19 dagar
Reslängd
Mars – nov
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

På den här intressanta äventyrsresan genom Kina får du uppleva mycket — från storstadspuls i Peking och Hongkong till vandring bland bergen i Emeishan och en tre dagar lång båtresa på den klassiska Yangtzefloden.

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Kina

 • Rivstarta i elvamiljonersstaden Peking
 • Utforska Himmelska Fridens Torg och Den Förbjudna Staden
 • Upplev kinesiska muren i Mutianyu
 • Se de muslimska kvarteren och terrakottaarmén i Xi’an
 • Se jättepandor i Chengdu
 • Vandra i vackert bergslandskap i Emeishan
 • Övernatta i buddhistkloster och vakna av munkarnas gemensamma morgonböner
 • Upplev världens största Buddhastaty i sten i Leshan
 • Kryssa fram på Yangtzefloden under tre avkopplande dagar
 • Lär känna Yangshuo – en klassisk backpackerdestination
 • Avsluta med shopping och god mat i Hongkong

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONKina. Resan startar i Peking och slutar i Hongkong.
STARTDATUM2-4 gånger i månaden, från mars till november. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad (ej tillgängligt på nattågen och på flodbåten).

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
4 frukostar, 4 luncher, 3 middagarLokal expertguide
Transfer med tåg, båt, buss, taxi…Ett nattåg med sovplats
Tre nätter på flodbåtHimmelska Fridens Torg i Peking
Den Förbjudna Staden i PekingKinesiska muren i Mutianyu
Guidad vandring i Xi’anTerracottaarmén i Xi’an
Linbana i EmeishanGolden Summit i Emeishan
Jättebuddhan i LeshanPandaresearch-centret i Chengdu
Cykling med guide i YangshouEn donation till Eden Projects
En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i Peking och HongkongMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Peking

Du är välkommen att checka in på hotellet i Peking från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Peking några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av staden och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Peking – oftast är det ett centralt beläget hotell som heter King Parkview Hotel, men om det är fullbokat blir det ett annat, likvärdigt hotell.

Beroende på när du kommer till Peking får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Kanske väljer du att bara ta det lugnt i området runt hotellet, eller så hittar du på något på egen hand. Här blandas gammalt och nytt, och det finns massor att göra.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide och de övriga deltagarna, så då är det bra om du är på plats.

gruppresor-kina-peking

2

Dag 2: Peking

Dags att utforska Himmelska Fridens Torg och Den Förbjudna Staden. Torget mäter ca 220 000 kvadratmeter och är därmed det största i världen. Här kan en miljon människor få plats samtidigt! Norra delen av torget är en stor öppen yta och södra delen domineras av Mao Zedongs minneshall. Mitt på torget står Monument över folkets hjältar.

Den Förbjudna Staden är världens största existerande palats. Totalt finns nästan 1 000 tempel, salar, bostäder och paviljonger innehållande över 9 000 rum fördelat på en byggnadsyta av 150 000 kvadratmeter. Palatset är byggt enligt principerna för yin och yang – balansen mellan negativa och positiva energier.

Eftermiddagen får du tillbringa som du vill. Kanske ett besök i några av pekings många hutonger, de traditionella gamla kvarteren med låga, anspråkslösa bostadshus som ligger längs snirkliga och trånga gränder? Tyvärr skövlas de med marken för att ge plats åt nya byggnader, men det finns fortfarande några att besöka.

gruppresor-kina-peking

3

Dag 3: Peking - Mutianyu - Peking

Vi påbörjar resandet på riktigt, med ett ”måste” när man åker till Kina: muren! Den kinesiska muren är totalt över 500 mil lång, och vi besöker en av de mest välbevarade sektionerna – i Mutianyu, 9 mil norr om Peking. Den här delen av muren är 1500 år gammal, drygt 7 meter hög och över fyra meter bred. Här finns många intressanta vakttorn från Mingdynastin, och vi vandrar på muren i ca 2,5 timmar inklusive pauser.

Om du inte vill vandra finns det möjlighet att åka linbana istället. Det kostar 100 yuan (ca 125 kr) som du då betalar kontant på plats.

Transfer: Buss, ca 4 timmar

rundresa-kinesiska-muren

4

Dag 4: Peking - Xi'an (snabbtåg)

Xi’an är en gammal stad med en historia som sträcker sig över 3100 år tillbaka i tiden. Mest känd är staden för terrakottaarmén som vaktar den förste kejsaren av Qindynastins – Qin Shihuangs – över 2200 år gamla mausoleum, men det finns mycket annat att se och göra här också.

Guiden tar dig med på en vandring i Xi’ans muslimska delar, med livliga marknader och en av Kinas viktigaste moskéer. Missa inte den intressanta matkulturen i Xi’an – här blandas traditionell kinesisk mat med muslimska inslag. Vi rekommenderar roujiamo (marinerat nötkött eller lamm i bröd) och Xi’an dumplings.

Transfer: Snabbtåg, ca 5,5 timmar

rundresa-kina-xi'an

5

Dag 5: Xi'an

Vi besöker den mäkta imponerande Terrakottaarmén stadsdistriktet Lintong, cirka två timmar öster om centrala Xi’an. Armén är uppdelad i tre gropar och hittills har cirka 2 000 soldater blivit utgrävda, men det beräknas finnas minst 6000 till. Alla soldater i Terrakottaarmén har unika utseenden och representerar olika militära grader. Armén hittades 1974 av bönder som grävde en brunn, och är en av 1900-talets största arkeologiska upptäckter.

Eftermiddagen får du tillbringa som du vill.Ett tips är Giant Wild Goose Pagoda – en av Kinas äldsta byggnader, en pagod som är ett av stadens mest kända landmärken. Ligger 2 km söder om Xi’an. Mer kinesisk historia hittar du på Shaanxi History Museum, ett av de fyra största museerna i Kina. Bell Tower & Drum Tower – två kända historiska byggnader i centrala Xi’an. Från tornen har man en vacker utsikt över staden. Eller hyr en cykel och ta en tur runt stadsmuren, en vackert bevarad mur från Mingdynastin som sträcker sig runt hela staden.

Transfer: Buss, ca 4 timmar

rundresa-kilna-xi'an

6

Dag 6: Xi'an - Chengdu (snabbtåg)

Chengdu är huvudstad i Sichuan-provinsen. Stadens historia sträcker sig bakåt 2 300 år och den har ett rikt kulturarv och många sevärdheter. Chengdu räknas vanligen som sydvästra Kinas viktigaste stad och är ett regionalt centrum för industri, handel, utbildning och kultur. Hela stadsområdet har omkring 14 miljoner invånare, vilket gör Chengdu till Kinas fjärde största stad.

Avsluta gärna kvällen med med en Sichuan-hotpot – ett måste i Chengdu!

Transfer: Snabbtåg, ca 3,5 timmar

rundresor-kina-chengdu

7

Dag 7: Chengdu

Jättepandor är något som förknippas med Chengdu. Vi besöker Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, där man jobbar med att bevara pandorna. Här kan du se dem leka och äta bambu, och om du har tur finns det även möjlighet att se nyfödda babypandor matas med nappflaska (pandor föds oftast från juli till september).

Eftermiddagen får du spendera som du vill. Missa inte buddhisttemplet Wenshu, det största och viktigaste i Chengdu. Det ligger mitt i den gamla stadsdelen. Annat sevärt är Tianfu SquarePeople’s park och Kuan & Zhai Alley, en kulturgata med gammal arkitektur och många små butiker.

kina-äventyrsresa-changdu

8

Dag 8: Chengdu - Leshan - Emeishan

Vi åker vidare med egen minibuss eller buss, och stannar i Leshan på vägen. Här finns världens största buddhastaty i sten,  ett av UNESCOS:s världskulturarv. Den påbörjades redan år 731 och är huggen ur en klippvägg som ligger där floderna MinjiangDadu och Qingyi möts. Statyn är 71 meter hög och så stor att du utan problem kan sitta på Buddhas lilltånagel!

Emeishan, eller Emei-berget, är ett av Kinas fyra heliga buddhistiska berg. Det är 3 099 meter högt, 200 kilometer långt och en av Kinas mest heliga platser för buddhister.

Det finns över hundra tempel och kloster i området, och berget har varit ett populärt mål för pilgrimer sedan 200-talet.

gruppresa-kina-leshan

9

Dag 9: Emeishan

Vi tar lokalbussen och linbana upp för berget. Utsikten från 3.099 meters höjd är minst sagt imponerande när vädret är klart! Efter en kortare bussresa nedåt påbörjar vi en tre timmar lång vandring tillsammans med en lokal guide, till nattens boende som ligger i anslutning till en buddhistiskt tempel.

Det är viktigt att du tar med vandringsskor med bra grepp – luftfuktigheten är ofta hög och det är vanligt med dimma uppe i bergen, och om det regnar blir det förstås extra halt.

Emeishan är ett populärt utflyktsmål även för kineser, och var beredd på att det kan vara gott om folk i rörelse – särskilt på helger och lokala helgdagar. De flesta stannar bara över dagen, och lugnet lägger sig på kvällen. Att vakna av munkarnas morgonböner är ett minne för livet för många.

gruppresa-kina-emeishan

10

Dag 10: Emeishan

Vi fortsätter att utforska den vackra naturen, och ibland finns det möjlighet att relaxa i en varm källa mot en extra kostnad som betalas på plats. Du kan även besöka någon av de närliggande byarna.

Observera att det under religiösa högtider och under vissa andra dagar inte är möjligt att bo i anslutning till klostret. Då bor vi istället inne i Emei. Från oktober till april är det kallt på kvällar och nätter – ibland är det minusgrader. Därför kan programmet då ändras till en kortare vandring, i samråd med den lokala guiden.

äventyrsresa-emeishan-kina

11

Dag 11: Emeishan - Chonqing - Yangtzefloden

På förmiddagen tar vi buss till Chongqing, där vi går ombord på en flodbåt där vi tillbringar de kommande tre nätterna!

Transfer: Tåg, ca 2 timmar

gruppresa-kina-Yangtzefloden

12

Dag 12: Yangtzefloden

Vi glider fram på Yangtzefloden – världens tredje längsta flod – som inspirerat många poeter, författare och upptäcktsresande genom århundradena. Resan går längs de vackraste delarna av floden, bland annat genom De tre ravinerna (Three gorges).

Om tidsplanen och vädret tillåter finns möjlighet att gå iland och besöka ”spökstaden” Fengdu mot en liten extra kostnad som betalas på plats för den som vill – men det går lika bra att stanna på båten.

13

Dag 13: Yangtzefloden

Resan på Kinas längsta flod fortsätter. Frukost, lunch och middag på båten ingår, och man sover i dubbelhytt med privat badrum. De kinesiska myndigheterna ansvarar för all båttrafik på floden, och säkerhetsstandarden är förhållandevis god – men inte alltid jämförbar med svensk standard. Båtarna tillåts inte ha tomma sängplatser om det går att undvika, så i enstaka fall kan du behöva dela hytt med en person som inte tillhör gruppen.

rundresa-kina-Yangtzefloden

14

Dag 14: Yangtzefloden - Yichang - Liuzhou (nattåg)

Båtresan avslutas i staden Yichang, en ganska liten stad med kinesiska mått. Här får du uppleva mastodontprojektet De tre ravinernas damm, som när den färdigställdes 2012 var världens största damm. Det är ett kontroversiellt bygge, som har kapacitet att förse över 10% av Kinas befolkning med el, men samtidigt har negativa effekter på miljön och flera miljoner människor har tvingats att flytta för att ge plats för den enorma dammen.

I Yichang är det dags att hoppa på nattåget till Liuzhou. Vi åker i fyrbäddskupéer som går att låsa. Eftersom Yichang inte är tågets startstation kan det hända att sängkläderna är mer eller mindre använda, så det kan vara en bra idé att ta med ett eget örngott och eventuellt ett tunt reselakan.

Transfer: Nattåg, ca 15 timmar

15

Dag 15: Liuzhou - Yangshuo

Vi vaknar tidigt – ungefär 04.30 kommer tåget fram till Liuzhou, och privat transport väntar på att ta oss vidare till Yangshuo. Det här är en mysig liten stad omgiven av berg och en fantastiskt vacker natur. Här finns det mesta du kan ha saknat på båten; affärer, barer, kaféer och västerländsk mat. Yangshuo blev populärt bland backpackers redan på 80-talet, men det är ändå relativt skonat från massturism.

Yangzhou är också känt för fiske med skarvar. Fåglarna hålls i ”koppel” och fångar fiskarna. När arbetspasset är slut får de behålla sin sista fångst, och även om det kan se lite otäckt ut tar fåglarna inte skada.

Transfer med buss: ca 3,5 timmar

rundresa-kina-yangshuo

16

Dag 16: Yangshuo

Vi upptäcker landsbygden runt Yangshuo på cykel, och stannar för lunch hos en lokal familj.

Här finns det även möjlighet att vandra eller klättra, du väljer själv och behöver inte boka något i förväg. Det finns många lokala guider och små reseföretag som gärna hjälper till med det praktiska.

Missa inte området runt Moon Hill. Ser landskapet bekant ut? Du kanske har sett Moon Hill på omslaget till Lonely Planets guide till Kina!

billig-kina-resa-Yangshuo

17

Dag 17: Yangshuo

En dag utan förutbestämt program. Guiden kommer gärna med tips. Kanske en lektion i sydkinesisk matlagning, tai-chi eller kalligrafi?

På kvällen finns möjlighet att besöka  Impression Liusanjie, en berömd ljusshow skapad av  Zhang Yimou, som även ansvarade för öppnings- och avslutningsceremonierna i OS i Peking 2008.  Biljetterna kostar runt 200 kr.

18

Dag 18: Yangshuo - Guilin - Hongkong (snabbtåg)

Resan går vidare till slutmålet. Vi tar privat buss till norra tågstationen i Guilin, och snabbtåg till Shenzhen, på gränsen till Hongkong. Det är en populär gränsövergång, så det kan ta ett par timmar att stämpla ut sig ur Kina, stämpla in sig i Hongkong och gå igenom tullen. Du behöver ha med dig allt bagage vid gränsövergången, så tänk på att inte packa för mycket. Väl på Hongkong-sidan tar vi  ett nytt tåg in till centrala Hongkong.

Hongkong var en brittisk besittning från 1841 till 1997 och är idag tillsammans med Macao en av två särskilda administrativa regioner i Kina. Under policyn ”Ett land, två system” har Hongkong tillåtits behålla sitt eget ekonomiska och politiska system.

Hong Kong är väldigt olikt resten av Kina, och här är det shopping som är det största dragplåstret för många. I Causeway Bay finns allt att köpa, inklusive billig elektronik. Vill du ha en lite mer kinesisk shoppingupplevelse rekommenderar vi istället Sheung Wan, som du når på en halvtimme med tunnelbana.

I Hongkong bor vi oftast på West Hotel i Kowloon, nära restauranger, tunnelbana och shopping.

Transfer med snabbtåg: ca 4 timmar och lokaltåg i Hongkong, ca 2 timmar

gruppresa-kina-hongkong

19

Dag 19: Hongkong

Det går bra att behålla rummet fram till kl 12 om du vill. Det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen.

Det går självklart även bra att stanna i längre i Hongkong på egen hand – här finns så mycket att se och göra att du bara hinner med en bråkdel annars!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema varje dag – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Kina betalar man med Yuan, 100 yuan är ungefär 150 svenska kronor. I Hongkong används Hongkongdollar, och 100 HKD är ca 140 SEK.

Peking:

 • Kung Fu-show (ca 280 yuan)
 • Akrobatshow (ca 290 yuan)
 • Sommarpalatset (ca 60 yuan)
 • Temple of Heaven (ca 40 yuan)

Xi’an:

 • Stora moskén (ca 25 yuan)
 • Big Wild Goose Pagoda (ca 80 yuan)
 • Small Wild Goose Pagoda (ca 50 yuan)

Chengdu:

 • Matlagningslektion (ca 120 yuan)
 • Cykelhyra (ca 20 yuan)
 • Sichuanopera (ca 280 yuan)

Yangshuo:

 • Tai Chi/Kung Fu-lektion (ca 100 yuan)
 • Cykelhyra (ca 20 yuan)
 • Kryssning på Li-floden (ca 200 yuan)
 • Matlagningslektion (ca 230 yuan)

Hongkong:

 • Star ferry (ca 15 HKD)
 • Ljusshow (gratis)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Peking och slutar i Hongkong. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Kina. Vår systerorganisation IndiGo Travel har projekt i Kina och vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa i norra Kina

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i de här delarna av Kina, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral, eftersom det händer att malaria sprids från andra delar av Kina ibland, särskilt under regnperioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMTuristvisum som gäller i 30 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.

Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.

Du behöver bifoga en lista på vilka hotell du ska bo på, ett inbjudningsbrev från ett kinesiskt resebolag och en resplan. Allt det får du av oss när du har bokat resan.

Till Hongkong behöver du inte söka visum i förväg – det får du vid gränsövergången.

FLYGFlygresa från Sverige ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Peking på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Peking från kl 14.

Resan avslutas i Hongkong, och om du ska åka hem till Sverige direkt kan du antingen boka en separat enkelbiljett från Hongkong till Peking eller boka hemresan direkt från Hongkong.

VALUTA & KONTOKORTDet går att ta ut kinesisk valuta – Yuan – med svenskt bankomatkort i nästan alla bankomater, så länge kortet är aktiverat för utlandsuttag av din svenska bank. Tänk på att både din bank och den kinesiska banken tar ut en avgift för varje uttag du gör, så plocka ut en större summa på en gång. Detsamma gäller Hongkongdollar.

Du kan även ta med t ex USD, Euro eller Hongkong-dollar och växla på hotellen eller på en bank. Tillskillnad från många andra länder är kursen densamma överallt, så det är oftast smidigast att växla på hotellet. Spar alla kvitton, de kan behövas vid återväxling i samband med hemresan. På flygplatsen kan man återväxla 50 % av det totala belopp man växlat till sig (kvitto efterfrågas). Observera! Du måste återväxla genom samma bank som du har ett växlingskvitto från, olika banker accepterar inte varandras kvitton. Återbetalningen ges i US‐dollar eller annan större valuta. Om du inte lyckas växla bort dina kinesiska yuan före hemresan kan du växla dem hemma.

Räkna med att göra av med ca 1 500-2 500 kr i veckan på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av enkel standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum – hör av dig om du är intresserad av det, så räknar vi på vad det kostar. Observera att enkelrum inte är tillgängligt på flodbåten.

4 frukostar, 4 luncher och 3 middagar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar.

Du kan köpa ett lokalt simkort i Kina för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden, och använda som backup för wifi.

RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.