljen, och vi vandrar till nästa by – som befolkas av en annan minoritetsgrupp som kallad Red Lahu. Här väntar en bambuflotte, om det finns tillräckligt med vatten i floden. Under torrperioden (januari till april/maj) kan det ibland behövas andra transportmedel.

En lugn och avkopplande tur längs floden på ca två timmar väntar, tills vi når en by som heter Sob Kai – befolkad av ett tredje minoritetsfolk, Shan, som även de har rötter i Burma. Här äter vi lunch, innan pick-upen tar oss tillbaka till Chiang Mai. Vi är tillbaka på hotellet vid 17-tiden.

Notera att den här trekkingen i ”vanliga” fall är relativt enkel och passar de flesta som inte är rörelsehindrade. Vid kraftigt regn är den dock betydligt mer krävande. Då blir stigarna leriga och hala, och vandringen betydligt mer krävande. Det är regnperiod i Chiang Mai från maj till oktober, och mest regn kommer det i augusti och september. Det kan vara värt att tänka på innan du bokar den här aktiviteten.

Pris1.320 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers med pickup, entréavgift till Huay Nam Dang Nationalpark, lunch och middag dag 1, frukost och lunch dag 2, enkel övernattning, tur med bambuflotte
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Trekkingen behöver bokas i förväg, senast i samband med att du betalar resan, och du betalar då den extra kostnaden till oss. Anmälan är bindande, och om du vill boka av den senare har vi tyvärr inte möjlighet att ge pengarna tillbaka.

Minst fem deltagare behövs för att trekkingen ska genomföras exklusivt för gruppen. Om det är en till fyra deltagare blir du istället en del av en grupp där även personer som inte deltar i resten av resan är med på trekkingen – en chans att lära känna lite fler resenärer och se nya ansikten.


Förläng resan:

Den här resan börjar och slutar i Bangkok. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Thailand, och vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska.

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom Thailand

VACCINATIONERFullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria är extremt ovanligt i Thailand, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMSka du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här: http://www.thaiembassy.se/en/visa
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Bangkok på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa.

Om du landar på Suvarnabhumi flygplats på resans första dag ingår transfer från flygplatsen till hotellet, och ska du tillbaka till flygplatsen på resans sista dag ingår transfer från hotellet även då.

VALUTA & KONTOKORTOm du vill kan du växla till dig Thai-baht i Sverige. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in SEK, USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Bangkok och på många ställen under resan.

Räkna med att du behöver ca 1800-2300 kr per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad på 5.300 kr. På nattågen är det inte möjligt att få en privat kupé.

Frukost ingår på alla hotell, och första natten i Kanchanaburi ingår även middag.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell resa. Ofta är många av deltagarna från Holland eftersom vi samarbetar med en holländsk researrangör, men det brukar även vara resenärer från andra länder. På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.
INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden.