11 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
7/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Upplev några av norra Indiens största attraktioner tillsammans med andra under 30: Myllrande mångmiljonstaden Delhi, den heliga staden Varanasi, kärleksförklaringen Taj Mahal i Agra, Jaipur – den rosa staden i öknen – och yogans huvudstad Rishikesh, vid foten av Himalaya.

En perfekt resa för dig som söker en kortare resa i Indien, och vill resa på ett säkert, prisvärt och roligt sätt! Du reser tillsammans med andra, men har ändå frihet att hitta på något på egen hand under resfria dagar.


Det här är en specialresa för dig mellan 18 och 29, som helst reser med personer i din egen ålder. Låter det kul? Då har du hittat rätt! Läs mer om våra resor för dig under 30 här.

Är du över 29? Eller reser du hellre i en grupp med mer blandad ålder? Vi har över 100 andra gruppresor i Asien att välja mellan – bland annat den här, som också är en 11-dagars rundresa till Varanasi, Agra och Jaipur, för resenärer i alla åldrar.


 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Indien

 • Lär känna spännande mångmiljonstaden Delhi
 • Upplev Varanasi – en vallfärdsort för pilgrimer med anor från 1200-talet f Kr
 • Utforska fascinerande Taj Mahal i Agra
 • Vandra runt i färgstarka ökenstaden Jaipur (den rosa staden)
 • Prova på yoga i Rishikesh – yogans huvudstad!

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATIONIndien. Resan startar och slutar i Delhi.
STARTDATUM2-5 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS18 till 29. Soloresenärer är lika välkomna som par och kompisgäng.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum, en middag
Lokal expertguideTransfer med buss, tåg, tunnelbana mm
Tre nattåg med sovplatsStadsvandring i Old Delhi
Sheeshganj Gurudwara i DelhiStadsvandring med guide i Varanasi
Båttur på Ganges i VaranasiTaj Mahal
Amber fort i JaipurHawa Mahal i Jaipur
Yogalektion i RishikeshEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från SverigeReseförsäkring
FlygtransferMåltider
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Delhi

Du är välkommen att checka in på hotellet i Delhi från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Delhi några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av staden och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Delhi, men oftast är det ett hotell som heter Treebo Rockwell Plaza, som ligger centralt med gångavstånd till flera marknader, köpcentra och tunnelbanestationen Karol Bagh. Om du har svårt att hitta stationen är det bara att sikta in sig på den stora Hanumanstatyn.

Det går ett bra snabbtåg från flygplatsen till centrala New Delhi, och därifrån kan du antingen fortsätta med tunnelbana till Karol Bagh (kräver två byten) eller ta en taxi. Ett tredje alternativ är att ta tunnelbanan till Shivaji Stadium och ta taxi därifrån – då är risken mindre att taxin fastnar i trafiken.

Beroende på när du kommer till Delhi får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Första intrycket är ofta lätt kaotiskt, men det är en del av charmen med Delhi!

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide och dina nya reskompisar, så då är det bra om du är på plats.

rundresa-indien-delhi

2

Dag 2: Delhi - Varanasi (nattåg)

Under ledning av guiden tar vi tunnelbanan till Delhis gamla stadskärna, där vi upptäcker området runt marknaden Chandni Chowk med rickshaws (cykeltaxis) och besöker Sikh-templet Sheeshganj Gurudwara.

När du ändå är i närheten rekommenderar vi även att du besöker Röda Fortet (Lal qila), som ligger inom gångavstånd. Resten av dagen får du tillbringa som du vill i Delhi, tills det är dags att hoppa på nattåget till Varanasi på kvällen.

Sovplats i andra klass med luftkonditionering ingår i priset, och det är oftast fyra sovplatser per kupé/sektion. Sängkläder ingår. Så långt det är möjligt delar du kupé/sektion med andra deltagare på resan, men vid ojämnt antal kan någon eller några få dela utrymme med andra resenärer. Oftast är det de som bokat resan i sista minuten som kan hamna lite avsides – ytterligare en anledning att boka i god tid.

 Transfer: Nattåg, ca 13 timmar

gruppresa-indien-delhi

3

Dag 3: Varanasi

Vi vaknar i Varanasi, och du får checka in på hotellet för att kunna ta en dusch innan det är dags att stifta bekantskap med den här heliga staden vid Gangesfloden. Guiden tar dig med på en vandring i den gamla stadskärnan, och därefter får du fortsätta utforska Varanasi på egen hand.

Miljontals hinduer kommer till Varanasi på pilgrimsfärd, för att bada vid någon av de många ghats som ligger vid flodbanken i hopp om att renas från sina livs synder. Många är även de som kremeras på stora likbål vid Ganges, för att sedan få sin aska strödd i denna heligaste av hinduiska floder. Varanasi sägs vara den äldsta, fortfarande bebodda staden i Indien och en av de allra heligaste.

indien-varanasi-gruppresa

4

Dag 4: Varanasi - Agra (nattåg)

Vi vaknar tidigt, och tar en båttur på Ganges där vi ser soluppgången från vattnet. Det finns alltid ritualer som pågår – allt från människor som badar och ber i det heliga vattnet till familjer som kremerar en bortgången familjemedlem.

Varanasi refereras ofta inom hinduismen som ”ursprungets land”, eftersom det var här som gudarna Shiva och Parvati ska ha gift sig. Enligt myten är anknytningen mellan dessa två så stark att det lade grunden för hela skapelsen. Det är här allting började, och det är hit allting kommer att återvända.

Du har större delen av dagen på dig för fortsatt utforskande av Varanasi, innan på hoppar på nattåget till Agra på kvällen. Sovplats med luftkonditionering ingår även den här gången.

Området runt Varanasi är inte bara en viktig plats för hinduer, utan även för buddhister. I Sarnath, bara drygt en mil från Varanasi, bildades världens första buddhistiska Sangha, och Buddha höll här sin första predikan här. Många lokala turistbyråer och guider kan hjälpa dig att arrangera en resa hit om du vill.

Transfer: Nattåg, ca 13 timmar

rundresa-varanasi-indien

5

Dag 5: Agra

Det sägs att ingen resa till Indien är komplett utan ett besök på Taj Mahal, så självklart ingår en guidad tur här. Mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra mausoleet över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

1983 togs Taj Mahal upp på Unescos världsarvslista med motiveringen ”ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv.” 2007 utsågs Taj Mahal till ett av världens sju nya underverk.

Därefter ingår även en tur i staden Agra med auto rickshaw (tuktuk), där du får se vad den mer har att erbjuda. Fortet hör till höjdpunkterna.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter – testa gärna en lokal specialitet: Agra butter chicken.

resa-indien-taj-mahal

6

Dag 6: Agra - Jaipur

Vi fortsätter resan västerut med buss, lämnar delstaten Uttar Pradesh och åker över gränsen till Rajasthan – Indien största delstat, och dess färgstarka huvudstad Jaipur.

Staden grundades 1727 av kungen och astronomen Sawai Jai Singh av Kachhawahadynastin. Den rosa färg som satt sin prägel på staden härrör från den färg som husen målades med under stormogulernas tid, för att ge intryck av att vara byggda av röd sandsten.

I staden innanför murarna finns palatset och ett av de fem astronomiska observatorier som maharadjan Sawai Jai Singh lät uppföra. Precis utanför murarna finns Hawa Mahal (Vindarnas Palats), byggt 1799 av maharaja Sawai Pratap Singh.

I Jaipur kommer du att se ovanligt många män med höga turbaner och långa mustascher, och kvinnor med vackra smycken och Indiens mest färgstarka saris.

aventyrsresor-indien-jaipur

Transfer: Buss, ca 4 timmar

7

Dag 7: Jaipur - Rishikesh (nattåg)

Från september till juni finns det när vädret tillåter möjlighet att åka luftballong över Jaipur på morgonen mot en extra kostnad. På förmiddagen besöker vi det imponerande Amber Fort, drygt en mil utanför Jaipur. Vi stannar även vid Hawa Mahal – Vindarnas Palats.

På eftermiddagen får du upptäcka mer av Jaipur på egen hand. Om du gillar elefanter kan vi rekommendera ett besök på Elefantastic, där elefanterna behandlas med respekt och kärlek och inte som arbetsredskap. Här kan du komma nära elefanterna, bada med dem och mata dem. De erbjuder även elefantridning, som vi inte vill stödja, men de gör det åtminstone endast för kortare sträckor, barbacka och med två personer per elefant – inga tunga träbänkar och inga långa vandringar för elefanterna. Det här det mest djurvänliga elefantläger vi har sett i Indien.

På kvällen hoppar vi på nattåget till Rishikesh.

Transfer: Nattåg

gruppresor-indien-jaipur

8

Dag 8: Rishikesh

Vi kommer fram till Rishikesh tidigt på morgonen. Det är en spirituell liten stad vid foten av Himalaya, och kallas ofta ”yogans huvudstad”. Efter en stadsguidning får du tillbringa dagen som du vill här – kanske lockar ett besök på Chaurasi Kutia, ett ashram där Beatles spenderade en hel del tid på 60-talet?

Transfer: Buss, ca 5 timmar

ungdomsresor-indien-Rishikesh

9

Dag 9: Rishikesh

Den här dagen börjar med en entimmes yogalektion, som passar både nybörjare och dig som provat på yoga tidigare. Om du har lust med lite forspaddling i Ganges finns det möjlighet till det mot en extrakostnad som betalas på plats – vill du ha ett lugnare tempo finns det många fina vandringsstigar runt stan.

På eftermiddagen samlas gruppen igen, för en vandring genom djungeln till en campingplats strax utanför Rishikesh där vi tillbringar kvällen och natten. Här sover man i permanent uppställda tält och det finns västerländska toaletter.

indien-ungdomsresor-i-grupp

10

Dag 10: Rishikesh - Delhi

Njut av en relaxad förmiddag på campingplatsen innan det är dags att åka tillbaka till stan, där du får tillgång till ett dagrum så du kan ta en dusch. I väntan på tåget tillbaka till Delhi får du tillbringa eftermiddagen som du vill i yogans huvudstad.

Transfer: Tåg, ca 5 timmar

11

Dag 11: Delhi

Det går bra att behålla rummet fram till kl 12 om du vill. Det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det går självklart även bra att stanna i längre i Delhi på egen hand om du vill.

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema hela dagarna – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan utöver det vanliga programmet – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Indien betalar man med Rupies. 100 INR är ungefär 13 svenska kronor.

Delhi:

 • Humayun’s grav (ca 500 INR)
 • Qutub Minar (ca 500 INR)

Varanasi:

 • Sarnath (endast entréavgift: ca 250 INR)

Jaipur:

 • Luftballong (ca 250 USD)

Rishikesh:

 • Chaurasi Kutia (The Beatles ashram) (ca 600 INR)
 • Forspaddling i Gangesfloden (ca 1500 INR)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Delhi. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Indien. Vår systerorganisation IndiGo Travel har projekt i Udaipur (Rajasthan) och i Goa, och hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa i Indien

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Observera att alla som reser med oss måste vara fullt vaccinerade mod Covid. Undantag kan göras, från fall till fall, om du har läkarintyg på att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl.

FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUMOm du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Delhi på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i New Delhi från kl 14.
VALUTA & KONTOKORTOfficiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska rupies utanför Indien, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Delhi och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 1.700-2.000 kr i veckan på mat, entréavgifter och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av enkel standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum – hör av dig om du är intresserad av det, så räknar vi på vad det kostar. Observera att egen kupé inte är tillgängligt på nattågen.

Middag, frukost och lunch ingår på campingen i Rishikesh, övriga måltider får du välja fritt var och vad du vill äta.

MEDRESENÄRERDet här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och alla är mellan 18 och 29. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHETDet här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.