12 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
10/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Det här är en äventyrsresa för dig som gillar att röra på dig nästan hela tiden – om du tycker det låter jobbigt passar inte den här resan för dig. Räkna dessutom med att det är varmt, fuktigt och ibland regnigt. Å andra sidan är det en fantastisk resa för dig som vill uppleva norra Thailand på ett annorlunda sätt, och komma hem massor av upplevelser och erfarenheter rikare.

Med andra ord: en thailandsresa för dig som är i bra form, och som inte vill sitta still på stranden!

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Thailand

 • Börja resan i Bangkok – staden som aldrig sover
 • Upplev några av Bangkoks sevärdheter från cykelsadeln
 • Gå på trekking utanför Chiang Mai och bo i homestay i hilltribe-byar
 • Lär känna norra Thailands största stad, med många fina tempel
 • Cykla i Chiang Mai och dess omgivningar
 • Upplev vattenfallet Buathong – ”det klibbiga vattenfallet”
 • Paddla kajak i vackra Kanchanaburi 
 • Bo i flytande bungalow i floden Kwai
 • Knyt ihop säcken i Bangkok och se om stan har somnat än (det har den inte – vi lovar!)

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONThailand. Resan startar och slutar i Bangkok.
STARTDATUM1-2 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 12 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
6 frukostar, 7 luncher, 4 middagarLokal expertguide
Minibuss, buss, songthaew, taxiTvå nattåg med sovplats
Cykling med guide i BangkokTre dagars trekking i Chiang Mai
Två dagars cykling i Chiang Mai2 dagar med kajak i Kanchanaburi
Hellfire Pass Memorial, KanchanaburiEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Flygtransfer i BangkokMåltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Bangkok

Du är välkommen att checka in på hotellet i Bangkok från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Bangkok tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Bangkok – oftast är det ett trevligt hotell med pool som heter Nouvo City Hotel (Canal Wing), nära Khao San Road. Från flygplatsen tar du dig enklast hit med taxi, men det är även gångavstånd från flodbåten. Närmsta station heter Phra Arthit.

Beroende på när du kommer till Bangkok får du spendera eftermiddagen och/eller kvällen hur du vill. Det finns så mycket att göra i Bangkok att vi har svårt att välja åt dig – men vi på TAC bodde i Bangkok i många år, och kommer gärna med rekommendationer baserade på vad du är intresserad av.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet med resans guide, så då är det bra om du är på plats. Därefter brukar resans deltagare äta gemensam middag, men det är förstås valfritt.

rundresor-thailand-bangkok

2

Dag 2: Bangkok - Chiang Mai (nattåg)

Vi utforskar delar av Bangkok på ett annorlunda sätt: på cykel. Vi startar vid Rama VIII-bron, bland små gränder som inte många turister får se. Vi passerar National Museum of Royal Barges, Bangkok Noi-kanalen och en lokal marknad, tills vi kommer fram till Wat Arun (Gryningstemplet) – ett av Bangkoks mest kända tempel. Om du vill finns det tid för en snabb koll även innanför tempelmurarna (det kostar 100 baht – 25 kr – som betalas på plats).

Därefter cyklar vi över Rama I Memorial Bridge och vidare till Wat Suthat, där du kan se Thailands största sittande buddhastaty. Här finns även ”jättegungan” Sao Ching Cha, en symbol för Bangkok.

Cyklingen avslutas vid lunchtid, och totalt cyklar man ungefär 17 kilometer. Resten av dagen får du tillbringa som du vill i Bangkok. Det är gångavstånd till Grand Palace och Wat Pho och till flodbåtarna som tar dig upp och ned på Chao Phraya-floden. Ett par stationer bort, på Thonburi-sidan, kan du besöka ett av Bangkoks mindre kända muséer – Siriraj Medical Museum. Här kan du bland annat se en balsamerad seriemördare och siamesiska tvillingar i en glasburk, så det passar inte alla – men det är en annorlunda upplevelse.

På kvällen hoppar vi på nattåget norrut. Nattåg i Thailand har oftast öppna vagnar, där sätena förvandlas till sängplatser när det är dags att sova. Kudde och sängkläder ingår, och vagnarna har luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, och vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i. Man kan beställa mat och dryck ombord.

Transfer: Nattåg ca 13 timmar

cykelresa-thailand-bangkok

3

Dag 3: Chiang Mai (trekking)

Vi kommer fram till Chiang Mai på morgonen, och du får tillgång till ett hotellrum så du kan duscha, byta kläder och förbereda dig för trekkingen. Vi åker längre norrut med minibuss och gör ett stopp på marknaden i Mae Malai, så du kan köpa med dig lite mat och snacks om du vill. Nästa stopp är vattenfallet Mork Fah, där vi äter lunch, och det finns även tid för ett dopp om du vill.

Därefter åker vi vidare, och följer vägen mot Pai tills vi kommer till byn Mae Sae, som är startpunkt för dagens trekking. Vägen snirklar sig genom hårnålskurvor genom djungeln den sista halvtimmen – har du lätt för att bli åksjuk bör du ta med tabletter mot det (finns billigt och receptfritt på alla apotek).

Den första dagen vandrar vi bara 2,8 kilometer, till byn Ban Pong Noi, där du får bo i homestay hos en lokal familj. I området bor olika hilltribes – minoritetsgrupper med rötter i södra Kina, Burma och Laos, som ofta får kämpa för att få medborgarskap och andra rättigheter i Thailand. Genom att att bo hos dem stödjer du dem ekonomiskt och får samtidigt lära dig mer om deras vardag. De flesta av byarna här befolkas av Karen-folket.

trekkingresa-chiang-mai-thailand

4

Dag 4: Chiang Mai (trekking)

Vi startar tidigt – byn vaknar när tupparna börjar gala och efter frukost väntar dagens vandring. Den går genom djungel, risterrasser, bäckar, floder och vattenfall. Den första halvan bjuder få ganska krävande vandring genom backig bambudjungel, och efter tre timmar stannar vi för picknicklunch och lite vila. Därefter trekkar vi i 2-3 timmar till, tills vi når en Lahu-by som är kvällens och nattens hem. Lahu-folket är en annan av Thailands minoritetsgrupper med rötter i Kina.

I hilltribe-byarna bor du på lokalt sätt, och sover på en tunn madrass på golvet i en trä- eller bambuhydda. Flera deltagare delar rum och badrum, och det finns bara asiatiska ”squat”-toaletter på de flesta ställen. Duschen består oftast av en vattentunna med en hink, eller en vattenslang. Från november till februari är det kallt på nätterna, och du kan hyra en sovsäck i förväg.

trekkingresa-thailand

5

Dag 5: Chiang Mai (trekking)

Den sista dagens trekking blir lite kortare – totalt vandrar vi i 3-4 timmar genom vackra landskap innan det är dags för lunch i en by där transport tillbaka till Chiang Mai väntar.

Njut av en ledig eftermiddag och kväll i Chiang Mai. Gillar du gamla fina tempel rekommenderar vi Wat Chiang Man, stans äldsta tempel, som påbörjades redan i slutet av 1200-talet.

Besök gärna vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe. Den ligger nära Chang Puak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe!

De flesta avslutar minst en av dagarna i Chiang Mai på den stora kvällsmarknaden.  Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter – eller varför inte få ett porträtt målat av en duktig konstnär till ett bra pris? Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

Transfer: Minibuss, ca 2 timmar

gruppresor-thailand-chiang-mai

6

Dag 6: Chiang Mai (cykling)

Norra Thailands största stad är känd för vacker natur, fina tempel och vänliga människor. På den här resan upptäcker vi Chiang Mai från cykelsadeln, och du kommer att se mycket som vanliga turister missar.

Terrängen är mestadels plan, och vi cyklar förbi gröna risfält, på landsvägar och genom byar. Vi stannar på lokala marknader, vid tempel och annat som är värt ett stopp och en bensträckare – men den totala sträckan för dagens cykling är ungefär 55 kilometer, så ladda upp med en stor frukost och drick mycket vatten.

Cyklandet börjar vid Chiang Mais fotbollsstadium, och vi följer kanalen till sjön Huay Tung Tao. Därefter följer vi floden Ping genom byar och risfält till Maejo, där vi stannar för lunch. Vi är tillbaka på resorten vid 16-tiden, och du kan ta en välförtjänt siesta vid poolen och kanske en liten simtur innan middagen.

På tal om mat – den är ovanligt god i norra Thailand. Missa inte en lokal specialitet som heter Khao Soi, nudlar i curry med kyckling eller nötkött (finns även i vegetarisk version).

cykelresor-thailand-chiang-mai

7

Dag 7: Chiang Mai (cykling)

En andra dag med cykling i Chiang Mai, och den här dagen är startpunkten några mil norr om stan – i området Mae Taeng. Här besöker vi det vackra templet Wat Ban Den, med tolv olika chedis (pagoder) – en för varje stjärntecken. Vi cyklar sedan vidare till Mae Ngat Dam, där vi äter lunch, innan det är dags för dagens slutmål för cyklandet: vattenfallet Buathong – även känt som ”det klibbiga vattenfallet”.

Det är inte Thailands vackraste vattenfall, men ett av de mest intressanta: det finns en kalciumrik källa vid toppen av vattenfallet som gör klipporna ”klibbiga” istället för hala. Det går att vandra upp för delar av vattenfallet, mitt i vattnet! Här kopplar vi av efter cyklandet innan det är dags att åka tillbaka till Chiang Mai vid 16-tiden.

cyklingsresa-thailand-chiangmai

8

Dag 8: Chiang Mai - Bangkok (nattåg)

I väntan på nattåget tillbaka till Bangkok har du hela dagen på dig att upptäcka Chiang Mai på egen hand. Ett ”måste” är Wat Doi Suthep, strax norr om Chiang Mai. Hit tar du dig enkelt med songtaew (delad taxi) från Chang Puak Gate.

Det är bara 15 km fågelvägen till templet, men det kan ta upp till en timme eftersom vägen slingrar sig uppför branta bergväggar. Väl framme är det 309 trappsteg upp till själva templet, där en fantastisk utsikt över hela Chiang Mai väntar.

Transfer: nattåg, ca 13 timmar

gruppresor-thailand-chiangmai

9

Dag 9: Bangkok - Kanchanaburi

När vi kommer fram till Bangkok på morgonen tar vi oss direkt till busstationen och åker vidare – till centrala Thailands finaste provins.

Är du sugen på västerländsk mat och barer finns det gott om det på gatan längs floden – men vi rekommenderar kvällsmarknaden, som ligger vid tågstationen. Här hittar du god mat, kläder och mycket annat till lokala priser – de flesta som besöker marknaden är lokalbefolkning och turister från Bangkok.

rundresor-thailand-kanchanaburi

10

Dag 10: Kanchanaburi (kajak)

Vi börjar dagen med att besöka minnesmärket vid Hellfire Pass (Sai Yok), som byggts till minne över alla som dog under under byggandet av ”dödens järnväg”, som japanerna under andra världskriget beslöt sig för att anlägga mellan Burma och Thailand. Drygt 250 mil järnväg skulle dras tvärs igenom djungeln för att bistå de japanska trupperna som stred inne i Burma.

Efter lunch väntar tvåmanskajaker, som du kommer att paddla i lugnt tempo längs floden Kwai Noi i två dagar. Beroende på vattenståndet paddlar vi ca 3-4 timmar den här dagen, och ca 4-5 timmar kommande dag. Njut av att glida fram genom tropisk regnskog och förbi vackra kalkstensklippor och berg – de här dagarna ger minnen för livet.

Vi övernattar i ett flytande flotthus med dubbelrum och privat badrum med dusch. Man sover på tunna madrasser på golvet, som de flesta thailändare gör, och middag på flotten ingår. Det finns även ett gemensamt ”sällskapsrum”.

gruppresa-thailand-kanchanaburi-kajak

11

Dag 11: Kanchanaburi (kajak)

Vi paddlar vidare efter frukost, och vi avverkar 13 kilometer på ungefär tre timmar. Efter lunch väntar ytterligare ca fem timmars paddlande i lugn takt, tills vi når bron i Kang Pralom där transport tillbaka till stan väntar.

Ett följefordon finns med under båda dagarna, om någon vill ta en paus från paddlandet. I normala fall paddlar man ca 35 kilometer den här dagen, men det kan anpassas till gruppens önskemål. Det finns möjlighet att efter lunch istället besöka vattenfallet i Erawan – ett av Thailands finaste.

12

Dag 12: Kanchanaburi - Bangkok

Vi tar bussen tillbaka till Bangkok på förmiddagen, och om du ska flyga hem direkt rekommenderar vi att du bokar ett flyg som lyfter efter klockan 14. Trafiken in till Bangkok orsakar ofta förseningar.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Låter det intressant med volontärarbete i Thailand? IndiGo Travel har många möjligheter att förlänga din vistelse och vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema varje dag – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Thailand betalar du med Baht (THB) och 100 THB är ungefär 30 svenska kronor.

Bangkok:

 • Muséet Jim Thompson House (ca 150 THB)
 • Köpcentrat MBK
 • Grand Palace & Wat Prakaew (ca 500 THB)
 • Siriraj Medical Museum (ca 200 THB)
 • Thaimassage (ca 300 THB)

Chiang Mai:

 • Wat Doi Suthep, inkl transport (ca 250 – 1000 THB, beroende på transportsätt)
 • Matlagningskurs (ca 800 THB)
 • Elephant Nature Park (ca 2500 THB inkl transport)
 • Flight of the Gibbon zipline (ca 4000 THB inkl transport)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Bangkok. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Thailand – vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom norra Thailand

VACCINATIONERFullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria är extremt ovanligt i Thailand, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mot Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMSka du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här: http://www.thaiembassy.se/en/visa

FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Bangkok på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Bangkok från kl 14.
VALUTA & KONTOKORTOm du vill kan du växla till dig Thai-baht i Sverige. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in SEK, USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Bangkok och på många ställen under resan.

Räkna med att du behöver ca 1500 – 1700 kr per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

Under bildfliken hittar du några bilder på den första och den sista nattens boende, som en fingervisning om vilken standard du kan vänta dig. Vissa nätter kan dock boendet vara av enklare standard. På nattågen är det inte möjligt att få en privat kupé.

6 frukostar, 7 luncher och 4 middagar ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. Under trekkingen finns ingen wifi, men du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden och använda som backup för surfning, om du vill.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.