8 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
4/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Vill du utforska mer än ”bara” Bali på din resa, utan att behöva spendera många timmar på resande fot varje dag? Den här resan börjar i Sanur på Bali och tar dig med till grannön Lombok – inte lika turistanpassad som delar av Bali, men minst lika intressant att spendera en vecka på!

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan på Lombok:

 • Starta i Sanur, nära flygplatsen på grannön Bali
 • Njut av spektakulär utsikt i Tetebatu på Lombok
 • Snorkla och lev båtliv i Labuan Pandan
 • Vandra mellan vattenfall och blicka ut över vulkanen Rinjani i Senaru
 • Avsluta med sol och bad på mysiga ön Gili Air

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONBali och Lombok, Indonesien. Resan startar i Sanur på Bali och slutar på ön Gili Air.
STARTDATUM2-4 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans inför, under och efter resanDelat dubbelrum
8 frukostar, en lunch, en middagTransfer med privat minibuss
Båtresa från Bali till LombokVandring med guide i Masbagik
Vandring med guide i PringgaselaTraditionell vävning i Pringgasela
Traditionell Sasak-lunch i PringgaselaSnorkling från båt i Labuan Pandan
Guidade vandringar i SanaruEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
FlygtransferMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Sanur

Du är välkommen att checka in på hotellet i Sanur på Bali från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen, och vissa kommer redan att har rest runt på Bali i en vecka. Om du också är intresserad av det rekommenderar vi vår 15-dagarsresa till Bali och Lombok istället.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Sanur – oftast är det ett med pool, 300 meter från stranden, som heter Abian Harmony Hotel & Spa – men om det är fullbokat blir det ett annat, likvärdigt alternativ. Det tar ungefär en halvtimme med taxi från flygplatsen till hotellet med taxi.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide, så då är det bra om du är på plats.

singelresor-bali-tuban

2

Dag 2: Sanur - Tetebatu (Lombok)

Mot Lombok! Vi åker österut med egen minibuss till hamnen i Padang Bai, och fortsätter med båt till Lembar på Lombok. Där åker vi vidare till Tetebatu, och stannar för att äta hemlagad lunch hos en familj i byn Puyung på vägen.

Under eftermiddagen får vi även en guidad vandring och demonstration i traditionellt krukmakeri i byn Masbagik.

Transfer med minibuss och båt: totalt ca 5-6 timmar

rundresor-bali-lombok

3

Dag 3: Tetebatu - Labuan Pandan

Vi vandrar i drygt två timmar, genom gröna risfält och kaffeplantage. Du kommer att se hur bönderna använder samma enkla plogar dragna av vattenbufflar som de gjort i generationer, och vi stanna för att provsmaka det lokala kaffet. I byn Pringgasela får du se hur traditionell vävning går till, och äta lunch på lokalt sätt.

På eftermiddagen åker vidare, till Labuan Pandan på den nordöstra kusten. Här kommer du inte att se många västerlänningar! Vi bor i bungalows vid havet och njuter av stillheten i den här oexploaterade delen av Lombok.

lombok-gruppresa-indonesien

4

Dag 4: Labuan Pandan

En heldag med snorkling från båt utanför Labuan Pandan, med paus för medhavd lunch på en liten ö med utsikt över Lombok och vulkanen Rinjani.

snorkling-lombok

5

Dag 5: Labuan Pandan - Senaru

Vi åker vidare, och utforskar området runt Mount Rinjani. Vid lunchtid kommer vi fram till byn Senaru, vackert belägen mellan vulkanens fot och djungeln. Här får vi hjälp av en lokal expertguide från en organisation som utbildar och anställer lokala kvinnor inom turismnäringen, och vi vandrar till det spektakulära vattenfallet Tiue Kelap – som enligt lokalbefolkningen har helande egenskaper.

Här finns inga stora hotell, och vi bor därför på ett litet men rent och trevligt guesthouse.

senaru-lombok-gruppresor

6

Dag 6: Senaru - Gili Air

Dags att leva ö-liv! Vi åker västerut, och tar färjan till ön Gili Air. Gili-öarna består av tre små öar; Gili AirGili Meno och Gili Trawangan. På Gili Air finns inga bilar – däremot finns några hästdroskor, och cyklar att hyra – men det mesta kretsar förstås till stränderna och havet. Här finns bra snorkling, korallrev, vita sandstränder och allt du behöver för några avkopplande dagar med barfotaliv i paradiset.

På Gili Air bor vi på en resort som heter Grand Sunset, på västra sidan. Det finns pool och luftkonditionering, och badrummen har utomhusdusch.

Transfer med minibuss och båt: ca 2,5 timmar

äventyrresa-lombok-gili-air

7

Dag 7: Gili Air

En heldag på Gili Air. Njut av stranden och/eller poolen, ta en promenad runt ön (den är så liten att du går runt den längs stränderna på ungefär 90 minuter), unna dig en balinesisk massage och god mat.

Massage på ett av de enklare ställena ska inte kosta mer än 100.000 rupies (ungefär 60 kronor), och vill du lyxa till det lite rekommenderar vi Utopia Spa. Nyttig och god mat finns på Pachamama Organic, och vill du inte se solnedgången från Grand Sunset båda kvällarna är Mowie’s Bar en kvarts promenad söderut ett bra alternativ.

gruppresa-bali-lombok

8

Dag 8: Gili Air

Utcheckning är klockan 11.30. Om du ska flyga hem från Bali direkt rekommenderar vi att boka ett flyg som lyfter klockan 18, eller allra helst dagen efter för säkerhets skull – vid dåligt väder händer det att båtarna mellan Lombok och Bali blir inställda. Det finns även en flygplats på Lombok, och flyger du därifrån bör du boka ett flyg efter klockan 12.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Det går förstås utmärkt att förlänga resan med några extra dagar på Gili Air, eller på Bali. Om det låter intressant  med volontärarbete på Bali kan IndiGo Travel hjälpa dig att hjälpa i Ubud, Lovina eller på grannön Nusa Penida.

Extra aktiviteter

På den här resan ingår mer i priset från början än på vår andra gruppresa till Bali och Lombok, men det finns ändå möjlighet att själv välja till aktiviteter vissa dagar.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

På Bali betalar du med indonesiska rupies (IDR). 100.000 rupies är ungefär 70 svenska kronor, så det gäller att hålla reda på nollorna.

Sanur:

 • Matlagningslektion (ca 450.000 IDR)
 • Yogalektion (ca 100.000 IDR)
 • Balinesisk massage (ca 90.000 IDR)

Tetebatu:

 • Gendang beleq-föreställning (ca 150.000 IDR)

Gili Air:

 • Matlagningslektion (ca 385.000 IDR)
 • Yogalektion (ca 100.000 IDR)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Sanur och slutar på Gili Air. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete på Bali. Vår systerorganisation IndiGo Travel har volontärprojekt i Ubud, Lovina och på den lilla grannön Nusa Penida, och hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa till Indonesien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B, samt tyfoidfeber. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMOm du ska stanna i Indonesien i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum alls. Ska du stanna i landet i 31-60 dagar kan du skaffa visum vid ankomst (Visa on arrival). Då får du ett visum som gäller i 30 dagar, och som går att förlänga med 30 dagar på plats i Indonesien.

Om du ska stanna i 31-90 dagar kan du även skaffa visum på den indonesiska ambassaden i Sverige före avresa. Ett utfärdat visum är giltigt i 60 dagar och måste användas inom 90 dagar från utfärdandet. Det går att förlänga med 30 dagar på plats i Indonesien. Om du inte reser in i Indonesien inom de 90 dagarna blir visumet ogiltigt, så ansök inte för tidigt.

Mer information finns på indonesiska ambassadens hemsida.

FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa på Bali på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Sanur från kl 14.

Resan avslutas på ön Gili Air. Tänk på restiden om du ska flyga hem från Bali redan samma dag – vi rekommenderar att inte boka ett flyg som lyfter före klockan 18.

VALUTA & KONTOKORTDu kan växla till dig indonesiska Rupies i Sverige, men det behövs oftast inte eftersom det finns gott om bankomater på flygplatserna och i städerna. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen på Bali, samt på många platser längs vägen.

Räkna med att göra av med ca 1000 kr i veckan på mat och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard.

7 frukostar, 3 luncher och 1 middag ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden.