16 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
7/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

Res tillsammans med andra under 30 på den här prisvärda och intressanta gruppresan genom norra och centrala Indien. Rajasthan är Indiens största delstat och består till stor del av öken, men här finns även många av landets största sevärdheter. Kamelsafari och en natt i tält i öknen lovar vi att du inte kommer att glömma i första taget!

Vi hinner även med ett ”måste” i granndelstaten Uttar Pradesh – Taj Mahal i Agra.

Du reser tillsammans med andra, men har ändå frihet att hitta på något på egen hand eller med några av dina nya resekompisar under resfria dagar. 


Det här är en specialresa för dig mellan 18 och 29, som helst reser med personer i din egen ålder. Låter det kul? Då har du hittat rätt!

Är du över 29? Eller reser du hellre i en grupp med mer blandad ålder? Vi har över 100 andra gruppresor i Asien att välja mellan, bland annat den här resan med ungefär samma innehåll och för resenärer i alla åldrar!


 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Indien

 • Rivstarta i spännande mångmiljonstaden Delhi
 • Vandra runt i Jaisalmer – Den Gyllene Staden
 • Rid kamel och campa i Thar-öknen
 • Lär känna Jodhpur  Den Blå Staden
 • Upptäck Udaipurs många vackra palats och tempel
 • Njut av stillheten i den heliga staden Pushkar
 • Utforska färgstarka ökenstaden Jaipur – Den Rosa Staden
 • Fascineras av vackra Taj Mahal i Agra
 • Avsluta resan där den började – i Delhi – många erfarenheter och upplevelser rikare

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATION Indien. Resan startar och slutar i Delhi.
STARTDATUM 1-4 gånger i månaden, året runt. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum, och avresekalendern.

Den här resan blir alltid av, oavsett antal deltagare – men maxantalet är 16 personer.

ÅLDERSGRÄNS 18 till 29. Soloresenärer är lika välkomna som par och kompisgäng.
BOENDE Du bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resan Delat dubbelrum
En frukost, en middag Lokal expertguide
Minibuss, buss, tåg, kamel Ett nattåg med sovplats
Stadsvandring i Old Delhi Jama Masjid i Delhi
Sheeshganj Gurudwara i Delhi Sightseeing i Jaisalmer
Kamelsafari & camping i Thar-öknen Stadsvandring med guide i Jodhpur
Stadsvandring med guide i Udaipur Guidad tur i Pushkar
Guidad tur i Jaipur Amber Fort i Jaipur
Taj Mahal En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett Reseförsäkring
Flygtransfer Måltider, utöver specificerat
SCHYSST RESANDE tac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pringpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2018.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Delhi

Du är välkommen att checka in på hotellet i Delhi från klockan 14. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det går även utmärkt att komma till Delhi några dagar tidigare och sedan hoppa på den här resan, om du vill se mer av staden och dess omgivningar.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Delhi, men oftast är det ett hotell som heter Treebo Rockwell Plaza, som ligger centralt med gångavstånd till flera marknader, köpcentra och tunnelbanestationen Karol Bagh. Om du har svårt att hitta stationen är det bara att sikta in sig på den stora Hanumanstatyn.

Det går ett bra snabbtåg från flygplatsen till centrala New Delhi, och därifrån kan du antingen fortsätta med tunnelbana till Karol Bagh (kräver två byten) eller ta en taxi. Ett tredje alternativ är att ta tunnelbanan till Shivaji Stadium och ta taxi därifrån – då är risken mindre att taxin fastnar i trafiken.

Beroende på när du kommer till Delhi får du spendera dagen och/eller kvällen som du vill. Första intrycket är ofta lätt kaotiskt, men det är en del av charmen med Delhi!

Klockan 18 hålls ett välkomstmöte på hotellet där du får träffa resans guide och dina nya reskompisar, så då är det bra om du är på plats.

rundresa-indien-delhi

2

Dag 2: Delhi - Jaisalmer (nattåg)

Under ledning av guiden tar vi tunnelbanan till Delhis gamla stadskärna på morgonen, där vi upptäcker området runt marknaden Chandni Chowk med rickshaws (cykeltaxis) och besöker Jama Masjid – Delhis äldsta och Indiens största moské. Vi hinner även med ett besök på Sikh-templet Sheeshganj Gurudwara.

När du ändå är i närheten rekommenderar vi även att du besöker Röda Fortet (Lal qila), som ligger inom gångavstånd. Resten av dagen får du tillbringa som du vill i Delhi, tills det är dags att hoppa på nattåget till Jaisalmer på kvällen. Resan tar dig 75 mil västerut, och tar ungefär 19 timmar! Det finns snacks att köpa på tåget, men ta gärna med dig lite egen mat.

Sovplats i andra klass med luftkonditionering ingår i priset, och det är oftast fyra sovplatser per kupé/sektion. Sängkläder ingår. Så långt det är möjligt delar du kupé/sektion med andra deltagare på resan, men vid ojämnt antal kan någon eller några få dela utrymme med andra resenärer. Ofta är det de som bokat resan i sista minuten som kan hamna lite avsides – så boka gärna i god tid.

 Transfer: Nattåg, ca 19 timmar

gruppresa-indien-delhi

3

Dag 3: Jaisalmer - Thar-öknen

När solen går upp kan du se ökenlandskapet susa förbi, och om tåget inte är försenat kommer vi fram till Jaisalmer vid lunchtid. Förbered en mindre övernattningsväska – resten av bagaget kan du lämna på hotellet. Efter sightseeing i stan tar vi jeep ut i öknen, där lokala guider och kameler möter upp.

Nu väntar en ca tre timmar lång färd med kamel genom öknen, till en enkel campingplats. När vi kommer fram tänder guiderna en lägereld och lagar en traditionell middag på lokalt sätt medan du kan koppla av och njuta av solnedgången. Det finns vatten och annan dryck att köpa.

Du sover med stjärnorna som tak, på en campingsäng. Det finns vindskydd och sängkläder, men ta med toalettpapper och handsprit – toaletterna är hål i marken!

Fotnot: I december och januari kan temperaturen gå ned till noll och ibland till och med minusgrader på nätterna. Guiden följer väderleksrapporterna och avgör om det är läge att campa eller inte – om inte görs en dagstur med kamel istället.

kamelsafari-indien

4

Dag 4: Thar-öknen - Jaisalmer

Vi vaknar tidigt och njuter av soluppgången över sanddynerna innan det är dags för en enkel frukost. Därefter är det dags att låta din kamel ta dig tillbaka till civilisationen igen, och transport med jeep möter upp efter ungefär 90 minuters kamelridning.

Resten av dagen får du tillbringa som du vill i Den Gyllene Staden. Här finns flera intressanta tempel, fort och muséer att besöka. Missa inte maharadjans palats, som nu är omgjort till museum. Ta gärna en promenad på Gandhi Chowk Street, där det även finns många bra och billiga restauranger.

5

Dag 5: Jaisalmer

Ledig dag i Jaisalmer. Du kan koppla av efter rivstarten på din resa, och utforska den här ökenstaden nära Pakistan till fots. Missa inte fortet, och de sju jain-templen från 1400- och 1500-talen.

Om du är intresserad av konst finns ett bra galleri som heter Sonee, bakom Jaisalmer Fort. På kvällen rekommenderar vi dansföreställningen Queen Harish Show, för dig som vill uppleva traditionell indisk dans med en intressant twist – ”drottningen” är en gift tvåbarnspappa när han inte står på scenen.

rundresa-indien-rajastan-jaisalmer

6

Dag 6: Jaisalmer - Jodhpur (tåg)

Resan går vidare med tåg genom öknen till Jodhpur – Den Blå Staden. Guiden tar dig med på en rundvandring så du lär dig hitta, och vi besöker bland annat en av Indien äldsta marknader, Sadar Bazaar. Här kan du försöka pruta på armband, skor och färgstarka saris, eller bara fascineras av atmosfären.

Jodhpur domineras av det enorma fortet Mehrangarh som är byggt på en höjd med fantastisk utsikt över ”den blå staden”. Traditionellt förknippas blått med brahminerna, det kast som tidigare dominerade staden – även om vissa hävdar att husen främst målades blå för att hålla ned värmen på sommaren och hålla termiter och andra insekter borta.

Hur som helst är Jodhpur idag Rajasthans näst största stad, med drygt en miljon invånare, men den känns mer som en småstad i de flesta kvarter.

Transfer med tåg: ca 7 timmar

7

Dag 7: Jodhpur

Du kan lätt slå ihjäl en dag bara genom att vandra runt i den gamla stadsdelen med dess virrvarr av smala gränder och blåmålade hus. Besök marknaden vid klocktornet för att handla eller bara lukta, smaka och känna på olika kryddor.

rundresa-indien-jodhpur

8

Dag 8: Jodhpur - Udaipur

Vi fortsätter med buss till Udaipur, och även här ingår sightseeing till fots där guiden visar några av stans höjdpunkter.

Låter Udaipur bekant? Kanske minns du namnet från Djungelboken? Bagheera är född här! Delar av Bondfilmen Octopussy är också inspelad i Udaipur. Ta en båttur på sjön Pichola, vandra runt i stan och njut av livet.

Transfer med buss: ca 8 timmar

indien-udaipur-billig-resa

9

Dag 9: Udaipur

Ledig dag i Udaipur. Missa inte solnedgången från Monsoon Palace, även känt som Sajjan Garh. Det byggdes på uppdrag av Sajjan Singh, maharadja av Mewar-dynastin, och färdigställdes 1884. Han ville ha en bra utsiktsplats att studera regnmolnen under monsunperioden från – så om du åker på den här resan i juni, juli eller augusti finns det stor chans att du kan följa i hans fotspår. Då är det monsuntid i Udaipur.

Kanske en matlagningslektion? Det finns många att välja mellan i Udaipur, men Spice Box har varit med länge. Lektionen börjar på eftermiddagen och du får lära dig laga flera vegetariska rätter som du sedan avnjuter med utsikt mot Jagdish-templet. Spice Box ligger i den lilla gränden mot Lal Ghat.

Är du sugen på att se indisk dans? Åk till Bagore-Ki-Haveli vid Gangaur Ghat. Traditionell dansuppvisning nästan varje kväll med start klockan 19 – kostar bara 60 rupies (ca 8 kronor) plus en liten kameraavgift om du vill ta bilder.

rundresa-indien-udaipur

10

Dag 10: Udaipur - Pushkar (tåg)

Vi åker norrut igen, mot dagens slutmål som är den heliga staden Pushkar. Tåget tar oss bara till Ajmer, där privat transport tar dig sista biten in till hotellet i Pushkar. Även här ingår en stadsvandring med guiden vid ankomst.

Enligt legenden skapades Pushkar när Brahma släppte en lotusblomma till jorden. På de tre ställena där kronblad landade sprang det fram vatten i öknen och tre små sjöar bildades, och vid den största av dessa samlades alla hinduismen gudar. Årsdagen av detta firas vid fullmåne oktober/november då Pushkarsjöns vatten anses kunna rena bort orenheter från själen. Samtidigt med detta hålls en stor kamelmarknad.

Transfer med tåg: ca 7 timmar

aventyrsresa-indien-pushkar

11

Dag 11: Pushkar

I Pushkarsjön kan hinduer bada för att rena sin själ och staden är en viktig religiös ort, där kött och alkohol inte är tillåtet. I staden finns över 500 tempel, varav ett Brahmatempel som är ett av de få i Indien. Mellan sjön och templen finns 52 ghats, trappor, som leder ner till sjön.

Känner du för att röra på dig lite? Vandra upp till Ratnagiri hill, en vandring på ca 90 minuter. På toppen finns templet Savitri Devi, tillägnat Brahma, och fin utsikt över stan. Rekommenderas särskilt på eftermiddagen, så du är där i lagom tid för solnedgången.

pushkar-indien-gruppresa

12

Dag 12: Pushkar - Jaipur

Transfer tillbaka till Ajmer, där vi tar egen minibuss eller buss till Den Rosa Staden – Jaipur. Guiden visar runt i stan när ni checkat in på hotellet, och kvällen får du tillbringa som du vill i Jaipur, som är huvudstaden i Rajasthan och har ca 3 miljoner invånare.

Staden grundades 1727 av kungen och astronomen Sawai Jai Singh av Kachhawahadynastin. Den rosa färg som satt sin prägel på staden härrör från den färg som husen målades med under stormogulernas tid, för att ge intryck av att vara byggda av röd sandsten.

I staden innanför murarna finns palatset och ett av de fem astronomiska observatorier som maharadjan Sawai Jai Singh lät uppföra. Precis utanför murarna kan man observera Hawa Mahal (Vindarnas Palats), byggt 1799 av maharaja Sawai Pratap Singh.

I Jaipur kommer du att se ovanligt många män med höga turbaner och långa mustascher, och kvinnor med vackra smycken och Indiens mest färgstarka saris.

Transfer med minibuss: ca 4 timmar

udaipur-gruppresa-jaipur

13

Dag 13: Jaipur

Från september till juni finns det när vädret tillåter möjlighet att åka luftballong över Jaipur på morgonen mot en extra kostnad. På förmiddagen besöker vi det imponerande Amber Fort, drygt en mil utanför Jaipur. Vi stannar även vid Hawa Mahal – Vindarnas Palats.

På eftermiddagen får du upptäcka mer av Jaipur på egen hand. Om du gillar elefanter kan vi rekommendera ett besök på Elefantastic, där elefanterna behandlas med respekt och kärlek och inte som arbetsredskap. Här kan du komma nära elefanterna, bada med dem och mata dem. De erbjuder även elefantridning, som vi inte stödjer eller rekommenderar, men de gör det åtminstone endast för kortare sträckor, barbacka och med två personer per elefant – inga tunga träbänkar och inga långa vandringar för elefanterna. Det här det mest djurvänliga elefantläger vi har sett i Indien.

rundresor-indien-jaipur

14

Dag 14: Jaipur - Agra

Resan går vidare österut, och vi lämnar Rajasthan och åker över gränsen till delstaten Uttar Pradesh. Vi är framme i Agra vid lunchtid, och Taj Mahal är förstår det stora dragplåstret här.

Vi vågar lova att du kommer att bli fascinerad av det är ikoniska mausoleet, som mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Bygget påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643.

1983 togs Taj Mahal upp på Unescos världsarvslista med motiveringen ”ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv.”  2007 utsågs Taj Mahal till ett av världens sju nya underverk.

Transport med buss: ca 6 timmar

rundresor-indien-taj-mahal

15

Dag 15: Agra - Delhi (tåg)

Om du är morgonpigg finns det möjlighet att åka tillbaka till Taj Mahal för att se soluppgången. Efter det kan du även passa på att se det imponerande fortet i Agra, byggt av Al-Sultan al-’Azam wal Khaqan al-Mukarram, Imam-i-’Adil, Sultan ul-Islam Kaffatt ul-Anam, Amir ul-Mu’minin, Khalifat ul-Muta’ali Abu’l-Fath Jalal ud-din Muhammad Akbar I Sahib-i-Zaman, Padshah Ghazi Zillu’llah. Eller som han kallades till vardags: Akbar den store.

På förmiddagen tar vi resans sista tåg, tillbaka till Delhi, och cirkeln är sluten. Du får spendera dagen som du vill – det är inte svårt att hitta något att se och göra i Delhi. Vill du shoppa innan hemresan finns allt från traditionella marknader till luftkonditionerade shoppingcenter med det senaste. Ett par av våra favoriter är Janpath och tibetanska marknaden i centrala Delhi och Paharganj, som ligger mittemot järnvägsstationen.

gruppresa-indien-delhi

16

Dag 16: Delhi

Det går bra att behålla rummet fram till klockan 12, och det brukar gå bra att lämna in bagaget under dagen om du flyger på kvällen och vill göra något under eftermiddagen. Det går självklart även bra att stanna i längre i Delhi på egen hand om du vill.

Extra aktiviteter

Det finns ett antal aktiviteter som ingår i priset på den här resan, men för att göra det så flexibelt som möjligt för dig som resenär är du inte bunden till ett fast schema hela dagarna – utan har frihet att själv välja vad du vill göra på din lediga tid.

Följande är lite tips från oss på vad du kan göra under resan utöver det vanliga programmet – guiden hjälper gärna till med tips om hur du bäst kan arrangera det du är intresserad av på egen hand eller tillsammans med andra resenärer. Priserna som anges är ungefärliga, och ska bara ses som en riktlinje. De ändras ofta.

I Indien betalar man med Rupies. 100 INR är ungefär 13 svenska kronor.

Delhi:

 • Humayun’s grav (ca 500 INR)
 • Qutub Minar (ca 500 INR)
 • Röda Fortet (ca 500 INR)

Jaisalmer:

 • Folklore-muséet (ca 10 INR)

Jodhpur:

 • Bishnoi village (ca 750 INR)
 • Meherangarh Fort (ca 600 INR)

Udaipur:

 • Båttur på Pichola-sjön (ca 350 INR)
 • City Palace (ca 300 INR)
 • Matlagningslektion (ca 600 INR)
 • Traditionell dansföreställning (ca 150 INR)
 • Monsoon Palace (ca 300 INR)

Pushkar:

 • Brahmatemplet (fri entré)
 • Savitritemplet (fri entré)

Jaipur:

 • Amber Fort (ca 500 INR)
 • City Palace  (ca 400 INR)
 • Luftballong (ca 250 USD)

Agra:

 • Taj Mahal (ca 1000 INR)
 • Agra Fort (ca 550 INR)
 • Akbar den stores mausoleum (ca 210 INR)

Förläng resan!

Den här resan börjar och slutar i Delhi. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Indien. Vår systerorganisation IndiGo Travel har projekt i Udaipur (Rajasthan) och i Goa, och hjälper dig gärna att få ihop det praktiska!

Praktisk information inför din Äventyrsresa i Indien

VACCINATIONER Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och eventuellt Hepatit B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRING För att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor.

Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.

VISUM Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum här. Använd ingen annan sajt – det finns flera blufföretag som erbjuder e-visum till Indien.
FLYG Flygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Delhi på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i New Delhi från kl 14.
VALUTA & KONTOKORT Officiellt är det inte tillåtet att föra in eller ut indiska rupies utanför Indien, men i praktiken går det att växla till sig rupies i Sverige om du vill. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Delhi och på många ställen under resan.

Räkna med att göra av med ca 1.700-2.000 kr i veckan på mat, entréavgifter och fickpengar, men den siffran kan förstås bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra.

BOENDE & MAT Du bor i delat dubbelrum på hotell av enkel standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum – hör av dig om du är intresserad av det, så räknar vi på vad det kostar. Observera att egen kupé inte är tillgängligt på nattåget.

Mat ingår inte i priset på den här resan, förutom en frukost och en middag. Du får fritt välja var och vad du vill äta.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell gruppresa, med deltagare från hela världen. Generellt brukar ca 40% av deltagarna vara från Europa, ca 30% från Nordamerika och ca 30% från Australien/Nya Zealand och resten av världen, men det varierar självklart från resa till resa.

Många åker ensamma, och alla är mellan 18 och 29. Ungefär 60% brukar vara tjejer, men det varierar förstås.

På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.

INTERNET & MOBIL Det finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar. På vissa hotell fungerar det bara i allmänna utrymmen, och det är tyvärr vanligt med avbrott i uppkopplingen. Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort för att hålla kontakten med andra deltagare och den lokala personalen.
RESANS PRIS & TILLGÄNGLIGHET Det här är en populär resa, och det händer att den blir fullbokad med kort varsel. Ibland ändrar vår lokala samarbetspartner priset på vissa avgångar, och vi gör vårt bästa för att ändra direkt även hos oss – men vi reserverar oss för att den kan ha blivit fullbokad eller att priset har ändrats. Kolla alltid med oss innan du bokar flyget, för säkerhets skull, och tänk på att vi inte alltid kan garantera en plats på resan innan din deposition har kommit in till oss.