10 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
4/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

DEN HÄR RESAN HAR TYVÄRR INGA INPLANERADE AVGÅNGAR UNDER 2022 ELLER 2023. Vi rekommenderar vår ”vanliga” familjeresa till Indien istället, som är samma resa men för familjer med både en och två föräldrar.


Ta med barnen på en spännande resa till Indien! Här väntar Djungelboken på riktigt och massor av annat spännande för alla åldrar – kul, enkelt och prisvärt. Att resa med barn i Indien kan vara lite knepigt, men här får du hjälp med allt det praktiska och kan fokusera på att ha kul och njuta av resan, som går från myllrande storstad till djungelsafari och öken.

Det här är i grunden samma resa som vår vanliga familjeresa i Indien,  men de här startdatumen är endast öppna för dig som åker ensam med barn. Som ensamstående förälder kan du välja om du vill åka tillsammans med andra singelföräldrar eller på en av de vanliga avgångarna.

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Familjeresan i Indien

 • Lär känna spännande mångmiljonstaden Delhi
 • Se solen gå upp över Taj Mahal i Agra
 • Upptäck den övergivna staden Fatehpur Sikri
 • Spana efter vilda tigrar i Ranthambore nationalpark
 • Vandra runt i färgstarka ökenstaden Jaipur (den rosa staden)
 • Fascineras av de vackra templen och arkitekturen i Nawalgarh
 • Bo som en Thakur i anrika Alsisar Mahal
 • Avsluta där ni började – i myllrande Delhi

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndien. Resan startar och slutar i Delhi.
STARTDATUMSex avgångar är planerade under 2019. De är koncentrerade kring skolloven runt påsk, juli-augusti och jul/nyår. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS5 år. Eftersom det här är en familjeresa måste minst en person i sällskapet måste vara under 18, och på den här resan är bara ensamstående föräldrar välkomna. Det går dock bra att ta med en mormor eller någon annan släkting eller vän. 🙂
BOENDENi bor i delat dubbelrum. Om två personer åker delar ni rum, och om familjen består av tre personer får ni oftast ett trippelrum. Åker fyra personer får ni två dubbelrum.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
9 frukostar, 2 luncher, 3 middagarLokal expertguide
Transfer med buss, tåg och rickshawStadsvandring i Old Delhi
Jama Masjid i DelhiGuidat besök på Taj Mahal
Guidning i Fatehpur SikriSafari i Ranthambore Nationalpark
Observatoriet Jantar Mantar i JaipurCity Palace i Jaipur
Haveli-muséet i NawalgarhEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i DelhiMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Delhi

Ni är välkomna att checka in på hotellet i Delhi redan på förmiddagen, och klockan 13 hålls ett välkomstmöte. Det går även utmärkt att komma till Delhi någon eller några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om ni vill se mer av staden och dess omgivningar.

Ni kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Delhi, men oftast är det ett hotell som heter Taj Princess, som ligger centralt med gångavstånd till flera marknader, köpcentra och tunnelbanestationen Karol Bagh. Om ni har svårt att hitta stationen är det bara att sikta in sig på den stora Hanumanstatyn.

På eftermiddagen visar guiden runt Delhis gamla stadskärna, där vi upptäcker området runt marknaden Chandni Chowk med rickshaws (cykeltaxis),besöker Jama Masjid – Delhis äldsta och Indiens största moské, och Röda Fortet (Lal qila).

Därefter väntar de nyare stadsdelarna – New Delhi – med bredare gator och mer utrymme. Här bockar vi av några av de största sevärdheterna, som parlamentshuset, presidentpalatset och India Gate innan det är dags att åka tillbaka till hotellet och pusta ut efter alla nya intryck.

resa-med-barn-indien

2

Dag 2: Delhi - Agra (tåg)

Efter frukost tar vi tåget till Agra, som var huvudstad i mogulriket från 1586 till 1658. Här finns ett imponerande fort i röd sandsten, byggt av Al-Sultan al-‘Azam wal Khaqan al-Mukarram, Imam-i-‘Adil, Sultan ul-Islam Kaffatt ul-Anam, Amir ul-Mu’minin, Khalifat ul-Muta’ali Abu’l-Fath Jalal ud-din Muhammad Akbar I Sahib-i-Zaman, Padshah Ghazi Zillu’llah. Eller som han kallades till vardags: Akbar den store.

Från fortet får ni även en glimt av Agras största sevärdhet, det fascinerande Taj Mahal.

Kvällen är fri för egna aktiviteter. Gillar ni marknader finns det både stora och små i Agra, som har 1,5 miljoner invånare. Testa gärna Agra butter chicken till middag – en lokal specialitet.

Transfer med tåg: ca 3 timmar

familjeresa-indien-agra

3

Dag 3: Agra - Fatehpur Sikri - Ranthambhore Nationalpark

Det sägs att ingen resa till Indien är komplett utan ett besök på Taj Mahal, så självklart ingår en guidad tur här. Vi går upp tidigt, för att se solen gå upp över mausoleet mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

1983 togs Taj Mahal upp på Unescos världsarvslista med motiveringen ”ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv.”  2007 utsågs Taj Mahal till ett av världens sju nya underverk.

På förmiddagen går resan vidare österut, till den övergivna staden Fatehpur Sikri. Här besöker vi det stora palatsområdet och en av Indiens största moskéer, Jama Masjid. Den byggdes på 1500-talet av stormogulen Akbar den store men lämnades snart efter hans död på grund av vattenbrist.  Fatehpur Sikri finns också med på Unescos världsarvslista.

Dagens slutmål är den lilla staden Sawai Madhopur – utgångspunkt för Ranthambore nationalpark.

Transfer: Buss, 2+2 timmar

resa-indien-taj-mahal

4

Dag 4: Ranthambore nationalpark

Dags att uppleva Djungelboken på riktigt! Ranthambore nationalpark grundades redan 1955, och är mest känd för att det finns goda chanser att se vilda bengaliska tigrar här. Det finns även gaseller, hyenor, läppbjörnar, krokodiler, schakaler, antiloper och leoparder. Nationalparken är stor och djuren lever fritt och inte i inhägnader, så det finns ingen garanti att man ser dem. Oftast åker man ut två gånger – tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen, när djuren är mest aktiva, och chansen att se dem ökar om man är tyst och inte gör några häftiga rörelser som skrämmer iväg dem.

Fotnot: I juli, augusti och september är nationalparken stängd för besökare. Då besöker vi istället det närliggande naturreservatet Swai Mansingh. Här finns hyenor, björnar, vildsvin, pantrar, geparder och även ett antal tigrar – men det är ganska liten chans att få se tigrar här.

resa-med-barn-indien-safari

5

Dag 5: Ranthambore - Jaipur

På förmiddagen går resan vidare, upp till Rajasthans färgstarka huvudstad Jaipur. Den rosa färg som satt sin prägel på staden härrör från den färg som husen målades med under stormogulernas tid, för att ge intryck av att vara byggda av röd sandsten.

I Jaipur kommer ni att se ovanligt många män med höga turbaner och långa mustascher, och kvinnor med vackra smycken och Indiens mest färgstarka saris. Och kameler, apor, ormtjusare och annat som ofta förknippas med Indien.

Transfer: ca 5 timmar

äventyrsresor-indien-jaipur

6

Dag 6: Jaipur

I staden innanför murarna finns palatset och ett av de fem astronomiska observatorier som maharadjan Sawai Jai Singh lät uppföra i slutet av 1700-talet. Vi besöker det mest intressanta – Jantar Mantar. Jantar betyder ”instrument”, och mantar ”uträkning” – och det är precis vad de är – uträkningsinstrument för att mäta tid, förutsäga förmörkelser och spåra stjärnors position då jorden snurrar runt solen.

Precis utanför murarna finns Hawa Mahal (Vindarnas Palats), byggt 1799 av maharaja Sawai Pratap Singh.

Resten av dagen får ni tillbringa som ni vill. Från september till juni finns det när vädret tillåter möjlighet att åka luftballong över Jaipur mot en extra kostnad.

Det finns även möjlighet att rida kamel. Om ni föredrar elefanter kan vi varmt rekommendera ett besök på Elefantastic, där elefanterna behandlas med respekt och kärlek och inte som arbetsredskap. Här kan ni komma nära elefanterna, bada med dem och mata dem. De erbjuder tyvärr även elefantridning, som vi inte vill stödja, men de gör det åtminstone endast för kortare sträckor, barbacka och med två personer per elefant – inga tunga träbänkar och inga långa vandringar för elefanterna. Det här är ett av de de mest djurvänliga elefantläger vi har sett i Indien.

familjeresa-indien-jaipur

7

Dag 7: Jaipur - Nawalgarh

Vi besöker det imponerande fortet Amber Fort utanför Jaipur på förmiddagen, innan det är dags att åka vidare norrut igen – till Nawalgarh i Shekhawati, som var en egen stat från 1471 till 1738, då den anslöt till kungadömet Jaipur.

Nawalgarh ligger längs den gamla handelsvägen från hamnen i Guajarat till Delhi, och det finns flera storslagna hus (havelis) som byggdes av förmögna köpmän att besöka. De tre mest kända är Dr. Ramnath A. Podar Haveli, som är omgjort till museum, Morarka Haveli och Aath Haveli.

Transfer: ca 4 timmar

indien-resa-med-barn

8

Dag 8: Nawalgarh - Alsisar

En kort resa genom Rajasthans landsbygd tar oss till det vackra palatset Alsisar Mahal från 1800-talet – här stannar vi inte bara för sightseeing utan vi tillbringar även natten här! Här bodde traktens Thakur under storhetstiden, och nu är herrgården omgjord till ett hotell utöver det vanliga.

Känns historiens vingslag, koppla av vid poolen och njut av livet.

Transfer: ca 1,5 timmar

indien-familjeresa-Alsisar Mahal

9

Dag 9: Alsisar - Delhi

Vi lämnar landsbygden och åker tillbaka till Delhi för att knyta ihop säcken. Vill ni shoppa lite innan hemresan finns allt från traditionella marknader till luftkonditionerade shoppingcenter med det senaste. Ett par av våra favoriter är Janpath och tibetanska marknaden i centrala Delhi och Paharganj, som ligger mittemot järnvägsstationen.

Guiden brukar arrangera en sista gemensam middag tillsammans med de andra familjerna, där ni kan diskutera alla intryck från en oförglömlig resa.

Transfer: ca 9 timmar

familjeresa-indien

10

Dag 10: Delhi

Det går bra att behålla rummet fram till klockan 12, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om ni flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det går självklart även bra att stanna i längre i Delhi på egen hand om ni vill.

Extra aktiviteter

På den här familjeresan ingår det mesta i priset redan, men vi vill ändå ge några tips på vad ni kan hitta på utöver programmet.

Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Indien betalar man med Rupies. 100 INR är ungefär 13 svenska kronor.

Jaipur:

 • Luftballong (ca 250 USD)

Delhi:

 • Humayun’s grav (ca 500 INR)
 • Qutub Minar (ca 500 INR)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Delhi. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Indien. Vår systerorganisation IndiGo Travel har projekt i Udaipur (Rajasthan) och i Goa, och hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Familjeresa i Indien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMOm ni ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan ni ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Ni ska landa i Delhi på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Programmet startar klockan 13 på dag 1, så då är det bra om ni hunnit checka in på hotellet.
VALUTA & KONTOKORTOfficiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska rupies utanför Indien, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Delhi och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 1000 kr i veckan per person på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad ni väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATNi bor i delat dubbelrum på hotell med god standard. Om två personer åker delar ni rum, och om familjen består av tre personer får ni oftast ett trippelrum. Åker fyra personer får ni två dubbelrum.

Under bildfliken finns bilder på de hotell man normalt bor på under den här resan.

9 frukostar, 2 luncher och 3 middagar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell familjeresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om ni vill ha med fler familjer från Sverige får ni gärna använda er av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan ni bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.