Tyvärr har vi inga inplanerade singelresor under 2024.

Om du planerar att resa ensam kan vi varmt rekommendera våra vanliga gruppresor, där över hälften av deltagarna åker ensamma. Det är lätt att hitta nya vänner även på de resorna!


 

singelresor-asien-resa-ensam

En del av våra gruppresor och äventyrsresor är speciellt utvalda singelresor. Det betyder att de bara är öppna för dig som åker ensam, eller tillsammans med en eller flera kompisar, föräldrar eller vuxna barn. Par är däremot inte tillåtna på singelresorna – men självklart på alla våra andra avgångar.

Varför välja en singelresa?

Vissa åker hellre på singelresor än på vanliga gruppresor och äventyrsresor. Det kan finnas flera anledningar till att man väljer en singelresa:

  • Du kanske vill slippa att känna dig som ”tredje hjulet” bland alla par?
  • Du är kanske singel och faktiskt öppen för lite mingel?
  • Eller så kanske du bara tycker det är lättare att umgås med andra singlar?

Många av de som åker på våra singelresor tycker att det är lättare att få kontakt med andra som åker ensamma än med de som åker tillsammans med sin partner. Amanda från Göteborg är en av dem. Hon åkte på en singelresa till Indien över jul och nyår 2016:

- "Det var så lätt att komma in i gemenskapen. Alla pratade med alla från första stund, och det var inte som det kan vara i andra lägen där det var vissa som mest höll sig till sin pojkvän eller till frugan. Jag skulle lätt åka på en singelresa igen, inte för att leta efter någon men bara för att det var så trevligt folk som åkte på den”
- "Det var så lätt att komma in i gemenskapen. Alla pratade med alla från första stund, och det var inte som det kan vara i andra lägen där det var vissa som mest höll sig till sin pojkvän eller till frugan. Jag skulle lätt åka på en singelresa igen, inte för att leta efter någon men bara för att det var så trevligt folk som åkte på den”

Precis som på våra andra resor kan du som bokar en singelresa med oss välja om du vill dela rum med någon eller om du vill boka ett enkelrum mot ett tillägg. Reser du tillsammans med någon får ni naturligtvis dela rum, men även du som åker ensam kan slippa enkelrumstillägget om du vill. Då får du dela rum med en annan deltagare av samma kön som också åker ensam.

Liksom på de vanliga gruppresorna blir du en del av en internationell grupp. På vissa resor är det inga andra svenskar. Om du vill ha någon med dig från Sverige är du även välkommen att göra ett inlägg på vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till den resa du är intresserad av, så den som läser lätt kan hitta vilken resa det gäller.

Ska du välja en singelresa eller en vanlig gruppresa?

Du som åker ensam måste inte boka en singelresa. Det går precis lika bra att boka en av våra vanliga resor. Singelresorna är bara en bonus, för dig som tycker det låter som en kul idé.

Många av våra resenärer åker ensamma, och att då åka på en singelresa eller en vanlig gruppresa är ett utmärkt sätt att slippa resa runt ensam, och det kan kännas tryggt att veta att du får snabb hjälp om något skulle hända. Dessutom är det ett bra sätt att hitta nya vänner – vi ser till exempel ofta hur våra resenärers vänlistor på FaceBook får ett gäng nya namn från olika länder. Och delad glädje är som bekant dubbel glädje!

Vissa resebyråer marknadsför sina singelresor som ett sätt att hitta en partner. Det gör inte vi på TAC. Vi ser det i första hand som ett praktiskt och bra sätt för singlar att resa i en grupp där man inte behöver känna sig utanför. Därmed inte sagt att det är förbjudet att hitta någon på våra singelresor — och ni blir inte utsparkade från resan om ni skulle råka bli ett par.