Obs: Pga Rysslands invasion av Ukraina och det allmänna säkerhetsläget är alla avgångar med transsibiriska järnvägen inställda under 2023.


Åk på en gruppresa med Transsibiriska Järnvägen genom Ryssland!

Ryssland är världens till ytan största land, och även om de två största städerna - Moskva och St Petersburg - ligger i den del av Ryssland som hör till Europa, ligger faktiskt 77% av landet i Asien.

Du kan åka på två olika intressanta gruppresor med Transsibiriska Järnvägen hos oss, som båda går genom Ryssland. Välj mellan en resa på 16 dagar som startar i Peking och slutar i Moskva och en resa på 20 dagar med start i St Petersburg och slut i Peking. På båda resorna använder vi Transsibiriska järnvägen som bas, men stannar på många ställen längs vägen och gör avstickare till flera ställen utanför järnvägsnätet. Resorna innehåller med andra ord mycket mer än bara en tågresa.

Båda resorna byter till Transmongoliska järnvägen i delrepubliken Burjatien i västra Sibirien, så du även får uppleva spännande Mongoliet och Peking. På den kortare resan hoppar man på Transsibiriska i Ulan Ude, efter starten i Peking, några dagar i Mongoliet ett par dagar vid Bajkalsjön. Därefter väntar även besök i Kungur och Perm - "landet långt borta" - innan resan avslutas i Moskva.

På den längre resan startar vi redan i St Petersburg, och besöker även mysiga Suzdal och Moskva innan det är dags för Transsibiriska järnvägen till Irkutsk och Bajkalsjön. sedan går resan vidare genom Mongoliet och till Peking. Om du är extra intresserad av Ryssland rekommenderar vi därför i första hand den längre resan.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar om våra resor med Transsibiriska järnvägen!

transsibiriska transmongoliska jarnvagen

Transsibiriska Järnvägen: Peking till Moskva [TAC+]

OBS: På grund av Rysslands invasion av Ukraina och det allmänna säkerhetsläget har vi ställt in alla avgångar på den här resan under 2022 och 2023.   På den här spännande resan får du uppleva massor under kort tid, och transporten sker
16 dagar
Mars – Dec
5/10
transsibiriska jarnvagen

Transsibiriska: Från St Petersburg till Peking [TAC+]

OBS: På grund av Rysslands invasion av Ukraina och det allmänna säkerhetsläget har vi ställt in alla avgångar på den här resan under 2022 och 2023. Upplev Ryssland och Mongoliet även utanför de berömda tågspåren - och avsluta i spännande Peking
20 dagar
April – Dec
5/10