22 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
7/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

En prisvärd och intressant gruppresa genom norra och centrala Indien och Nepal, där du får uppleva klassiska resmål tillsammans med andra och under ledning av en duktig lokal guide. Rajasthan är Indiens största delstat och består till stor del av öken, men här finns även många av landets största sevärdheter. Vi hinner även med två ”måsten” i granndelstaten Uttar Pradesh – fascinerande Taj Mahal och den heliga staden Varanasi, innan det är dags att åka över gränsen till Nepal.

Där väntar vackra vyer i Pokhara, möjlighet till safari i Chitwan nationalpark, trekking från Bhaktapur till Nagarkot och storstad i Kathmandu.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan genom Indien och Nepal

 • Rivstarta i spännande mångmiljonstaden Delhi
 • Vandra runt i färgstarka ökenstaden Jaipur (den rosa staden)
 • Utforska fascinerande Taj Mahal i Agra
 • Skölj bort dina synder i Gangesfloden i Varanasi – Indiens heligaste pilgrimsmål
 • Se Buddhas födelseplats Lumbini i Nepal
 • Upplev Nepals intressanta djur och natur i Chitwan nationalpark
 • Koppla av eller äventyra i vackra Pokhara
 • Lär känna Nepals gamla huvudstad, Bhaktapur
 • Vandra från Bhaktapur till bergsbyn Nagarkot
 • Avsluta resan i Kathmandu – Nepals huvudstad och centrum

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndien och Nepal. Resan startar och slutar i Delhi i Indien och slutar i Kathmandu i Nepal.
STARTDATUM1-2 gånger i månaden. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum. Observera att minst 4 deltagare krävs för att den här resan ska bli av – kolla med oss hur många som anmält sig innan du bokar flyget, för säkerhets skull.
ÅLDERSGRÄNSDen här resan är i första hand avsedd för vuxna och tonåringar, men det går även bra att ta med lite yngre barn. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans inför, under och efter resanFlygplatstransfer vid ankomst och avresa
Boende i delat dubbelrumLokal guide under hela resan
Transport med (mini-)buss med a/cNattåg med sovplats, Agra – Varanasi
Besök i Fatehpur SikriInträdesavgift till Bhaktapur
Trekking från Bhaktapur till NagarkotEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeMåltider
Extra utflykterEntréavgifter, utöver specificerat
SCHYSST RESANDENär du bokar den här resan genom oss bidrar du till att hjälpa barn från familjer som lever med HIV/AIDS i norra Thailand, via vår egen fond I Mina Skor.

unnamedDessutom hjälper du oss och vår lokala samarbetspartner att stödja verksamheten på Karigari-projektet utanför New Delhi.

Projektet, som drivs av Literacy India, kämpar för att flickor och kvinnor i Indien ska få lära sig läsa (vilket tyvärr inte alltid är självklart), och erbjuder kurser i bland annat sömnad, broderi, bilkörning, datorkunskap och annat som gör att de kan leva mer självständigt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Delhi

Du är välkommen att checka in på hotellet i New Delhi från kl 12. Om du landar i Delhi på resans första dag ingår hämtning på flygplatsen och transfer till hotellet.

På den här resan bor vi normalt på ett hotell som heter Hotel Mint Safdarjung. Där har du ett rum som väntar på dig på hotellet, och om du reser ensam kommer du förmodligen att träffa din rumskompis redan den första dagen (om inte han eller hon landar dag 2 eller du har bokat enkelrum, förstås.)

billig-rundresa-indien-nepal

2

Dag 2: Delhi

På morgonen träffar du de andra deltagarna och resans guide, om du inte hunnit göra det redan den första dagen. Om du vill kan du då delta i en valfri guidad tur i gamla och nya Delhi – eller så kan du välja att upptäcka lite av vad Delhi har att erbjuda på egen hand.

Det finns så mycket att göra i Delhi att vi har svårt att ge rekommendationer – men en aktivitet vill vi gärna pusha lite för: Du kan gå på en guidad tur av det ovanligare slaget, men som ger en bra inblick i det fattiga Indien. Välgörenhetsorganisationen Salaam Baalak Trust erbjuder vandringar i gamla Delhi, där du guidas av fd gatubarn, som nu är runt 18-22. De visar dig runt i sin gamla miljö och till kända och mindre kända tempel, via gränder, genvägar och rickshaw (cykeltaxi). Den ca tre timmar långa turen avslutas på organisationens barnhem, där de tidigare bodde. Donationer är naturligtvis välkomna, och turen måste bokas i förväg genom deras hemsida. Varmt rekommenderad!

billig-gruppresa-indien-delhi

3

Dag 3: Delhi

Ledig dag i Delhi. En intressant plats att besöka är lotustemplet, byggt som en näckros i vit marmor. Det är centrum för religionen Bahai, med ca 10 miljoner anhängare. Siffran nio är viktig här: nio vägar bär till templet, det finns nio trädgårdar, nio fontäner, och templet har nio ingångar – en för varje av de stora världsreligionerna. Templet har vunnit flera internationella priser för design och arkitektur.

Ett annat intressant tempel är Bangla Sahib, som liksom alla sikh-tempel välkomnar alla besökare, oavsett religion. Här är langar en av hörnstenarna – man bjuder alla på gratis mat, som lagas av volontärer. Du behöver bara täcka huvudet och ta av dig skorna, och naturligtvis visa respekt för de troende.

Vill du göra något kul på kvällen också? På Kingdom of Dreams blandas Bollywood-uppträdanden med utställningar, lokal kultur och konst. Vi rekommenderar att hyra hörlurar med engelsk simultanöversättning, eftersom det mesta är på hindi.

aventyrsresa-indien-nepal-delhi

4

Dag 4: Delhi - Jaipur

Vi börjar resande på riktigt, och första stopp blir Jaipur – ”den rosa staden”. Jaipur är huvudstaden i Rajasthan och har ca 3 miljoner invånare.

Staden grundades 1727 av kungen och astronomen Sawai Jai Singh av Kachhawahadynastin. Den rosa färg som satt sin prägel på staden härrör från den färg som husen målades med under stormogulernas tid, för att ge intryck av att vara byggda av röd sandsten.

I staden innanför murarna finns palatset och ett av de fem astronomiska observatorier som maharadjan Sawai Jai Singh lät uppföra. Precis utanför murarna kan du observera Hawa Mahal (Vindarnas Palats), byggt 1799 av maharaja Sawai Pratap Singh.

I Jaipur kommer du att se ovanligt många män med höga turbaner och långa mustascher, och kvinnor med vackra smycken och Indiens mest färgstarka saris.

Transfer: ca 7 timmar

billig-gruppresa-indien-nepal-jaipur

5

Dag 5: Jaipur

Ledig dag i Jaipur, som du får tillbringa som du vill. Om du vill finns det möjlighet att besöka fortet det berömda Amber, drygt en mil utanför Jaipur. Läs mer om det under fliken”Extra/Förläng”.

Eller så kan du upptäcka mer av Jaipur på egen hand. Om du gillar elefanter kan vi varmt rekommendera ett besök på Elefantastic, där elefanterna behandlas med respekt och kärlek och inte som arbetsredskap. Här kan du komma nära elefanterna, bada med dem och mata dem. De erbjuder även elefantridning, som vi inte vill stödja, men de gör det åtminstone endast för kortare sträckor, barbacka och med två personer per elefant – inga tunga träbänkar och inga långa vandringar för elefanterna. Det här det mest djurvänliga elefantläger vi har sett i Indien.

gruppresor-indien-jaipur

6

Dag 6: Jaipur

Ännu en dag i Jaipur. Det finns flera intressanta tempel och fort att besöka, och är du sugen på shopping rekommenderar vi Mojari – ett projekt med stöd av FN, där fattiga läderhantverkare från landsbygden runt Jaipur säljer sina handgjorda skor och handväskor.

Missa heller inte ett glas lassi, och allra bäst är den på Lassiwala, nära biografen Rajmandir. Lassiwala har funnits sedan 1944, och det står ”Shop 312” på skylten – det finns ett helt gäng liknande cafeer med samma namn på samma gata, som bara är nästan lika bra som originalet. De stänger klockan 16.

gruppresa-budget-indien-nepal

7

Dag 7: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Resan går vidare västerut, och vi lämnar Rajasthan och åker över gränsen till delstaten Uttar Pradesh. Vårt första stopp blir den övergivna staden Fatehpur Sikri. Här finns ett stort palatsområde och en av Indiens största moskéer, Jama Masjid. Den byggdes på 1500-talet av stormogulen Akbar den store men lämnades snart efter hans död på grund av vattenbrist.  Fatehpur Sikri finns med på Unescos världsarvslista.

Observera att det kostar 550 rupier (ca 75 svenska kronor) i inträdes- och bevarandeavgift för den som vill utforska Fatehpur Sikri. Den avgiften ingår inte i resans pris, utan betalas kontant på plats.

Vi kommer fram till Agra på eftermiddagen och du kan koppla av vid hotellpoolen eller börja upptäcka Agra på egen hand.

Transfer: 4-5 timmar.

aventyrsresa-indien-taj-mahal

8

Dag 8: Agra - Varanasi

Du kan välja om du vill utforska Agra och Taj Mahal på egen hand eller tillsammans med guiden och andra i gruppen. Vilket du än väljer vågar vi lova att du kommer att bli fascinerad av Taj Mahal, som mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

1983 togs Taj Mahal upp på Unescos världsarvslista med motiveringen ”ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv.”  2007 utsågs Taj Mahal till ett av världens sju nya underverk.

På kvällen byter vi bussen mot tåg, och tar nattåget till Varanasi. Sovplats i andra klass med luftkonditionering på Muradhar-expressen ingår i priset. Det är fyra sovplatser per kupé/sektion. (Om andraklassbiljetterna är slutsålda långt i förväg kan vi bli tvungna att åka tredje klass istället, men det händer nästan aldrig.)

Transfer med nattåg: ca 11 timmar.

äventyrsresa-indien-agra-taj-mahal

9

Dag 9: Varanasi

Miljontals hinduer kommer till Varanasi på pilgrimsfärd, för att bada vid någon av de många ghats som ligger vid flodbanken i hopp om att renas från sina livs synder. Många är även de som kremeras på stora likbål vid Gangesfloden, för att sedan få sin aska strödd i denna heligaste av hinduiska floder.

Varanasi sägs vara den äldsta, fortfarande bebodda staden i Indien och en av de allra heligaste. Den har även kallats Benares. Staden har en mycket lång historia, från ca 500 f.Kr. Platsen omnämns såväl i Mahabharata som i buddhistiska skrifter. Ungefär en mil söder om Varanasi, i Sarnath, höll Buddha sin första predikan.

Staden refereras ofta inom hinduismen som ”ursprungets land”, eftersom det var här som gudarna Shiva och Parvati ska ha gift sig. Enligt myten är anknytningen mellan dessa två så stark att det lade grunden för hela skapelsen. Det är här allting började, och det är hit allting kommer att återvända när allting lägger sig till vila.

indien-varanasi-gruppresa

10

Dag 10: Varanasi

Ännu en heldag i Varanasi, som du antingen kan tillbringa med att upptäcka lite av allt den här spännande staden med drygt en miljon invånare på egen hand, eller delta i en av de utflykter som du kan läsa mer om under fliken Extra/Förläng.

Eller ta en vilodag och koppla av vid hotellpoolen och smält alla intrycken från tre veckor på resande fot i Indien.

Bra mat hittar du enkelt i Varanasi, men missa inte restaurangen 99 Not Out, som serverar goda och billiga vegetariska burgare, pizza, pasta och annat du kanske har saknat under resan.

Vi rekommenderar även en båttur på Ganges strax innan solnedgången.

gruppresa-indien-varanasi

11

Dag 11: Varanasi - Lumbini (Nepal)

En lång resedag. Efter 9-10 timmars resa norrut kommer vi fram till gränsövergången i Sonauli/Belahiya, och vi stämplar in oss i Nepal. Därifrån är det bara ca en timme kvar till Lumbini. Detta är platsen där drottning Mayadevi sägs ha fött Siddhartha Gautama, som i sin tur, som Buddha, grundade Buddhismen. Lumbini är inte bara historiskt intressant utom dessutom vackert beläget vid foten av Himalaya.

12

Dag 12: Lumbini - Chitwan Nationalpark

Vi reser vidare efter frukost, mot Chitwan nationalpark – Nepals äldsta och mest intressanta. Den finns även med på Unescos världsarvslista. Här kommer vi att bo i Sauraha, i utkanten av nationalparken, i två nätter.

I nationalparken väntar bland annat fågelskådning – här finns nästan 500 olika fågelarter- bland annat rostand, bandvingad näshornsfågel och svarthalsad stork. Om vi har tur får vi dessutom se både noshörningar och tigrar – och gavialer, som är en mycket speciell krokodilart. Den är tyvärr kritiskt utrotningshotad och det finns färre än 300 kvar i vilt tillstånd, men Chitwan nationalpark är ett av få ställen där det finns chans att se en.

Transfer: 4-5 timmar

gruppresor-nepal-indien-billigt

13

Dag 13: Chitwan Nationalpark

Det finns möjlighet att mot en extra kostnad som betalas på plats delta i en guidad vandring i parken på morgonen, eller att paddla kanot längs floden Rapti. Båda aktiviteterna rekommenderas varmt för dig som gillar djur och natur. Floran och faunan är mycket artrik. Skogarna i högre belägna områden, det vill säga sådana områden som inte översvämmas under den årliga monsunen, domineras av salträd. Det finns omkring 50 däggdjursarter i parken, bland annat indisk pansarnoshörning, tiger, leopard, axishjort och gaur.

billig-gruppresa-nepal-indien-chitwan

14

Dag 14: Chitwan - Pokhara

Vi åker vidare till Pokhara, Nepals näst största stad. Det är 13 mil mellan städerna, men eftersom vägarna inte är de bästa tar resan ca 7 timmar. Minst. Vi checkar in på ett guest house nära sjön Phewa Thal och njuter av lugnet i Pokhara.

Transfer: 7 timmar

rundresor-nepal-pokhara

15

Dag 15: Pokhara

Första heldagen i mysiga Pokhara. Om du vill kan du delta i vår valfria vandring till Sarangkot, som startar tidigt på morgonen. Läs mer om den under fliken Extra/Förläng.

Eller så får du tillbringa dagen precis hur du vill, på egen hand eller tillsammans med någon eller några andra i gruppen. Det finns möjlighet att hyra roddbåt och uppleva sjön på nära håll, eller hyra mountain bike och se Pokharas vackra omgivningar från cykelsadeln.

Om du inte vill vara fullt så fysiskt aktiv kan ett besök på fredstemplet (World Peace Pagoda) vara ett bra alternativ – det krävs bara en 30 minuters vandring för att komma upp till detta vackra och fridfulla tempel med fin utsikt. Eller hoppa på en lokal tur till en fladdermusgrotta!

Är du intresserad av att lära dig laga nepalesisk mat? Dags för en skön dag på spa? Det finns massor att välja mellan i Pokhara.

aventyrsresa-nepal-peace-pagoda-matlagning

16

Dag 16: Pokhara

Ännu en dag att njuta av vackra Pokhara. Många åker hit för att gå på trekking – vissa bara under några timmar och andra i flera dagar. Om du inte orkar upp tidigt för att följa med på trekkingen till Sarangkot finns andra alternativ att boka lokalt.

Passa gärna på att besöka vattenfallet Davi’s Fall (Patale Chango), 2 km sydväst om centrala Pokhara. Eller stöd politiska flyktingar på Tibet genom att boka en aktivitet med The Tibetan Encounter – deras heldagsprogram rekommenderas varmt för dig som vill lära dig mer om exil-tibetanernas situation i Pokhara.

nepal-gruppresa-pokhara

17

Dag 17: Pokhara - Bhaktapur

En sista transportdag. Vi åker från Pokhara till Bhaktapur, via Kathmandu. Bhaktapur var huvudstad under 1500- och 1600-talen, och är idag Nepals tredje största stad. Den räknas ibland även som en förort till Kathmandu, men är betydligt mer avslappnad. Det finns väldigt lite biltrafik i den centrala delen, som även skyddas av Unesco.

Tyvärr drabbades Bhaktapur hårt av jordbävningen 2015. Det kostar en ”entréavgift” på ca 150 kr för turister att komma in i staden, men pengarna används åtminstone delvis till att restaurera och bevara de gamla fina byggnaderna och templen. Entréavgiften ingår i den här resans pris.

Transfer: ca 7 timmar

billiga-resor-nepal-indien-bhaktapur

18

Dag 18: Bhaktapur - Nagarkot

På förmiddagen har du mer till att utforska Bhaktapur på egen hand, innan det är dags att åka vidare till Nagarkot.

Från Nagarkot har du en otrolig utsikt över Himalayas bergsmassiv, och vid klart väder ser man bland annat topparna Ganesh Himal och Lhotse. Särskilt imponerande är de vid soluppgången, om vädret är klart.

Transfer: ca 1 timme

aventyrsresa-trekking-nepal-nagarkot

19

Dag 19: Nagarkot - Bhaktapur (trekking) - Kathmandu

Vi vandrar tillbaka från Nagarkot till Bhaktapur. Vandringen tar ca fem timmar och går mestadels uppåt, men är inte lika krävande som exempelvis trekking till Poon Hill eller Annapurna. Vi vandrar genom små byar i bergen och det finns gott om fantastiska utsiktsplatser längs stigen. Ditt bagage kör vi direkt till Bhaktapur, så du behöver inte släpa på det. Vi rekommenderar att ta med en liten ryggsäck för vandringen.

Vill du inte vandra? Inga problem. Då ordnar vi så att du får åka med bussen istället.

På eftermiddagen ordnar vi transport till Kathmandu, en kort resa på lite drygt en timme. Här får du tillbringa resten av dagen och kvällen som du vill. En naturlig samlingsplats är Durbar Square, vid det gamla palatset. Här kan du sitta och se Kathmandus vardag passera förbi – heliga kor (även om de inte är lika vanliga som i Indien), färgstarka sadhus (heliga män), lokalbefolkning och pilgrimer på väg till och från templet Jagannath.

gruppresa-nepal-katmandu

20

Dag 20: Kathmandu

En heldag i Katmandu. Du kan välja mellan att vara med på den sightseeing som ordnas genom oss eller upptäcka Nepals huvudstad på egen hand.

Vi rekommenderar ett besök på Swayambhunath, 5 km rakt österut från det hotell vi normalt bor på. Grunden till templet lades för ca 2000 år sedan, och templet kallas även ”aptemplet” – gissa varför? För att ta dig upp för templet behöver du gå upp för de 365 trappstegen, om du inte tar bakvägen med taxi.

Lika långt från hotellet, fast i rakt motsatt riktning, ligger Boudhanath – Kathmandus andra stora och kända tempel. De berömda ögonen håller uppsikt över alla väderstreck. Båda templen ingår i den sightseeing som arrangeras.

aventyrsresor-nepal-katmandu

21

Dag 21: Kathmandu

Vill du utforska någon av Kathmandus mindre kända attraktioner? Krematoriet vid templet Pashupatinath är öppet för besökare, men läs på innan eller ta med dig en lokal guide som kan förklara ceremonierna.

Föredrar du landsbygd och vacker natur framför stökig storstad? Åk till Shivapuri nationalpark, strax norr om stan, och och vandra genom byar, risfält och bergstrakter.

Vill du shoppa lite innan du åker hem? På köpcentret Bishal Bazaar finns det mesta.

22

Dag 22: Kathmandu

Det går bra att behålla rummet fram till kl 12 om du vill, och det tar mindre än en timme till flygplatsen. Transfer till flygplatsen ingår i resans pris den här dagen. Det brukar gå bra att lämna in bagaget på hotellet under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Låter det intressant med volontärarbete i Nepal? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse med att volontärarbeta i Kathmandu eller Pokhara. Vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal frivilliga extraaktiviteter på den här resan. För att göra det så smidigt som möjligt för dig behöver du inte boka någon av dem i förväg, utan kan anmäla dig på plats, under resans gång, och betala direkt till guiden. Vi vill att du ska kunna ta dagen som den kommer och inte vara låst till ett fast schema varje dag under resan. 

Minst fyra deltagare krävs för att en aktivitet ska bli av. Följande extraaktiviteter finns på den här resan:


1. Delhi: Sightseeing i stan

Vi lämnar hotellet klockan 11 och är tillbaka ca kl 17. De här ställena besöker vi:

 • Humayns grav. Den första stormannagraven på Indiska halvön, där den andre stormogulen Humajun vilar. Graven har formen av en trädgårdsgrav, och utsågs 1993 av Unesco till ett världsarv.
 • India Gate. Berömd triumfbåge och symbol för Delhi, belägen vid paradgatan Rajpath. Triumfbågen byggdes till minne av de indiska soldater som stupat i första världskriget och de indoafghanska krigen, och deras namn är inhuggna i monumentet. Sedan 1971 brinner en evig låga kallad ”Amar Jawan Jyoti” för att markera den okände soldatens grav.
 • Gurdwara Bangla Sahib.  En sikhisk helgedom. Ursprungligen var Gurdwara Bangla Sahib ett palats och residens i den kejserliga huvudstaden för Raja Jai Singh Amber från Jaipur under stormogulen Aurangzebs era.
 • Raj Ghat. Minnesmärke för blanda andra Mahatma Gandhi.
 • Jama Mashid. Huvudmoskén i gamla Delhi. Den uppfördes på order av Mogul Shah Jahan, som även uppförde Taj Mahal.
 • Lal Qila. Röda fortet, även kallat Delhifortet.
Prisca 150 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, kameraavgifter och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


2. Agra: Sightseeing  – REKOMMENDERAD 

Avresa från hotellet klockan 10, och vi börjar med att besöka fortet i Agra (Lal Qila). Det är byggt i röd sandsten och ligger i Agras gamla stad vid floden Yamuna. Fortet ligger bara 2,5 km nordväst om Taj Mahal. Platsen upptogs på Unescos världsarvslista 1983.

Efter lunch är det dags för en av Indiens största attraktioner: det imponerande Taj Mahal –  ett mausoleum som mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

Vi är tillbaka på hotellet ca kl 17.

Prisca 120 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, kameraavgifter, lunch och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


3. Jaipur: Fort Amber

Vi besöker det berömda Amber Fort i Amer, drygt en mil norr om Jaipur. På vägen stannar vi även vid Jal Mahal (Vattenpalatset) och Hawa Mahal (Vindpalatset).

Avresa från hotellet kl 8.00, och vi är tillbaka i Jaipur ca 11.30.

Prisca 120 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, kameraavgifter och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


4. Varanasi: Ganga Aarti

Dasaswamedha Ghat är Varanasis heligaste plats. Här välsignas de pilgrimer som vallfärdar till Varanasi, som de har gjort tusentals år. Vi lämnar hotellet klockan 17 och cykelrikshaws tar oss till Dasaswamedha Ghat, där en båt väntar. Från Ganges får vi se hur Ganga Aarti-ceremonin går till i skymningen. Vi är tillbaka på hotellet ca kl 20.

Prisca 200 kr
InkluderatTransfer, lokal guide, båt
Inte inkluderatEventuella entréavgifter, kameraavgifter och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


5. Varanasi: Sarnath – REKOMMENDERAD 

Området runt Varanasi är inte bara en viktig plats för hinduer, utan även för buddhister. I Sarnath bildades världens första buddhistiska Sangha, och Buddha höll här sin första predikan här. I dag ligger Sarnath inom storstaden Varanasis stadsgräns.

Vi besöker muséet i Sarnath, ruinerna efter stupan och buddhisttemplet.

Avresa från hotellet kl 14, och vi är tillbaka ca 17.

Prisca 160 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, kameraavgifter och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


6. Varanasi: Båtresa på Ganges – REKOMMENDERAD 

Upplev Varanasi från Gangesfloden vid solnedgången. Båtresan tar ca en timme, och vi besöker även Gyllene Templet, templet Kashi Vishnanath och moskén Gyanvapi till fots.

Vi lämnar hotellet klockan 17 och är tillbaka ca kl 20. Båtresan tar ca en timme.

Prisca 190 kr
InkluderatTransfer, guide, båtresa
Inte inkluderatEntréavgifter, kameraavgifter och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


7. Pokhara: Trekking till Sarangkot – REKOMMENDERAD 

Vi lämnar hotellet tidigt och åker till Templet Bindbyasini vid Phawa-sjön. Därifrån startar en vandring på ungefär två timmar tills vi når Sarangkot, som ligger 1600 meter över havet. Om vädret är klart kan du njuta av utsikten över bergen  Dhaulagiri, Annapurna och Manaslu i Himalaya, och över Pokhara och sjön. Allras vackrast är det vid soluppgången, så var beredd på en tidig start – men tiden kan variera beroende på vädret och önskemål från deltagarna.

För att komma tillbaka till Pokhara krävs en vandring nedåt på ungefär 30 minuter, där transport tillbaka till hotellet väntar.

Om du inte vill vandra i två timmar går det även bra att följa med bussen en bit längre upp i bergen och njuta av utsikten därifrån.

Prisca 210 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, eventuella kameraavgifter, dryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


8. Kathmandu: Sightseeing i stan – REKOMMENDERAD 

Vi bockar av några ”måsten” att besöka i Kathmandu: Durbar Square, templet Swayambunath (även känt som ”aptemplet”), templet Pashupatinath vid Bagmatifloden, den heligaste platsen för Nepals hinduer, och stupan Bodnath.

En heldagstur som börjar med avresa från hotellet kl 9 och avslutas ca kl 16.

Prisca 230 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, eventuella kameraavgifter, dryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


9. Kathmandu: Kultur, dans och middag

Traditionell nepalesisk mat och dansuppvisning på restaurangen Bhojan Griha, som ligger i en över 150 år gammal byggnad.

Bussen lämnar hotellet klockan 18.30 och vi är tillbaka ca kl 20.

Prisca 320 kr
InkluderatTransfer, dansshow, middag
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.


10. Kathmandu: Besök Patan

Nepal har tre gamla huvudstäder: Katmandu, Bhaktapur och Patan. De två första städerna besöker vi som en ordinarie del av resa. Om du även vill besöka Patan går det utmärkt på den här dagsutflykten från Kathmandu.

Patan är full av gamla tempel och andra intressanta byggnader. Tyvärr skadades många av dem i jordbävningen i april 2015, men för dig som är intresserad av historia är stan fortfarande värd ett besök.

Vi lämnar hotellet kl 9 och åker tillbaka ca kl 12.30. Patan ligger bara ca 30 minuter från centrala Kathmandu.

Prisca 140 kr
InkluderatTransfer, guide
Inte inkluderatEntréavgifter, eventuella kameraavgifter, dryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst fyra deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras. Vid färre antal deltagare kan den eventuellt genomföras ändå, till ett lite högre pris per person.

Förläng resan:

Vill du stanna längre i Nepal? IndiGo Travel tar gärna emot volontärer på olika projekt i Kathmandu och Pokhara. Läs mer om volontärarbete i Nepal här!

Praktisk information inför din Äventyrsresa till Indien och Nepal

VACCINATIONER
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien och Nepal. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMOm du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.

Till Nepal behöver du inte skaffa visum i förväg – du får det vid gränsövergången. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm.

FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Delhi på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Hemresan kan du antingen boka från Kathmandu eller Delhi, men vi rekommenderar i första hand att boka en enkelbiljett mellan Kathmandu och Delhi och flyga hem därifrån, eftersom det officiellt krävs att man har en biljett ut ur Indien när man checkar in och när man går igenom passkontrollen i Delhi. En hemresebiljett från Nepal brukar dock också godtas.

Om du landar i Delhi på resans första dag och flyger från Kathmandu den sista dagen ingår transfer mellan flygplatsen och hotellet i båda städerna.

VALUTA & KONTOKORTOfficiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska och nepalesiska rupies utanför Indien och Nepal, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Delhi och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 3.000-3.500 kr i veckan på mat, entréavgifter och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad på 4.000 kr.

Det händer att hotell blir fullbokade även lång tid i förväg. Hotellen vi visar under bildfliken är inte alltid exakt de man bor på under resan, men vi hittar något likvärdigt om något av dem är fullbokat.

Mat ingår inte i priset på den här resan, utan du får fritt välja var och vad du vill äta.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell resa. Ofta är många av deltagarna från Holland eftersom vi samarbetar med en holländsk researrangör, men det brukar även vara resenärer från andra länder. På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.
INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa lokala simkort i båda länderna, för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.