16 dagar
Reslängd
Ej igång
Avgångar
5/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

OBS: På grund av Rysslands invasion av Ukraina och det allmänna säkerhetsläget ligger den här resan på is tillsvidare.


 

På den här spännande resan får du uppleva massor under kort tid, och transporten sker mestadels med tåg – både transmongoliska och transsibiriska järnvägen – men vi byter även tåget mot egen buss eller minibuss på vissa ställen för att kunna utforska Mongoliet och Sibirien även utanför tågsträckningarna.

Transsibiriska järnvägen börjar i Vladivostok i Ryssland (nära gränsen till Nordkorea) och slutar i Moskva, men på den här resan startar man i Peking och åker Transmongoliska järnvägen därifrån till Ulan Ude i Sibirien. Där byter vi till Transsibiriska och tar den hela vägen till slutstationen Moskva.

Det går att tåg mellan Peking och Moskva på knappt sju dygn om man vill – men hur kul är det att bara se Kina, Mongoliet och Ryssland genom ett tågfönster? Här kombinerar vi världens mest berömda och mytomspunna tågresa med att besöka många intressanta platser längs vägen, och tar flera olika tåg.

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan genom Kina, Mongoliet och Ryssland:

  • Rivstarta i elvamiljonersstaden Peking
  • Åk transmongoliska expressen från Peking till Ulan Bator
  • Upplev Mongoliets spännande huvudstad – en blandning av öst och väst
  • Bo i ger-tält och lär dig laga mongoliska buuz i Terelj
  • Njut av vackra landskap genom Mongoliet
  • Lär känna Ulan Ude, huvudstad i republiken Burjatien i Sibirien
  • Bada banya (rysk bastu) vid världens djupaste sjö – Bajkalsjön
  • Besök byn Tarbagatay – här har tiden nästan stått stilla i 300 år
  • Upplev transsibiriska järnvägen på ett 3 dygn långt äventyr genom Sibirien
  • Åk över gränsen från Asien till Europa nära Perm – ”landet långt borta
  • Avsluta resan i Moskva, och summera dina upplevelser från ca 600 mils resa!

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONKina, Mongoliet och Ryssland. Resan startar i Peking och slutar i Moskva.
STARTDATUM2-4 gånger i månaden, från april till oktober. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad (ej tillgängligt på nattågen).

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
8 frukostar, 4 luncher, 3 middagarLokala expertguider
Transfer med tåg, buss, taxi, t-banaSex nätter på nattåg med sovplats
Terelj nationalparkCamping i ger-tält i Terelj
Matlagningslektion i TereljGuidad vandring i Ulan Bator
Zaisan Hill i Ulan BatorVinterpalatset i Ulan Bator
Gandan-klostret i Ulan BatorTarbagatay i Ulan Ude
Banya (rysk bastu) vid BajkalsjönBesök hos lokal familj i Kungur
Guidad vandring i KungurEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i Peking och MoskvaMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Peking

Du är välkommen att checka in på hotellet i Peking från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Eftersom vi lämnar Peking redan på morgonen dag 2 rekommenderar vi att komma dit några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av staden och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Peking – oftast är det ett centralt beläget hotell som heter King Parkview Hotel, men om det är fullbokat blir det ett annat, likvärdigt hotell.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide och de övriga deltagarna, så då är det bra om du är på plats.

rundresa-kina-peking-1

2

Dag 2: Peking - Ulan Bator (Transmongoliska järnvägen)

Dags att påbörja resandet, och en ca 30 timmar lång tågresa över gränsen till Mongoliet väntar. Att åka tåg i Kina är en speciellt upplevelse. Vi åker i andraklasskupéer med två sängplatser ovanpå varandra (totalt fyra per kupé). Den nedersta sängen fungerar som soffa på dagtid, och sängkläder ingår.

Varje kupé har en tågvärd som kollar biljetterna, ansvarar för städningen och ger information. Det finns toaletter och handfat – men var beredd på att kinesiska offentliga toaletter inte alltid är helt rena även om städningen har förbättrats de senaste åren. Vissa tåg har en restaurangvagn, medan andra bara serverar snabbnudlar och liknande.

Under natten görs ett längre stopp vid gränsen, där passen kontrolleras och tåget byter boggier och hjul, för att kunna köras på de annorlunda spåren i Mongoliet.

Transfer: Nattåg, totalt ca 30 timmar

tåg-peking-ulanbator

3

Dag 3: Ulan Bator

Mongoliet ligger inklämt mellan supermakterna Ryssland och Kina, och är till ytan ungefär dubbelt så stort som Sverige, Norge, Danmark och Finland tillsammans. I huvudstaden Ulan Bator är de nära relationerna till Ryssland tydliga i arkitekturen, och här finns en brokig samling människor – allt från äldre i traditionella mongoliska kläder till entreprenörer i kostymer och buddhistmunkar klädda i orange och rött.

Efter att ha checkat in på hotellet får du tillbringa resten av dagen och kvällen som du vill. Ulan Bator har ett intressant naturhistoriskt museum med en imponerande dinosaurieutställning. På ”Intellektuella muséet” kan du lära dig mer om Mongoliets intressanta historia och kultur. Kanske avsluta kvällen med en föreställning med strupsång, traditionell musik och dans?

transmongoliska-järnvägen-ulan-bator

4

Dag 4: Ulan Bator - Terelj nationalpark (minibuss)

Vi åker med egen minibuss till Terelj nationalpark, öster om huvudstaden. Vi passerar gröna fält med betande jakar och imponerande klippmassiv tills vi når Terelj. Här bor vi i ger, som är det lokala ordet för det som i Ryssland kallas jurta – stora, runda tält med bekväma sängar och en kakelugn i mitten som håller värmen på nätterna.

Helpension ingår här, och en lokal guide lär dig mer om mongolisk kultur och lokala traditioner, och tar med gruppen på en vandring till ett buddhistiskt kloster. Du får även laga dig laga buuz – mongoliska dumplings!

Varje ger-tält rymmer upp till fyra personer, och det finns toaletter och handfat med kallt vatten i en egen byggnad. Observera att vattnet kan frysa tidigt på våren och sent på hösten – då används ett hål i marken som toalett och det finns inget rinnande vatten.

Transfer: Minibuss, ca 90 minuter

bo-i-ger-mongoliet

5

Dag 5: Terelj - Tsonjin Boldog - Ulan Bator (minibuss)

Vi åker tillbaka till huvudstaden efter frukost, och gör ett stopp vid den enorma statyn av Djingis khan vid Tuul-floden i Tsonjin Boldog. Djingis khan var den mongoliske härskare som förenade de mongoliska stammarna och upprättade mongolväldet, det som under hans sonson Khublai khan skulle komma att bli världshistoriens största sammanhängande imperium. Mongolerna är oändligt stolta över sitt förflutna, och ungefär 8% av Centralasiens befolkning tros vara direkta ättlingar till Djingis khan!

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter i Ulan Bator – kanske shoppa lite kashmirprodukter eller lokalt hantverk, eller bara snacks inför morgondagens långa tågresa?

ulan-bator-djingis-khan

6

Dag 6: Ulan Bator - Ulan Ude (Transmongoliska järnvägen)

Dags för lite sightseeing innan vi lämnar Mongoliet. Vi börjar med att blicka ut över huvudstaden från Zaisan Hill, innan vi besöker landets största och viktigaste buddhistiska kloster – Gandan Khiid. I Mongoliet är drygt hälften av invånarna buddhister, och man har mycket gemensamt med den buddhism som utövas i Tibet.

Vi besöker även Bogd Khans vackra vinterpalats innan det är dags att hoppa på nästa tåg – som tar oss över ryska gränsen och hela vägen till Ulan Ude i Sibirien.

Transfer: Nattåg, ca 26 timmar

ulan-bator-transmongoliska-järnvägen

7

Dag 7: Ulan Ude

Efter en lång och långsam tågresa 58 mil rakt norrut genom Mongoliet kommer vi fram till Ulan Ude på eftermiddagen eller kvällen. Ulan Ude är huvudort i delrepubliken Burjatien, och hör till Ryssland, men har en egen president, en egen flagga och ett eget språk – burjatiska. Många av invånarna pratar även ryska, men den lokala kulturen har mer gemensamt med den mongoliska än med Ryssland. Bland annat praktiseras shamanism här, och många är buddhister – men samtidigt kan staden skryta med att ha världens största staty av Lenins huvud.

Transfer: Nattåg, ca 26 timmar

burjatien-ulan-ude-transsibiriska

8

Dag 8: Ulan Ude - Tarbagatai - Bajkalsjön (minibuss)

Vi börjar dagen med att besöka Old Believers Village i Tarbagatai. I den här färgstarka byn bor ortodoxa kristna som flydde undan kyrkoreformerna i Ryssland under 1600-talet. Den här byn har inte förändrats mycket sedan 1700-talet. Vi besöker kyrkan, etnografimuséet, får en liten konsert med lokal folkmusik och bjuds på hemlagad lunch med lokal mat.

Därefter går resan vidare till Bajkalsjön – världens djupaste sjö! Här finns mycket att göra, och du kan vandra, simma i sjön eller ta en båttur mot en extra kostnad som betalas på plats. Helpension ingår, och här är det rysk mat som dominerar – sallader, soppor, svartbröd, pannkakor, pajer och piroger. Och självklart nyfångad fisk från sjön!

transsibiriska-järnvägen-ulan-ude

9

Dag 9: Bajkalsjön

En heldag i vackra omgivningar. Det finns fina sandstränder och några mindre sjöar med varmare vatten som går att bada i på sommaren. Det ingår även att bada bastu på lokalt sätt – i Ryssland kallas det banya. Inte så exotiskt för oss svenskar kanske, men ett renande bastubad i kombination med svalkande dopp i sjön kan sitta bra inför den kommande mastodontresan med tåg.

bajkalsjön-äventyrsresa

10

Dag 10: Bajkalsjön - Udai Ude - Transsibiriska Järnvägen

Vi åker tillbaka till Udai Ude efter lunch, för att hoppa på tåget igen. Den här gången väntar resans längsta sträcka, och för första gången åker vi på originalsträckan som byggdes mellan 1891 och 1916.

11-12

Dag 11-12: Transsibiriska Järnvägen

Transsibiriska Järnvägen. Världens mest berömda tåglinje. Det är även den längsta – vi hoppar på ungefär halvvägs, men tåget kommer ända från Vladivostok (nära gränsen till Nordkorea).

Vi tillbringar tre nätter på tåget på den här sträckan. Resan går genom tre tidszoner, genom skogar, små sibiriska byar och stora industristäder, och korsar gränsen mellan Asien och Europa.

Gör dig hemmastadd på tåget. Här är tillvaron enkel. Man äter, dricker, pratar, läser, sover och ser Sibirien passera förbi utanför fönstret. Tåget gör vanligtvis längre uppehåll (15-40 minuter) i de här städerna: Irkutsk – Angarsk – Zima – Nizhneudinsk – Ilanskaya – Krasnoyarsk – Mariinsk – Tayga – Novosibirsk – Barabinsk – Omsk – Nazyvayevsk – Ishim – Tyumen – Ekaterinburg och slutligen Kungur, där vi tar en paus från tågresandet och tillbringar ett dygn.

Det finns mat och snacks att köpa på perrongen på många ställen, men gå inte iväg för långt och tänk på att tåget går på Moskvatid hela tiden – så tågklockan är inte alltid densamma som den lokala tiden där du befinner dig.

Ett tips: köp lite färsk dill, persilja och mynta och blanda i tågmaten!

transsibiriska-jarnvagen-gruppresa

13

Dag 13: Kungur

Vi går av i Kungur, en mysig stad med drygt 60.000 invånare med fin arkitektur. Hit kommer inte många utländska turister. En lokal guide visar runt i stan – oftast är det en student som hoppas på en karriär i den sakta växande turismindustrin i området. Vi besöker även en lokal familj som bjuder på te och lokalt bröd med ingefära – långt från våra svenska pepparkakor, men minst lika gott.

Utanför stan finns några av världens största isgrottor, och det finns möjlighet att besöka dem mot en extra kostnad som betalas på plats. I de två första grottorna finns ständigt frusna isformationer, vattenfall och underjordiska sjöar. Håll utkik efter mammuten som enligt legenden bor i grottorna!

gruppresa-transsibiriska-järnvägen-kungur

14

Dag 14: Kungur - Perm - Transsibiriska järnvägen

Vi tar egen buss från Kungur till Perm, Europas östligaste stad. Perm betyder ”landet långt borta”, och var fram till 1990 en väl bevarad hemlighet som inte ens fanns på kartan, eftersom staden var ”porten till Gulag” – Sovjettidens fruktade arbetsläger.

Idag finns två av Rysslands största konstmuséer här, och det finns tid att besöka dem eller bara vandra runt och ta en fika i väntan på att hoppa på tåget igen vid 17-tiden.

Transfer: Buss, ca 4 timmar och nattåg, ca 25 timmar

gruppresa-transsibiriska-moskva

15

Dag 15: Moskva

Tåget når slutstationen Moskva ca klockan 17-18, och vi tar tunnelbana till hotellet. Därifrån är det en halvtimmes promenad till Kremlin, Röda torget och Basilikakatedralen.

Moskva har överlevt århundraden av revolutioner och sett Ryssland gå från tsartiden till dagens växande kapitalism, via kommunist-eran. Här finns massor att se och uppleva, och om du inte har varit här tidigare rekommenderar vi att stanna en eller ett par dagar extra – eller kom tillbaka snart, det är ju inte långt från Sverige!

16

Dag 16: Moskva

Det går bra att behålla rummet fram till klockan 12 om du vill. Det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen.

Det går självklart även bra att stanna i längre i Moskva på egen hand – här finns så mycket att se och göra att du bara hinner med en bråkdel annars!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema varje dag – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

Valutan i Mongoliet heter Tögrög (kan även skrivas Tugrik eller Tughrik, förkortat MNT). 10.000 tögrög är ungefär 125 svenska kronor.

I Ryssland betalar du med Rubel, och 1000 rubel är ungefär 150 svenska kronor.

Ulan Bator:

  • Traditionell kulturföreställning (ca 25.000 MNT)
  • Naturhistoriska muséet (ca 8000 MNT)
  • Intellektuella muséet (ca 8000 MNT)

Kungur:

  • Isgrottorna (ca 1000 rubel)

Moskva:

  • Entréavgift Kremlinområdet (ca 500 rubel)
  • Basilikakatedralen (ca 500 rubel)
  • Konstgalleriet Tretyakov (ca 500 rubel)
  • Båttur på floden (ca 700 rubel)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Peking och slutar i Moskva. Om du vill se mer av de städerna rekommenderar vi att boka några extra nätter – antingen på egen hand eller genom oss.

Praktisk information inför din Äventyrsresa längs Transsibiriska järnvägen

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt eventuellt tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malariaprofylax behövs inte. Kolla med din vaccinationscentral eller husläkare för mer exakta besked baserade på dagsläget när du ska åka.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMKina: Turistvisum som gäller i 30 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.

Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.

Du behöver bifoga en lista på vilka hotell du ska bo på, ett inbjudningsbrev från ett kinesiskt resebolag och en resplan. Allt det får du av oss när du har bokat resan.

Mongoliet: Visum skaffar du hos Mongoliets ambassad i Stockholm, antingen genom personligt besök, ombud eller rekommenderad post. Tänk på att visumet gäller i tre månader från att det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Turistvisum gäller för vistelse upp till 30 dagar. Mer information finns här.

Ryssland: Du behöver ett 30-dagars turistvisum. Alla ansökningsblanketter måste fyllas i elektroniskt innan de skrivs ut. Formuläret finns här: https://visa.kdmid.ru/.

Du måste ha ett inbjudningsbrev, som du får av oss när du har bokat resan. I brevet står datumen du kommer att vistas i Ryssland, plus 3 dagar extra före och efter. Om du tänker stanna i Ryssland längre än tre dagar efter resans slut kan vi ordna ett brev med andra datum.

Du måste även bifoga detaljerad information på engelska om din reseförsäkring/hemförsäkring, som du får av ditt försäkringsbolag. Här finns information om vad som krävs.

De flesta ordnar visum till Ryssland genom IFS (Ryska visumcentralen), men det går även att vända sig till ryska ambassaden i Stockholm.

Ett annat alternativ är att ta hjälp av ett av de företag som hjälper till med visumansökningar, för visum till något av länderna eller till alla tre.

FLYGFlygresa från Sverige ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Peking på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Peking från kl 14.

Resan avslutas i Moskva.

VALUTA & KONTOKORTKina: Det går att ta ut kinesisk valuta – yuan – med svenskt bankomatkort i nästan alla bankomater, så länge kortet är aktiverat för utlandsuttag av din svenska bank. Tänk på att både din bank och den kinesiska banken tar ut en avgift för varje uttag du gör, så plocka ut en större summa på en gång.

Du kan även ta med t ex USD, Euro eller Hongkong-dollar och växla på hotellen eller på en bank. Till skillnad från många andra länder är kursen densamma överallt, så det är oftast smidigast att växla på hotellet. Spar alla kvitton, de kan behövas vid återväxling i samband med hemresan att man lämnar Kina. Då kan man återväxla 50 % av det totala belopp man växlat till sig (kvitto efterfrågas). Observera! Du måste återväxla genom samma bank som du har ett växlingskvitto från, olika banker accepterar inte varandras kvitton. Återbetalningen ges i US‐dollar eller annan större valuta. Om du inte lyckas växla bort dina kinesiska yuan före hemresan kan du växla dem hemma.

Mongoliet: Den lokala valutan heter tögrög (kan även skrivas tugrik eller tughrik, förkortat MNT). Det går inte att växla tögrög utanför Mongoliet. Vi rekommenderar att ta ut lokal valuta i bankomater och ha med en reservkassa med Euro eller USD i kontanter. Utanför Ulan Bator kan det vara lite glest mellan bankomaterna, så ta gärna ut en större summa tögrög innan du lämnar stan.

Ryssland: Du kan växla till dig ryska rubel i Sverige innan avresan om du vill, men du får då oftast en sämre kurs än om du tar ut pengar i en bankomat i Ryssland. Det går att växla tillbaka rubel i Sverige.

Räkna med att göra av med ca 1.500-2.500 kr i veckan på mat och fickpengar under resan, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av enkel standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum – hör av dig om du är intresserad av det, så räknar vi på vad det kostar. Observera att egen kupé inte är tillgängligt på nattågen och under natten i ger-tält.

8 frukostar, 4 luncher och 3 middagar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar.

Du kan köpa lokala simkort för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden, och använda som backup för wifi, men tänk på att simkort med förbetald surftid i Ryssland ofta är låsta till den region där de köps. Vi rekommenderar ett simkort från operatören Megafon, som täcker större delen av Ryssland från västra Sibirien till Moskva.

RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.

Resan bör bokas minst två månader innan avresa, för att du ska hinna få alla visum i tid och för att vi ska kunna garantera platsbiljetter på alla tåg.