14 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
7/10
Tempo
Blandat
Boende

Vill du resa och volontärarbeta i Sydostasien, men har lite svårt att bestämma dig för vilket land du vill åka till och vad du vill göra? Vill du resa runt, uppleva massor av nytt och volontära med både djur och barn? Då kan det här vara den perfekta resan för dig! Under två fullspäckade veckor hinner vi med Bangkok, att volontärjobba med både elefanter i Thailand och barn från fattiga familjer i Kambodja och dessutom utforska Kambodjas stolthet Angkor Wat!

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan i Thailand & Kambodja

  • Det här är både äventyrsresa och volontärarbete!
  • Resan startar i Bangkok, staden som aldrig sover
  • Volontärarbeta med elefanter i Surin – Thailands centrum för elefanter
  • Besök Angkor i Kambodja – landets stolthet och en oförglömlig upplevelse
  • Volontärarbeta i Siem Reaplär ut engelska eller jobba med vattenrening
  • Välj mellan åka med en grupp för deltagare mellan 18 och 50, eller en för 50+

Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad – vi försöker att alltid ha startdatumen uppdaterade, men kolla med oss innan du bokar ditt flyg. I avresekalendern ser du vilka avresor som i första hand är för deltagare mellan 18 och 50, och vilka som är för dig som är 50+. Alla är dock välkomna på alla avgångar! 

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

DESTINATION Thailand och Kambodja. Resan startar i Bangkok och slutar i Siem Reap.
STARTDATUM Nästan varje vecka. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum. Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad. Den kan behöva bokas långt i förväg.
INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resan Hämtning på flygplatsen i Bangkok
Lokal guide och samordnare Allt boende, och mat enl spec.
Guidad heldag i Bangkok Transfer från Bangkok till Surin
Transfer från Surin till Siem Reap En donation till elefantprojektet
En donation till skolprojektet i Siem Reap En donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
Flygbiljett från Sverige Mat, utöver specificerat
Reseförsäkring Fickpengar
SCHYSST RESANDE tac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan genom oss bidrar du till att hjälpa burmesiska flyktingbarn i Thailand, via vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till att stödja en skola för burmesiska barn i Kuraburi i sydöstra Thailand, och de senaste åren har vi bland annat finansierat nya toaletter på skolan och byggt två fina fotbollsmål som används flitigt på alla raster.

Nästa projekt är att bekosta en gräsmatta på skolgården, som idag består av sand, grus och vassa stenar. Det blir väldigt dammigt när barnen springer och leker, och dammet sätter sig i barnens ögon, näsor och lungor. Därför har centret ett starkt önskemål om att ersätta grus och damm med gräs, och vi har lovat dem att hjälpa till med det.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Bangkok

Vi hämtar upp dig på flygplatsen i Bangkok och skjutsar dig till hotellet, som ligger på (eller nära) världsberömda Khao San Road. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Bangkok på egen hand.

Mat: Ingår inte. Boende: Guest house.

2

Dag 2: Bangkok

Vår guide tar dig med till några ”måsten” i Bangkok, en fullspäckad dag som slutar med en välkomstfest på Khao San Road, Bangkoks backpackermekka.

volontärresa-thailand-bangkok

Mat: Frukost & middag ingår. Boende: Guest house.

3

Dag 3: Bangkok - Surin

Vi tar tåget eller bussen till Surin i östra Thailand, en vacker resan genom berg och djungel. Surin hör till Issaan, Thailands fattigaste del, och är mest känt för sina elefanter. Här kommer du inte att se många turister, men desto mer av en spännande och annorlunda del av Thailand. Och elefanter, förstås! Den första natten bor vi på hotell i centrala Surin.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hotell.

4

Dag 4: Surin (elefantprojektet)

Första dagen med elefanterna. Hjälp till förbereda deras mat, tvätta dem, umgås med dem som vill utan att tumma på säkerheten och gå på promenad med dem. Något du däremot inte får göra är att rida på dem – elefantridning är inte något vi stödjer.

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal/volontärboende i elefantbyn.

elefanter-surin

5

Dag 5: Surin (elefantprojektet)

Lär känna elefanternas unika personligheter och bli en del av gemenskapen i elefantlägret!

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal/volontärboende i elefantbyn.

6

Dag 6: Surin (elefantprojektet)

I mån av tid och vid behov finns det även annat volontärjobb som behöver göras tillsammans med lokalbefolkningen, bland annat jordbruk och byggarbete. Och räkna med att det finns nyfikna barn som vill leka eller försöka prata engelska med dig! Det finns även möjlighet att bland annat lära dig laga thaimat och paddla kajak i floden.

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal/volontärboende i elefantbyn.

elefanter-surin-volontär

7

Dag 7: Surin (elefantprojektet)

Jobbar du hellre med barn än med elefanter? Inga problem – här finns ett stort behov av engagerade volontärer som undervisar engelska eller jobbar på dagiset i byn också.

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal/volontärboende i elefantbyn.

8

Dag 8: Surin (elefantprojektet)

Sista dagen med elefanterna, innan vi åker tillbaka till Surin och checkar in på hotellet igen. Du får ta en varm dusch och njuta av alla moderna bekvämligheter vi tar för givet i vardagen igen, massor av upplevelser och intryck rikare.

Mat: Frukost och lunch ingår. Boende: Hotell.

9

Dag 9: Surin - Siem Reap (Kambodja)

Mot Kambodja! Surin ligger bara en timme från gränsen, så det tar inte långt tid att komma till detta fascinerande land. Incheckning på ett mysigt guest house med luftkonditionering bara några minuters gångväg från centrala Siem Reap, Kambodjas nav för backpackers och andra resenärer.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hotell.

kambodja-siem-reap

10

Dag 10: Siem Reap/Angkor

Angkor Wat! Det här är inte ett tempel utan en hel stad av fascinerande gamla tempel i varierande kondition. Angkor Wat är så viktigt för Kambodja att det till och med är avbildat på landets flagga. Det är även med på UNESCO’s världsarvslista.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hotell.

angkor-wat

11

Dag 11: Siem Reap

Genomgång av vad som väntar som volontär i SiemReap. Här är hjälpbehovet enormt, och många familjer lever i djup fattigdom. Det finns ett stort behov av engelsktalande personal på hotell och restauranger i Siem Reap, eftersom många turister kommer för att besöka Angkor, och genom att bidra till barnens utbildning förbättrar du deras chanser till framtida jobb avsevärt.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hotell.

12

Dag 12: Siem Reap (volontärande)

Du kan antingen undervisa i engelska på ett informellt sätt genom spel och lekar, jobba med renovering och byggande eller hjälpa till med att göra vardagen roligare för barnen på annat sätt. Om du inte vill lära ut engelska finns även möjlighet att volontärjobba med ett projekt för att rena vattnet i byn.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hotell.

volontär-kambodja

13

Dag 13: Siem Reap (volontärande)

Du behöver inte ha erfarenhet av undervisning eller vara ovanligt bra på engelska – det absolut viktigaste är att du är öppen och vågar bjuda på dig själv. Då kommer du att få massor tillbaka! Känner du dig inte bekväm med att undervisa i klassrum på traditionellt sätt är det lika uppskattat (och minst lika roligt) att använda spel, lekar och idrott eller sång och musik för att få barnen att lära sig några användbara ord. Det finns även möjlighet att volontärarbeta med barn i förskoleåldern om du inte vill undervisa i ett klassrum. Då är det bara lek som gäller!

14

Dag 14: Siem Reap (volontärande)

Sista dagen på projektet! Observera att det är skollov i Kambodja från mitten av februari till början av mars, större delen av april, från början av juli till början av september och två första veckorna i november. Då är inte skolprojektet öppet, men du kan jobba med bygg och renovering eller vattenprojektet, beroende på behovet för tillfället.

Observera att på den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Detta krav kommer från lokala myndigheter, för att förhindra att personer med brottslig bakgrund arbetar med barn i Kambodja. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/
volontära i kambodja

15

Dag 15: Siem Reap

Resans sista dag, och det går bra att stanna på hotellet fram till kl 12 om du vill. Sugen på mer resande eller volontärande? IndiGo Travel tar gärna emot volontärer på en skola i Samraong, norr om Siem Reap. Läs mer om volontärarbete i Kambodja här!

Förläng resan:

Den här resan börjar i Bangkok i Thailand och slutar i Siem Reap i Kambodja. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i Thailand, eller i Kambodja, och vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska.

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom Thailand och Kambodja

VACCINATIONER Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria är extremt ovanligt i Thailand, men förekommer i Kambodja – dock inte i Siem Reap. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.
FÖRSÄKRING För att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUM Ska du stanna i Thailand högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.
Visum till Kambodja skaffar du enkelt på http://www.mfaic.gov.kh/evisa/. Visumet kostar 25 dollar och gäller i 30 dagar. Det går även att skaffa visum vid gränsövergången.
FLYG Flygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Bangkok på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa.
VALUTA & KONTOKORT Om du vill kan du växla till dig Thai-baht i Sverige. Dock behövs det oftast inte, eftersom det finns gott om bankomater som tar internationella bankkort överallt. Du kan även växla in SEK, USD, Euro och andra stora valutor i både Bangkok och Surin.

I Kambodja  kan du betala med både USD och lokal valuta, Riel. Tänk på att USD bara tas emot om sedlarna är i mycket gott skick, och du får nästan alltid lokal valuta tillbaka, till dålig växlingskurs. Vi rekommenderar att ta ut lokal valuta i bankomater och använda den i första hand – och ha med en mindre summa i USD som backup. Tänk även på att det kan vara svårt att växla tillbaka lokal valuta från Kambodja i Sverige – gör dig helst av med den innan du lämnar Kambodja.

BOENDE & MAT Boendet på den här resan är på hotell/guest house och i volontärboende med sovsal eller annan typ av flerbäddsrum.
MEDRESENÄRER  Det här är en internationell resa, med deltagare från hela världen. Många är under 30, men vi tar gärna emot äldre deltagare också – men var förberedd på att boendet är enkelt. På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.
INTERNET & MOBIL Du kan enkelt och billigt köpa ett lokala simkort för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden/samordnaren.