21 dagar
Reslängd
Hela året
Avgångar
6/10
Tempo
Delat dubbelrum
Boende

En intressant gruppresa för dig som gillar olika kulturer, djur och natur, sol och bad och storstadspuls – här får du allt i ett! Upplev mångkulturella Malaysias rika flora och fauna, njut av strandliv, lär känna den spännande blandningen av kulturer och avsluta i världsmetropolen Singapore!

 

Höjdpunkter på den här Äventyrsresan genom Malaysia och Singapore

  • Upplev malaysisk, kinesisk och indisk kultur i Kuala Lumpur
  • Se eldflugor i Kuala Selangor
  • Lär dig mer om Malaysias spännande djur och natur i Taman Negara nationalpark
  • Vandra bland vattenfall och teplantage i Cameron Highlands
  • Se orangutanger i sin naturliga miljö
  • Upptäck mysiga ön Penang
  • Njut av sol och badPerhentianöarna (april till september) eller Langkawi (oktober till mars)
  • Se havssköldpaddor lägga ägg på stranden i Cherating (juli till mitten av september)
  • Lär känna historiskt intressanta Malacka
  • Avsluta med storstad och shopping i Singapore

För detaljerad resplan, klicka på fliken ”Dag-för-Dag”.

 

DESTINATIONMalaysia och Singapore. Resan startar i Kuala Lumpur och slutar i Singapore.
STARTDATUMCa två gånger i månaden. Se bokningskalendern under ”Kolla datum & Boka” för exakta datum. Observera att minst 4 deltagare krävs för att den här resan ska bli av – kolla med oss hur många som anmält sig innan du bokar flyget, för säkerhets skull.
ÅLDERSGRÄNSDen här resan är i första hand avsedd för vuxna och tonåringar, men det går även bra att ta med lite yngre barn. Om du åker ensam måste du ha fyllt 18. Det finns ingen övre gräns.
BOENDEDu bor i delat dubbelrum, med två separata sängar. Om du åker ensam får du dela rum med en medresenär av samma kön som också åker ensam. Reser du tillsammans med någon får ni självklart dela rum, och om ni vill ha en dubbelsäng istället för två enkelsängar brukar det oftast gå att ordna.

Det finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

INKLUDERAT
Assistans före, under och efter resanDelat dubbelrum och frukost
Lokal guide i Malaysia & välkomstvärd i SingaporeTransfer med minibuss med luftkonditionering
Båtresor enligt specifikationBuss från Melaka till Singapore
Entréavgift till Taman Negara NationalparkBevarandeavgift på Langkawi och i Taman Negara
Bevarandeavgift på Perhentian-öarnaUNESCO-arvsavgifter i Penang och Melaka
Besök på många intressanta platserEn donation till vår fond I Mina Skor
EJ INKLUDERAT
ReseförsäkringExtra utflykter
EntréavgifterMåltider utöver frukost
SCHYSST RESANDEtac-ims-burmesiska-skolanNär du bokar den här resan hos oss bidrar du till att stötta utsatta barn i Thailand – genom vår fond I Mina Skor. En del av resans pris går helt oavkortat till fonden. Just nu går pengarna till två ändamål:

Våra fadderbarn från fattiga familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand. Vi betalar deras skolgång och skoluniformer, och besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul och nyår. Pengarna går via Dr Sem Pingpuangkeo Foundation.

Två barnhem för barn från olika hill tribes (minoritetsgrupper) i Chiang Rai. Här bor barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma, och vi sponsrar dem med mat, leksaker och pengar till verksamheten.

Vi finns på plats i Thailand och följer upp allt personligen, så vi kan garantera att varje krona används på bästa sätt. Här kan du se lite av vad pengarna gick till 2018.

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

1

Dag 1: Ankomst Kuala Lumpur

Du är välkommen att checka in på hotellet i Kuala Lumpur från klockan 12. De andra deltagarna kommer att anlända under dagen, på olika tider beroende på flygen. Det är inga problem att komma till KL tidigare än dag 1, om det passar bättre i dina planer. Från klockan 12 finns även guiden i hotellobbyn och välkomnar dig när du kommer.

Du kommer att få veta i god tid vilket hotell vi bor på i Kuala Lumpur – oftast är det ett hotell som heter Citin Seacare Hotel. Hotellet är centralt beläget mellan Chinatown och Bukit Bintang – stans trendigaste område för shopping och nöje.  Det är gångavstånd till stationen Plaza Rakyat, och du kan åka tåg hela vägen från flygplatsen (det kräver dock minst två byten). Du kommer att få exakt information om vilket hotell vi bor på, adress och vägbeskrivning i god tid innan avresa.

Resten av den första dagen får du tillbringa som du vill i Kuala Lumpur. Kanske hinner du med en av stadens stoltheter – Petronas Twin Towers – redan första kvällen?

gruppresor-malaysia-kuala-lumpur

2

Dag 2: Kuala Lumpur

En heldag utan fast program i Kuala Lumpur, som är en av våra favoritstäder i Sydostasien.  Här blandas många olika kulturer, religioner och människor med traditionellt och modernt – och man hittar något nytt runt varje gathörn. Om du vill kan du följa med på den valfria heldagssightseeing som ordnas – läs mer om den under fliken ”Extra/Förläng” – eller så kan du upptäcka Kuala Lumpur på egen hand!

Missa inte Jalan Petaling, den stora gågatan i Chinatown – här finns massor av små gatustånd med god och billig mat. Little India ligger nära centralstationen (KL Sentral) och här hittar du minst lika god indisk mat. Kuala Lumpurs befolkning är i övrigt mestadels muslimer, liksom i resten av Malaysia, och du ska förstås inte heller missa halalmaten som serveras lite överallt.

Ett trevligt utflyktsmål är Batugrottorna, som ligger vid slutstationen på en av pendeltågslinjerna. Stationen heter Batu Caves. Det är Kuala Lumpur mest besökta turistmål (möjligen undantaget Petronas Towers), och platsen har flera grottor och tempel. Batugrottorna är den populäraste heliga platsen för hinduer utanför Indien, och är helgade åt Lord Murugan. Se upp för de många makaker som bor här – de är snabba och orädda och försöker komma åt allt från godis till kameror. Det finns även fladdermöss i flera av grottorna.

batugrottorna-kuala-lumpur

3

Dag 3: Kuala Lumpur - Kuala Selangor

Vi påbörjar resandet, och åker österut, till kusten. I Kuala Selangor finns fler eldflugor än någon annanstans i världen, och det är en oförglömlig upplevelse att sakta glida fram med båt på selangorfloden och se dem på nära håll. Eldflugor är små skalbaggar som påminner om getingar, men de varken bits eller sticks och är helt ofarliga. Eldflugorna bor i kolonier längs floden och ska förstås upplevas i mörker. Det finns möjlighet att ta en båttur på floden mot en extra kostnad som betalas på plats.

Transfer: ca 1 timme

gruppresor-malaysia-kuala-selangor

4

Dag 4: Kuala Selangor - Taman Negara

Vi åker inåt landet med buss igen, tills vi når byn Kuala Tembeling. Där byter vi till båt, och fortsätter resan längs pahangfloden tills vi når Taman Negara nationalpark.

Regnskogen i Taman Negara är en av de äldsta i världen, och den har rötter som går 130 miljoner år bakåt i tiden. Här finns sjöar, vackra vattenfall och floder – och en fantastiskt djur- och naturliv med över 14.000 olika sorters växter och träd och många däggdjur (bland annat hjortar, apor, tapirer och vildsvin), fåglar, reptiler och fiskar.

Entréavgiften till nationalparken ingår i resans pris, och det finns möjlighet att gå på en valfri trekking i djungeln mot en extra kostnad.

Transfer: 4-5 timmar

äventyrsresor-malaysia-Taman Negara

5

Dag 5: Taman Negara nationalpark

Om du vill kan du följa med på en båttur till grottan Gua Telinga, där det bland annat finns massor av fladdermöss. Om du har tur kan du även få se malaysiska jättesköldpaddor, som kan väga över 50 kilo!

På kvällen finns möjlighet att delta i ”night safari” i nationalparken under ledning av en lokal expertguide, som du då betalar direkt på plats.

rundresor-malaysia-nattsafari

6

Dag 6: Taman Negara - Cameron Highlands

Vi åker vidare, västerut, till Cameron Highlands, som ”upptäcktes” av de brittiska kolonisatörerna på 1800-talet. Cameron Highlands ligger på 1100 till 1500 meters höjd över havet, och här går dagstemperaturen sällan över 24 grader. På nätterna kan det vara riktigt kyligt.

Transfer: 4-5 timmar

rundresa-malaysia-cameron-highlands

7

Dag 7: Cameron Highlands

Ledig dag på höglandet, som du antingen kan tillbringa på egen hand eller följa med på den valfria utflykt genom teplantagen som ordnas genom guiden. Läs mer om den under ””Extra/Förläng”.

Om du hellre vill vandra och njuta av den svalare klimatet och den vackra naturen finns det utmärkta möjligheter till det.

8

Dag 8: Cameron Highlands - Ipoh - Orangutan Island - Penang

Resan går vidare, från höglandet till ön Penang på västkusten. På vägen stannar vi vid templet Sam Poh Tong cave temple i Ipoh – Malaysias största grottempel, som grundades av en kinesisk buddhistmunk på 1890-talet.

I stannar även vid Orangutan Island, en liten ö i sjön Tasik Bukit Merah. Här finns orangutanger som räddats från illegal handel eller omhändertagits av andra anledningar, och man inriktar sig på både rehabilitering och avel, för att stärka populationen. Här går det även att volontärarbeta genom IndiGo Travel.

gruppresor-singelresor-malaysia

Transfer: 4-5  timmar.

9

Dag 9: Penang

Ledig dag på Penang, där du kan välja om du vill följa med på en guidad rundtur på ön tillsammans med guiden eller utforska Penang på egen hand. Vi bor i huvudorten Georgetown, som har flera intressanta byggnader från den brittiska kolonialtiden.

Det finns även flera stränder på Penang, om du är sugen på lite strand och bad. Den största heter Batu Feringghi och ligger på norra sidan, 30 minuter från Georgetown med taxi eller buss. Om du vill ha en lugnare och mer oexploaterad strand rekommenderar vi att ta båten från Batu Feringghi till Monkey Beach, på nordvästra spetsen av ön. Den är en del av Penang nationalpark, och går bara att nå via båt eller genom att trekka i två timmar genom nationalparken från Teluk Bahang.

penang-gruppresor-malaysia

10

Dag 10: Penang - Kota Bharu

Förbered dig på en dag med mycket resande – vi åker från Penang på västkusten till Kota Bharu på östkusten, längst upp i nordöstra Malaysia nära gränsen till Thailand. Kota Bharu är centrum för Malaysias traditionella hantverk, och här finns många konsthantverkare som tillverkar och säljer songkat (typ med invävda trådar av silver eller guld), batiktryck, träsniderier och silversaker. Marknaden Siti Khadijah är också värd ett besök, och här kan du frossa i exotiska frukter som mango, rambutan, jackfruit och durian.

singelresor-malaysia-kota-bharu

Transfer i buss:  ca 10 timmar.

11

Dag 11: Kota Bharu - Perhentianöarna

Vi reser vidare längs kusten, ned till Kuala Besut, där båten till Perhentianöarna väntar. Ordet perhentian betyder ”rastplats”. Perhentianöarna, eller Pulau Perhentian som öarna heter på malaysiska, fungerade under lång tid som ett delmål för sjöfarare som trafikerade den viktiga handelsrutten från Bangkok till Malaysia. Varför handelsresande skulle vilja stanna till vid Perhentianöarna är lätt att förstå. Lite svårare är att begripa varför de överhuvudtaget skulle vilja lämna öarna – du kommer att förstå varför vi tycker det är värt den långa bussresan från västkusten.

Observera att den här resan har en annan rutt mellan 1 oktober och 31 mars, på grund av monsunperioden i östra Malaysia. Under den perioden ersätts vistelsen på Perhentianöarna med en extra dag på Penang och tre dagar på fina ön Langkawi på västkusten istället.

Transfer: ca 2 timmar + ca en timme med båt

perhentianöarna-singelresor-malaysia

12

Dag 12: Perhentianöarna

Perhentianöarna består av två öar, pedagogiskt döpta till Perhentian Besar (Stora Perhentian) och Perhentian Kecil (Lilla Perhentian). Deras vidunderliga skönhet till trots dröjde det innan turismen blev en näring att räkna med här. Perhentian, liksom hela Malaysia, befann sig länge i skuggan av Thailand och dess mer etablerade destinationer.

På Perhentian är det naturen som är den självklara attraktionen. Vandra längs någon av lederna och möt apor, varaner, geckos, flygekorrar och flygande hundar. Snorkla i det kristallklara vattnet och se hajar, fiskar, sköldpaddor och koraller i alla olika tänkbara färger och former.

perhentianöarna-gruppresor-malaysia

13

Dag 13: Perhentianöarna

Ännu en dag i paradiset. Om du vill ha variation från saltvattnet i Sydkinesiska havet finns det även en stor pool på Arwana Perhentian Eco Resort & Beach Resort, där vi normalt bor på den här resan. Den ligger på Perhentian Besar.

Förutom stränderna består båda öarna nästan bara av djungel, och det finns även möjlighet att gå på trekking och upptäcka mer av den.

perhentianöarna-äventyrsresor-malaysia

14

Dag 14: Perhentianöarna - Cherating

Vi tar båten tillbaka till fastlandet efter frukost, och följer kusten söderut till Cherating, en mysig liten fiskeby med en fin strand och möjlighet till sol och bad.

Cherating är även känt för sina havssköldpaddor, som lägger ägg på stranden från juli till mitten av september. De kommer på natten, och det är möjligt att se dem för de som vill – men på avstånd, så de inte känner sig stressade och störda. Då finns det risk att de simmar ut till havs igen utan att ha lagt sina ägg.

Transfer med båt och minibuss: ca 5-6 timmar.

singelresor-malaysia-cherating

15

Dag 15: Cherating

Ledig dag i Cherating. Om du vill kan du följa med på en valfri båtresa genom mangrovelandskapet och se en del av det rika djur- och naturliv som finns här.

Det går även bra att upptäcka Cherating på egen hand, eller bara ta det lugnt på stranden eller vid hotellpoolen. Eller kanske åka ned till Kuantan Beserah, 3 mil söderut? Här finns möjligheter till windsurfing på Balok Beach, om vädret tillåter.

malaysia-äventyrsresor-cherating

16

Dag 16: Cherating - Malacka

Vi åker västerut igen – till Malacka på västkusten. En ganska lång bussresa, men vi stannar för lunch längs vägen.

Malacka är huvudstad i delstaten med samma namn – en mysig stad med ca 150.000 invånare. Staden är belägen vid Malackasundet på den södra delen av Malackahalvön, och blev upptagen på UNESCOs världsarvslista 2008.

Transfer: ca 6 timmar.

singelresa-malaysia-malacka

17

Dag 17: Malacka

Ledig dag i Malacka, som du antingen kan tillbringa med upptäcka stan på egen hand eller följa med på den guidade tur till fots som ordnas genom guiden.

Staden var huvudstad i Malackasultanatet och var centrum för den malajiska världen på 1400- och 1500-talet, efter att malajerna flyttat över från Sumatra, och var den mest utvecklade delen av Malackahalvön innan portugiserna intog den år 1511. Århundraden av kolonisering av portugiser, holländare och britter har gjort tydliga avtryck i stadens arkitektur.

Ta gärna en becak (cykeltaxi) och besök de kinesiska kvarteren. Det är särskilt rekommenderat på kvällen – då finns det många bra och billiga ställen att äta på, särskilt på Jonker Street som har en livlig kvällsmarknad. Den ligger inom gångavstånd från det hotell vi normalt bor på (Sentral Riverview Melaka), men promenaden tar ca 20 minuter.

gruppresor-malaysia-malacka

18

Dag 18: Malacka - Johor Bahru - Singapore

Ny dag – nytt land! Vi tar bussen till Singapore, och vid gränsövergången i Johor Bahru möter en lokal guide upp och följer med till hotellet.

Du kommer att märka att Singapore påminner en del om Kuala Lumpur. Här finns samma spännande blandning av malaysisk, kinesisk och indisk kultur, men med ett lite större inslag av europeiska influenser, fler västerlänningar och fler skyskrapor.

I Singapore ingår bara guide/värd vid ankomsten. De övriga dagarna får du tillbringa på egen hand, men det är enkelt i Singapore. De flesta pratar engelska, och tunnelbanan går nästan överallt. Vi rekommenderar att köpa ett tredagarskort som kostar 20 Singaporedollar (ca 125 kr). Vi bor normalt på ett hotell som heter Fragrance Hotel Imperial, som ligger 5 minuters gångväg från tunnelbanestationen Lavender.

Singapore är en kompakt stad med en av världens mest moderna infrastrukturer. Här finns massor att upptäcka vad gäller mat, utflykter och såklart – shopping. Om du vill kan du äta italiensk mat, dricka vin från Kalifornien, fynda allt mellan japansk elektronik och indiska saris och andas ut i den världsberömda botaniska trädgården.

Boat Quay och Orchard Road är de mest livade nöjesstråken. På Boat Quay ligger barerna tätt, det är enkelt, och säkert, att promenera runt mellan jazzhaken, pubarna och diskoteken. På Orchard Road finns de dyrare och mer exklusiva nöjesställena.

Transfer med buss: ca 4 timmar.

19

Dag 19: Singapore

Några förslag på vad du kan göra i Singapore:

Botaniska trädgården är en oas i storstadslivet, grundad redan 1859. Här finns både tropisk regnskog och välansade parker, och du kan se tusentals orkidéer, sköldpaddor som simmar i små dammar och människor som praktiserar tai-chi.

Singapores zoo är världsberömt. Här finns över 2 000 djur, av 240 olika arter. Det finns en barnavdelning där barnen kan få klappa djuren och Night Safari på kvällarna.

Raffles Hotel är inte bara ett hotell, mer en institution, och en given sevärdhet. Singapore Sling heter drinken alla talar om (den skapades här), men själva hotellet står för den verkliga attraktionen. Kolonialstil och sköna små trädgårdar som lockat både Charlie Chaplin och Michael Jackson som gäster.

20

Dag 20: Singapore

Historiska Museet har utställningar om landets historia och hur Singapore blev en självständig nation. Guidade rundturer på engelska ges varje dag.

Sentosa Island är en ”nöjes-ö” för alla åldrar med undervattensvärld, sportanläggningar, vattenlek, museum, fjärilspark och mycket mera. Santosa kan nås med linbana, båt, buss eller taxi.

Sugen på lite shopping innan du åker hem? Kameror, datorer och elektronik är billigt i Singapore. I Chinatown, Little India och längs Arab Street hittar du billiga kläder, tyger och souvenirer.

21

Dag 21: Singapore

Resans sista dag, och det går bra att stanna på hotellrummet fram till klockan 12 om du vill. Du tar dig enkelt till flygplatsen med tunnelbana. Det tar ca 50 minuter, med tågbyte på stationen Tanah Merah. Om du föredrar taxi går det självklart också bra, men den kan fastna i trafiken och kostar mer än tunnelbanan.


Specialarrangemang på den här resan:

Liten grupp (upp till 6 personer)
Grupper med färre än 7 personer kommer att resa i sällskap av en engelsktalande förare som också fungerar som guide. När det är färre än 7 personer, kommer reseledaren inte nödvändigtvis att övernatta på samma boende som gruppen överallt. Reseledaren kommer inte att följa med gruppen till Perhentian-öarna (apr-sep) eller Langkawi (okt-mar) men kommer tillbaka för att följa med gruppen på fastlandet efteråt. På ön Langkawi (okt-mar) tillhandahålls hjälp av en lokal engelsktalande ”stationsguide”.

Grupper på 7 personer eller fler
Grupper på 7 och uppåt kommer att åtföljas av en lokal engelsktalande reseledare och en separat förare under hela resan, även på öarna Perhentian (apr-sep) och Langkawi (okt-mar). Reseledaren övernattar på samma ställen som gruppen utom i Kuala Lumpur.

Oavsett gruppens storlek finns ingen guide i Singapore, men gruppen får transport till hotellet den första dagen och assistans vid incheckningen.

Vänligen notera att man bor på den fina ön Langkawi på västkusten på resor som startar mellan 1 oktober och 31 mars istället för på Perhentian-öarna. Detta beror på att det då är kraftiga monsunregn på östkusten där Perhentian ligger.

Den 1 oktober till 31 mars ser resrutten ut så här: 
1. Kuala Lumpur 2. Kuala Lumpur 3. Kuala Selangor 4. Taman Negara 5. Taman Negara 6. Taman Negara 7. Cameron Highlands 8. Cameron Highlands 9. Penang 10. Penang 11. Penang 12. Langkawi 13. Langkawi 14. Langkawi 15. Kuala Lumpur 16. Malacka 17. Malacka 18. Singapore 19. Singapore 20. Singapore 21. Singapore

Extra aktiviteter

Det finns ett antal frivilliga extraaktiviteter på den här resan. För att göra det så smidigt som möjligt för dig behöver du inte boka av dem i förväg – utan det går bra att anmäla dig på plats, under resans gång, och betala direkt till guiden. Vi vill att du ska kunna ta dagen som den kommer och inte vara låst till ett fast schema varje dag under resan. 

Om inte ett visst antal deltagare anmäler sig till en extraaktivitet kan den bli inställd.

Följande extraaktiviteter finns på den här resan:

1. Kuala Lumpur: Sightseeing i stan

Vi besöker moskén Jamek, en av landets viktigaste. Därefter väntar Kungliga Palatset och Kuala Lumpurs Chinatown. Du kommer även att se parlamentshuset, den vackra järnvägsstationen och mycket annat. Ett besök i ett traditionellt malaysiskt hus och hos en batiktillverkare ingår också, innan heldagsutflykten avslutas vid de berömda Batugrottorna.

Notera att moskén inte går att besöka på fredagar (pga fredagsbönen).

Prisca 390 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers
Inte inkluderatDryck och dricks, lunch, entréavgifter

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer. Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


2. Kuala Lumpur: Kulturkväll

Upplev Chinatowns spännande kvällsliv! Fynda kinesiska örter och märkeskopior på kvällsmarknaden, njut av en malaysisk buffé och se en traditionell dansföreställning. Vi avslutar kvällen med ett besök utanför de berömda Petronas Twin Towers – som mellan 1998 och 2004 var världens högsta byggnad och fortfarande är en symbol för både huvudstaden och hela Malaysia.


Prisca 400 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers, middag och dansföreställning
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


3. Taman Negara Nationalpark: Heldagsprogram

– REKOMMENDERAD 

Heldag som börjar med hiking i djungeln. Vi vandrar i 30-45 minuter upp till Teresek Hill, där du vid klart väder har en imponerande utsikt över nationalparken. Vi vandrar i höjd med trädkronorna, via nio hängbroar 40 meter över marken.

Därefter väntar en båtresa till vattenfallet Berkoh, där du kan ta en uppfriskande simtur om du vill, eller bara koppla av.

Från november till mars är det regnperiod, och vattennivån är högre än normalt. Då rekommenderas inte att simma här, utan vi besöker istället en stam från Orang Asli-folket (Malaysias urinvånare). Där får se hur de tillverkar blåsrör och gör upp eld på traditionellt sätt. En donation på 5 ringgit (10 kr) till dem är uppskattad.

Vi går även på trekking i djungeln på kvällen, och får se en helt annat sida av djurlivet. Du kommer förmodligen inte att se så många av de stora däggdjuren – de undviker helst människor – men det händer att nyfikna tapirer tittar fram mellan träden. Du kan även få se tarantellaspindlar. Ta med en ficklampa om du planerar att vara med på den här heldagen!

Prisca 500 kr
InkluderatEngelsktalande guide, program enligt ovan
Inte inkluderatMat, dryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


4. Cameron Highlands: Trekking & Teplantage

Vi besöker berget Gunung Brinchang (2000 meter över havet) och de vackra teplantagen som omger berget och dalarna. Det enda sättet att ta sig upp hit är med jeep, men vi vandrar genom det vackra landskapet.

Om möjligt besöker vi även Sungai Palas Tea Factory, men de har stängt för besökare på helger, måndagar och vissa andra speciella dagar.

Prisca 320 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers, trekking, besök på teplantage, besök på tefabrik (om öppet)
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


5. Penang: Heldags-sightseeing  – REKOMMENDERAD 

En ca sju timmar lång rundresa på Penang, där du får se det bästa ön har att erbjuda! Vi börjar i huvudorten Georgetown, där du får se Fort Cornwallis, byggt av brittiska Ostindiska kompaniet 1808. Fråg brittisk arkitektur går vi till kinesisk, och vi besöker Khoo Kongsi Clan House – en magnifik byggnad med vackra träsniderier. Vi besöker även Kuan Yin-templet, Kapitan Keling-moskén, det buddhistiska templet Wat Chayamangkalaram med rötter från Thailand, och det burmesiska templet Dharmmikarama. Penang är minst lika mångkulturellt som Kuala Lumpur, och det kommer du att förstå efter den här dagen!

Därefter väntar templet Kek Lok Si och den berömda marknaden i Air Itam, innan vi avslutar med att ta linbanan upp till Penang Hill, där du kan njuta av den svalare luften och en fantastisk panoramautsikt över Penang.

Prisca 250 kr
InkluderatEngelsktalande guide, transfers, entréavgift till Khoo Kongsi, linbana till Penang Hill
Inte inkluderatMat, dryck och dricks, övriga entréavgifter

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


6. Malacka: Sightseeing till fots

En halvdagstur som tar ca 4 timmar, där du får lära dig mer om Malackas intressanta historia. Malacka har varit koloniserat av Portugal, Holland, England och Japan, och det har satt tydliga spår i stadens arkitektur.

Vi besöker det holländska torget med det rosa stadshuset, som blivit en symbol för Malacka, och därefter kristuskyrkan, klocktornet och Drottning Victoria-fontänen. Sedan vandrar vi vidare till Cheng Hoon Teng, det äldsta kinesiska templet i Malaysia, grundat år 1645.

Prisca 180 kr
InkluderatEngelsktalande guide
Inte inkluderatDryck och dricks

OBS: Priset kan variera beroende på ändrade valutakurser och andra faktorer.

Minst sex deltagare krävs för att den här aktiviteten ska genomföras.


Förläng resan:

Den här resan börjar i Kuala Lumpur och slutar i Singapore. Det går utmärkt att kombinera den med volontärarbete i båda länderna, och vi hjälper dig gärna att få ihop det praktiska.

Praktisk information inför din Äventyrsresa genom Malaysia och Singapore

VACCINATIONERFörutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Malaria finns endast i ett område mitt i centrala väst-Malaysia, där Tamara Negara nationalpark ingår. Vi rekommenderar att rådgöra med en vaccinationsklinik innan du åker och alltid ha heltäckande kläder samt använda myggspray när du är ute på kvällarna i det området.
FÖRSÄKRINGFör att resa med oss ställer vi krav på reseförsäkring. En bra försäkring gör att du skyddar dig mot höga kostnader vid olycksfall och sjukvård utomlands. Om du har en hemförsäkring ingår ofta en reseförsäkringsdel, men olika hemförsäkringar har olika villkor. Du ordnar själv och ansvarar för att din försäkring täcker din resa, dess aktiviteter och är giltig på aktuellt resmål. Ett tips är att även lägga till avbokningsskydd, vilket vanligtvis ger pengar tillbaka om du eller någon nära blir sjuk innan eller under resans gång.
VISUMOm du har svenskt pass behöver du inget visum till Malaysia och Singapore om du inte ska stanna längre än 90 dagar.
FLYGFlygresa ingår inte, men vi hjälper gärna till med att hitta de bästa biljetterna. Du ska landa i Kuala Lumpur på resans första dag, men det går även bra att landa tidigare i veckan eller att hoppa på den här resan som en del av en längre resa. Eftersom du själv tar dig från flygplatsen till hotellet är det flexibelt med ankomsttiden, men det går bra att checka in på hotellet i KL från kl 12.

Notera att resan avslutas i Singapore, och att du antingen behöver ta dig tillbaka till Kuala Lumpur och flyga tillbaka därifrån eller boka returbiljetten till Sverige direkt från Singapore. Det finns billiga flyg mellan Singapore och Kuala Lumpur med Air Asia.

VALUTA & KONTOKORTDu kan växla till dig malaysiska Ringgit i Sverige, men det behövs oftast inte eftersom det finns gott om bankomater på flygplatserna och i städerna. Du kan även växla in USD, Euro och andra stora valutor på flygplatsen i Kuala Lumpur, eller i stan, samt på många platser längs vägen. Detsamma gäller Singaporedollar.

Räkna med att du behöver ca 1500 – 2000 kr per vecka i fickpengar för mat och dryck , entréavgifter och egna aktiviteter utöver programmet, men den siffran kan bli både högre och lägre beroende på vad du väljer att äta, dricka och göra. Mat och dryck och nöjen kostar mer i Singapore än i Malaysia, och där kommer du förmodligen att göra av med mer pengar per dag.

BOENDE & MATDu bor i delat dubbelrum på hotell av god standard. Om du åker ensam får du dela rum med en annan resenär av samma kön. Det går även att boka enkelrum, mot en extra kostnad på 7.000 kr.

Frukost ingår på alla hotell.

MEDRESENÄRER Det här är en internationell resa. Ofta är många av deltagarna från Holland eftersom vi samarbetar med en holländsk researrangör, men det brukar även vara resenärer från andra länder. På vissa avgångar är det inga andra svenskar. Om du planerar att resa ensam och vill ha någon från Sverige med dig får du gärna använda dig av vårt forum för att hitta resekompisar. Lägg då gärna med en länk till resan, så den som läser lätt kan hitta den.
INTERNET & MOBILDet finns wifi på alla hotell, men vi kan inte garantera att det alltid fungerar.

Du kan enkelt och billigt köpa ett lokalt simkort i Malaysia för att hålla kontakten med andra resenärer och den lokala guiden, och använda som backup för wifi.