Restips: Upplev kamelfestivalen i Pushkar i oktober!

kamel

Den 29 oktober till 4 november är det fest i Pushkar, i Rajasthans hjärta! Då firas Pushkar Camel Fair – en av världens största kamelfestivaler!

Kamelerna är förstås en av huvud attraktionerna, och dess ägare kommer från alla olika i delstaten Rajasthan – som är Indiens största. Vissa har vandrat i flera dagar för att kunna ta sig till Pushkar med sina kameler, medan en del lyckligt lottade har lyckats fått tag i ett gammalt fordon att transportera sig själv och sina djur i. Många åker till Pushkar den här veckan för att göra affärer: sälja sina kameler, kor, getter, får eller får – eller köpa nya. Många kommer bara för att ta del ta del av den årliga marknaden, lyssna på musik och träffa vänner. Invånarantalet i Pushkar är normalt 12 000, men under denna vecka närmar det sig nästan 200 000 människor!

Festivalen inleds med ett kamelrace, men allt handlar inte om kameler. Man håller även en tävling om vem som ska föräras den ärofyllda titeln att ha Rajasthans längsta mustasch, och det finns även en religiös bakgrund till festligheterna. När det är fullmåne (i år blir det den 4 november) firar man minnet av när guden Brahma uppenbarade sig i Pushkar-sjön, och tusentals pilgrimer vallfärdar i hans fotspår.

kamelfestivalen-i-pushkarPå två av våra gruppresor till Indien har du möjlighet att uppleva kamelfestivalen med egna ögon i år:

Det finns i skrivande stund platser kvar på båda resorna. Hör av dig om du är intresserad av en färgstark, intressant och spännande extra krydda till din Indienresa!

Skriv en rad!

Kommentera