13 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

I Burma/Myanmar finns något för alla som är intresserade av kultur, historia, religion – eller bara av att resa till nya och spännande platser. Upptäck Burma på den här äventyrsresan som tar dig till både kända och okända platser i det här fascinerande landet.

Att resa i Burma på egen hand kan var lite knepigt. Det är svårt att hitta bra hotell som inte är fullbokade och infrastrukturen är inte på topp. Å andra sidan har det sin charm att resa i ett land där inte allt är tillrättalagt och anpassat för turister. Vårt tips är att uppleva Burma nu, medan det fortfarande har kvar sin unika charm!

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Burma

  • Vandra runt Shwedagon Pagoda i Rangoon
  • Besök mysiga Mandalay med dess många tempel och spännande historia
  • Se munkarna gå över U Bein-bron i Amarapura – världens längsta teak-bro
  • Fascineras av tempelstaden Bagan – minst lika imponerande som Angkor
  • Vandra i Palaung, nära Kalaw, och se vardagen på den burmesiska landsbygden
  • Ta en båttur på vackra Inlesjön, Burmas största insjö
  • Besök Ngahpe Kyaung, ett tempel i trä som är mest känt för hoppande katter!
  • Lär dig mer om Burmas många minoritetsbefolkningar

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

 

DESTINATIONBurma (Myanmar). Resan startar och slutar i Rangoon.
STARTDATUMUngefär en gång i månaden. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum. Observera att minst 2 deltagare krävs för att den här resan ska bli av – kolla med oss hur många som anmält sig innan du bokar flyget, för säkerhets skull.
INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum
13 frukostarFlygtransfer vid ankomst och avresa
Lokal guideMinibuss för kortare resor
Buss för längre sträckorFlygbiljett från Inlesjön till Rangoon
Utflykter till många intressanta platserTrekking med guide i Kalaw
Zonavgift i BaganZonavgift i Inle Lake
Resor till Mt Popa och PindayaEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
EntréavgifterMåltider, utöver frukost
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.
Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2019.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Rangoon (Yangon)

Du är välkommen att checka in på hotellet i Rangoon från kl 12. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Rangoon tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer. Från klockan 12 finns även guiden i hotellobbyn och välkomnar dig när du kommer.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Rangoon – oftast är det ett hotell som heter RGN City Lodge, nära floden och 200 meter från tågstationen Pyay Road. Du kommer att få exakt information om vilket hotell vi bor på, adress och vägbeskrivning i god tid innan avresa.

Hungrig efter resan? Nyfiken på burmesisk mat? Leta upp närmsta restaurang och beställ lite lahpet thohk – burmesisk tebladssallad. Det är Burmas nationalrätt och bland det godaste som finns.

Resten av den första dagen får du tillbringa som du vill i Rangoon – koppla av och varva ned efter flygresan eller bege dig ut och och utforska Rangoon på egen hand. Ett enkelt sätt att få en första koll på Burmas största stad är att ta tåget, Yangon Circular Railway. Det byggdes av britterna 1954 och för bara några kronor kan du åka hela cirkeln runt. Det tar ca 3 timmar. Tåget stannar på 39 stationer och länkar ihop centrala Rangoon med förorterna.

aktiv-resa-myanmar-rangoon

2

Dag 2: Rangoon - Mandalay

I väntan på nattbussen till Mandalay har du hela dagen på dig att utforska Rangoon, som också även skrivs Yangon. Kärt barn har många namn, och Yangon är det officiella burmesiska namnet – liksom landet officiellt heter Myanmar men i folkmun oftast kallas Burma. Rangoon var huvudstad i Burma fram till 2005, då militärjuntan flyttade styret till den lilla nybyggda staden Naypyidaw.

Det finns mycket att göra i Rangoon, men ett besök på Shwedagon Pagoda, den heligaste i Burma, brukar de flesta vilja hinna med. Ett intressant museum är Bogyoke Aung San Museum, en kolonialvilla där nationalhjälten Aung San bodde när han mördades 1947. Här växte även dottern Aung San Suu Kyi upp, som nu axlat hans roll som ledare och nationalsymbol.

Ett annat museum är Myanmar Drug Elimination Museum, som ger en både tragisk och komisk tillbakablick på hur burmesisk regeringspropaganda såg ut fram till bara för några år sedan.

På kvällen tar vi nattbussen till Mandalay.

Transfer med nattbuss: ca 11-12 timmar

gruppresa-burma-rangoon

3

Dag 3: Mandalay

Låter Mandalay bekant? Kanske tänker du på On the Road to Mandalay, som från början var en rad i en dikt av Rudyard Kipling (han som skrev djungelboken), och senare blivit en låttexter för både Frank Sinatra och Robbie Williams? Eller går tankarna kanske till Mandalay Casino i Las Vegas?

Hursomhelst är Mandalay Burmas näst största stad, belägen mitt i landet, med cirka en miljon invånare – och mångas favoritstad i Burma. Mandalay är Burmas kulturella centrum och har en intressant historia och många vackra tempel att besöka. Klimatet är behagligare än i Yangoon. Mandalay ligger på ungefär samma breddgrad som Chiang Rai i norra Thailand, och temperaturen går sällan över 25 grader på nätterna.

Om du vill kan du upptäcka Mandalay på egen hand – eller så kan du följa med på den valfria båtturen till Mingun som du kan läsa mer om under fliken Extra/Förläng.

aventyrsresor-burma-myanmar-mandalay

4

Dag 4: Mandalay

Även den här dagen kan du välja mellan att göra något på egen hand i Mandalay eller följa med gruppen på en valfri utflykt, som går till de tre ”övergivna” gamla huvudstäderna Amarapura (Taungmyo), Sagaing and Ava.

Amarapura är mest känt för bron U Bein, världens längst bro i teak-trä och ett populärt motiv för fotografer. Sagaing ligger vackert vid Irrawaddy-floden och i Ava kan du åka häst och vagn på gammalt sätt.

Burmesisk dockteater är ett intressant sätt att tillbringa kvällen på, och att stödja den lokala kulturen. Mandalay Marionettes Theater har föreställningar nästan varje kväll. Musiken kan ta en stund innan man förstår och det är inte alla som uppskattar den (tänk pekingopera med cymbaler), men det är en unik upplevelse.

aktivt-resande-myanmar-burma-mandalay

5

Dag 5: Mandalay - Bagan

Tidig avresa, med expressbuss till Bagan. Bagan (uttalas Pa-gaan) är världens största ruinstad med buddhistiska tempel, padoder och stupor och byggdes under 1000- och 1100-talen. Det finns många likheter med Angkor i Kambodja, men i Bagan ligger templen närmare varandra – men var beredd på att det är så många tempel att du bara kommer att hitta med en bråkdel!

Alla utländska besökare i tempelområdet måste betala en ”zonavgift”, men den ingår i priset när du åker med oss.

Transfer 4-5 timmar

aventyrsresa-burma-myanmar-bagan

6

Dag 6: Bagan

Det finns ungefär 2000 pagodas i Bagan, och flera sätt att ta sig mellan dem. För att bevara templen och ruinerna är biltrafik förbjuden i Old Pagan, där de flesta av templen är belägna. För dig som gillar att vara fysiskt aktiv är cykel ett bra alternativ, och det går att hyra på hotellet. Var dock beredd på att vägarna inte är de bästa, och att det är över 30 grader på dagarna större delen av året. Ett mindre krävande men fortfarande miljövänligt alternativ är att hyra en elmoped.

Ett annat transportmedel är häst och vagn, och då får du en guide på köpet. Se bara till att inte ställa orimliga krav på hastighet och sträckor och åk inte för många i samma vagn – det är lika varmt för hästarna som för dig och de behöver regelbundna pauser i skuggan och mycket vatten att dricka.

För dig som vill uppleva Bagan från ovan ordnar Balloons Over Bagan luftballongfärder från början av oktober till slutet av mars, när vädret tillåter.

Tänk på att tempelruinerna är heliga för buddhister, och respektera lokalbefolkningen genom att ha kläder som täcker axlar och knän – eller ta med en tunn sjal som täcker axlarna när du går in i templen. Du måste även ta av dig skorna på många ställen, så flip-flops är praktiskt.

billig-resa-burma-myanmar-bagan

7

Dag 7: Bagan

Ännu en heldag i fascinerade Bagan, och du kan välja mellan att fortsätta utforska små och stora tempel och pagoder eller ta en vilodag på hotellet och koppla av vid poolen istället. Vi bor oftast på ett hotell som heter Kaday Aung Hotel i Nya Bagan, strax söder om ruinstaden, där de flesta hotell är belägna. (Om hotellet är fullbokat lång tid i förväg bor vi på ett likvärdigt hotell, men då kan vi inte garantera att det finns pool.)

För dig som vill se fler tempel är det ingen brist på dem. De mest kända och mest spektakulära är AnandaThatbyinnyuShwegugy, Schwezigon, Shwesandaw och Lawka Nanda, vid Irrawaddyfloden, för att bara nämna några.

Ett mindre känt tempel, men en favorit hos oss på TAC är Sitana Gyi Hpaya, templet längst i söder, på vänster sida av vägen mot Chauk. Templet tas om hand av en familj som bor vid det, och mannen i familjen är en mycket duktig konstnär. Köp gärna en tavla eller två av honom – de går att rulla ihop och tål både vatten och lite omild behandling i en resväska.

billigt-resande-asien-burma-myanmar

8

Dag 8: Pagan - Mount Popa - Kalaw

Efter frukost lämnar vi Bagan och på vägen till Kalaw passar vi på att besöka Mount Popa, ett populärt mål för lokala pilgrimer. Mount Popa är en icke-aktiv vulkan, 1518 meter över havet, och vid klart väder kan man se ända till Bagan, 5 mil bort.

För att komma upp till toppen måste man vandra den sista biten. Det är en 30 minuters promenad i stark lutning, och eftersom berget är heligt för buddhister måste man gå barfota. Det är frivilligt om du vill gå hela vägen upp.

Vi åker sedan vidare till Kalaw, uppe i bergen – här är temperaturen betydligt svalare än i Bagan och du kommer att se betydigt färre turister.

Transfer 6-7 timmar

billig-resa-burma-gruppresa-aventyr

9

Dag 9: Trekking i Kalaw

En lokal guide tar dig med på trekking i området runt Kalaw, och vi besöker flera byar som mestadels är befolkade av Palaung-folket, en av Burmas många minoritetsbefolkningar. De är oftast gästvänliga och bjuder gärna på en kopp lokalodlat te. Vi vandrar i hjulspår från vagnar dragna av oxar, genom vackra risfält och skogar av bambu. Det är bitvis bergigt, och bra vandringsskor rekommenderas.

Under regnperioden (maj till september) blir det ofta lerigt och halt i vandringslederna och det är naturligtvis valfritt om du vill följa med på vandringen eller hellre stanna i Kalaw och utforska närområdet på egen hand.

aktiv-resa-trekking-burma-kalaw

10

Dag 10: Kalaw - Pindaya - Inlesjön

Vi tar en omväg norrut från Kalaw för att hinna med ett i besök i Pindaya, och de berömda kalkstensgrottorna, som rymmer över 8.000 buddhastatyer i alla former och storlekar. De är skänkta av pilgrimer och kungar genom århundradena och ju längre in i grottan du kommer ju äldre blir de. Du behöver en ficklampa efter en stund, och är du väldigt intresserad av vad som finns längst in i grottorna måste du åla dig genom vissa av dem för att komma fram. Eftersom även det här är en helig plats är skor inte tillåtna, och det är förstås upp till dig hur långt in i grottorna du vill ta dig.

Därefter fortsätter resan till Nyaungshwe, en mysig liten stad med knappt 200.000 invånare strax norr om Inle Lake. Nyaungshwe är så nära Khao San Road du kan komma i Burma, och här hittar du både gott om andra resenärer och internationell mat, om du har saknat det de senaste dagarna. Men vi rekommenderar restaurangen Lin Htett, mellan Myazaydi-pagodan och kvällsmarknaden. De har trevlig personal och god och prisvärd traditionell burmesisk mat.

Transfer: ca 4 timmar.

billig-gruppresa-burma

11

Dag 11: Inlesjön

Idag kan du välja mellan att tillbringa dagen på egen hand i Nyaungshwe eller följa med på vår heldagsutflykt på och runt Inlesjön, Burmas största insjö. Läs mer om den valfria aktiviteten under fliken ”Extra/Förläng”.

Om du väljer att göra något annat finns det två bra matlagningsskolor i Nyaungshwe, Bamboo Delight Cooking School och Mr. Min Cooking Class, där du kan lära dig laga burmesisk mat. Det finns även möjlighet att åka luftballong över Inlesjön.

Om du missade marionetteatern i Mandalay finns det en ny chans här, på Aung Puppet Show.

billig-resa-myanmar-burma-inle-lake

12

Dag 12: Inlesjön - Heho - Rangoon (flyg)

För att hinna med så mycket som möjligt på knappt två veckor flyger vi mellan Heho (45 minuter norr om Nyaungshwe). Transfer till Heho och flygbiljetten ingår i resans pris, och beroende på vilket flyg vi tar har du dagen/eftermiddagen/kvällen på dig att krama ur de sista godbitarna av Rangoon. Om du inte har besökt Schwedagon-pagodan ännu är den ett ”måste” – eller kanske bara ta det lugnt i People’s Park, som ligger bredvid?

Om du är intresserad av konst har det ploppat upp flera intressanta gallerier i det tidigare militärstyrda och mycket mer reglerade och censurerade Rangoon. Eller shoppa loss på Bogyoke Aung San-marknaden.

Transfer med flyg: drygt 1 timme.

aktiv-resa-myanmar-yangon

13

Dag 13: Rangoon

Utcheckning från hotellrummet kl 12, men om du flyger hem eller reser vidare sent på eftermiddagen eller kvällen går det bra att lämna in bagaget för förvaring i receptionen.

Extra aktiviteter

Det finns tre frivilliga extraaktiviteter på den här resan. För att göra det så smidigt som möjligt för dig behöver du inte boka någon av dem i förväg.  Det räcker att du anmäler dig och betalar till guiden, under resans gång. Vi vill att du ska kunna ta dagen som den kommer och inte vara låst till ett fast schema varje dag under resan. 

Om inte ett visst antal deltagare anmäler sig till en extraaktivitet kan den bli inställd.

Följande extraaktiviteter finns på den här resan:

 1. Mandalay: Mingun & Sightseeing i Mandalay

Heldagsutflykt. Vi hämtar upp dig på hotellet efter frukost och tar båt till Mingun, på andra sidan Irrawaddyfloden. På vägen får du se vardagslivet längs floden i Mandalays utkanter och bergen i horsonten. Det tar en timme med båt till Mingun, och vi ankrar vid Settawya Paya, en ihålig stupa byggd 1811. Inuti finns ett av Buddhas fotavtryck, i marmor.

Själva pagodan började byggas år 1790 och tanken var att den skulle bli världen största pagoda. Interna stridigheter och en jordbävning satte stopp för de planerna, men det som återstår är ändå imponerande.

Hsinbyume Paya, som stod klar år 1816, består av sju vita terassliknande byggnationer runt en stupa, och hela skapelsen är inte helt olik en marängpaj. Ta med solglasögon – det är väldigt vitt!

Det finns flera andra vackra pagoder i Mingun, men mest känt är det för att världens största intakta klocka finns här. Den är fyra meter hög och väger över fyra ton.

Efter att ha tittat runt i Mingun tar vi båten tillbaka till Mandalay, där vi besöker några traditionella hantverkare och åker sedan vidare till Kuthodaw Paya, som har ett annat världsrekord – här finns det som kan betraktas som världens största bok. 15 böcker av Tripitaka (heliga buddistiska skrifter) är uthuggna i 729 marmorblock. Någon har räknat ut att om du vill läsa hela ”boken” skulle det ta 450 timmar, om du läser 8 timmar om dagen.

Vi avslutar dagen med att ta lokal transport (dvs lastbil med sittplatser på flaket) upp till Mandalay Hill, 230 meter över havet. Även här finns flera intressanta tempel och fin utsikt över hela Mandalay. Det tar drygt en halvtimme att gå upp till toppen, och om du vill går det även att stanna kvar här och njuta av solnedgången men då får du eventuellt ta dig tillbaka till hotellet för egen maskin.

Prisca 230 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers, båtresor
Inte inkluderatMat och dryck

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.


2. Mandalay – Amarapura, Sagain & Ava. REKOMMENDERAD 

Heldagsutflykt. Utanför Mandalay ligger tre ”övergivna” gamla huvudstäder; Amarapura, Ava och Sagaing. Efter Bagans fall turades de här städerna om att vara huvudstad i Myanmar.

Vi börjar dagen med att besöka Mahamuni Paya, den näst största pilgrimsdestinationen för Burmas buddhister, efter Schwedagon-pagodan i Rangoon. Den fyra meter höga buddhastatyn i brons har ett yttre lager av bladguld, upp till 40 cm tjockt, som gnuggats på av pilgrimer genom århundradena.

Vi fortsätter därefter till Amarapura, och besöker templet Maha Ganayon Kyaung. Vi brukar komma dit runt lunchdags för munkarna (deras sista måltid för dagen) och utan att störa eller vara respektlös går det att få en liten inblick i deras liv i templet.

Därefter korsar vi Irrawaddy-floden till Sagaing, där över 700 tempel finns utspridda bland bergen och kullarna. Vi besöker även en silversmed i Sagaing.

Vi åker tillbaka till östra sidan igen, och vidare med små båtar en liten bit söderut, till Ava (som nu officiellt heter Inwa). Ava var Burmas huvudstad i över 400 år, tills en svår jordbävning år 1838 förstörde stora delar av staden. Vi besöker två vackra tempel och om du vill finns det tid och möjlighet att åka häst och vagn mellan några av sevärdheterna (som du då betalar direkt till kusken). Ej tillgängligt under regnperioden under sommaren.

På vägen tillbaka till Mandalay stannar vi Amarapura igen, den här gången vid en imponerande bron U Bein – världens längsta bro i teakträ och ett perfekt ställe att njuta av solnedgången. Om du vill kan du även ta en båttur på sjön.


Prisca 150 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers med bil/minibuss
Inte inkluderatAlla övriga kostnader, mat och dryck

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.
Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


3. Inle Lake och Thein. REKOMMENDERAD 

Heldagsutflykt som börjar med att vi tar båt från Nyaungshwe till Inlesjön. Vi passerar ”benroddare”, som är fiskare från Inthafolket. De styr och driver sina båtar genom att stå upp och paddla med ett ben. Du kommer också att se fiskare med stora cylinderformade nät, ett klassiskt motiv från Inlesjön. Om du vill kan du också besöka en lokal silversmed och en cigarrtillverkare. Vi glider förbi hus byggda på styltor i vattnet tills vi når de över 1000 pagoderna i Inn Thein.

Efter lunch fortsätter vi utforskandet. Du kommer att se flytande trädgårdar där det odlas blommor och grönsaker, och vi besöker pagodan Phaung Daw U Paya och Ngahpe Kyaung, ett vackert tempel i teakträ som mest är känt för något otippat – hoppande katter! Munkarna lär katterna att hoppa genom ringar, och alla som har en katt vet att det inte är det enklaste – och att en katt inte gör något som den inte vill. Så det handlar inte om djurplågeri, och så vitt vi kan se behandlas katterna väl och får godis varje gång de hoppar.

Prisca 120 kr
InkluderatEngelsktalande guide, båttur
Inte inkluderatMat och dryck

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


Förläng resan:

Den här resan börjar och slutar i Rangoon. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Asien, antingen före eller efter äventyrsresan, och vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska.

Praktisk information inför din Äventyrsresa Burma/Myanmar

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och eventuelt hepatit B. Malaria förekommer i Burma, särskilt under regnperioden (juni till november) – kolla med din husläkare eller vaccinationscentral om vad som rekommenderas om du planerar att åka under den perioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMEnklaste sättet att få visum till Burma (Myanmar) är att skaffa det online på http://evisa.moip.gov.mm
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Rangoon (Yangon) på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa.

Om du landar på resans första dag och flyger hem på den sista ingår flygtransfer båda dagarna.

VALUTA & KONTOKORTI Burma kan du betala med både USD och lokal valuta, kyat. Tänk på att USD bara tas emot om sedlarna är i mycket gott skick, och du får nästan alltid lokal valuta tillbaka, till dålig växlingskurs. Vi rekommenderar att ta ut lokal valuta i bankomater och använda den i första hand – och ha med en mindre summa i USD som backup. Tänk även på att det kan vara svårt att växla tillbaka kyat i Sverige – gör dig helst av med den innan du lämnar Burma.

Räkna med att du behöver ca 1700 – 2000 kr per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad på 4.300 kr.

Notera att det är brist på hotellrum på många ställen i Burma, och det händer att hotell blir fullbokade även lång tid i förväg. Hotellen vi visar under bildfliken är därför inte alltid exakt de man bor på under resan, men vi hittar något likvärdigt om något av dem är fullbokat. Frukost ingår på alla hotell.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell resa. Ofta är många av deltagarna från Holland eftersom vi samarbetar med en holländsk researrangör, men det brukar även vara resenärer från andra länder. På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.
INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. Internet är inte så utbyggt i Burma och det kan vara ganska svajigt. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen.