5 Måsten i Hanoi

hanoi-aventyrsresor-tac

Utforska Old Quarters

I den gamla stadsdelen hittar du stadens hjärta som än idag bjuder på en fantastisk kulturupplevelse. Tidigare var det till och med så att varje enskild gata var döpt och uppdelad efter vad som såldes.

Numera är det dock mer mixat, men man ser fortfarande att varje gata har sin egen prägel. Så vad gör man egentligen i gamla stan? Jo, man strosar runt, spanar in det lokala vardagslivet, aktar sig för mopeder som susar förbi, äter en banh mi, eller varför inte shoppa eller slå sig ner på något av alla caféer som finns.

Upplev Cafékulturen

Förutom en hektisk trafik och en gammal stadsdel så utmärks staden av sitt stora utbud av caféer. Visserligen är detta sant i hela landet då man är en av världens största kaffetillverkare, men då Hanoi är huvudstad så finns det givetvis ett par stycken flera här.

Något som du inte bör missa att prova på ett café i Hanoi är: Äggkaffe, yoghurtkaffe, kokoskaffe, och så klart en vanlig vietnamesisk kopp kaffe.

Dricka världens billigaste öl

Gillar du öl och party? Då kommer du att älska Hanoi. Här hittar man nämligen världens billigaste öl. Priset? Endast en krona per fatöl.

Gå på Water Puppet Show

Något som man inte bör missa att göra I Hanoi är att gå på vattendockteater. En historisk form av konst och uppträdande i Vietnam. Det ska dock påpekas att det i stort sett bara är turister som går på den stora vattendockteatern i Hanoi, men vi är ju trots allt turister, så det gör inget.

Själva showen är fortfarande genuin och språket som talas är vietnamesiska. Vad är egentligen en vattendockteater undrar du? Tja, ungefär som en vanlig dockteater, fast över vatten.

En rolig aktivitet och något som inte bör missas.

Rundvandring med fokus på mat

Vietnamesisk mat skiljer sig från många andra av världens kök. Det finns ett flertal unika rätter, även om en del har påverkats av det franska kolonialarvet. Men det är inte alltid så lätt att hitta bra och genuina restauranger.

En matvandringstur är därför något som man bör göra, i alla fall om man är ute efter en kulinarisk upplevelse. Några rätter som man inte bör missa att äta är: kycklingfötter, pho, banh mi, färska vårrullar, Bunh cha och olika sorters dumplings.

När du går på matvandringstur så får du följa med en lokal Hanoi-bo som visar dig smultronställen och tar med dig till genuina restauranger och matmarkander där du får smaka delikatesser precis så som de ska smaka.

Sapa – Bonustips

Även om Hanoi har mycket att erbjuda sina besökare, så finns det faktiskt ett annat resmål i närheten som man inte borde missa, närmare bestämt Sapa, eller Sa Pa.

Sapa är en dal som ligger cirka 6 timmar bort med tåg från Hanoi. Väl framme väntar fantastisk vandring och en trevlig kulturupplevelse där man får lära känna de lokala stammarna som bor där.

Oftast vandrar man 1-3 dagar och bor hemma hos en lokal familj. Livet i Sapa är enkelt, fridfullt och naturligt. De flesta är fattiga, men glada ändå och under vandringen kommer du garanterat att stöta på flera vänliga stammedlemmar som gör er sällskap.

Skriv en rad!

Kommentera