15 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

OBS: På grund av militärkuppen i Myanmar 2021 är läget i landet osäkert och vi vet inte när vi kan ta emot resenärer här igen. Vår förhoppning är att stridigheterna tar slut inom kort och att att den folkvalda regeringen får tillbaka makten. Vi har dock inga resor inplanerade förrän tidigast under 2025.


På den här resan genom spännande Burma får du uppleva alla ”måsten”, och dessutom upptäcka oexploaterad landsbygd utanför den lilla staden Myaing och vandra i vackra Kalaw. Utforska fascinerande Bagan med alla dess tempel, lär känna klassiska Mandalay och njut av lugnet på Inlesjön.

För att hinna med så mycket som möjligt under 15 dagar ingår två inrikesflyg – från Rangoon till Bagan och från Inlesjön tillbaka till Rangoon.

Det här är en av våra TAC+ resor, där mer ingår. Läs mer om vad det innebär här.

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Burma

 • Börja i hektiska men intressanta Rangoon och utforska den imponerande Shwedagon-pagoden
 • Cykla bland tempelruinerna i Bagan – minst lika imponerande som Angkor
 • Upptäck Burma utanför turistlederna – bo som lokalbefolkningen i lilla Myaing
 • Besök vackra Sagaing Hills och Mandalay Hill i Mandalay
 • Ta båten över till Mingun, med imponerande Mingun Pahtodawgyi och världens största klocka
 • Se munkarna gå över U Bein-bron i Amarapura – världens längsta teak-bro
 • Vandra i Kalaw, i Shan-staten, och se vardagen på den burmesiska landsbygden
 • Besök Pindayagrottorna, med över 8000 avbildningar av Buddha
 • Ta en båttur på vackra Inlesjön, Burmas största insjö
 • Flyg tillbaka till Rangoon och avsluta resan där den började

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

 

DESTINATIONBurma (Myanmar). Resan startar och slutar i Rangoon.
STARTDATUM1 till 4 gånger i månaden, beroende på säsong. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS15 år i vuxens sällskap. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
14 frukostar, 3 luncher, 2 middagarLokal expertguide
Flyg från Rangoon till BaganFlyg från Inlesjön till Rangoon
Transfer med (mini-)buss och båtRundvandring med guide i Rangoon
Kandawgyi-sjön i RangoonBesök på Shwedagon Pagoda
Guidad vandring i BaganShwezigon Paya i Nyaung-U (Bagan)
Cykling med guide i BaganCykling med guide i Myaing
Tempelbesök i MyaingGuidad vandring i Mandalay
Sagaing Hills i MandalayMandalay Hill i Mandalay
Båtresa till MingunU Bein-bron i Amarapura
Heldag med trekking i KalawPindayagrottorna vid Inlesjön
Shwe Yan Pyay-templet i InlesjönSightseeing med båt i Inlesjön
Hemlagad lunch vid InlesjönEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
Måltider, utöver specificeratFlygtransfer i Rangoon
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Rangoon (Yangon)

Du är välkommen att checka in på hotellet i Rangoon från kl 12. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Rangoon tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer, och om du vill kan vi hjälpa dig att boka en eller flera extranätter på hotellet. Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet med resans guide, så då är det bra om du är på plats.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Rangoon – oftast är det ett trestjärnigt hotell som heter Grand Laurel Hotel, inom gångavstånd från floden, centralstationen, Bogyoke Aung San market och Sule Pagoda. Rummen har privat badrum, TV och luftkonditionering. Du kommer att få exakt information om vilket hotell vi bor på, adress och vägbeskrivning i god tid innan avresa.

Hungrig efter resan? Nyfiken på burmesisk mat? Leta upp närmsta restaurang och beställ lite lahpet thohk – burmesisk tebladssallad. Det är Burmas nationalrätt och bland det godaste som finns.

Om du landar tidigt på dagen, eller kanske till och med dagen innan,  kan du koppla av och varva ned efter flygresan eller bege dig ut och och utforska Rangoon på egen hand. Ett enkelt sätt att få en första koll på Burmas största stad är att ta tåget, Yangon Circular Railway. Det byggdes av britterna 1954 och för bara några kronor kan du åka hela cirkeln runt. Det tar ca 3 timmar. Tåget stannar på 39 stationer och länkar ihop centrala Rangoon med förorterna.

rundresa-burma-rangoon

2

Dag 2: Rangoon

Efter frukost visar guiden runt i huvudstaden till fots, och på eftermiddagen besöker vi Kandawgyi-sjön där Karaweik, en rekonstruktion av en gyllene kunglig båt, ligger förtöjd. Därefter väntar Shwedagon Paya – den heligaste buddhistiska helgedomen för burmeserna. Den innehåller reliker från fyra buddhor,  och den enorma stupan är helt förgylld – enligt uppgift är den nedre delen täckt av 8 688 guldplåtar och den övre av ytterligare 13 153 plåtar. I toppen finns 4 531 (eller 5 438) diamanter infattade!

gruppresa-burma-rangoon

3

Dag 3: Rangoon - Bagan (flyg)

Efter en tidig frukost påbörjar vi resandet på riktigt och flyger till Bagan. Bagan (uttalas Pa-gaan) är världens största ruinstad med buddhistiska tempel, pagoder och stupor och byggdes under 1000- och 1100-talen. Det finns många likheter med Angkor i Kambodja, men i Bagan ligger templen närmare varandra – men var ändå beredd på att det är så många tempel att du bara kommer att hitta med en bråkdel!

Den första dagen här visar guiden runt till fots, och vi besöker vi Shwezigon Paya, ett vackert tempel som byggdes redan på 1000-talet. Enligt legenden finns här reliker efter Siddharta Gautama – Buddha – och det är ett viktigt pilgrimsmål för buddhister från både Burma och andra länder.

Shwezigon Paya ligger i Nyang-U, strax norr om Bagan.

Fotnot: Observera att det finns begränsningar för hur mycket bagage som ingår i flygbiljetten: 15 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage. Vi rekommenderar att resa lätt och hålla dig under de gränserna, men har du övervikt går det bra att betala en extrakostnad per kilo vid incheckningen.

Transfer med flyg: ca 90 minuter

4

Dag 4: Bagan

Det finns ungefär 2000 pagodas i Bagan, och flera sätt att ta sig mellan dem. För att bevara templen och ruinerna är biltrafik förbjuden i Old Pagan, där de flesta av templen är belägna. Den här dagen har du tillgång till cykel hela dagen, och under ledning av en lokal expertguide besöker vi flera av de mest intressanta templen – bland annat Ananda Pahto, Htilominlo, That Bin Nyu Paya, Dhammayangyi Pahto och Shwesandaw Paya.

På eftermiddagen har du möjlighet att ta en dusch och vila en stund på hotellet innan vi ger oss ut igen för att beundra solnedgången över det enorma templet Shwe Sandaw.

Tänk på att tempelruinerna är heliga för buddhister, och respektera lokalbefolkningen genom att ha kläder som täcker axlar och knän – eller ta med en tunn sjal som täcker axlarna när du går in i templen. Du måste även ta av dig skorna på många ställen, så flip-flops är praktiskt.

Cyklandet går i lugnt tempo och du behöver inte vara van cyklist eller i toppform för att delta – men var beredd på att vägarna mestadels består av grus, och att det är varmt hela året. Om du inte känner för att cykla kan guiden hjälpa dig att ordna transport mellan templen med häst och vagn istället, som du då betalar extra på plats.

äventyrsresa-myanmar-bagan

5

Dag 5: Bagan

Den sista förmiddagen i fascinerade Bagan kan du välja mellan att fortsätta utforska små och stora tempel och pagoder eller ta en vilodag på hotellet. För dig som vill se fler tempel är det ingen brist på dem. Ett av våra favoriter är Lawka Nanda, vid Irrawaddyfloden, och ett annat är Sitana Gyi Hpaya, templet längst i söder, på vänster sida av vägen mot Chauk. Templet tas om hand av en familj som bor vid det, och mannen i familjen är en mycket duktig konstnär. Köp gärna en tavla eller två av honom – de går att rulla ihop och tål både vatten och lite omild behandling i en resväska.

För dig som vill uppleva Bagan från ovan ordnar Balloons Over Bagan luftballongfärder från början av oktober till slutet av mars, när vädret tillåter.

Efter lunch lämnar vi de vanliga turiststråken, och åker norrut med egen minibuss till ett unikt bykooperativ utanför Myaing. Här har man nyligen börjat satsa på småskalig och naturnära turism, och vi börjar med att utforska de närliggande byarna på cykel.

6

Dag 6: Bagan - Myaing

Idag lämnar vi de vanliga turiststråken, och åker norrut med egen minibuss till ett unikt bykooperativ utanför Myaing. Här har man nyligen börjat satsa på småskalig och naturnära turism, så du får uppleva livet på landet i Burma i en by som inte många västerlänningar besöker.

Fotnot: Var beredd på enkelt boende. Du bor som lokalbefolkningen – man sover i dubbelrum på madrasser på golvet, det finns ingen luftkonditionering, inget varmvatten i duschen och elen kommer och går – så ta gärna med en ficklampa och se till att alla batterier är laddade innan du åker från Bagan. Det finns myggnät och färskt dricksvatten, och alla måltider ingår.

Transfer: ca 2 timmar

äventyrsresa-myanmar

7

Dag 7: Myaing

Vi upptäcker närområdet från cykelsadeln. I den första byn stannar vi för lunch, och du får veta mer om projektet av en av byborna. Därefter besöker vi en thanaka-odling, och du får svar på vad det är nästan alla kvinnor och barn (och även en del män) har i ansiktet, och varför. Vi cyklar vidare till nästa by, där du får lära dig mer om det lokala lantbruket och de olika grönsaker och grödor som växer här.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till byn där vi tillbringar även den här natten, och hjälper till med ett trädplanteringsprojekt där. En chans att umgås lite med lokalbefolkningen – de pratar inte mycket engelska, men guiden finns till hands för att tolka.

Fotnot: Om du inte vill cykla kan transport med tuk-tuk ordnas mot en extrakostnad på ca 8.000 kyat (ca 50 svenska kronor). Meddela guiden i förväg om du hellre åker tuk-tuk. Under de varmaste månaderna kan dagsschemat ändras så gruppen slipper cykla mitt på dagen när det är som varmast.

7

Dag 7: Myaing - Sagaing - Mandalay

Vi vaknar tidigt och cyklar till ett litet, 170 år gammalt trätempel, innan det är dags för enkel, hemlagad frukost. Därefter cyklar vi vidare till en annan by, och ett kvinnokooperativ som jobbar med vävning och hantverk. På förmiddagen är det dags att trampa ”hem” till byn och resa vidare med egen minibuss eller buss (beroende på antal deltagare) – mot Mandalay!

Låter Mandalay bekant? Kanske tänker du på On the Road to Mandalay, som från början var en rad i en dikt av Rudyard Kipling (han som skrev Djungelboken), och senare blivit en låttexter för både Frank Sinatra och Robbie Williams? Eller går tankarna kanske till Mandalay Casino i Las Vegas?

Hursomhelst är Mandalay Burmas näst största stad, belägen mitt i landet, med cirka en miljon invånare – och mångas favoritstad i Burma. Mandalay är Burmas kulturella centrum och har en intressant historia och många vackra tempel att besöka. Klimatet är behagligare än i Yangoon. Mandalay ligger på ungefär samma breddgrad som Chiang Rai i norra Thailand, och temperaturen går sällan över 25 grader på nätterna.

När vi börjar närma oss stan stannar vi i Sagaing, och beundrar templen på Sagaing Hills.

Burmesisk dockteater kan vara ett intressant sätt att tillbringa kvällen på, och att stödja den lokala kulturen. Mandalay Marionettes Theater har föreställningar nästan varje kväll. Musiken kan ta en stund innan man förstår och det är inte alla som uppskattar den (tänk Pekingopera med cymbaler), men det är en unik upplevelse.

Transfer: ca 6 timmar

äventyrsresor-burma-mandalay

8

Dag 8: Mandalay

En heldag i mysiga Mandalay, som vi börjar med en guidad vandring i stan. Därefter tar vi båten och följer Irrawaddy-floden till Mingun. Den största attraktionen här är stupan Mingun Pahtodawgyi. Kung Bodawpaya påbörjade bygget år 1790, men stupan blev aldrig färdig eftersom en astrolog hävdade att kungen skulle dö om den färdigställdes. Den färdiga stupan skulle ha blivit världens största med sin höjd på 150 meter (den blev bara c:a 50 meter hög). Kung Bodawpaya lät också gjuta en enorm klocka, Mingun Bell, som väger c:a 90 ton.

På kvällen besöker vi Mandalay Hills, där Buddha sägs ha lämnat ett fotavtryck. Om inte annat är det ett fint ställe att se solen gå ned över stan från.

resa-burma-mandalay

9

Dag 9: Mandalay - Amarapura - Kalaw

Efter frukost lämnar vi Mandalay med privat buss, och på vägen till Kalaw passar vi på att besöka den berömda bron U Bein i Amarapura – världens längsta bro i teak-trä och ett populärt motiv för fotografer.

Vi åker sedan vidare till Kalaw, drygt 1300 meter över havet. Kalaw ligger i Shan-staten, Burmas största delstat.

Transfer: ca 6 timmar

myanmar-gruppresor-u-bein

10

Dag 10: Kalaw

En lokal guide tar dig med på trekking i området runt Kalaw, och vi besöker flera byar som mestadels är befolkade av Palaung-folket, en av Burmas många minoritetsbefolkningar. De är oftast gästvänliga och bjuder gärna på en kopp lokalodlat te. Vi vandrar i hjulspår från vagnar dragna av oxar, genom vackra risfält och skogar av bambu. Det är bitvis lite bergigt, och bra vandringsskor rekommenderas – men det är förhållandevis enkel vandring.

Under regnperioden (maj till september) blir det ofta lerigt och halt i vandringslederna och det är naturligtvis valfritt om du vill följa med på vandringen eller hellre stanna i Kalaw och utforska närområdet på egen hand.

aktiv-resa-trekking-burma-kalaw

11

Dag 11: Kalaw - Pindaya - Inlesjön

Vi lämnar Kalaw efter frukost, och resan går vidare via Pindayagrottorna, en viktig pilgrimsdestination känd för sina tusentals förgyllda buddhastatyer.

Därefter väntar Nyaungshwe och Inlesjön. Nyaungshwe är en liten stad med knappt 200.000 invånare strax norr om sjön, och så nära Khao San Road du kan komma i Burma. Här hittar du både gott om andra resenärer och internationell mat, om du har saknat det de senaste dagarna. Men vi rekommenderar restaurangen Lin Htett, mellan Myazaydi-pagoden och kvällsmarknaden. De har trevlig personal och god och prisvärd traditionell burmesisk mat.

Transfer: ca 3 timmar.

billig-gruppresa-burma

12

Dag 12: Inlesjön

Vi börjar dagen med en tur runt och på Inlesjön, Burmas största insjö. Här kommer du att se de lokala fiskarna, som blivit en symbol för Burma genom att styra sina små båtar med benen istället för armarna. Vi stannar för hemlagad lunch i en by nära sjön.

På eftermiddagen besöker vi pagoden Phaung Daw U Paya och Ngahpe Kyaung, ett vackert tempel i teakträ som mest är känt för något otippat – hoppande katter! Munkarna lär katterna att hoppa genom ringar, och alla som har en katt vet att det inte är det enklaste – och att en katt inte gör något som den inte vill. Så det handlar inte om djurplågeri, och så vitt vi kan se behandlas katterna väl och får godis varje gång de hoppar.

aventyrsresa-burma-aktivt-resande-inle-lake

13

Dag 13: Inlesjön

En ledig dag vid Inlesjön. Det finns två bra matlagningsskolor i Nyaungshwe, Bamboo Delight Cooking School och Mr. Min Cooking Class, där du kan lära dig laga burmesisk mat. Det finns även möjlighet att åka luftballong över Inlesjön.

Om du missade marionetteatern i Mandalay finns det en ny chans här, på Aung Puppet Show.

rundresor-burma-inlesjön

14

Dag 14: Inlesjön - Heho - Rangoon (flyg)

För att hinna med så mycket som möjligt på drygt två veckor flyger vi även mellan Heho (45 minuter norr om Nyaungshwe) och Rangoon.

Om du är intresserad av konst har det ploppat upp flera intressanta gallerier i det tidigare militärstyrda och mycket mer reglerade och censurerade Rangoon. Eller shoppa loss på Bogyoke Aung San-marknaden.

Fotnot: Observera att det finns begränsningar för hur mycket bagage som ingår i flygbiljetten: 15 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage. Vi rekommenderar att resa lätt och hålla dig under de gränserna, men har du övervikt går det bra att betala en extrakostnad per kilo vid incheckningen.

Transfer med flyg: drygt 1 timme.

gruppresa-burma-rangoon

15

Dag 15: Rangoon

Utcheckning från hotellrummet är senast klockan 12, men om du flyger hem eller reser vidare sent på eftermiddagen eller kvällen går det bra att lämna in bagaget för förvaring i receptionen. Vill du stanna längre i Burma? Intresserad av att volontärarbeta med barn och ungdomar från fattiga familjer i Mandalay och undervisa i en tempelskola? Det kan du göra genom IndiGo Travel.

Extra aktiviteter

Det här är en TAC+ resa, där mer ingår i priset än på våra andra resor till Burma – men vi vill gärna ge lite tips om vad du kan göra på lediga stunder ändå!

Guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta. I Burma används den lokala valutan – Kyat – för mindre kostnader och mat på enkla restauranger, och amerikanska dollar för sådant som kostar mer. 1000 kyat är ungefär 5 kronor.

Rangoon:

 • Boyoke-marknaden (fri entré)
 • Myanmar Gems Museum & Gem Market (ca 5.000 kyat)
 • Chaukhtatgyi-pagoden (fri entré)

Bagan:

 • Arkeologiska muséet (ca 5.000 kyat)
 • Nyang U-marknaden (fri entré)
 • Middag och dockteater (ca 15.000 kyat)
 • Kungliga palatset (ca 5.000 kyat)

Mandalay:

 • Dockteater på Mandalay Marionettes (ca 10.000 kyat)
 • Shwenandaw-templet (fri entré)
 • Mandalay Palace (ca 10.000 kyat)

Kalaw:

 • Markande (fri entré)
 • Hnee-pagoden (fri entré)
 • Thein Thaung Paya (fri entré)

Inlesjön:

 • Aung dockteater (ca 5.000 kyat)
 • Mingala-marknaden (fri entré)
 • Yadana Man Aung Paya (fri entré)
 • Vinprovning på Red Mountain Winery (ca 3.000 kyat)
 • Hyr cykel (ca 3.000 kyat)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Rangoon. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i t ex Thailand eller något annat land i Sydostasien. Vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska.

Praktisk information inför din Äventyrsresa Burma/Myanmar

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria förekommer i Burma, särskilt under regnperioden (juni till november) – kolla med din husläkare eller vaccinationsscentral om vad som rekommenderas om du planerar att åka under den perioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMEnklaste sättet att få visum till Burma (Myanmar) är att skaffa det online på http://evisa.moip.gov.mm
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Rangoon (Yangon) på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Rangoon från klockan 14.
VALUTA & KONTOKORTI Burma kan du betala med både USD och lokal valuta, kyat. Tänk på att USD bara tas emot om sedlarna är i mycket gott skick, och du får nästan alltid lokal valuta tillbaka, till dålig växlingskurs. Vi rekommenderar att ta ut lokal valuta i bankomater och använda den i första hand – och ha med en mindre summa i USD som backup. Tänk även på att det kan vara svårt att växla tillbaka kyat i Sverige – gör dig helst av med den innan du lämnar Burma.

Räkna med att du behöver ca 1300 – 1500 kr per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum – kolla med oss om du är intresserad av det, så räknar vi på vad det kostar på din avgång.

14 frukostar, 3 luncher och en middag ingår i resans pris.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och många är mellan 20 och 50 (snittåldern ligger ofta runt 35) – men både yngre och äldre är självklart välkomna. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås också.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. Internet är inte så utbyggt i Burma och det kan vara ganska svajigt. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.