10 dagar
Reslängd
Maj – Okt
Avgångar
5/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Sugen på solsemester i Thailand, men något mer spännande än en vanlig charterresa där du ser samma strand i två veckor? På den här resan får du röra på dig, se massor på kort tid, och få allt det praktiska ordnat åt dig så du bara kan hänga med och ha kul!

Det går utmärkt att hoppa på den här resan som en del av en längre resa i Thailand, och på Koh Samui finns alla möjligheter att stanna längre eller resa vidare om du vill.

Den här resan startar från maj till oktober, när vädret är bäst på östkusten. Från november till april kan det vara lite regnigt på den här sidan. Vill du ha en liknande resa under de månaderna rekommenderar vi istället den här resan, där man reser längs västkusten – som har bättre väder då.

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Thailand

 • Börja resan i Bangkok – staden som aldrig sover
 • Bo hos en lokal familj på mysiga lilla ön Koh Phitak
 • Koppla av på stranden och snorkla i Chumphon och på Koh Tao
 • Avsluta på fina Samui Palm Beach Resort – ett stenkast från stranden

 

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONThailand. Resan startar i Bangkok och slutar på Koh Samui.
STARTDATUM2-3 gånger i månaden, från maj till oktober. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
7 frukostar, 3 luncher, 1 middagLokal expertguide
Minibuss, båt, songthaewNattåg med sovplats
Besök på Wat Arun i BangkokSnorkling i Chumphon
Båttur och snorkling runt Koh TaoEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i Bangkok och på SamuiMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2018.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Bangkok

Du är välkommen att checka in på hotellet i Bangkok från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Bangkok tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Bangkok – oftast är det ett trevligt hotell med pool som heter Nouvo City Hotel (Canal Wing), nära Khao San Road. Från flygplatsen tar du dig enklast hit med taxi, men det är även gångavstånd från flodbåten. Närmsta station heter Phra Arthit.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet med resans guide, så då är det bra om du är på plats. Därefter brukar resans deltagare äta gemensam middag, men det är förstås valfritt.

rundresor-thailand-bangkok

2

Dag 2: Bangkok - Langsuan (nattåg)

Vi börjar dagen med att utforska templet Wat Arun – morgontemplet. Härifrån är det gångavstånd till Grand Palace om du även vill se det på egen hand – eller så kan du ta flodbåten och ta en tur på Chao Phraya.

Kanske bara ett par stationer, till Thonburi-sidan, och göra ett besök på ett av Bangkoks mindre kända muséer – Siriraj Medical Museum? Här kan du bland annat se en balsamerad seriemördare och siamesiska tvillingar i en glasburk, så det passar inte alla.

Det finns så mycket att göra i Bangkok att vi har svårt att välja åt dig – men vi på TAC bodde i Bangkok i många år, och kommer gärna med rekommendationer baserade på vad du är intresserad av.

På kvällen hoppar vi på nattåget söderut. Nattåg i Thailand har oftast öppna vagnar, där sätena förvandlas till sängplatser när det är dags att sova. Kudde och sängkläder ingår, och vagnarna har luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, och vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i. Man kan beställa mat och dryck ombord.

Transfer: Nattåg ca 9 timmar

gruppresor-thailand-bangkok

3

Dag 3: Langsuan - Koh Phitak

Vi kommer fram till Langsuan vid 6-tiden på morgonen, och du kan äta frukost på marknaden innan vi åker till piren. Därifrån tar det bara 10 minuter med båt till pyttelilla ön Koh Phitak, där vi tillbringar det kommande dygnet. Guiden visar runt på ön och du får se hur de lokala fiskarna bor och arbetar.

Koh Phitak är bara drygt en kvadratkilometer stor, och befolkningen består av ett 40-tal familjer som huvudsakligen lever på fiske. Här bor vi hos en lokal familj, som även bjuder på både lunch och middag – hemlagad thaimat med nyfångad fisk och skaldjur som bas är inte det sämsta!

äventyrsresor-thailand-koh-phitak

4

Dag 4: Koh Phitak - Chumphon

Efter frukost är det dags att ta farväl av din värdfamilj och Koh Phitak, och åka mot Chumphon. Här bor vi i resort ett stenkast från stranden Thung Wua Laen Beach, 16 kilometer från Chumphon stad. Ta det lugnt, och njut av en strand som oftast är nästan tom på folk.

5

Dag 5: Chumphon (snorkling från båt)

En heldag till havs! Vi startar ungefär klockan 9, och tar dig med till tre olika snorklingsställen utanför Chumphon. Här finns mängder av vackra koraller och fiskar – tänk bara på att det är se men inte röra som gäller.

Vi äter lunch på båten, och sedan är det dags för mer snorkling! Vid 17-tiden är vi tillbaka på resorten.

snorkling-chumphon-thailand

6

Dag 6: Chumphon - Koh Tao

På förmiddagen tar vi båten från ett paradis på fastlandet till en paradisö – Koh Tao, som är välkänd för många svenskar. Här finns bra dykmöjligheter om du har dykcert, men det finns mycket annat att göra också. Du kan ta en matlagningslektion, få thaimassage eller aromaterapi, sola och bada förstås, kanske testa på klippklättring? Det finns även lite nattliv för dig som vill ta en drink eller två och dansa bort ett par timmar på stranden på kvällen.

Transfer med båt: ca 2,5 timmar

thailandsresa-koh-tao

7

Dag 7: Koh Tao (snorkling från båt)

Ännu en heldag med snorkling, den här gången i övärlden runt Koh Tao. Båten tar dig söderut från piren i Mae Haad tills vi når Koh Kod Sai Daeng – mer känd som ”Shark Island”. Det finns en chans att se leopardhajar här, även om den är liten. Vackra och färgglada fiskar och koraller finns det desto mer av.

Vi lägger till vid stranden Ao Luek, ett av öns bästa snorklingsställen. Därefter ankrar vi vid Ao Hin Wong för lunchrast på båten – mer idyllisk utsikt är svårt att hitta. Mer snorkling väntar vid Ao Mueang innan vi stannar vid den privatägda ön Koh Nang Yuan. Här kan du betala en liten extra avgift för att få gå i land (100 baht, som är ca 25 kronor), vandra upp till en vacker utsiktsplats, koppla av på stranden och snorkla genom stim av papegojfiskar. Om du hellre stannar på båten och tar det lugnt går det lika bra.

snorkling-koh-tao-thailand

8

Dag 8: Koh Tao - Koh Samui

Resan går vidare – från liten ö till stor: Koh Samui. Här bor vi på en fin resort på norra delen av ön, vid stranden Bophut – vår favorit. Här finns bra möjligheter att simma, och i Fisherman’s village finns många mysiga caféer och restauranger och dessutom bra shopping. Känner du för en långpromenad kan du ta sikte på den stora buddhastatyn vid bangrak-piren. Om du vill ha mer folk och fest är det stranden i Chaweng som gäller.

Transfer med båt: ca 2,5 timmar

gruppresa-thailand-samui

9

Dag 9: Koh Samui

Den sista heldagen på Samui kan du välja att koppla av vid poolen på resorten, bada i havet, få massage på stranden… eller kanske göra något mer äventyrligt – här finns klippklättring, yoga, linbana, windsurfing, go-kart, skjutbana, kitesurfing, parasailing, jet ski, bungyjump, cykling, frisbee-golf, minigolf , fotbollsgolf, vattenfall… valet är ditt!

rundresa-thailand-koh samui

10

Dag 10: Koh Samui

Det går bra att behålla rummet fram till kl 12 om du vill, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Låter det intressant med volontärarbete i Thailand? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse – bland annat på Koh Samui! Vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema varje dag – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Thailand betalar du med Baht (THB) och 100 THB är ungefär 25 svenska kronor.

Bangkok:

 • Muséet Jim Thompson House (ca 150 THB)
 • Köpcentrat MBK
 • Grand Palace & Wat Prakaew (ca 500 THB)
 • Siriraj Medical Museum (ca 200 THB)
 • Thaimassage (ca 300 THB)

Koh Tao:

 • Thaimassage (ca 300 THB)
 • Dykning (från ca 2000 THB)
 • Matlagningslektion (ca 1900 THB)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Bangkok och slutar på Koh Samui. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Thailand – bland annat kan du volontära på en skola på norra Samui, inte långt från resorten vi bor på som avslutning på den här resan! V år systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom Thailand och Laos

VACCINATIONERFullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B rekommenderas också. Malaria finns inte i Bangkok eller runt Chumphon/Koh Tao/Koh Samui.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMSka du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här: http://www.thaiembassy.se/en/visa

FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Bangkok på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Bangkok från kl 14.

Resan avslutas på Koh Samui, och ska du åka hem till Sverige direkt kan du flyga från Samui till Bangkok. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter.

VALUTA & KONTOKORTOm du vill kan du växla till dig Thai-baht i Sverige. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in SEK, USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Bangkok och på många ställen under resan.

Räkna med att du behöver ca 1500 – 1700 kr per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard. På nattåget är det inte möjligt att få en privat kupé.

7 frukostar, 3 luncher och en middag ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell och resorts, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.