17 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Är du sugen på att backpacka i Thailand men saknar reskompisar? Vill du ha en resa där du får uppleva mycket på kort tid och slipper ordna transfer, hotell och annat praktiskt? På den här roliga gruppresan för dig mellan 18 och 29 är det bara att hänga med och ta dagen som den kommer – du har frihet att göra vad du vill på resfria dagar och får trevliga reskompisar och en duktig lokal guide på köpet!

Den här resan passar både för dig som vill ha en varierad och aktiv resa till Thailand och för dig som planerar en längre resa – kanske backpacking genom Sydostasien? – och vill ha en välorganiserad och kul resa med utgångspunkt i Bangkok. Resan slutar i Ao Nang i Krabi, och om du vill kan vi hjälpa dig att förlänga med flera dagar där – eller tipsa om vart du kan åka sen.


Det här är en specialresa för dig mellan 18 och 29, som helst reser med personer i din egen ålder. Låter det kul? Då har du hittat rätt! Läs mer om våra resor för dig under 30 här.

Är du över 29? Eller reser du hellre i en grupp med mer blandad ålder? Vi har över 100 andra gruppresor i Asien att välja mellan.


 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Norra Thailand

 • Börja resan i Bangkok – staden som aldrig sover
 • Cykla mellan de imponerande tempelruinerna i Sukhothai
 • Besök Thailands första elefantsjukhus i Lampang
 • Fascineras av tempel och intressant kultur i Chiang Mai
 • Upptäck charmiga Doi Mae Salong – lika delar Kina, hilltribes och Thailand
 • Blicka ut över Den Gyllene Triangeln där Thailand möter Burma och Laos
 • Bländas av det vita templet i Chiang Rai – kanske Thailands vackraste?
 • Upplev Bangkoks imponerande Grand Palace och Wat Phra Kaew
 • Lär känna en av Thailands klassiska backpackeröar – Koh Samui
 • Bo i ett av världens äldsta regnskogsområden vid nationalparken Khao Sok
 • Paddla havskajak i Ao Thalane
 • Avsluta med att koppla av på stranden i Ao Nang

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATION Thailand. Resan startar i Bangkok och slutar i Ao Nang i Krabi.
STARTDATUM 2-4 gånger i månaden. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS 18 till 29. Soloresenärer är lika välkomna som par och kompisgäng.
BOENDE Du bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resan Delat dubbelrum
5 frukostar och en lunch Lokal expertguide
Transfer med buss, songtaew, tuk-tuk Två nattåg med sovplats
Guidad cykeltur i Sukhothai Friends of the Asian Elephant
Vita templet i Chiang Rai Grand Palace & Wat Phra Kaew i Bangkok
Runt Koh Samui med guide Kajakpaddling i Ao Thalane
En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från Sverige Reseförsäkring
Flygtransfer Måltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDE tac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2018.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Bangkok

Du är välkommen att checka in på hotellet i Bangkok från kl 12. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till Bangkok tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Bangkok – oftast är det ett hotell som heter Astera Sathorn Hotel, nära BTS-stationen Saphan Taksin, men om det är fullbokat blir det ett annat, likvärdigt hotell. Med BTS och MRT (skytrain och tunnelbana) tar du dig enkelt runt i Bangkok – det går ett tåg var femte minut från Saphan Taksin. Du bor även inom gångavstånd från Chao Phraya-floden, och flodbåtarna. Närmsta båtstation heter Sathorn.

Om du kommer till Bangkok tidigt på dagen, eller kanske ett par dagar innan den här resan börjar, finns det massor att göra. Så mycket att vi har svårt att välja åt dig – men vi på TAC bodde i Bangkok i många år, och kommer gärna med rekommendationer baserade på vad du är intresserad av.

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet med resans guide, så då är det bra om du är på plats. Därefter finns det massor att ställen att välja på för middag och kanske en öl eller två – allt från lågbudget på t ex Khao San Road eller Rot Fai market till flashigare ställen som Bed Supper Club och Vertigo.

ungdomsresa-thailand-bangkok

2

Dag 2: Bangkok - Sukhothai

Vi tar bussen till norrut, till Sukhothai – ”the dawn of happiness”. Sukhothai hade sin storhetsperiod under 1200-talet. Nu återstår mest ruiner av det gamla kungadömet – men det är fina och intressanta ruiner. Vi upptäcker de mest sevärda templen på cykel, och äter picniclunch bland ruinerna.

Resten av dagen kan du tillbringa till fots bland templen om du vill, eller upptäcka vad resten av Sukhothai har att erbjuda. Kanske en thai-massage på kvällen, efter cyklandet?

Transfer: Buss, ca 6 timmar.

gruppresa-ungdom-thailand-sukhothai

3

Dag 3: Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

Dags att åka längre norrut, och på vägen till Chiang Mai gör vi ett besök hos Friends of the Asian Elephant i Lampang. Det är världens första ”elefantsjukhus”, och här har skadade elefanter tagits om hand av engagerad personal sedan 1993. Självklart ingår ingen elefantridning eller liknande här – det gör det aldrig på våra resor – men oftast går det att komma nära de elefanter som är på bättringsvägen och ge dem en klapp på snabeln.  Tänk dock på att vissa av dem kan ha utsatts för både fysisk och psykisk misshandel, och att de kan vara rädda för människor. Följ den lokala personalens direktiv. Genom att besöka dem går ett litet ekonomiskt bidrag till verksamheten, och vill du ge en liten extra donation är det förstås uppskattat.

Det är ingen brist på saker att göra i norra Thailands största stad, Chiang Mai. Gillar du gamla fina tempel rekommenderar vi Wat Chiang Man, stans äldsta tempel, som påbörjades redan i slutet av 1200-talet.

Ett annat ”måste” är Wat Doi Suthep, strax norr om Chiang Mai. Hit tar du dig enkelt med songtaew (delad taxi) från Chang Puak Gate. Det är bara 15 km fågelvägen till templet, men det kan ta upp till en timme eftersom vägen slingrar sig uppför branta bergväggar. Väl framme är det 309 trappsteg upp till själva templet, där en fantastisk utsikt över hela Chiang Mai väntar.

Transfer: Minibuss, ca 5 timmar

backpacka-i-grupp-thailand

4

Dag 4: Chiang Mai

En ledig dag i Chiang Mai, där du själv bestämmer vad du vill göra. Vill du lära dig laga nordthailändsk mat? i Chiang Mai finns flera små familjerestauranger som ordnar matlagningslektioner. Vill du leka Tarzan? På Flight of the Gibbon kan glida fram bland trädkronorna i zipline.

Besök gärna vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe. Den ligger nära Chang Puak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe!

De flesta avslutar minst en av dagarna i Chiang Mai på den stora kvällsmarknaden.  Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter – eller varför inte få ett porträtt målat av en duktig konstnär till ett bra pris? Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

gruppresor-thailand-chiang-mai

5

Dag 5: Chiang Mai - Doi Mae Salong

Vi åker längre norrut, tar lokalbussen till Mae Chan och fortsätter med privat minibuss till Doi Mae Salong, i bergen drygt 1300 meter över havet. Här kan man nästan tro att man är i södra Kina istället för norra Thailand – byn grundades av kinesiska flyktingar som flyttade hit från Burma på 60-talet. Det är fortfarande många kinesiska skyltar och små tehus i byn, och många pratar både kinesiska och thailändska. Dessutom är befolkningen uppblandad med Akha-folket, en hilltribe som lever i norra Thailand, Burma, Laos och södra Kina – så var beredd på en intressant blandning av människor och kulturer.

Transfer med buss: ca 4 timmar, och minibuss: ca 1 timme

gruppresa-thailand-mae-salong

6

Dag 6: Doi Mae Salong - Gyllene Triangeln - Chiang Rai

Resan går vidare med minibuss till den Gyllene Triangeln – en utsiktspunkt där Thailand, Laos och Burma möts i Mekongfloden. Vi besöker även opiummuséet, där du kan se vad många av människorna i den här trakten livnärde sig på här tidigare. Nu har all opiumodling flyttat över gränsen till Burma.

Därefter väntar Chiang Rai – TAC’s hemstad i Thailand. Chiang Rai är mindre än Chiang Mai, och hit hittar inte lika många turister – men det är en mysig stad med vänliga människor och god mat. Även här finns en kvällsmarknad – mindre än den i Chiang Mai – där du kan köpa hantverk från de kringliggande hilltribe-byarna och prova lokal mat som till exempel khan tok – ett klassiskt sätt att servera mat i norra Thailand. En khan tok är ett runt serveringsfat i trä, och man får flera olika små rätter som delas av alla i sällskapet.

Transfer: Minibuss, totalt 5 timmar

rundresor-thailand

7

Dag 7: Chiang Rai - Chiang Mai - Bangkok (nattåg)

Vi börjar dagen med att besöka Wat Rong Khun – Det Vita Templet. Kanske är det Thailands mest annorlunda tempel, byggt helt i vitt med ett överflöd av snirkliga ornament och mer eller mindre märkliga installationer. Färgrika väggmålningar visar demoner, flammor och Freddy Krueger från Terror på Elm Street, Neo från The Matrix-filmerna, robotar från Terminator, Michael Jackson, Stålmannen, Harry Potter och Hello Kitty. Mannen bakom Wat Rong Khun är konstnären Chalermchai Kositpipat som sedan 1997 finansierat, ritat och skapat templet. Glöm inte solglasögon – allt är så vitt att det är lätt att bli bländad om solen skiner.

Sedan tar vi bussen tillbaka till Chiang Mai, där du får tillbringa eftermiddagen som du vill tills det är dags att hoppa på nattåget till Bangkok. Nattåg i Thailand har oftast öppna vagnar, där sätena förvandlas till sängplatser när det är dags att sova. Kudde och sängkläder ingår, och vagnarna har luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, och vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i. Man kan beställa mat och dryck ombord.

Transfer med buss: ca 4 timmar, nattåg: ca 13 timmar

gruppresor-thailand-chiangrai

8

Dag 8: Bangkok

Vi kommer tillbaka till Bangkok tidigt på morgonen, och om du vill får du tillgång till ett delat hotellrum så du kan ta en dusch och lämna in bagaget innan du kastar dig ut i Bangkok igen. Den här dagen är fri för egna aktiviteter. Ett bra sätt att uppleva Bangkok är att ta en tur med flodbåten på Chao Phraya – det är både billigt och praktiskt, och närmsta hållplats ligger inom gångavstånd från hotellet.

Kanske ett besök på ett av Bangkoks mindre kända muséer – Siriraj Medical Museum? Här kan du bland annat se en balsamerad seriemördare och siamesiska tvillingar i en glasburk, så det passar inte alla. Närmsta båtstation heter Prannok. Med flodbåten kan du även ta dig till Khao San Road – kanske världens mest kända (eller ökända) backpackergata. Myndigheterna har nyligen börjat rensa upp bland gatustånden och märkeskopiorna, men det går fortfarande att provsmaka grillad skorpion eller beställa in en hink med cola och billig rom för den som vill. Ska du Khao San med båt går du av på stationen Phra Arthit.

Den här resan är en kombinationsresa, och den här dagen byts eventuellt några av dina reskompisar ut mot nya. Klockan 18 hålls ett informationsmöte på hotellet för de nytillkomna, och vill du vara med går det självklart bra.

gruppresor-for-unga-bangkok

9

Dag 9: Bangkok - Surat Thani (nattåg)

På förmiddagen prickar vi av två ”måsten” i Bangkok: Grand Palace med det tillhörande templet Wat Phra Kaew. Tänk på att det är en ganska strikt dress code för att släppas in – templet hör till de mest heliga i Thailand och här är det långärmat och heltäckande skor som gäller. Det finns dock att hyra om du missat något. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

På kvällen hoppar vi på nattåget söderut. Nattåg i Thailand har oftast öppna vagnar, där sätena förvandlas till sängplatser när det är dags att sova. Kudde och sängkläder ingår, och vagnarna har luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, och vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i. Man kan beställa mat och dryck ombord.

Transfer: Nattåg, ca 13 timmar

backpacka-i-thailand-nattag

10

Dag 10: Surat Thani - Koh Samui

Vi hoppar av tåget i Surat Thani på morgonen, och fortsätter med buss till Don Sak där färjan till Koh Samui väntar. Samui är Thailands näst största ö, och här finns vattenfall och fina stränder att upptäcka. Eftermiddagen tillbringar vi med att åka runt ön, och gör bland annat ett stopp vid den imponerande buddhastatyn – Wat Phra Yai – på norra delen av ön.

Chaweng beach har många uteställen, så är du partysugen är det dit du ska bege dig på kvällen. Missa inte Starz Cabaret om du tillbringar en kväll i Chaweng – det är en mindre version av de stora showerna i Pattaya och Bangkok där artisterna tillhör det som i Thailand brukar kallas ”det tredje könet”.

Transfer: Buss och färja, ca 4 timmar

resekompisar-thailand-samui

11

Dag 11: Koh Samui

En ledig dag på Samui, och du välja att koppla av och bada i havet, få massage på stranden… eller kanske göra något mer äventyrligt – här finns klippklättring, yoga, linbana, windsurfing, go-kart, skjutbana, kitesurfing, parasailing, jet ski, bungyjump, cykling, frisbee-golf, minigolf , fotbollsgolf, vattenfall. Valet är ditt!

Hoppa däremot gärna över Samui Aquarium and Tiger Zoo, där djuren mestadels förvaras i små trånga burar eller tvingas utföra cirkuskonster.

rundresa-thailand-koh samui

12

Dag 12: Koh Samui - Khao Sok

Dags att lämna Koh Samui och resa vidare – till vackra Khao Sok! Här bor vi precis på gränsen till Khao Sok Nationalpark, och det finns gott om tid att vandra i ett av världens äldsta regnskogsområden – regnskogen här är äldre än i Amazonas! Observera att du behöver betala en entréavgift om du vill in i nationalparken. I skrivande stund är den på 300 baht (ca 80 kr).

Om du har tur kan du få se näshornsfåglar, langurer, makaker eller gibbonapor. Det finns även vilda elefanter, tigrar och leoparder i området, men de visar sig sällan. Njut av en simtur i sjön, eller hyr en kajak och glid runt.

Transfer med songtaew, färja och minibus: totalt ca 5 timmar

gruppresa-thailand-khao-sok

13

Dag 13: Khao Sok

Ledig dag i Khao Sok. Koppla av med en bra bok, ta en båttur på sjön Cheow Lan och fascineras av de imponerande kalkstensklipporna som skjuter upp ur vattnet på nära håll eller gå på upptäcktsfärd i djungeln.

14

Dag 14: Khao Sok - Ao Nang

Resan fortsätter med buss till Ao Nang, som är den största turistorten i Krabi. Det stora dragplåstret i Ao Nang med omnejd är förstås de fina vita sandstränderna. Vi bor 150 meter från Ao Nang Beach, men missa inte Phra Nang Beach och grottan i slutet av stranden, dit många thailändare kommer för att be för fruktbarhet. Mängder av stora och små lingas pryder grottan.

Noppharat Thara Beach är också fin. Här är det färre utländska turister, så vill du ha en mer thailändsk stranddag passar den här stranden utmärkt. Den ligger så nära stranden i Ao Nang att du kan gå mellan dem.

Railay Beach är populär hos backpackers, särskilt den östra delen, och själva Ao Nang Beach är helt okej – särskilt på eftermiddagarna.

Transfer: Buss, ca 3 timmar

gruppresor-thailand-ao-nang

15

Dag 15: Ao Nang/Ao Thalane

På förmiddagen paddlar vi havskajak i mangroveskogen runt Ao Thalane. Njut av att glida fram bland kalkstensformationer och små öar, genom grottor och laguner. Här finns även en chans att se djur och natur på nära håll – inte minst vackra fåglar och nyfikna apor.

Njut av lunch med utsikt över havet i Ao Thalane innan det är dags att åka tillbaka till Ao Nang.

Eftermiddagen kan du tillbringa på stranden – eller testa klippklättring, snorkla eller dyka.

Transfer: Minibuss, ca 1 timme

rundresor-thailand-ao-nang

16

Dag 16: Ao Nang

Njut av en sista dag på stranden! Om du känner för att vara mer aktiv går det till exempel att ta en dagstur till Phi Phi-öarna, ta en båttur till de mer närliggande öarna Koh Poda och Koh Tup. Eller kanske få en lektion i thailändsk matlagning? Som vi säger i Thailand: Up to yooou! 😎

17

Dag 17: Ao Nang

Det går bra att behålla rummet fram till kl 12 om du vill, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det tar 30 minuter med taxi eller songtaew till flygplatsen i Krabi.

Eller du kanske inte alls tänker flyga hem till Sverige direkt? Låter det intressant med volontärarbete i Thailand? IndiGo Travel har flera bra projekt och vi hjälper dig gärna att kombinera och hitta datum som passar!

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema varje dag – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Thailand betalar du med Baht (THB). 100 THB är ungefär 25 svenska kronor.

Bangkok:

 • Muséet Jim Thompson House (ca 150 THB)
 • Köpcentrat MBK
 • Grand Palace & Wat Prakaew (ca 500 THB)
 • Siriraj Medical Museum (ca 200 THB)
 • Thaimassage (ca 300 THB)

Chiang Mai:

 • Wat Doi Suthep, inkl transport (ca 250 – 1000 THB, beroende på transportsätt)
 • Matlagningskurs (ca 800 THB)
 • Flight of the Gibbon zipline (ca 4000 THB inkl transport)

Gyllene triangeln:

 • Opiummuséet (ca 50 THB)

Koh Samui:

 • Thaimassage (ca 300 THB)
 • Matlagningslektion (ca 1850 THB)

Khao Sok:

 • Entréavgift till nationalparken (ca 300 THB)
 • Nattrekking (ca 900 THB, minst 4 deltagare)
 • Kanothyra (ca 800 THB)

Ao Nang:

 • Klippklättring (ca 1800 THB)
 • Dagstur till Phi Phi-öarna (ca 1600 THB)
 • Dykning (tre dyk) (ca 4000 THB)
 • Matlagningslektion (ca 1200 THB)
 • Thaimassage (ca 300 THB)

Förläng resan!

Den här resan börjar i Bangkok och slutar i Krabi. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Thailand  – vår systerorganisation IndiGo Travel hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom Thailand

VACCINATIONER Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRING För att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUM Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här: http://www.thaiembassy.se/en/visa

FLYG Flygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Bangkok på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i Bangkok från kl 14.

Resan slutar i Krabi, och därifrån kan du flyga tillbaka till Bangkok. Det går även att åka buss, eller ta buss till Surat Thani och tåg därifrån.

VALUTA & KONTOKORT Om du vill kan du växla till dig Thai-baht i Sverige. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in SEK, USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Bangkok och på många ställen under resan.

Räkna med att du behöver ca 1500 – 2000 kr per vecka per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MAT Du bor i delat dubbelrum på hotell och guest houses av enkel men god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad. Kontakta oss om du är intresserad av att ha ett eget rum, så räknar vi på vad det kostar på din avgång. På nattågeN är det inte möjligt att få en privat kupé.

5 frukostar och en lunch ingår i resans pris.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och alla är mellan 18 och 29. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBIL Det finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar.

Du kan enkelt och billigt köpa lokala simkort i Thailand för att hålla kontakten med andra resenärer och guiden, om du vill.

RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHET Det här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.